- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
HDAdriano #107656 üzenetére
Valoszinuleg egy BGA reballing lehetne a megoldas az adott kartyan. Valamelyik forrasztas elengedett, igy kontakt hibas, amikor kap egy jo kis hoterhelest, a hotagulastol eldobja magat (nem erintkezik tobbe).
Nem tudom mennyit er az a kartya, vagy a kartyat kellene masik gepben kiprobalni, vagy valakitol tarhalj egy kolcson kartyat a gep letesztelesere. Ezutan mar tudni fogod, hogy a gep vagy a kartya a hibas (mindketto lehet, sot ahogy mondtam akar a tap is).
A kartyat (vagy az egesz gepet) felkuldheted futarral mondjuk KillHates forumtarsnak - o talan tud ilyen szopos dolgokkal is foglalkozni. Mert a BGA reballing az minden, csak nem otthon (atlagos user altal) kivitelezheto dolog. Nem nagy cucc, ha van eszkoz es jartassag - de tapasztalat es eszkozpark is kell hozza.
Szoval ha KH elvallalja, akkor kuldd fel hozza - mas (szerintem) nem fogja tudni tesztelni es javitani is egy szemelyben.
Neki meg talan van is olyan Clevoja (ha jol emlekszem) amiben kiprobalhatja a kartyat.
-
peet05
aktív tag
válasz
HDAdriano #107647 üzenetére
Amiket még megpróbálhatsz:
Win-ben az energiabeállításoknál megnézni, hogy teljesítménycentrikusra van állítva
Ha esetleg van rácsatlakoztatva USB-s egér/bill., bármi, azokat kihúzni
Parancssor (rendszergazdaként futtatva) - chkdsk /r
Parancssor (ua.) - DISM /online /cleanup-image /restorehealth, ha végigfutott, akkor:
sfc /scannow
Win-reinstall
Táp csere -
válasz
HDAdriano #107626 üzenetére
Szia!
Bocsi, csak a tegnapi napom káoszba fulladt, fotózni voltam és késő este végeztem.
Csekkolom a képeket ahogy gép elé kerülök.szerk;
így, telefonon megnézve patika állapotban van minden. Lehet, hogy a GPU kezd vacakolni neked, bár a 2070 nem az a megdöglős sorozat volt, mint a 1080 és a 2080 🤔
-
válasz
HDAdriano #107647 üzenetére
Azt csináltad hogy leszedted az AB RT párost és nyomtál egy újabb változatot helyette? A vga drivert is le teljesen DDU-val. Nem értem a görbédet, túl lapos. És az alapfesz előtti rész egy dolog hogy rövid nincs kifutása. Szóval az elejét kellene nagyon alacsonyra vinned nagy emelkedő pályán egészen az alapfeszig. Az eleje legyen nagyon alacsony a végén magasan hosszú egyenessel.....valami ott nagyon nem jó.
Ahányszor vga kártyát használtam nálam a görbe íve minden esetben így nézett ki, legyen az laptop vagy asztali grafikus kártya. Állítgattam minap, jelen pill ezen vagyok. Emeltem 950mV-re, mert úgy stabilabb a tesztek futtatása, magyarán ha túl alacsony előfordul röccenés.
Volt olyan is mikor új kártya behelyezés után rögtön 1050mV alapfesszel indított hibásan. Kellett neki egy nagy retus mire megtalálta a valós gyári értékeket. Az is lehet hardverhiba helyett csak elmászott valami a rendszerben.
Amúgy nálam is lehet valami, mert nem vagyok megelégedve a teljesítménnyel. Újrateszem még a mai nap a vga részt és a régi AB RT részt is frissítem a legújabb változatra. Ügyesen minden beállítás emléket törölni kell, nehogy szoftvercsere után az előző emlékeiből táplálkozzon, mintha nem lett volna upgrade. Én ezt egy külön progival fogom elvégezni.Az UV görbe minden egyes pontja fontos az eleje és a vége is ezt már megtanultam, és mikor tesztet futtatunk szokta is váltogatni ami nem biztos hogy jó beállításra utal.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
HDAdriano #107645 üzenetére
"Csakhogy most mi a rossz.."
99%-ban biztos hogy a kártya,de a maradék 1%-ban kb. bármi lehet,ahogyan Attila is írta fentebb.
Ezt csak szakember tudja kimérni/kideríteni már.
Az biztos hogy HA netán,(amit nem tudok,csak esetleg feltételezek,vagy kérdezek) huzamosabb ideig azaz hónapokon keresztül úgy használtad a gépet hogy drasztikus undervolt és az mellé odadörrentve neki egy + ~1800MHz-es órajel,az bizony lehetett ennek a dolognak a kiváltó oka,sajnos nagyon nagy eséllyel. -
Csupati
őstag
válasz
HDAdriano #107642 üzenetére
Megpróbálhatod hogy GPU-z vel kimented a VBios-t ,és van eza Mobile Pascal TDP Tweaker progi , ezen megnézheted át tudod e írni a TDP limitet , nálam 115W-ot (mW ban van megadva ) lát egy letöltött 2060 Clevo vbiosra . Viszont írást csak ugy ajánlom hogy eeprom olvasóval elötte lementeni a gyárit és ha nem jó akkor az vissza .
Többen próbálták elvileg és nem müködik , az hogy a kártya kibirja nemtudom leginkább nem ajánlom. (legalábbis ha már látható hogy gatya a kártya probálkozni lehet ). -
Muerte
Topikgazda
válasz
HDAdriano #107640 üzenetére
De azt értsd meg légyszíves hogy a 712mV az kevés.Azon a feszültség értéken nem várhatsz el teljesítményt,mert ahoz Watt kell meg MHz és egyenes arányban a hozzá tartozó feszültség is.
Ha 850mV-nál adod oda neki a max ~1400MHz-et és levágja a gépet,akkor hardveres a probléma,ennyit kell letesztelni. -
Muerte
Topikgazda
válasz
HDAdriano #107638 üzenetére
Akkor is crash-el egy kártya ha kevés a fesz neki.Úgy próbáld ki ahogy írtam, 850mV-nál kapja meg mondjuk a max. 1450MHz-et és onnan végig legyen egyenes a görbe 1MHz eltérés se legyen egyik ponton se,mert ha van,akkor azon a ponton adja oda neki azt a feszt amihez az a pont tartozik.Ez kb. egy középérték amin nem szabadna problémáznia a kártyának.
"(az lehet, hogy hiába lapos a görbe, rápróbál az nvidia nagyobb feszültség értékre ha érzékel valamit)"
Nem,az AB beállításait nem írja felül. -
Muerte
Topikgazda
válasz
HDAdriano #107636 üzenetére
A default clock-ra az a fesz nagyon kevés azzal a görbével.Kb.850-875mV minimum kell neki szerintem,de lehet még több is kicsivel.A gyári curve meg katasztrófa az szénné van feszelve.
Valami ilyesmit próbálj ki csak a maxot 1500MHz környékére belőve,és mehet neki egy 3DMark közben kimonitorozva a hőfokok/órajelek.Ha ott is levágja a gépet akkor biztos nem szoftveres probléma lesz. -
válasz
HDAdriano #107610 üzenetére
Nálam is van egy Clevo laptop egy P751TM1 féle. Illetve 2 csak az egyiknél amit nem használok van ilyen kikapcsolásos hiba. Indítás után 1 percre magától leáll. Vásárlást követően egy darabig hibátlanul működött aztán elkezdte ezt csinálni. Viszont csak érdekességképpen ezt csinálja VGA nélkül is, annak csatlakozója nélkül is......csak bekapcsolva, elindítva nyilván ilyenkor nincs kijelző. Szóval nekem már nem kell vga kártya sem ahhoz hogy az kikapcsoljon. Én magam hibát nem láttam az alaplapon. Jelenleg alkatrész kupac, aztán majd meglátom. Érdeklődve figyelem nálad hogy fog alakulni.
Lehet talán egy bios frissítés valami egyedi, nyitott is megoldaná arra ami elmászhatott, kitudja. Vidd el KillHates mesterhez!
Nem melegszik túl a PCH dióda, az alaplap? Aida vagy valamivel ellenőrizd le. Valami ott elhasználódhatott az idő alatt.
-
válasz
HDAdriano #107609 üzenetére
- Akku jó a gépben? (minimum fél -egy óra)
- Ha kiveszed a kártyát, akkor az MXM alatti részen az alaplapon, nagyjából középen nincsen egy kis fekete alkatrész megkormolódva?
- Az MXM power cable csatlakozóján illetve azok aljzatán nincsen sárgulás? Ezekben a csatlakozókban jól állnak a lábak?
-gap-el rendben vannak a kártyán?Így elsőre ennyi...
-
HDAdriano
tag
válasz
HDAdriano #107609 üzenetére
Bocsánat, késő van és sikeresen kifelejtettem mi a gond..
Kernel ID41-el kikapcsol a gép, ha GPU 1400Mhz+ fölött kap terhelést a laptop (játék, Benchmark..)
Hőmérsékletek jónak tűnnek.
Próbáltam:
-DDU-t
-Undervoltot törölni GPU/CPU esetén
Ami eddig működik, hogy 1400Mhz alatt tartom az órajelet. -
Csupati
őstag
-
Csupati
őstag
válasz
HDAdriano #104316 üzenetére
Szia!
Ahogy említették, lehet az SSD döglődik, hütőborda kellett volna rá mindenképp! Az nem csak a vezérlőt tudja hüteni hanem magukat a chipeket is és a Clevoba simán van annyi hely hogy majdnem egy desktopra való hütő is elfér. Elsősorban probálj meg vmi kis 256-512 es SSD-t szerválni és azzal használni.
Nyitott bios van a gépen vagy gyári zárt? A nyitott lehet hogy kezeli a 4TB ost gond nélkül a zárt lehet csak 2TB ost kezel de utána nézek.
Nem hinném hogy dirver , vagy audio panel (Clevoba külön van és cserélhető az is) lenne rossz . -
válasz
HDAdriano #104316 üzenetére
Itt sokan, (én már régen voltam) vidékről akár vonattal utazunk hozzá. Nekem ért annyit az egész nem is egyszer, sajnos mostanában semmi nem tud eléggé elromlani
Akkor is távsegítséget kapok tőle, szóval mostanában szerencsés vagyok a vásárlásaimat leszámítva.
Az is lehet csak mondok hirtelen valamit, hogy meggyengült az alaplapon valami kondi, a mester szétkapja a cuccost és átvizsgálja, el nem tudod képzelni mi mindent meg tud javítani....videokártya mikroszkóp alatti varrás, nekem a monitoron kivetítve.
Olyat is megcsinál amit senki mástól nem kapsz meg.
Én nagyon jól kijövök a lapossal, talán mert a vga kívülre került, talán mert azért ha nem is egyszerre költöttem rá szépen. Hát kinek mi jön be. Az már biztos még sok évig itt fogom szomorítani a népet ezzel a vassal.Ma olvastam végig egy külföldi fórum oldalt Clevo színekben, hát kihalt. Rosseb egye meg lassan már csak magammal tudok beszélgetni a témában.
Én leszek az utolsó mohikán vagyis clevokán.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
HDAdriano #104313 üzenetére
Lehet akár SSD probléma is, a 990 Pro egy nagyon nyűgös jószág. De ha azzzal van gond, az általában végleg bekrepál, vagy olyan sűrűn jönnek a kékhalálok, hogy a Windows asztalig sem jut el az ember.
Amire még gondolni tudok esetleg az, hogy melegszik, és valami körülötte lévő alkatrésznek, kondinak, vagy bármi egyébnek nem tesz jót ez a melegedés egy idő után, a már egyébként is javított alaplapon.
De csak ötletetelek, az ilyen problémát ezer dolog okozhatja. Tényleg az a legjobb, ha megnézeted valami szakival. -
válasz
HDAdriano #104313 üzenetére
Szia!
Így elsőre felvetném hogy a 990 pro túlmelegszik, ezeket úgy tudom külön bordával hűteni szokták. Hát nekem is valami hasonló konfigom van a kis tesóval csak nagyon egyedi módon használom. Win10-ről kapásból 11-re frissítettem még anno. Ilyen hibába még nem ütköztem eddig. Folyamatosan monitorozok hogy lássak minden apró dolgot a rendszerben, hogy lássam hiba esetén a hardver melyik része szarakodik. HWInfo, MSI AB monitorozva, Aida szoftver a tálcán...Intel XTU tesztelőnek ezek nekem nagyon fontosak. De akár egy prime97 a procinak, CB R23...furmark(vga) stb lehetne még sorolni. Szóval hiba forrásnak számos oka lehet.
Most éppen a ramokkal küszködtem mert fejembe vettem a lehetetlent és úgy másfél év után láttam először kék hátterű hibaüzenetet.Szóval ram teszt, azt is be kell lehet állítani.
Azt tudnám javasolni leggyorsabb és legkényelmesebb megoldásnak, ha meglátogatnád KillHates laptopszerelő mestert és vele együtt végigmennétek mindenen. Új bios is kellhet rá nyitott bios. Nekem is olyan van, megéri! Itt sokan hozzá visszük minden ügyes bajos dolgainkat. Ő ebben vérprofi! -
válasz
HDAdriano #41125 üzenetére
Majdnem mindegyik gépben Realtek hangchip van, csak ott is van osztály és minőség különbség. Meg a körítés is számít, tehát milyen kondikat és egyéb komponensek használnak. Továbbá az is játszik, hogy külön pcb-n van a hangrendszer. A különbség neked abból adódik, hogy az egyik jel közvetlen a DAC-ból jön, a másik erősített átmegy valami gyohár végfokon ami összeszedi a zajt a tápjáról.
-
matyee
őstag
válasz
HDAdriano #40759 üzenetére
hagyd a memtestet, vedd ki és tegyél bele másikat, vagy egyik/másik modult. Volt nekem is olyan már h memtest lefutott, de használat alatt elhasalt. Ha úgy sem jó, rakd össze eredeti kiszerelést, hivd fel supportot, és küldd vissza. Vettél egy jó gépet - ha nem a legjobbat - de lehet sok-sok közül ezzel van vmi gond, küldd vissza, ne legyen rossz élmény...
-
MR007RM
addikt
válasz
HDAdriano #40740 üzenetére
Hát tudod meg tudlak érteni, mert amit leírtál eddig azt "kicsiben" én is átéltem, illetve jelen pillanat most is időnként......hosszú most ez nekem.
Szerintem ez nem hardver hiba, mert akkor nálam is az lenne az biztos. Talán amit leírtak a többiek abból valami, van egy gyenge pont a rendszerben, talán nálam is, sosem fogok rájönni hol. A lényeg a játék alatt könnyen meghalhat a gép, viszont a szintetikus teszteket simán bírja....nálam is ez van, de az újraindulás nagyon ritka és csak pár játéknál van jelen.Más:
Visszaköltöztem a külső monitorra, minden rendben, de egyszer újraindult és csak böngésztem....a frissítéseket nyomban letiltottam egy időre. -
ako001
aktív tag
válasz
HDAdriano #40736 üzenetére
Hali!
Nálam a gpu chip-en volt valami láb szakadás vagy mi,az okozott ilyet.
Egész nap ment a gép,net video,torrent,semmi.Amint elindult egy játék,onnantól,random ledobta a láncot,volt hogy 2 perc után,volt hogy kellett neki 10 is.
Ja és a 3dMark is lefutott,ennek ellenére. -
KFORboy
senior tag
válasz
HDAdriano #40736 üzenetére
Maybe instabill akku.
Azt nemtom mennyire monitoroztad ki a CPU-GPU hőmérsékleteket, de valamelyik alaplapi MCU is forrósodhat aztán hibás számítás végett összeomlik valamelyik logikai híd... akár egy mellette lévő FET miatt vagy akármi.
Illetve még ott van a hibás driver vagy egyéb szarság ami megkavarodott rendszer szinten.
Lehet oprendszert is újrahúzni, illetve végső esetben KillHates bemérheti neked ilyen terhelt állapotban mi a lófütty történik... még tán hőkamerája is van (vagy max kölcsön adom neki az enyém, had játszatok...) -
HDAdriano
tag
válasz
HDAdriano #40735 üzenetére
Most már egyre több játéknál fordul elő, biztos, hogy nem hardver hiba? Már GTA 5-nél is jelentkezett.
Esemény napló szerint még mindig ez történik: "A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
-
válasz
HDAdriano #40731 üzenetére
PC-s tapasztalat: Nálam a tuningolt RAM okozott furcsa hibákat a World of Tanks menüben, vagy nem töltött be a játék, vagy kifagyott meccs közben.
Amint levettem alap órajelre, megjavult.Ekkor kerültem a nehéz döntés elé, hogy a "cancer" játékot abbahagyom 7 év után (ami amúgy is régóta érett már), vagy a bárhol máshol jól működő gépet rontom le. A játék veszített
-
Darth_Revan
veterán
válasz
HDAdriano #40731 üzenetére
Vsync be van kapcsolva?
Van játék ahol a fő menüben 200 millió fps van Vsync nélkül.
Már nem emlékszem melyiknel de pár hete találkoztam ilyen játékkal és nekem az MXM RTX2080 azt produkálta p775tm1-g gépben mint a legtöbb desktop vga hasonló helyzetben: elkezdett szép ciripelo hanggal coil whine-t produkálni.
Vsync - el nem lepte túl 144 fps-t így nem volt gond, de 500-600 fps megterhelte a tekercseket.Elsőnek nálad is erre tippelek és vagy hőmérséklet túl hirtelen felufrott vagy valami tekercs nem bírta és ezek miatt valami védelem bekapcsol.
Nekem eddig amúgy szintén volt egy alkalommam ok nélküli leállás. Bekapcosltam a gepet és szinte azonnal hogy betoltott a win a cpu ventilátor maxra kapcsolt és a power led zöld folyamatos jelzés helyett sárgán kezdett villogni, majd max kB 2-3 perc múlva lekapcsolt.
Tudtommal ez valami kritikus cpu/ec hiba volt de azóta nem jött elő.
Gyári Clevo biosok sajnos nem tökéletesek így nem lennék meglepodve ha bekapcsolaskor véletlenül hibás adatot közölt volna az ec és e miatt bepanikolt a bios és kihuzta a dugót pár perc után. -
válasz
HDAdriano #40662 üzenetére
Szia! Nem a gépeddel van a hiba hanem az engine-el. Egy ismerősömnek a WOT-nál csinálta ugyanezt; a játék alatt random lekapcsolta a gépet.
Ez megvolt?
"
1. Exit the game.
2. Using File Explorer/This PC - navigate to the War Thunder directory on your computer system.
3. Locate the 'cache' sub directory in the War Thunder directory and delete it.
4. Restart War Thunder via the game Launcher.
5. Click the spanner icon in top right of screen which will open the second launcher screen.
6. Click the Check files button located on the left hand side of screen in about the middle of the page and allow game to check files and update.
7. Enter Game and re-check for issue.
8. Let me know how it goes.
" -
matyee
őstag
válasz
HDAdriano #40603 üzenetére
Programmer kell hozzá, ha nincs akkor vidd el KH-hez. Elvileg egyszerű, igaz múltkor nem sikerült nekünk
, de kapkodtunk és nem mélyültünk el benne, mert időközben okafogyott is lett. Ha esetleg tönkremegy, akkor ismét vissza a mesterhez és gar előtt írja vissza az eredetit azért.
-
matyee
őstag
válasz
HDAdriano #40427 üzenetére
Gratula, jó gépet választottál.
Ha teheted, azért menj el KH mesterhez, mert a gpu rettenet meleg, 85W-hoz ez túl sok, vmi ott nem stimmel. MX4 bőven jó rá, ill. ha tudsz kicsit próbálkozz MSI Ab-vel, vmi jó kis curve-vel, mert 1,04V is sok szerintem.
A cpu nem tudom forrasztott-e, ott deliddel lehetne javítani rajta. A kijelző 3.1, azt teszik bele ami gsync kompatibilis.
Bios-t nem érdemes tenni rá, jó a stock, mod biosszal sem jutsz feltétlen messzebb, én nem javaslom, hogy piszkáld, ráadásul a cpu-dhoz teljesen felesleges is.
Egy Firestrike-ot is tegyél fel, kivi vagyok mit tud ez a specs.
Használd egészséggel!
-
PR0JECTNR56
addikt
-
kdavid23
aktív tag
válasz
HDAdriano #39859 üzenetére
Mindkettő volt kezemben: vortex 4k oled rtx2070-el cipelős notinak jó hűtése elég jó, van gxync-es 144hz-vel is és (könnyen) cserélhető aksija van teljesítménye kiváló, octane VI rtx2080-al asztali notinak kevés cipelésre sok játékra a legjobb választás. Teljesítménye nem kérdéses, legjobb!!! 15colos octane gumírozott palmrest, 17-es alu műanyag. Vortex alu!
-
echterion
nagyúr
válasz
HDAdriano #39661 üzenetére
Szívesen.
H-s proci, tehát BGA-s a gép. De ha gold garanciával veszed, szerintem ez nem akkora gond, amúgy jó kis gép az.(#39664) steelsec: Nagyon forrófejű az a gép bakker, ha paszta + UV után is ennyire meleg, de hát céges gép, ha nem trottyol, le kell tojni, esetleg adni még egy kis extra UV-t neki, hátha nem rokkan bele még egy-két század mínuszba.
-
steelsec
aktív tag
válasz
HDAdriano #39549 üzenetére
Szoval kicsit beleneztem mi is ez az Octane ha jol latom itt egy teszt hozza.
Csak velemeny nem jelent semmit de, asztali cpu, tok jo magasabb orajel ilyesmi jolhangzik, hogy cserelheto, DE Intel es a kovi gen nem fog mar belemenni, tehat csak a generacion belul tudsz feljebb lepni, esetleg ez masodkezbol olcsobban megoldhato 2-3 ev mulva mikor talan lesz ertelme feljebblepni 9.genrol akinek az van.
Masik eszrevetelem, kicsit felnek egy asztali procis gepet + 2060 (amihez azt latom 500w PSU az ajanlott) egy 330w rol terhelni, ahogy latom a teszten is 300 ig ment fel a hasznalat, szoval konnyen bele lehet futni abba, hogy nincs eleg.
-
matyee
őstag
válasz
HDAdriano #38668 üzenetére
Panelből 120hz/144hz mindkettő kiváló, van pro kontra mindegyiknél. A 144hz-esek IPS paneleknek szebbek a színei, ellenben a TN-eknek jobbak a válaszidejük. A gsync értelemszerűen előny, ajánlott, hogy legyen.
Szerintem döntsd el a méretet először, az is számít kicsit az octane esetén. Ha nagyon ki vagy centizve, akkor nem biztos, hogy az octane a jó választás, mert ha alap gépet veszel akkor még költeni is kell rá.Próbáltam 15-ös gépekben összemérhető benchmarkot készíteni:
Proetus: 8750H / 16G / 2070Gtx / 144hz NINCS gsync - 445k
Vortex: 9750H/ 16G / 2070gtx / 144Hz gsync - 520k
Octane: 8400 / 16G / 2070gtx / 144hz gsynx - 607k
op rendszert is levettem, mindenhol 120G ssdNa most ezekből már szerintem lehet látni a + / - okat, ami alapján a véleményem az alábbi. Nagyjából az első két gép ugyanazt tudja, gsync-ért fizethetsz 75k-t, ami azért elég sok érte... Az octane árban azért szignifikánsan drágább ha 2070-nel veszed, visznont ha 2060-nal szereled játékoknál lassabb lesz, mert azok főleg gpu-t használnak. Az tény h később fejleszthető, de azért a 10XX sorozatnál az a tapasztalat, hogy a XX60-as sorozatnak kicsi a piaci, ugyanis az a bare minimum ahonnét fejlesztenek, ergo inkább back up kártyának veszik. Aminek még nézz után mert fontos, és ebből nem tudom megítélni, hogy milyenek hűtési tapasztalatok (főleg 8750H vs 9750H) cpu és gép esetén. Octane-t különösebben nem kell megnézni, azt megmondom, hogy nagyon jó
Rövid véleményem, hogy az első kettő közül érdemes ilyen kerettel választanod (vagy ilyesmi gépet keresni más típusban), mert játék alatt jobb fps-eket kapsz velük. Ami még döntő lehet a hűtés, ahhoz pedig nézegess teszteket.
Remélem tudtam segíteni.
-
matyee
őstag
válasz
HDAdriano #38666 üzenetére
Nehéz erre így ebben a formában válaszolni, mert azért sokat nem árultál el a preferenciádról, csak hogy sokat cipeled...
A panel szerintem egy B156HAN07.0 lesz szerintem (IPS, 144hz, GSYNC), viszont octane-ben az elején még egy LG-t szereltek, ha ráguglizól megtalálod gyorsan, szerintem nincs belőle sok.
Octane időtálló, fejleszthető (igaz az nem szokott olcsó lenni), a jelenlegi legerősebb gép a piacon. Cserébe vaskos, nehéz, ha ez szempont és ugye a legdrágább, de nem véletlenül. Bármelyiket is veszed, kicsit állítgatni pasztázni kell, így ez nem szempont. Billentyű jó szokott lenni, a csicsavillogás kikapcsolható, vagy egy színre állítható, szerintem ez sem érdemi szempont.
Magam részéről nem preferálom a bga-s gépeket, én egyértelműen a 775tm1-et javaslom minimum konfigban lehetőleg 2070-nel, aztán majd lecserélgeted a cpu, ram, sdd stb-ket itthon.
Amúgy most vettem észre, h két 15,6-os gépet linkeltél, az octane pedig 17-es? Ha 15-öst szeretnél akkor 751tm1 természetesen nem a 775. Nekem volt pár 751tm1, nagyon jó gép, jó a hűtés, elviselhető a hangja, masszív stb, csak jót tudok róla mondani.
-
HDAdriano
tag
válasz
HDAdriano #38609 üzenetére
Valaki erre?
Tudnátok segíteni? -
ruczak
tag
válasz
HDAdriano #38411 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Motogp2019 a játék amivel jàtszanék(illetve sony fdr x3000 akciókamera felvételek konvertàlàsàra)
Mindjàrt bemàsolom a gépigényt.
Majd linkelek pàrat az aprókból, amiket kinéztem. Persze ha ajànlotok valamit, azt is megköszönöm. Nem baj ha hasznàlt. Jó legyen a hűtése. -
Darth_Revan
veterán
válasz
HDAdriano #37456 üzenetére
Clevo P775TM (PCS-nél Octane VI, MySN-nél XMG Ultra 17 néven fut) esetében a Clevo a BIOS-ban több fajta 144 Hz-es IPS panelt is engedélyez, azonban G-Sync-et csak 1 esetében támogat a Clevo, az AUO B173HAN03.1 panelt.
A kérdéses panel reklámozott válaszideje 9ms, gyakorlatban b2w 10ms, g2g 18 ms.
Az általad említett 40 ms g2g válaszidő a régi 75 Hz-es LG IPS panelekre és jelenleg is használt 60 Hz-es 4K AUO panelekre jellemző.
Továbbá a B173HAN03.1 színmegjelenítése 8 bit (6bit+FRC) azaz "szimulált 8 bit".Van gyorsabb panel is, jelenleg a leggyorsabb laptop 144 hz IPS panel az AUO B173HAN03.2, aminek a válaszideje a gyakorlatban b2w 10 ms, g2g pedig 7 ms.
A B173HAN03.2 színmegjelenítése valós 8 bit, azaz banding téren picit jobb mint a B173HAN03.1.Összességében tehát a B173HAN03.2 jobb panel, viszont mint írtam G-Sync le van vele tíltva és ennek engedélyezéséhez moddolni kell a Clevo gyári biosát.
(G-Sync támogatást bekapcsolni nehéz, mert több dologtól is függ, de egy G-Sync-es laptop esetében elvileg lehetséges bőviteni a támogatott panelek listáját...hála az égnek erre is csak azután gondoltam miután eladtam a Predator gépemet, mert ha meglenne még akkor már 144 Hz-es G-Sync panel lenne benne a gyári 75 hz helyett)
De ahogy matyee is írta azért a B173HAN03.1 sem rettenetes, játék alatt ez is jobb mint sok más panel.
echterion: Na ez már jó eredmény
-
matyee
őstag
válasz
HDAdriano #37456 üzenetére
A panelje elég jó, a 17-eshez már van 3ms-es, de darth megmondja, Ő ezt jobban keni, én inkább érzetre hagyatkozom. 144hz-es csak IPS-ben van, de ezek már elég jók. 120hz-es még TN volt, nekem innolux (chi-mei panelom van) azok gyorsak voltak és relatíve jók voltak a színei TN-hez képest. A mostani 144hz-es panelek mind gyorsak, tökéletesek FPS-re, és mivel egy régi játékkal tolom, ami engine miatt vélhetően érzékeny rá, nagyon észreveszem a különbségeket. A 775tm1-em és 751tm1-em 144hz-es panelje is tökéletes volt (720fps@144hz mellett játszom). A külső monitor inkább ízlés dolga, de ezek már vannak olyan jók, hogy csak hardcore gémerek érzik a differenciát. Gsync jó dolog singlehöz nagyon, de 144hz-es kijelzőknél ez az már alap clevonál.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
HDAdriano #37398 üzenetére
Nagyon jó gépek. Ár-érték arányban a legjobbak. Nekem is volt mindkét típus. Semmi bajom nem volt velük. Annyi, hogyha nem szereted a 'rubberized' felszínt, ne válaszd a 15 colos p751tm-et. Én is rtx2080al vettem leggyengébb CPU-val alap rammal és hdd-vel, os nélkül. Sok sikert!
-
matyee
őstag
válasz
HDAdriano #37398 üzenetére
Nekem volt szerencsém mindkettő géphez, veheted bátran. A hang SB xfi5 ha jól emlékszem, teljesen rendben van. Igen a 17-es a 775tm1-re épül a 15-ös a 751tm1-re, ennek PCspecnál octane a neve
Ha már veszel fontold meg olcsó cpuval minimál rammal, os nélkül (majd később bővítgeted), de 2070-nel
pcspec 1 év háztól házig gart ad, de vehetsz hozzá többet is. Nekem a tapasztalatom a billentyűzettel, hogy elég masszív. A mágnes benne úgy szorítja, hogy nem igen tud mozogni, nyekleni, talán ha ráfekszel középen lehet lenyomni mert ott van alatta wifi, ram slot, de normál használat esetén szerintem stabil. Nem a világ legjobb laptop billentyűje (nekem msi továbbra is a favorit), de jónak mondanám. Remélem tudtam segíteni, hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Xbox Ultimate előfizetések
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged