- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
Egy kis vadulás, FX-szel:
7248MHz CPU-Z valid, 2V Vcore fölött. Természetesen GIGABYTE módra! A képeket különösen ajánlom megtekintésre.
Megjegyzem, -196°C-os folyékony nitrogén hűtötte a processzort.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
goodboy007 #3504 üzenetére
Jól gondolod, ilyenkor a két modul paramétereit "összefésülve" azt állítja be a lap, amit mindkettő bír. Természetesen a dual megmarad, de ezt írja is a CPU-Z. Manuális beállítással 1600MHz CL11-10-10-30, 1,5V valószínűleg fog menni a réginek is. Az új modulok a gyengébbek! A CL-ben a kisebb a jobb!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Whysperer #3502 üzenetére
Amint látod Más értette a kérdésem: "Csak annyit ír hogy plusz mennyi? ( pl: +0.000 )" 1: biztos Értem, csak nem értelmezem. Pontosabban nem nem tudom, hanem nem akarom, mert hemzseg a helyesírási és elgépelési hibáktól. Arra próbáltam célozni, hogy egy kicsit figyelj oda.
2: venti van ráállítva a bordákra külön - Nagyon helyes!
3: más kitudta olvasni. - A CPU VID-et a Load Optimized Defaults után kiolvasott CPU VCore értékével tudod megtudni. Másnak nem GIGABYTE GA-990XA-UD3 a lapja, hanem GIGABYTE GA-990FXA-UD3. Az egy magasabb kategória, ezért a BIOS is több lehetőséget enged. Tehát beállítod az alapot, kiolvasod mennyit kap, ezt MEGJEGYZED, felírod, akármi, és a +0.000, +0.100, stb. ehhez adódik hozzá, vagy vonódik ki, remélem egy összeadás-kivonás neked sem okoz nagy problémákat, általános iskolai tananyag.
4: itt mutatja: [link] nekem ott nincsen a votl sor csak a kék gombok része. akármit állítottam. - Igen, neked offset van, és ennek az az oka, hogy GIGABYTE GA-990XA-UD3 a lapod, hanem GIGABYTE GA-990FXA-UD3 vagy magasabb. Azaz a +0.000, +0.100, stb. az egy eltérés az alaptól. Ha ez kényelmetlen, vedd meg a magasabb kategóriájú lapot.
6: köszönöm - szívesen.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Whysperer #3498 üzenetére
Ezt nem igen tudom értelmezni, milyen nyelven van? Klingon?
A CPU VID-et a Load Optimized Defaults után kiolvasott CPU VCore értékével tudod megtudni.
A Raijintek Triton nem igen hűti a VRM-et, erre figyelj, vagy majd a füst segít észrevenni, ha tuningolni is szeretnél.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subrobi220 #3493 üzenetére
Normális, és rendben van!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subrobi220 #3491 üzenetére
Nem, mert ki tudod húzni és bedugni máshova.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subrobi220 #3489 üzenetére
Az Etron EJ168 USB 3.0 drivere a bűnös. Azt kell eltávolítanod, és a gyártó (GIGABYTE) oldala alapján a legfrissebbet feltenned (tehát nem a CD-ről), vagy akár közvetlenül az Etronnál keresni még frissebbet.
Ha nem használod az USB 3-at, akkor a legegyszerűbb fel sem tenni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subrobi220 #3487 üzenetére
Mi a kék halál kódja?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subrobi220 #3485 üzenetére
Az északi híd normális, hogy meleg. A ventilátor szabályzását egy kicsit magasabb, vagy kicsit alacsonyabb hőfokra lődd be, mert szerintem határhőmérsékleten van és nem elég nagy a hiszterézis ablak, vagy a CPU hője gyűlik ilyenkor össze. A hűtő ugyanaz, mint a Phenom II-n volt?
A RAM 1333-on normális, JEDEC értékre áll be. A Phenommal sem ment 1866-on. Ez esetben a CPU legalább lekezeli, de neked kell beállítani.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subrobi220 #3482 üzenetére
Az az FX-4130 jobban melegszik, mint a régi Phenomod, szóval ez önmagában még nem gond. A lap értelemszerűen akarja hűteni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
belaazallat #3477 üzenetére
Ott a pont! Keresztpróba kell!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#56474624 #3448 üzenetére
Az alvási problémák nem csak a címadó gyártóra korlátozódnak, azonban ettől nem hiszem, hogy ne tudnának BIOS-t írni - lévén hasonló problémák a többieknél is vannak. Így elgondolkodtató, hogy maga a platform + altatás lesz a problémás részelem, semmint a gyártó BIOS-t író mérnökei.
2015-ben, a gyors SSD-k korában miért nem hibernálsz inkább?
Sem alvási probléma, sem BIOS bug, sem hátrány nem fog érni, sőt, hibernáltan kevesebb a fogyasztás, mint altatva, és az áramszünetre sem érzékeny úgy a gép.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#56474624 #3443 üzenetére
Én is kaptam már az AsRocktól ilyen nem publikus béta BIOS-t, a 970 Extreme3-hoz. P1.70-nel (az egy official verzió volt) csinált olyant, hogy FX CPU + 4db 4GB-os RAM esetén nem mindig adott képet, 36-os POST Code-nál állt meg. (Ugyanazzal a RAM-mal egy X4-955-tel hibamentes volt). Írtam nekik, küldtek béta P1.71 BIOS-t, ami sehol nem volt elérhető.
Olyan is volt, szintén AsRock, hogy egy laphoz csak win alatti BIOS updater volt. Írtam nekik, hogy Linuxos a gép, egy nap alatt küldtek Instant Flash-es frissebb BIOS fájlt!
Szóval a Te GIGABYTE-os eseted is ilyen szívmelengető inkább az én olvasatomban.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
gabi123 #3411 üzenetére
AMD AM3+ lapokon tapasztalom, hogy a kiolvasásnak és a valóságnak kevés köze van egymáshoz. Mindegy, hogy GIGABYTE, MSi, AsRock vagy ASUS. Mivel a legtöbb lapom, sőt, kvázi az összes (lásd a képen) mérőpontos, a Load-Line Calibration értékét multiméterrel lövöm be úgy, hogy ne essen és ne emelkedjen terhelésre a V(core).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#56474624 #3370 üzenetére
Mivel mind a rev.1.0, mind a rev.2.0 lapon VIA VL805 az USB3 chip, és a driver csak egy, amit feltelepítesz, így az kizárható.
A rövid kábeles keresztpróba ezért kell, hogy kiderítsd, a hosszú hozzávezetés a gond, vagy az előlapot vezérlő chip. (VL805 kettő van a lapon.)
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Oké, de neked melyik van? GA-970A-UD3P (rev. 2.0) az ALC892-vel, vagy a GA-970A-UD3P (rev. 1.0) a VIA VT2021-gyel? Ha az utóbbi, akkor ott valószínűleg a hangchipen kívülálló dolog okozza az eltérést (azt is meg kell valamivel hajtani). Amennyiben viszont a rev. 2.0 verziód van (ezt azóta sem tudjuk, ennek megadása nélkül érdemi információt nem tettél hozzá a beszélgetéshez), akkor pedig adódik a válasz, miért akar ő is olyat.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Adamrapkor #3277 üzenetére
Mert amikor a windows-t leállítod, elfelejti, mennyire húztad. A BIOS-ban csak a BIOS-ban beállított értéket fogja megjegyezni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Ha tudod, hogy légárammal hűteni kell az északi hidat (nem a chipsetet), ezt még meg is valósítottad anno, kijelentetted, hogy megszűnt a hiba, akkor miért írtál most, hogy stabilabb a gép, hogyha már eddig is stabil volt?
Nem érzem a hozzászólásom modorát lekezelőnek, mert semmi személyes vélemény nem hangzott el benne, kizárólag objektív tények közlése, és tanácsok. Lekezelő hangnemről személyes faktorok bevonása nélkül nem beszélhetünk. Okoskodásnak pedig főként nem, mert hisz, mint linkelted, pontosan azt csináltad, amit írtam, azaz bizonyítani tudod, te magad, hogy működik a megoldás. Akkor miért is okoskodás? Véleményem szerint egymást erősíti a két információ (a Tiéd és az enyém). Olyat sem láttam még, hogy valaki megsértődjön, amikor igaza van.
"egyébként se neked írtam nem is tudom minek válaszoltál" --->> (#1700) Findzs válasza 04ahgy (#1699) üzenetére.
(#1703) - = Zk = -: így igaz, nincs is mit ragozni a kérdésen, meg már személyesen is beszéltünk erről (igaz jó régen volt.
). A szilícium alapú félvezetők ellensége a tranzisztor 1947-ben történt feltalálása óta az emelkedő hőmérséklet. A fizikát akármilyen modern gyártástechnológiával sem lehet kiiktatni. Ha elvezeted a hőt, az alkatrész meghálálja.
HGYu
-
04ahgy
nagyúr
Már akkor is írtuk, hogy a gyári hűtő légáramlatára (vagyis inkább általánosságban véve légáramra) tervezték. A te hűtőd meg ezt nem valósítja meg. Miről beszélünk innentől? Hűtsd az északi hidat, és nem lesz gondod melegben sem. Típushiba meg nincs.
[daa-raa-val folytatott beszélgetésem a témában].
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Creatura #1666 üzenetére
Ahogy lee56 fórumtárs is írta, én is a BIOS-ra tippelek, ha van frissebb, akkor frissítsd. Rev.1.0 vagy rev.1.1 a lapod? Egyébként találkoztam már hibás FX-8150-nel.
(#1655) iday: A 990FXA-UD7-hez sincs kiírva a magfeloldás, mégis hibátlanul megy. Több CPU-val is volt tapasztalatom. Ha a kétmagos procidon fel tudtál oldani kettőt, de abból az egyik hibázik, akkor nekem nem a magfeloldás tűnik felelősnek, hanem a CPU hibásnak (hisz a magot a lap feloldotta).
(#1653) iday: bármelyik 3 maggal stabil, vagy csak egy konkrét letiltásától lesz az?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A speckók 1,5V-on 9-10-9-27-et írnak. Legalábbis a gyári weboldalon: [link].
(#1635) iday: Az, hogy két éve hogy működött, az egy dolog. A nem négymagosításra kiválogatott CPU is tönkremehet. Amiben meg két magot letiltanak, abban nem véletlenül tiltják le. Lehet, hogy nagyobb azok szivárgása, és gyorsabban degradálódnak. De persze, a Gigabyte a hibás. Gratulálok ehhez a kijelentésedhez, széles látókörről, éles logikáról és tájékozottságról tesz tanúbizonyságot.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Mi a pontos típusa a RAM-odnak? A napokban járt a kezem között 1866MHz-es Corsair Dominator Platinum 16GB dual kit. A modulra CL9-10-9-27 1,5V volt írva, XMP-t bekapcsolva meg a CL9-9-9-24-et erőltette volna, és persze nem bírta az egyik modul. Szóval tényleg leeresztett egy kicsit a Corsair. Próbáld CL9-10-9-27 2T 1866MHz-en. Ha valakit meg tudsz kérni, a RAM-ot intelben is le kellene tesztelni. Ha nem megy 1866-ot, akkor gari.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nálam is van ezirányú pozitív tapasztalat. Ellenben volt olyan X3-720BE CPU-m, ami ugyan bizonyos lapokban prime95-ben napokig stabil volt, de Firefox összeomlások jelentkeztek, más lapokban feloldva meg a prime is hibázott / összeomlott a win. Simán elképzelhető, hogy nem elég alaposan volt az a CPU kitesztelve, a magfeloldásra meg ugyebár nincs semmi garancia továbbra sem.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A Deneb és Propus magos CPU-k nem igen mennek stabilan 1600MHz RAM frekvencia fölött (van ahol az 1600MHz sem stabilizálható). Ennyit bír a memóriavezérlő. Tök felesleges volt ahhoz a CPU-hoz 2133-as RAM-ot venned.
(#1613) Raptor1993: Adj bátran 1,65V-ot a RAM-nak, és a CPU_NB_VID feszültségét is emeld meg némileg, mondjuk 0,1V-tal az alapérték fölé.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Kukk minden SATA3 sebességre vágyó: [link].
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
- = Zk = - #1573 üzenetére
Én sem tudom, ezért állok értetlenül az egész "nem hozza a SATA3 sebességet" kérdéskör előtt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Részletezné valaki, hogy mit szenvedtek a SATA sebességen, részletesen, hogy én is értsem?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Valaki, akinek 990FXA-UD7 rev.1.1 lapja van, megnézne nekem valamit rajta?
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged