- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
trufa12 #2357 üzenetére
FX topikban is olvasgass, sok tipp van a hűtőktől kezdve a tuningra, hátfájás ellen, meg mindenre...
-
ViZion
félisten
válasz
trufa12 #2336 üzenetére
Szerintem mielőtt megállapítod, h ez vagy az sz@r, érdemes lenne olvasgatni. Voltak logouton még Phenom II tuning cikkek, ahol a rövidítések értelmet nyernek. Neten van angolul komplett overdrive útmutató is, de lehet keresni sweet-spot értékeket, amik másnál mentek ebben a lapban.
Utána HW-t átnézni: Milyen a táp, a hűtés, a paszta, a VRM hűtés, mik a hőfokok, stb. FX-8xxx procinak a 4 GHz gyerekjáték, szal. hacsak nem léptél rá, vagy nem más HW hiba, akkor a beállításokban keresgélj. Magyarul is sok tuning leírás van, FX topikban is rákereshetsz, mielőtt "idehányod" hogy milyen sz@r. Ha nagyon szar, akkor megvenném a procit, csak ne kínlódj vele...A hyper 212 az elég karcsú a tuninghoz... tartósan nem használnám, bár ha a hang nem zavar... de inkább valami nagyobbat és irány a 4,2-4,5 GHz
-
MrM94
addikt
-
xatos3
senior tag
válasz
trufa12 #2347 üzenetére
1,6ra a vid... szép halál lesz
ha tovább balf@aszkodsz,
azt se tudod mi micsoda és ész nélkül nyomkodod.... csak csinálsz egy 100ezres fémhulladékot a gépedből
tanuld meg a működési elvét a gépnek, olvass utána mi micsoda, és akkor érteni fogd mit miért merre meddig
és azt a qrva ramot hagyd 1600on
csak a SZORZÓT emeld
bár nem tom minek akarod egyáltalán húzni a gépet, utánzásból?bocs mindenkitől a kirohanásomért, de ez nekem már sok
az a bizonyos fsb NEM FSB hanem reference clock, amit 200on kell hagyni, turbo core disabled, miltiplier teszemazt 22re
ram szorzó 8,00X, időzítések 9-9-9-24 TÖBBI MARAD AHOGY VAN
ram fesz 1,6
proci fesz 1,312v +0,05vkész az OC-d
2 ponttal lejjebb bemész biosban és apm kikapcs
a videókártyát meg hagyd a francba az teljesen máshogy van
pci órajel 100ra fixen beálíltJA ÉS ELÉG LEGYEN MÁR A HÜLYE BIOSFRISSÍTÉSEKBŐL, AZT SE TUDJÁTOK SOKAN HOGY MIBEN VÁLTOZIK AZ ÚJABB DE AZÉ TEGYÜK FEL??? grat.. érdekes f8al úgy elvagyok mint hal a vízben már 1 éve!!!!
-
MrM94
addikt
válasz
trufa12 #2346 üzenetére
Na,latod nem kell egybol szarozni,ha te nem konyitassz hozza. CPU Vid et keress vagy cpu voltage-et
Maskor kerj segitseget es hidd el segiteni fognak.szerk: Figyelj SZORZO val tuningolj angolul MULTIPLIER ne huzogasd a magikus 200mhz et.Azert unlocked a multiplier hogy avval tuningolj.A ramot tuningot hanyagold el egyenlore hagyd alapon vagy xmp profilon.miutan stabiliztaltad a procit,johet a ram tuning ,bar semmi teljesitmenynovekedest nem igazan fogsz latni a valo eletben vagy esetleg minimalisat.Ram nak is van szorzoja beallitod hogy pikpakk 1866 mhz hozza az idoziteseket feszt es csokolom.
Kuldjel kepet a biosodrol ..es kezdd elolrol az egeszet aszerint amiket fenn leirtam egy bios reset utan -
MrM94
addikt
válasz
trufa12 #2336 üzenetére
szerintem user error..attol hogy a kacsa nemtud uszni nembiztos hogy a viz a hulye...nekem 4.4et megy az zlairasomban levo lapban..ramot is tudtam huzni 1866ra problema nelkul..nemtudom mik a beallitasaid de probalj szorzoval tuningolni ha eddig nem azt tetted volna feszultseget is emelgess hozza es hutsed a procit.. Menne nekem feljebb is csak oda kellene tap is
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
trufa12 #2338 üzenetére
Azzal a hütéssel az 5ghz felejtös. De a 8320-nak egyébként 4.4-4.5 amit még értelmes fesszel megy.
Az fps-t is azért dobálja, mert túlmelegszik és visszaveszi a procit. Giga tuninghoz nem elég a hütöd, de a 4-4.2-t ezek még alulfeszelve is tudják általában. Nekem 4ghz-1.3v, a 4.2-1.36v-al megy. Amúgy 4.5-en használom és 1.44v-al, és prime alatt megy fel a kupak 65 fokra.
Szóval szerintem ahelyett hogy szidod az összes alkatrészt inkább tedd fel újra a hütöt a procira, mert szerintem az lesz a baj. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
trufa12 #2338 üzenetére
Nekem is 1600 9-9-9-27 van megy is 1866on 14-14-14-39 stabil 1.5V. A ram tuningból szerintem sokat nem profitálhatsz max az aida64 fog brutális értéket mutatni de én nem húztam a ramot és mégis gyorsult a program szerint.
A gyári nálam 4.1G bírta 55C-vel. ez egy sima rézmagos borda volt 4 irányba bordázva olyan intel féle csak ez szögletes kialakítású.
tudja szerintem az 5Gt csak 2 modullal "4mag" vagy jó esetben 3al "6mag" ha az FX4100 nállam müxik 2 "4mag" 4,5G-n alapfeszen akkor biztosra veszem hogy van benne elég tartalék az 5G-hez vagy azontúl ráadásul az APM sincs kikapcsolva a biosban!
nálam 7 venti van a házban 1 elöl 2 alul 3 felül és 1 oldalt + chipset is kapott és a VRM is kapott egy-egy 4-5cm-est hogy ne melegedjen.
Ősszel tervezek egy 8350-est amit jó eséllyel nem fogok bántani. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
trufa12 #2336 üzenetére
Én is így voltam a DELL-el az egyszerűségnek ára van!
"Biztonságosként megjelölt aktív-x futtatása*" ha ezt letiltod az IE-ben jobb klik a videóra és felkínálja a videók letöltését és a reklámokat kilövi.Szerk: Milyen problémád volt ezen kívül? Ez előtti gépeim mind Intel volt szerintem meg egy kutya.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
trufa12 #2334 üzenetére
SP1 rakd fel, a microfos szerint ezzel lehet jobban kezeli az FX-et és a GCN-t is
Ha még mindig lassú bios reset és állítsd vissza a beállításaid, ha ez meg volt imádkozz hogy ne a procid haldokoljon 80C miatt mert már itt írták hogy ~60C az olyan határ eset féle én ~55C-ig engedtem el a saját gyár hűtőjével. Sok sikert!
Leauge of legends: Athlon II 250es is bőven sok.
A reklámokat egyszerűben is lehet blokkolni IE-ben Alt+F -> Eszközök -> Internetbeállítások -> Biztonság fül -> legmagasabb szint ezt úgy se használom. Ezzel megoldod hogy 1-el kevesebb program fusson bár szerintem nem sokat segít a bajodon. -
xatos3
senior tag
válasz
trufa12 #2322 üzenetére
na először is minden feszt auto helyett kézzel beállítunk, de a gyári értékre!!!, utána jöhet az állítgatás
a memória vezérlő a prociban gyárilag 2 darab ram esetén 1866, 4db ram esetén 1600at tud
ezek gyári időzítései 9-10-9-27 command rate t2 illetve 9-9-9-24 command rete t2
2 darab ram esetén a 2 ram NE közvetlen egymás mellett legyena fesz ezekhez 1,60 volt!!!!
proci húzása: fogod turbo coret kikapcs, apm (application power manadgement=trotthling) kikapcs
húzás:
pl megemeled 22-re a reference clockból (200mhz sokan FSBnek hívják de nem az)kiszámolod ez 4400mghzesélyes hogy plusz feszt kér, gyárilag a proci 1,312V // valszeg ide egész kicsi fesz emelés is elég 1-2 lépcsőfok
szépen járatod túráztatod prime 95 például
hőfokra figyelj 68C fölött nem szereti a proci, monitorozni-->> HWMONITOR
a prociba gyakran pontatlan a hőmérő, viszont az alaplapé nem, a 2 érték közül mindig a magasabb áll közelebb a valósághoznekem 1600on ketyeg a ram, én 3100ról 4600ig jutottam ezzel a módszerrel
mivel oldott szórzód van, az "fsb-s" emelés itt nem célravezető
ja és semmi más feszt ne állíts el a default-tólhirtelen vagy vonalakban ennyi, na persze nekem ösztönösen megy, mert az athlon xp tbred Bvel kezdtem 2002ben, arra KB 50%os OC-m volt 1800mhz@333 >>> 2225@410
-
mycso
veterán
válasz
trufa12 #2311 üzenetére
Hali, nos hazaértem és picit átnéztem a dolgokat...
Részben igazad volt, mert a memóriával volt a probléma, de igazából még sem.
4db modulom van, ha ezek bent vannak, akkor jön az említett probléma.
Ha csak egy darab modul van bent, akkor indul a win és tökéletesen működik --> ezt végignéztem az összes F7 utáni biossal és mindegyiknél ez fogadott, sőt egy alkalommal mellé raktam +1DB modult, már akkor is jött a windows indítási hiba.Így vissza az F7-es bios, és minden tökéletes.
Minden esetre érdekes probléma. -
mycso
veterán
válasz
trufa12 #2311 üzenetére
No, de ez a szép benne, hogy nem volt piszkálva semmi a biosban (most raktam össze a gépet) max. 1-2 apróság, ami nem tuning jellegű, illetve az új felrakása után sem lett elpiszkálva és ugyan azok az apró módosítások lettek beállítva.
Na majd, ha hazaértem ránézek a ramra, hátha.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
trufa12 #2251 üzenetére
nekem sem mentek....x időnkénk restartolt a gép, vagy csak elsötétült a kép
szal user errort véltem felfedezni, és lecseréltetem a lapot. ezzel nincs user error
vicc, mert vicc. de annyira user error nálam, hogy még egy nálam jobba nhozzáértő ember is próbálkozott vele....
-
xatos3
senior tag
válasz
trufa12 #2242 üzenetére
nem vagyok otthon úgyhogy fejből próbálom meg modnani, de ahcinál nem ugyanaz van mint raidnél hogy nem a biosban látod az eszközöket hanem post screen után külön kell bemenni a meghajtó kezelőbe?
(csak mert raid mód esetén így van, akkoris ha nincs raid tömb menedzselve)
-
lee56
őstag
válasz
trufa12 #2240 üzenetére
Amúgy nálam mindegyik sata-ahci módban megy, mégsincs gond
Igaz csak win7-el próbáltam ezidáig.
Hogy legyen egyáltalán ésély a változásra uj oprendszert kéne telepíteni AHCI módban azt ugye tudud? Magától nem is fogja felismerni ha nem abban lett telepítve a meghajtó..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest