- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
1. Valószínű offsettel működik akkor. hogy miből vonja ki elég egyszerű, megnézed auto-n mennyit kap a proci cpu-z-vel. Ahhoz képest a +-
2. Fagyást ki kell nyomozni mitől lehet, beállítási gond vagy más. Windows friss?
3. Ezt nem értem, hogy viselkednek az ablakok? Nekem ugyanugy viselkednek akkor is ha fent sincs vga driver.Nekem sajna 1.0 van az még régi biosos
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
trufa12 #2338 üzenetére
Azzal a hütéssel az 5ghz felejtös. De a 8320-nak egyébként 4.4-4.5 amit még értelmes fesszel megy.
Az fps-t is azért dobálja, mert túlmelegszik és visszaveszi a procit. Giga tuninghoz nem elég a hütöd, de a 4-4.2-t ezek még alulfeszelve is tudják általában. Nekem 4ghz-1.3v, a 4.2-1.36v-al megy. Amúgy 4.5-en használom és 1.44v-al, és prime alatt megy fel a kupak 65 fokra.
Szóval szerintem ahelyett hogy szidod az összes alkatrészt inkább tedd fel újra a hütöt a procira, mert szerintem az lesz a baj. -
Malibutomi
nagyúr
Valaki nemrég írta hogy vett lapot, és elindult az FX-8320 az F12 biossal is. Persze aztán befrissítette, de beindult.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
- = Zk = - #1746 üzenetére
Terhelés alatt látja annyinak? HA nem, akkor nyomj rá GPU-Z-ben mellette a kis kérdőjelre.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
dolezsal #1743 üzenetére
Ez a normális, hogy alapból 1333-ra teszi magát. Csak akkor fog 1866-on menni, ha nem csak a szorzóját állítod át a biosban, hanem a gyárilag megadott időzitéseket is beállítod (pl. 9-9-9-27).
Milyen procid van? Mert pl a phenom II-k gyárilag 1333 amit tudnak, de elmennek 1600-al is, de felette már necces. Ha FX procid van akkor semmi gáz simán menni fog.
Hűtőt itt kérdezz: [link]
De az tuti hogy sokkal jobban jártál volna alacsony ramokkal cspu hűtő szempontból. -
Malibutomi
nagyúr
Tömören:
970 és 990, illetve 990XA és FXA lapok között csak a CF/SLI támogatás a különbség, vagyis hogy melyik mennyi és hányszoros (4x-8x-16x) PCIE csatolót kezel.
970 Extreme 4 lapon nekem alapfeszes tuningnál már sipolt a VRM fx-8120-al. Nekem nem jött be, másnál lehet ok.
Asusról nem tudok nyilatkozni.
990FXA-UD3 helyett lett nekem XA-UD3, mert nem kell CF, elég egy VGA kártya, és nem zavar hogy nem fekete a lap. Ez eddig tökéletes, tuningot birja, stabil, és nekem a ventivezérlés is jobban bejött mint az Asrocké. -
Malibutomi
nagyúr
Tapasztalt-e valaki olyat, hogy a lap inditasonkent valtozo melyik sensort nezi cpu hofoknak? Erhetobben: hwmonitorban ugye van tmpin 0-1-2 van amikor az Easytune a tmpin1-el azonos hofokot mutat a cpu-ra, van amikor a tmpin2-vel. A ventillator vezerles is ez alapjan megy ugye. Lehet-e bios hiba esetleg? Tegyek vissza egyel regebbit?
-
Malibutomi
nagyúr
Tapasztalt-e valaki olyat, hogy a lap inditasonkent valtozo melyik sensort nezi cpu hofoknak? Erhetobben: hwmonitorban ugye van tmpin 0-1-2 van amikor az Easytune a tmpin1-el azonos hofokot mutat a cpu-ra, van amikor a tmpin2-vel. A ventillator vezerles is ez alapjan megy ugye. Lehet-e bios hiba esetleg? Tegyek vissza egyel regebbit?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
jeenkie #1436 üzenetére
Megnézed a lap pontos típusát, letöltöd a gigabyte oldaláról a bios filet-t, lehetőleg a legújabbat. Az alaplap lemezéről vagy a netről feltelepíted az @BIOS nevű programot (ez a neve "kukaccal az elején). Elindítod, megadod a bios file-t, és megcsinálja magától.
Elvileg nem tudod elszúrni, a Giga lapokon dual bios van, ha elszúrod elindul a másikról.
[link] -
Malibutomi
nagyúr
Giga lapokon a CPUID hardware monitorban a TMPIN2 hőfok mit takar?
A neten valaki szerint a VRM hőfok mások szerint a chipset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged