- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keddkem
csendes tag
válasz
jahatpersze #5798 üzenetére
A Catia V6-ot még nagyon kevesen használják. Ezzel a Dassault 19-re lapot húzott, mivel kötelezővé tette az Enovia PLM használatát. Ez sok cégnek nem tetszik, főleg ha már sokat invesztáltak más PLM-be. Állítólag többek között ezért bukták a Daimlert is.
Magyarországon a legtöbb olyan nagy autóipari cég vagy tier1 beszállító, ahol intenzív tervezés zajlik - és jellemzően nem összeszerelés - sok száz munkahelyen használ ProE-t vagy az új nevén Cero Elements/Pro-t, pl. Knorr Bremse, Bosch, Luk, Rába. Az Audinál is sok ProE-s mérnök van. Ha jól akarsz elhelyezkedni, én a helyedben a Proe-t nyomnám. A második helyen elhelyezkedési szempontból a Catia V áll. De a legegyszerűbb, ha körülnézel az állások kínálatában. Ami biztos, ha sok pénzt akarsz keresni, középkategóriások felejtősek.
Üdv
Keddkem -
Keddkem
csendes tag
válasz
jahatpersze #5798 üzenetére
A Catia V6-ot még nagyon kevesen használják. Ezzel a Dassault 19-re lapot húzott, mivel itt kőtelező az Enovia PLM használata. Ez sok cégnek nem tetszik, főleg ha már sokat invesztáltak más PLM-be.
Magyarországon a legtöbb olyan nagy cég, ahol sok tervezés zajlik , sok Cad munkahelyen ProE-t vagy az új nevén Cero Elements/Pro-t használ : Knorr Bremse, Bosch, Luk, Rába. Az Audinál is sok ProE-s mérnök van. Ha jól akarsz elhelyezkedni, én a helyedben a Proe-t nyomnám. -
Imics13
tag
válasz
jahatpersze #5796 üzenetére
Hi,
Köszi, így már értem! Azt hittem vmi új szoftverról van szó.
Én nem írtam, hogy a Catiának nincs jövője, csak azt, hogy az autóiparban jelentős átrendeződás látszik...
Érhető is, mondjuk a német autókat tervezzenek német szoftverrel nemár franciával... Nem is olyan régen még a németek nem szerették a franciákat, de persze jobban szerették, mint az amcsikat... ezért lett a német iparban közkedvelt a Catia, de változott a világ itt a Siemens...
Üdv,
-
Imics13
tag
válasz
jahatpersze #5793 üzenetére
Hi,
Mi az a creo?
A Siemens tényleg nem ad sok munkát, ők sok szoftvert adnak. :-) NX, SE, Sinumerik szerszámgépvezérlés, siemens plc-k, csak néhány a teljesség igénye nélkül...
Mo-n a Suzuki és az Opel NX-ezik, jövőre pedig a Merci kezdi Kecskeméten, tudtommal az Audi sem fog sokáig catiázni... De ez majd eldől...
Egyébként valóban mindegy, hogy melyiket ismered meg, megtanulni az egészet lehetetlen, csak néhány szakmodult tud elsajátítani az ember. Az NX-nek van 180 szakmodulja.
Üdv,
-
kpityu2
addikt
válasz
jahatpersze #5793 üzenetére
Mindegyiket.
Úgyis azon fogsz dolgozni, amit a céged ad.
-
Aske
aktív tag
válasz
jahatpersze #5083 üzenetére
Ahogy olvasom, az 5650 már a játékos laptopok kártyája, ez némi tudatosságot enged feltételezni a gép felhasználási célját illetően.
Az itteni hsz-eket meg a kpityu2 által linkelt komoly összehasonlító tesztet alaposan megvizsgálva Pro/E-hez a speciális tervezésre szánt kártyák közül egyértelműen nvidia quadro-t kell venni. Tekintettel arra, hogy ezek mobil változatai méregdrágák (akár 700k HUF), muszáj lesz kompromisszumot kötni
A "mezei" videokártyák tekintetében is lehet, hogy jobb lett volna nvidiát választani az alap kompatibilitási problémák elkerülésére, hiába erős amúgy az ati kártya. Az említett teszt a profi kártyák között is azt mutatja, hogy hiába a memóra mennyiség/gyorsaság/sávszélesség brutális fölénye azonos árkategóriájú Ati firepro kártyának, a spéci hardveres szolgáltatások miatt Pro/E, SW, Catia szoftvereknél Nvidia quadro a nyerő.
Végülis CAD-re vetted a laptopot inkább vagy játszani?
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
jahatpersze #5082 üzenetére
Bár lehet hogy már nem érvényes, ha kibontottam a cuccot.
-
Amateur87
tag
válasz
jahatpersze #5078 üzenetére
Ezt a 6 munkanapos dolgot honnan vetted? Az nem csak 3?
-
Parson
addikt
válasz
jahatpersze #5076 üzenetére
Igen, én irtam. Vannak olyan kártyák amiket ATI gyárt és CAD munkára jók, vagy épp kimondottan arra készültek. De ezek száma elég elenyésző, ezért a tuti megoldás az nvidia. Amúgy meg utána kell nézni a product support-ban hogy ki mit támogat. Jó esetben akár mindkét irányból.
-
Amateur87
tag
válasz
jahatpersze #5074 üzenetére
Nekem anno volt ATI-s laptopom, ott a wf2 jól működött, talán Atlantis-t kellene megkérdezni, ő néhány hozzászólással ezelőtt mondta hogy ATI kártyával senki ne akarjon ProE-t hasznánlni, csak megosztja veled a tapasztalatát
Én is jobban preferálom az Nvidia kártyákat, de hát ez egy már meglévő laptopnál nem egyszerű dolog. Esetleg annak kellene utánanézni hogy cserélhető-e a videókártya (MXM1-3)
Na meg is találtam: [link]
-
Atlantis
veterán
válasz
jahatpersze #5046 üzenetére
8540-essel nem lesz bajod. "w"-jelű a jobb, de a "p"-s is megfelelő. Felbontás, amire még figyelni kell, RAM-ot vehetsz bele utólag is.
Eszedbe ne jusson ATI chipes laptopot venni CAD-re, pláne ProE-hoz.
Boldog Karácsonyt minden kollégának!
-
Parson
addikt
válasz
jahatpersze #5042 üzenetére
Szia,
Vannak jó HP-k, amiket csip a Pro/E, ezeknek a HP-knak a specifikációjában le is van irva, hogy támogatja a CAD rendszereket és azokon belül pontosan melyeket... érdemes körültekintőnek lenni... amúgy a videokártya a legkényesebb pontja a Pro/E-nak - a videókártya specifikációja a legfontosabb. (Többnyire nvidia kártyákon kényelmesen fut, radeon kártyákon pedig csak ha támogatva van.) A többi lényegében csak sebességben változtat.
-
Imics13
tag
válasz
jahatpersze #4844 üzenetére
Hi,
Szerény véleményem szerint videókártya lesz a ludas!
Üdv,
-
Parson
addikt
válasz
jahatpersze #4627 üzenetére
jónak számító gép - ez relativ
Ha szaggat, akkor hagyd a francba, nem éri meg. 10 éves szoftver is jó szoftver ha a célnak megfelel. Max a hatékonyságában rosszabb picit a régebbi (általánosságban).
-
Parson
addikt
válasz
jahatpersze #4623 üzenetére
Kopi31415 jól mondja, valszeg minimális a különbség a két AutoCAD verzió között, ergo:
1. ha gyorsan kellenek a rajzok és a 2007-esben vagy jártas, akkor felesleges a 2010-esre átváltani, tul sokat nem fog gyorsitani a munkán.
2. ha nem tul sürgős a dolog és belefér az 'átállás' okozta minimális csúszás, akkor viszont érdemes előrefelé haladni és nem leragadni. Főleg, ha még csak most tanulod a szoftvereket.(Én mondjuk 2002-eset használtam utoljára...
)
-
törölt tag
válasz
jahatpersze #4623 üzenetére
Mennyi az a pár?
Amúgy nem hinném, hogy AutoCAD és AutoCAD között akkora különbség lenne.
&rew: nézegesd a cad.lap.hu-z, hátha találsz megfelelő rendszert. Látványtervhez, ha más programban fogod utána megtervezni a látványt elvileg mindegyik, amelyik képes igs-t, stepet készíteni megfelelő-ha jól tudom.
-
törölt tag
válasz
jahatpersze #4315 üzenetére
Konkrétan a cég, amelyik alkalmaz keresne UG-sokat, s rejtuk keresztül külföldön van lehetöség dolgozni. autóipar, GM/Opel, Deutz, FEW UG-zik. A beszállítóiknál is jól jön a UG ismeret.
imics: UGS+Ideas=NX; ami most fut. Csak mindenki UG-za, plusz mert esetleg nem fejlesztik még iparban használatban van. Népszerü is sok helyen. Kreativitásra igenis szükség van a multiknál is, hisz a problémát néha nem lehet két kattintással megoldani, plusz sokszor elöre kell gondolkodni a külföldivel szemben, megmutatni mik az opciók, koncepciófázisban pláne, vagy javítani helyettük dolgokat. Pl alámetszéses designfelületet úgy, hogy a gyári követelményekbe beleférj.
-
Imics13
tag
válasz
jahatpersze #4315 üzenetére
Hi,
A kérdés jó, a válasz nem egyszerű. Szereintem az álláshírdetési portálok adatai nagyon sokszor "döglöttek", ki van téve, hogy legyen vmi a kirakatban... Ez saját tapasztalat is. Ezeken a portálokon leginkább a multik hírdetnek, míg a kis magyar vállalkozásnak eszébe sem jut. A multiknál meg van határozva, hogy mivel kell dolgozni... Van néhány ismerősöm multiknál, hát amikor beszélgetünk, hogy miket kell csinálni, tervezni, fejleszteni... Hmmm. Kreativitásra nincs nagyon szükség a kinti okos "német" úgy is jobban tudja... Viszont merev szabályok szerint kell dolgozni a meetingekkel tarkított, lehibernált környezetben. Az emberek a pozícióharcot folytatnak és letapossák egymást!
Egy pozitívuma van az egésznek, ha karrierista vagy jól mutat a CV-dben.UGS??? Ilyen már nincs viszont van [Siemens PLM] .
Siemens soha sem szeretett második lenni semmiben, így van ez a CAX piaccal is. Meglátjuk mit tud kihozni a termékeiből, egy jó versenyhelyzettel mi csak nyerhetünk!!!
Soha senki nem beszélt a modelltörténet nélküli modellezésről, mióta nyomatják a szinkrontechnológiát azóta az autodesk, ptc mindenki elkezdett ebbe az irányba is nyitni...Üdv,
-
Imics13
tag
válasz
jahatpersze #4310 üzenetére
Hi,
Solid Edge gomb -> Solid Edge beállítások -> Felhasználó -> Itt a sablont állítsd át Hagyományosra és Szinkronra.
Ebben az esetben az indítóképernyőn minden sablon megjelenik!Üdv,
-
3DFan
aktív tag
válasz
jahatpersze #4310 üzenetére
Állítsd be, hogy ne csak a szinkront mutassa:[link]
-
Szepy2884
tag
válasz
jahatpersze #3284 üzenetére
Mit értesz profi leíráson? Hogy miből tanulhatnád meg? Mert ha tanulni akarsz, akkor én ennél jobbat nem ismerek [link] Ha megvan akkor tárgytalan.
Egyébként a BME-n hanyadik félévben oktatnak CAD alapokat? Vagy ma már a "fantasztikus" kreditrendszernek köszönhetően mindenki azt és akkor vehet fel amikor akar??
"Melyik AutoCAD verziót ajánljátok gyakorlásnak" Bármelyiket. Túlnagy különbség nincs köztük de inkább 2004-től felfelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest