- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
newwave0507
aktív tag
válasz
newwave0507 #113555 üzenetére
A 30. nap előtt 3 nappal megérkezett a szervizbe az alaplap, már tesztelés alatt van a gép
-
Muerte
Topikgazda
válasz
newwave0507 #113555 üzenetére
[link] Ő a pesti Ec-Co Acer szervízben dolgozik (vagy dolgozott legalábbis régebben),hátha tud valamit mondani vagy ajánlani valakit.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
newwave0507 #113540 üzenetére
Inkább a videokártya legyen erősebb, mint a proci. Egy valamivel gyengébb procival is maradéktalanul ki tudsz hajtani egy 4080-at.
Ha nem ragaszkodsz a 18"-hoz, ez egész jó áron van most, főleg OLED kijelzővel:
Lenovo Legion Pro 5 16IAX10H18"-as Strixek olyan 1,3 millió magasságában mozognak 5070ti-vel, az kicsit sok még.
Viszont augusztusban érkeznek a TUF A18-ak is a magyar piacra.
-
válasz
newwave0507 #113512 üzenetére
Jah tényleg, Acer!
Én meg kevertem, azt hittem Asus, pedig láttam írtad is hogy Acer.
Azokat nem ismerem...lehet cserélik komplett gépet újra, vagy kp. vissza? -
válasz
newwave0507 #113509 üzenetére
Szerintem ebből utalvány lesz...
Kinél van konkrétan? FixDirekt? (az a hivatalos Asus laptop szakszerviz itthon) -
peet05
aktív tag
válasz
newwave0507 #113507 üzenetére
Sajnálom, hogy még mindig tart a mizéria. Annyira el tudja b@ni az ember kedvét, és a bizalmát, legyen szó akárcsak egy 200k-s gépről is.
Az meg a másik, hogy Neked kell érdeklődni, hogy mi újság..Alaplap nélkül hogyan teszteltek hűtést (ha jól értettem, amit írtál)..?
-
capulet75
addikt
válasz
newwave0507 #113405 üzenetére
Végül Honeywell PTM7950sp lett, azzal, meg a Thermalright HR10-el le tudtam vinni a hőmérsékletet 55-65 fok közé. 3440x1440 max amit a 1660Ti tud, egy óra game után ennyi:
Az eddigi 90+ fokok után kellemes felüdülé, főleg, hogy nem ordíttanak a ventik a notiban. -
válasz
newwave0507 #113405 üzenetére
de annak van, pad változata is...
-
echterion
nagyúr
válasz
newwave0507 #113366 üzenetére
Próbáld meg, amit Semin is írt, érdemes ezeket a cpu-kat így lefojtani, más eszköz nem nagyon maradt szoftveres oldalról, ha meg nem fojtod le, ezek az intel kazánok a világ összes amperét bekérik.
Aláíráshoz: a beállításokban be kell kapcsolni, alapesetben ki van nyomva. Sajnos ezt sokan nem tudják, így a többségnél nem is látszanak az aláírások.
-
Adi01
tag
válasz
newwave0507 #113360 üzenetére
1. Powerlimit alatt a "processzor energiagazdálkodás->Maximális processzorteljesítmény->működés hálózatról" menüpontra gondolsz? Ott visszább veszed a százalékot?
Fontos, hogy a windows-os game mode-ot nyomd ki, mert hiába állítgatsz ott bármi százalékot a windows 11 nálam felülírja ha a game mode engedélyezve van.
(Amúgy hozzá lehet adni egy olyan menüpontot, hogy "Maximális processzorfrekvencia" és tudod korlátozni pontosan hány Mhz-ig menjen a proci talán az egyszerűbb, mint százalékozni. Ha szeretnéd megkeresem a leírást, hogy kell.)2. Warzone-nál a launcher sem mindegy. Pl.: nálam egy idő után a steam-es nem töltötte be a textúrákat normálisan, akadt és játszhatatlan lett a game.
Battle.net launcher megoldotta.3. Egy normális laptop hűtő is sokat tud segíteni a melegedésen. pl.: Flydigi, Llano stb. Bár 18-as laposhoz nem tudom melyik jó.
4. Windowsnál nem használsz valami vírusirtót vagy valamit ami belassítja a géped?
Win reinstall lehet segítene.[5. Azt mondják a laptopokat nem érintette az intel processzor hiba (vmin shift instability?) a hivatalos jelentés szerint csak az asztali gépeket de volt állítólag olyan fejlesztő csapat akik jelentették a kékeknek, hogy hibásak a HX procis laposok. Elmélet szerint 5ghz felett teljesítő procikat érintett ez a probléma én úgy tudom és a tiéd 5 felett tud. ]
Mielőtt teljesen feladod és ha semmi se segít én KillHates mesterrel megnézetném a helyedben.
Off téma: Srácok az aláírás az hova tűnt mindenkinek?
-
Semin
őstag
válasz
newwave0507 #113366 üzenetére
Ilyen akkor is előfordul, ha az adott CPU+GPU kifut a redszer TGP-ből. Lényegében ugyanaz a hiba, túl sok kakaót kér a proci. Valahogy old meg, hogy ne menjen a turbo. (Pl: Windows energiagazdálkodás CPUmax99%) Összességében veszítesz 15-20% CPU teljesítményt,(játékban kevesebbet)de megoldódnak a hőfok problémák és stabilabb magteljesítményed lesz. Egy tesztet mindenképpen megér.
-
válasz
KillHates mester? Csak ajánlani tudom.
Teljesen máshogy gondolkozom mint itt bárki, talán MaxxDamage hasonlít rám kicsit, mert szeretünk álmodozni......elmenni a végsőkig.
Bármi volt és van ő az a ember aki kell nagyon, pótolhatatlan! -
Chiller
őstag
válasz
Nem véletlen hogy most a Ryzenes gamer gépek a drágábbak...
A 139/14 gen HX procik meg eleve különleges állatfajok, elmentek vele a falig az intelék, majd még tovább. Nem létezik olyan gép, amiben ki tudnák magukat futni. Kellene is hozzá kb 250W, meg valami hűtő ami ezt képes lenne elvezetni.
Pasztát lehet esetleg cserélni, vagy a hűtést feljebb venni (már ha lehet), 1-2 magot letiltani, ilyesmi. Ha ugyanaz a hűtése, mint a 16"-os variánsnak az eleve nem túl acélos.
Bár ahogy a kolléga is írja, akadozni nem nagyon kellene (főleg GPU intenzív játékban), max annyi hogy visszaveszi szépen a magokat 3Ghz környékére, de azt azért tartania illik akár órákig is.Egy ilyen CPU-only stressztesztet futtatnék (prime95, ilyesmi), aztán ha nem ott a hiba, akkor külön valami GPU-onlysat is.
Laptopmedia teszt szerint ezt illene tudnia:
-
Gergello
addikt
válasz
Összességében egy bődület nagy hiba volt a csere.
-
echterion
nagyúr
válasz
newwave0507 #113362 üzenetére
Fentebb azt írtad, hogy jól teljesít fps számokban a gép. Akkor mégsem? Az nem normális, nem szoktak azért ezek droppolni alapesetben, csak tojássütővé válnak. Az acer szereti telepakolni a windows-át bloatware-ekkel, érdemes egy tiszta windows-zal is ilyenkor kipróbálni a gépet, hátha csak valamelyik szoftver miatt van. Én pl. tapasztaltam már olyat, hogy egy játék egész addig szaggatva ment, míg a krómban egy bizonyos oldal meg volt nyitva. Amint elnavigáltam onnan, meggyógyult. Ez nem jelenti azt, hogy nálad ez a gond, de egy próbát megér.
-
echterion
nagyúr
válasz
Ez ilyen a legtöbb notinál. Ettől még alkalmas a feladatra, de úgy van kicentizve minden, hogy majd a cpu leszabályoz,ha túl melege lesz. Néhány ritka kivételtől eltekintve nem nagyon fogsz tudni olyan gépet találni, ami gyárilag nem ilyen. Nem akartam írni korábban, hogy hiába fogod visszaküldeni, nem fognak vele csinálni semmit, mert ez ilyennek lett tervezve. Attis tud vele valamit kezdeni, kicsit hűvösebb lesz, de ha kilövöd a hőmérséklet monitorozást és nem viszed el hozzá se lesz különösebb baja a gépednek.
-
Ubul86
őstag
válasz
newwave0507 #113284 üzenetére
talán a cooler master notepal u3 plus...19"-t ír, de a 17.3" kényelmesen elfér, nem tudom hogy 18-ra is jó -e
-
válasz
newwave0507 #113255 üzenetére
Köszönöm a pozitív visszajelzést 🤗
-
22balu
aktív tag
válasz
newwave0507 #113240 üzenetére
Viheted nyugodtan Killhates-hez is. Enyém az említett helios 16
(Jobban járnál mint a szervízzel
)
-
válasz
newwave0507 #113240 üzenetére
Úgy csinálom, hogy megmaradjon a garancia! ☝️
-
válasz
newwave0507 #113235 üzenetére
Mindenképpen jelezd a szerviznek, mert sanszos, hogy a gyárban a folyékony fém felhordása nem sikerült 100%-osan.
A minap csináltam egy új Helios 16-ot, mert ott is 100 fok fölé ment a hőfok. Kellett rá egy kis plusz, mert a gyárban nagyon szűkösen mérték és rendesen fel kellett vinni mindkét felületre.
Lejjebb sikerült vinni olyan 10 fokkal a throttling határára, ami egy i9-14900 szemszögéből nézve nem rossz...
Egyébként nagyon tetszett, hogy a rám EMI shield alá raktak gappad-ot:
Remélem, hogy több gyártó is átveszi ezt a tendenciát! -
peet05
aktív tag
válasz
Szia!
Sajna ez a proci nagyon forrófejű.
Nincs véletlenül a turbo mód bekapcsolva?
Annyit megnézhetsz még, hogy Win - energiagazdálkodás - a procinak 90%-ot adsz, és így legalább a turbot lelövi, hátha alacsonyabb lesz a hőfok.
Predator Sense-ben is megnézheted, hogy milyen teljesítményre van állítva. -
válasz
Szerintem semmi értelme. Ezek a mai laptopok erre lettek kitalálva. Nekem még a régi asztali proci van beszerelve gépem felépítését tekintve és ezért bátran használom ezt [link] a kupak miatt. Hát nem tudom ha más a felület akkor lehetne-e használni, asztali felületre tervezték némi elektromosság vezetés okán. Azt tudom csak hogy egy éve nem cseréltem, nem nyúltam a laptopom belsejébe (levegő söprés volt/van) és minden hőfok a régi, semmi sem változott. Kell neki egy erős állítólag 4 oldalas lefogatás, és akkor akár 15 évig meg van magától, nem kopik el. Nálam ez egy Isten paszta terén akkor is ha ezt bizonyos tesztelésre találták ki, használják sokan. Itthon is vásárolható rákereséssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Autós topik
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen digitális videókamerát?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kerékpársportok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest