- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigsee
addikt
válasz
Rolly Dy07 #2415 üzenetére
IMHO ne nyúlj addig semmihez sem, amíg körbe nem szimatoltad a problémát. Szedd le a Furmark-ot és a Prime95-t (a sokmagost) és ezeket indítsd el, külön-külön. Ezek bepróbálják a hardvered, ha gond van, itt kijön...!!! Ha nincs, akkor a game a xar!
-
bigsee
addikt
válasz
- = Zk = - #2222 üzenetére
Még itt vagy...?
-
bigsee
addikt
válasz
- = Zk = - #2152 üzenetére
Amikor levettem a hűtőbordát, akkor nem oldott le. DE! Ha alányúltam volna csavarhúzóval, isten biza le tudtam volna oldani a lapról... tekerésre sem oldódott...!
ON:
Mit értesz leoldás alatt? -
bigsee
addikt
válasz
- = Zk = - #2146 üzenetére
-
bigsee
addikt
válasz
- = Zk = - #2141 üzenetére
Korábban írtam neked, nekem ez alapján stabil:
"- csak egy modul legyen benn a 0/1 slotban (jobbra a szélső)
- BIOS-ban M.I.T.-nél rakd manualra a DRAM beállításokat->save->exit
- BIOS-ban M.I.T.-nél a DRAM feszültséget állítsd be a RAM gyári értékére (nekem 1.5, de csak 1.505-el megy jól, fagyás nélkül, a te RAM-jaidat nem ismerem)->save->exit
- ugyanitt az időzítéseket állítsd be, a kép alapján arra az értékre, amit a RAM tud->save->exit
- a RAM sebességet ugyanitt állítsd be az 1600-nak megfelelően->save->exit
(amikor indul a gép és belépnél a BIOS-ba, előtte gyorsan lesd meg, hogy mit ír ki a RAM sebességre)
- ha nem ugrik fel a sikertelen OC jelző, a POST alatt, akkor állítsd le a gépet és rakd be a másik párt a jobbról 3. slotba.Ha gyári értéken fagyizik, kékhalálozik, akkor 0,05-0,1 V-ot még adhatsz neki, sőt a Corsair topikban olvasva a CPU/NB feszt is meg lehet emelni 0,01-0,02 értékkel (most pontosan nem tudom, de mindig csak a következő adható feszt érdemes rátolni, az még nem káros annyira, mintha túlfűtenéd). Ha a procid túl van hajtva akkor azt ajánlatos visszavenni a RAM beállításáig."
Ezeket próbáltad?
-
bigsee
addikt
válasz
- = Zk = - #2139 üzenetére
Ha alapon (BIOS reset után) jó, akkor sok minden nem marad, mint a tuning óvatos beállítása, minden MHz és szorzó utáni teszt. Az a BS dolog, az a vidkarira vonatkozik, nemdebár? Ha hibás a kártya, miért vársz totálisan hibátlan rendszert?
-
bigsee
addikt
válasz
- = Zk = - #2116 üzenetére
legyen úgy!
-
bigsee
addikt
válasz
- = Zk = - #2073 üzenetére
Ha nem volt még Asus-od, honnan tudod, hogy jó lesz...?
-
bigsee
addikt
válasz
markzolee #1930 üzenetére
Ez azért van, mert az XMP profilt csak az intel chipsetek/memória vezérlők tudják kiolvasni. Nekem is 1866CL9 RAM-jaim vannak és csak úgy megy 1600-on (!) hogyha a DDR feszt beállítom pontosan a specifikációra: 1.500 V-ra. 1866-hoz nekem már 1.505 kellett.
Jah, hogy neked 1333-on sem megy...? Az már gáz azé'
-
bigsee
addikt
A RAM fesz az sok egy kicsit, 1,5 a gyári érték 2133-on. Nekem 1,505 elég volt az 1866 Mhz-hez (Corsair Vengeance).
Enyém is 1.2-es, októberben vettem, már 3.0 is kinn van.
-
bigsee
addikt
válasz
- = Zk = - #1787 üzenetére
Miért akarod lecserélni?
-
bigsee
addikt
"- Második RAM modult bepakol, Save & Exit."
Ez tetszett!
Na szóval, nem akar ez nekünk (GA-990FXA-UD3/FX4100/2*4 GiB Corsair Vengeance@1866CL9) összejönni. Ha beállítom az egy modullal és csak 10-10-10-26 időzítést adok neki, akkor még csak csak bebootol, de a gyári 9-9-9-24 értékkel már csak kékhalált, távoli eljárás hibát és szétesett windózt kapok.
Én nem értem mi van a Corsair-el mostanában, a héten két tápot vettem mind a kettő sz@r@kszik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol Screenshot
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest