- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Ezustroka #67828 üzenetére
Háááát, ha a telepítés kizárva, akkor Aida portable, de azzal tuti le fog térdelni a rendszert a gyári ablakgittel, de legalább lesz egy alkualapotok.
Amúgy én egy SP és 3DMark-ot rakatnék fel a tulajjal előre (mindkettő ingyenes) és azokból futtatnék pár kört, közben egy HWinfo vagy az aida menjen a háttérben.
De a gép belsejébe így nem láttok bele, ami szintén igen fontos dolog, hogy ott van-e valami szétbarkácsolva vagy sem (én adott szóra egy idegennek nem hinnék, azért ekkora bizalmat ki kellene érdemelni nálam), így talán egy kört lehetne futni vagy egy szervízben vagy itteni fórumtársunknál, szétszedni az eladó jelenlétében és megleskedni közelebbről. -
-
frame120
tag
válasz
Ezustroka #51375 üzenetére
Nem törvényszerű, hogy megadja magát hamar a 90 foktól a gép. Nekem volt egy acer laptopom, játék alatt 93-95 fokos procival, így hajtottam 1,5-2 évig, meg még filmezésre miegymásra még 5 évig. Aztán működőképesen adtam el. De azért jót nem tesz neki persze, és nagyobb eséllyel reped meg a bga forrasztás a nagy hőingadozástól.
Mostanában undervoltolva, meg downclockolva használom a procit meg a vga-t is amikor játszok, de csak annyira hogy ne veszítsek sok fps-t, de 65-70 fok körül maradjanak a hőfokok.
Mondjuk melózáskor meg kitaposom a belét is a gépnek néha, de akkor meg nem fűt a vga annyira -
frame120
tag
válasz
Ezustroka #51368 üzenetére
Szomorú, hogy a pasztázás után is ilyen magas. Az UV se tesz hozzá túl sokat és úgy látom hogy még mindig nagyon felemás a magok hőterhelése.
A hwinfo-ban a pl1-pl2 limiteked ne is nézd, nekem is 45/90-et ír, holott gyárilag 45/60-ra van korlátozva, én meg levettem 35/45-re( és használat közben monitorozva nem is lépi át). Az xtu-ben látod terhelés alatt, hogy mennyi éppen a fogyasztása, az hasznosabb.
Úgy látszik sajnos ez is olyan helyzet, amit Killhates is említett(ha jól rémlik), hogy van olyan i5 amit hiába pasztázott át, szar volt és kellett rá a folyékony fém :S
De voltak itt már érdekes tapasztaltok az asussal, meg az elszabadult hőmérsékletekkel, nem csodálkoznék, ha lenne valami bios bug, vagy valami, amitől ezt produkálják. -
gyépés
aktív tag
válasz
Ezustroka #51311 üzenetére
Sajnos valamitől a cpu nagyon melegszik. UV nélkül nagyon thermal throttlingol, UV-vel sikerült +400 MHz-t nyerni teljesítményben, de még mindig throttlingol. Ráadásul nagy is a különbség a magok hőmérsékletében, két mag sokkal jobban melegszik, az UV nélküli táblázatban jobban látszik. Maga a hűtés felfogatása, a paszta elkenése/minősége vagy a processzor felülete okozhatja ezt, hozzáértő tudja ezeket jórészt korrigálni. A -130mV UV nem rossz egyébként, nem is nagyon érdemes többet rátolni, ha nincs gond a hűtéssel már nem kellene thermal throttlingolnia.
-
blue_23
senior tag
válasz
Ezustroka #51323 üzenetére
1. Hűtőpaszta csere rengeteget számít, már MX2vel 7 fokkal hűvösebb lehet, vagy vele egyenértékű teljesítmény növekedés.
2. Armory crate, nagyon nem mindegy melyik verziót használod és hogyan állítod be. Chrome alatt is lehet 80 fokos ha nem megfelelő... Néhány teljesítmény profil feleslegesen járatja maxon a CPUt, miközben FPS növekedést nem hoz. Javaslom szánj rá pár órát és tapasztald ki nálad melyik a legjobb profil. A turbó/high performancet nyugodtan dobd a kukába.
3. Armory crate és XTU üti egymást és meghülyülhet. Lehet nálad azt mutatja beállítottál egy UV értéket, valójában mégse lesz. Először armoryt állítsd be úgy, hogy ne keljen hozzányúlni, majd újraindítás és állítsd be az xtut. -
gago1975
őstag
válasz
Ezustroka #51323 üzenetére
Asus központi szerviz ügyfélszolgálata (munkanapokon 9-17 óráig): +361-505-4561
FixDirect Kft.
1033 Budapest, Huszti út 34
Telefon: +361-452-4670
Fax: +361-452-4672
email: info@fixdirect.hu
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 8-17 óráigHát a Lenovo y540 pld jobb válaszás lett volna mint a G531, csak a Lenovo szervíz háttér picit macerásabb.
I5-9300H-nak egyébbként nem kellene annyira melegednie.
Lemonitoroztad, hogy normál esetben játék alatt a CPU hőfok, hogy alakul HWiNFO-val mert az igazából a mérvadó. A bal alsó sarokban lévő < > tudod az 5 oszlopot elővarázsolni -
gago1975
őstag
válasz
Ezustroka #51314 üzenetére
Na itt egy jó kis video ami független és a "korrekt" tesztekről amiket az Asus finanszíroz.
Don't Buy The Asus TUF Gaming A15
Asus Claim We're Wrong About TUF Gaming A15 Issues, Are They Right? -
gago1975
őstag
válasz
Szia.
Ne haragudj meg a kijelentésemen, de youtube-ra feltöltött erősen hazudozó, fizetett videok alapján gépet venni balgaság, nem szabad.
A Ryzen-es TUF / Zephyrus G14-es gépekről is annyi hazugságot terjesztettek/terjesztenek ott, és nem a teljesítményre gondolok.
Az pld. megfigyelhető, hogy a CPU hőmérsékletekre soha nem térnek ki, pedig az minden throttling rákfenéje.Pld te se monitorozod HWiNFO-val a CPU hőmérsékletét, holott az befolyásol szinte mindent, nem használod megfelelően, (a szétágazó nyilakra kattints 5 oszlopig), továbbá az első és legfontosabb, hogy szinte minden új gépet AZONNAL ÚJRA KELL PASZTÁZNI.
Ha régi fórumozó vagy itt visszaolvasva láthatod, hogy akiknek fontos a gépük élettartalma az azzal kezdi.Most nem kezdem el belinkelni az itt újonnan megvett a te gépednél 2-3X drágábban megvett gépek tulajainak hsz-it, hogy milyen szarok a gyári paszták, milyen állapotban adnak oda új gépeket, és hidd el, még a milliós- másfél milliós gépeknél is masszívan porszáraz, szinte hatástalan gagyi szar pasztákat használnak a gyártók.
Lásd én is a 0 perces gépem azonnal újrapasztáztattam itt utána is tudsz olvasni(#39802) KillHates vagy ha megnézed (#51247) isti0308 szintén milliós G703-as Chimera-ját ott is láthatóan gagyi a gyári paszta.
Most az új 2020-as Zephyrus-nál vezették az be Asus-ék, hogy TGC-zik mert már akkora hőterhelést kapnak a gépek.
-
frame120
tag
válasz
Szia!
A -130 mV core voltage mellé állítsd be a turbo boost power maxot 45-ről 35-re, a turbo boost short power maxot pedig 60-ról 45-re. Kb a gyári teljesítményt fogod kapni, és úgy már jobb lesz a hőfok is.
Ha ezek mellé még beállítasz egy szorzó limitet is, ami azért elenged a turbo órajelekbe is, mondjuk 2.6-2.8 ghz-ig, akkor már nagyon jó hőfokok lesznek.
Ezek után, ha még többet akarsz, akkor msi afterburnerben mehet egy undervolt a gpu-nak is.
Persze a pasztázással meg még ettől is jobb lenne, csak ugrik a gari, ha matricás. -
gyépés
aktív tag
válasz
Ezustroka #51296 üzenetére
Közben nézegettem, elég lesz a proci 99%-on is s GPU-hoz. Plusz pár FPS-t adhat néha a boost, meg az, ha i7 lenne benne, mondjuk azt minimumnál, de nem számottevő a különbség.
Én úgy látom 2,3 GHz-n fut a proci, szerintem ilyesmi a max boost nélkül. Vagy benézek valamit?
Egyébként, ha magas a cpu hőmérséklet 100%-on, akkor azért érdemes újra pasztázni/pasztáztatni valahol. Általában a gyenge minőségű gyári paszta cseréje sokat javít a hőfokokon. De szerintem ezt olvastad itt te is. -
blue_23
senior tag
-
KISDUCK
addikt
válasz
Ezustroka #50666 üzenetére
Szintén zenész, valami sz@rral letakarta az asus a légbeömlőket a ventilátorok alatt és az eltávolítása garancia vesztést eredményez, nélküle kb. 10 fokkal alacsonyabbak a hőmérsékletek terhelés alatt. Volt az új zephyrust érintő problémáról nem rég blog bejegyzés, de a korábbi típusnál is látható videón a probléma. Szóval amd procival szerelt gépet az asustól nem érdemes venni, mert az intel asus barátság keretében kicsit el vannak rontva.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Ezustroka #50664 üzenetére
Hát a TUF az nem tűnik megbízható vételnek, főleg úgy hogy az utóbbi időben egyre több AMD-s ASUS gépnél derül, ki hogy az inteles verzióhoz képest handicap-et kapnak. Az FX505DU nál is a hátlap "szarul" van megcsinálva nincs közvetlen nyílás a gép alján a ventilátorhoz. Másik topikban sok panaszt lehetett olvasni a TUF gépek anyagminőségéről. Nem rég volt teszt a PH!-n az AMD + Nvidia-s Lenovo Legion 5-ről, itthon elvileg még csak 1650-nel szerelt verzió kapható, de talán az kicsit minőségibb mint az 505DU.
Asus TUF FX505DU: egyik fele nyers, másik égett
ASUS TUF FX505DU Thermals - How Hot Is It?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- bambano: Bambanő háza tája
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Metal topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged