- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mikulásbá #51469 üzenetére
Erről jut eszembe én szívesen kipróbálnék pár olyan alkalmazást aminél ki kellene jönnie a quadro erőnek, kíváncsiságból hogy egyáltalán menne-e nálam. Sajna nem tudok ilyet.
(A játék olyan jó erős 1070(p5200-nál....nálam), ha az nv panel energia beállítási sémát lejjebb veszem pl optimálisra, akkor kicsit visszavesz. Most új rendszerrel jó stabilka.)
-
lev258
veterán
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #51402 üzenetére
Jaj barátom
te is tudod, hogy ott bármit lehet állítani.
De mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, tehát biztosat akkor állíthat, tud az ember ha mindent lecsekkol.
Ez így van SN számot le kell ellenőrizni, az Acer megmondja ha valami gáz van.Mindenesetre 419K nem rossz ár érte főleg, hogy 610K-nál kezdődik a shop-ban.
(#51400) gratzner Az Acer-ben bízhatsz ebből a szempontból, főleg ha hivatalos helyről veszed.
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #51392 üzenetére
Szia.
Inkább tettek volna bele 4k oled 120Hz kijelzőt, illetve picit csinálták volna vastagabbra(mint az X170, MSI GT76), hogy a hűtés megbírkozzon a 10700-10900K brutális hőtermelésével.
Akkor nem lenne thermal limit, thermal trotty, és lehetne a turbó módot is használni, nem kellene úgymond kiherélni. -
Bdanyy
addikt
válasz
Mikulásbá #51386 üzenetére
Munkára nem ezt használnám. A jelenlegi ux32vd (3th gen i7, 10gb ram, gt620m) is játékon meg videószerkesztésen kívül szinte mindenre elég, csak már kontaktos szinte mindene. Nem szeretem sűrűn cserélni a dolgaim, ezért vennék inkább most is olyat ami kevés használattal sokáig bírja.
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #51304 üzenetére
Ja és nagy bánatomra bejelentették, hogy a Fortnite Ray Tracing és a DLSS támogatást kap.
Szerinted ki hívott ma fel legelőször? A fiam, hogy na apa akkor mikor adod nekem a Helios 700-at?
Ha valakit érdekel
és egy brutálisan jó hűtésű gépet szeretne, nem ódszkodik a mérettől valamint a 4,5KG súlytól, kint már kapni az új Helios 700 i7-10875 + 2070s 1Tb SSD + 16GB 2933MHz RAM 2436€ ami napi árfolyamon 873K. 2 év gyártói gari + 1 év ITW (International Trawel Warranty)
Itthon az Acer szerint 900 és 950K között lesz ugyanez kapható3 év gari + 1év ITW
illetve a i9-10980HK + 2080s 2x1TB SSD + 32GB 2933MHz RAM gépeket.
3898,18€ =1,4M. Ez még elég drága, nem is éri meg, viszont itthon 1,5-1,6M leszHa lehetne a német Acer oldalról rendeln végre, akkor -200€ kedvezményt igénybe is lehetne venni de még csak Idealo.de oldalról Saturn - MM, OTTO és a notebooksbilliger nél kaphatóak.
-
Darth_Revan
veterán
-
Patrick76496
őstag
válasz
Mikulásbá #51061 üzenetére
Csak azért tudom nagyjából, hogy miről beszélsz, mert épp ezelőtt olvastam vissza, hogy írtam, de nem.
Én csak magamnak tákolok, de a laptopon csak ez a "tuning" van.
Egyetem vége előtt nincs pénzem és egyelőre túl nagy szükségem se asztalira, úgyhogy inkább ezt a szerencsétlen laptopot kínzom még 6-7 éves koráig.(#51062) MaxxDamage: Köszi
Szívesen elfogadok építő jellegű kritikát, te hogy csináltad volna jobban?
Egyelőre nagyon kezdetleges dolog, de a filippínó srác videója után muszáj volt nekem is kipróbálnom. 😀
-
motifator
senior tag
válasz
Mikulásbá #50401 üzenetére
Pont tegnap nyugtattam meg magam, hogy egy ideig nem hiszem, hogy szükségem lenne upgrade-re. Itt a szabi, lehet csapatni is kicsit, a Forza 4-ben mindent feltolva ultrára a mobil 2080 a 144Hz-es monitort kiakasztja, mindeközben a GPU 70-80%-on ketyeg, kellemes nem túl tolakodó ventiprofillal 65 °C környékén elvan. Ez még kiszolgálja a kb. két év múlva debütáló Forza 5-t is. Clevo forever
-
gago1975
őstag
-
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #50274 üzenetére
Dehogynem csak már nem emlékszel rá.
Pont akkor amikor te vetted a G752VS-t 1070-el
, akkor volt a kínai földrengés 2017. augusztusában közvetlenűl ahol a számítástechnikai perifériákat csinálták és utána hatalmas pusztító tűz is volt.
Cirka 100%-kal mentek fel akkor az alaplapok, laptopok, AHCI-s és a PCle Samsung XP941/ 950 Pro M.2 ssd árak illetve a 1600Mhz-2133Mhz-s Ramok is.
De való igaz, utána nehezen állt vissza a normál ár. Valamikor 2018 közepén tért magához a piac és csökkentek az árak.
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #50180 üzenetére
Szia Mikulásbá és (#50179) blue_23
Az lehet, hogy hivatalos Asus dealer, de még mindig trükköznek a RAM/SSD vel pld a Scar III-nál. Vásárolt egy barátom múlthéten 2 db Scar III 531GU 9750h + 1660Ti-t Win -el, az egyikbe 1TB HDD + 1TB SSD 32Gb ramal és össze-vissza ramok vannak benne(1x16 Hynix + 1x 16 kingmax) , a másikba pedig 1TB HDD + 512 SSD és 16GB ram (1x8 Hynix + 1x8 Curcial).
Ja a vicces az volt, hogy mind a kettőnek a gyári dobozán (állítólag, még nem láttam) ugyanaz a típusszám van feltüntetve és a datasheet-en, mind a kettőn "csak" 1TB HDD +256 SSD + 8GB Ram, win nélkül.
Azért azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy ezt az Asus így küldte és nem trükközés.
Ha átküldi a képeket, mert kértem tőle, akkor megosztom veletek itt. Tehát megvan az alapgép de utólagosan mokányoltak vele, nem is csomagólták rendesen vissza.
Most telefonál illetve levelezget velük, hogy ez így nem fair, ott tart már, hogy felajánlották neki, hogy visszafizetnek neki 50K-t az 1.15M ből de Ő ezt nem fogadja el és az elálláson gondolkodik.
Egyébbként még mindig tele vannak szürkeimportos gépekkel, HP OMEN-ből szinte csk English billentyűzetesük van. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Mikulásbá #49804 üzenetére
Hát az elég hosszú lista lenne,ha minden problémát belevennénk,kezdve a hűtéstől,anyaghasználattól,szervízháttértől,kijelzőtől,zajzszinten át,még sorolhatnám sokáig.
Egy egyszerű példa,neked is volt,nekem is volt (egy hónapig) G751JY ,jó a hűtése,és a leghalkabb szinte mind közül,ár/teljesítmény arányban akkor verhetetlen darab volt. Mégis egy rakás kula az a gép,ha bárki engem kérdez.Mert egy iszonyat lassú panel van benne,bevilágít szinte mindegyik,nulla fekete szintje van,ha 50%-nál nagyobb hangerőn használod,berezonál a klikk gomb,vagy felül valamelyik sarka a kasztninak,BGA,egy rakás példányban már meghalt a GPU,
gagyi anyaghasználat.DE ,annyi pénzért és AKKOR az volt a legjobb választás mégis.
Na most ebből,ki mit tud kibogozni? Ami nekem fontos az lehet másnak pont egy dekát sem,ezért írtam hogy ez az egész túl szubjektív ahoz hogy általánosítani tudjunk.
Sokkal egyszerűbb az a verzió,mikor idejön valaki és megkérdez egy konkrét típust,akkor arra tudunk válaszolni,hogy ezek a "jó",tulajdonságai xyz, és ezek a rossz tulajdonságai, v,z,zs. Aztán ő el tudja dönteni hogy neki konkrétan mik ezekből amik fontosak és aszerint dönt. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Mikulásbá #49802 üzenetére
Abból csak esetleges viták születhetnek,meg csomó ellenszenv alakulhat ki.
Mert mondjuk beírjuk hogy kerüld a Lenovo xyz típust,aztán jön egy tulaj aki kifogott egy viszonylag időtállóbb darabot,vagy alig használta és semmi baja évekig nála a gépnek,aztán itt meg azt látja hogy le van sajnálva a gépe a sárga földig..
Meg ez eléggé szubjektív téma,kinek mekkora az ingerküszöbe,mi számít "jónak" , X pénzért mit várhat el stb. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Mikulásbá #49798 üzenetére
Megkeresett már ez ügyben engem régen moderátor,hogy mer' mé nincs összefoglaló,nem-e kéne. De hát akkor is azt írtam,meg most is csak azt tudom,hogy nem sok értelme van.Félévente jönnek ki új gépek,az hogy melyik lesz a megbízható az meg kb. 2 évre rá fog rendesen kirajzolódni.A régebbi megbízható gépekről lehetne egy listát írni valóban,de nekem nincs rá időm jelenleg,ezen a héten most jutottam el idáig először..
Mondjuk azt a pár db-ot nem nagy ügy lenne felsorolni,de használtat gari nélkül meg ki vesz manapság?Egy ilyen "milyen notebookot vegyek" séma szerinti kérdéssornak sem sok értelmét látom,de ha akarjátok betehetjük összefoglalóba,rajtam nem múlik
-
Gergello
addikt
válasz
Mikulásbá #49795 üzenetére
Szerintem hagyni kell. Ott van a milyen laptopot vegyek, az pont erre való.
Az is igaz, hogy úgy láttam, akárhányszor gamer laptopot keres valaki, ott csak a Dell G5-öt ajánlják neki.Eleve kétesnek tartom azt amit itt nagyon gyakran látok, a használt gépek ajánlását, sőt konkrét hirdetések linkelését.
Főleg ebben az "ez nagyon jó ajánlat, ezt vedd meg" stílusban.
Használt szar megadja magát, akkor meg így jártál vagy fogyasztóvédelem.
Eleve hányszor volt már, hogy a bolti új is szar. Használtnál mennyivel nagyobb az esély, hogy az legyen ? Főleg gari nélkül vagy érvényesíthetetlen, bemondásra adott garival.Ezt a topikot meg kellene hagyni a hírek, újdonságok, benchmarkok, stb.nek.
Nem felvenni mindig az alkalmat, amikor 2 hetente beírják, hogy mit vegyek 300.000-ért. Nagy levegőt öreg.
Aki annyira tanácsot akar adni, az miért nem irkál a milyen gépet vegyek topikba ? -
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #49793 üzenetére
Szia,
ehhez mit szólsz?
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?2. Milyen márka érdekel (Acer, Alienware, Asus, Clevo, Dell, Hp, MSI,) ?
3. A gépre szánt maximális összeg forintban, (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) csak új vagy lehet használt is?
4. Felhasználás (Hardcore game, Programozás, Renderelés, Fotószerkesztés-Videó vágás, Home Office, Tervezés, stb.,) ?
5. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel (pontos játékok amikkel szoktál játszani)?
6. Kijelző mérete (14"-17"), felbontása (HD, FHD, QHD, UHD), fényes vagy matt, TN vagy IPS, Hz,?
7. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
8. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, stb.)
9. Tárhely mérete és típusa (HDD, SSD és/vagy mindkettő), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
10. Villágító billentyűzetes, Világító RGB billentyűzetes, Magyar vagy külföldi billentyűzetes?
11. Áfás számla kell e (Céges vásárlásnál előfordúl, hogy rövidebb a garancia, 2-3év helyett csak 12 hónap illetve, netes vásárlásnál a 14 napos elállás nincs.)?
12. Magyarországi vagy EU-s garancia?
13. Súly (Vékony vagy Hardcore Gamer notebook érdekel) ?
Amennyiben tetszik, vagy van javaslat, hogy mi az amit még beleírjunk, nyugodtan írjátok meg. Az lenne a kérés, ha bárki egy megkeresésre reagálni szeretne, először ezt másoljuk ki a delikvensnek, és ha mindenre válaszolt, akkor ajánljunk valamit. (#49794) gago1975 -
Sly189
senior tag
válasz
Mikulásbá #49699 üzenetére
Nem sok, de amit linkeltem, az természetese nem azt a kijelzőt tartalmazza, mint amit én rendeltem
Annak közel 100% sRGB-je van
ezeknek meg csak 50 körül...
ASUS ROG Strix III G531GU-AL060
Ez jó lehet szintén MediaMarkt- 328.000 Ft körül jönne ki.
i5 - 9300H/8GB/512 GB SSD/GTX 1660 Ti 6GB/NoOS) 120Hz panel. Van valakinek ilyen esetleg?
-
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #49513 üzenetére
802.11ax-es Wi-Fi-vel bővült. A további említést érdemlő érdekességek között találunk egy 144 Hz-es, Full HD IPS panelt G-Synckel és RAID 0-ba kötött NVMe meghajtókat.
Látszik, hogy a szerkesztője, cikk írója mennyire nem ismeri a gép tulajdonságait, nem tudja, hogy ezek eddig is benne voltak i7+i9 esetében is. .Viszont megsüvegelendő az Acer-től ha igaz(bár szerintem az i7-9750-nél nincs gond a hűtéssel)
a cég változtatott a hűtésen is, és a Core i9-cel szerelt modellek esetében bedobta a tavaly ősszel beharangozott, a réznél négyszer jobb hővezető képességgel rendelkező Predator Powergem lapkát (a Core i7-es verziók „csak” egy sima vapor chambert kapnak).Ez is így volt. Kivéve talán a vapor hűtés.
Ezen túlmenően egyébként három hővezető cső és két negyedik generációs AeroBlade 3D ventilátor is dolgozik a Helios 700-ban. -
motifator
senior tag
válasz
Mikulásbá #49160 üzenetére
A 9900K-t az egyedüli, ami gondot okozhat hűtés szempontjából, ha szabadjára van engedve, de nincs is a piacon olyan laptop, ami ezzel a CPU-val megbirkózik. Nem is érdemes összehasonlítani egy mobil CPU-val. Egyébként a 15,6" kategóriában szerintem az egyik legjobb hűtés van a 751-ben, ha nem a legjobb.
-
-
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #49132 üzenetére
Vizet???
FONTOS SZABÁLY!!! SE ÜDITŐ/VÍZ/PIA, SE e/ sima CIGI ezeknél a "preciziós" gépeknél!!!!!
Mind tönkre vágja a gépet hosszútávon.
Nem emlékszem rá, hogy levette volna a billentyűzetet.
Én is már átkenném a helyedben. Nálom a Noctua NT-H1 szeptember 26-án lett feltéve és már most +2°C az eltérés az akkorihoz képest.A következő paszta is vagy NT-H1, vagy NT-H2 lesz hacsak nem TGC-zük meg.
Ezt szerencsére lehet, mert az Acer 700-as 9750h procinál van fém perem
KillHatest-t idézve:"Igen, igen!Az Intel fejet hajtott a folyékony-fém paszták használói előtt és a 9-ik generációs mobil procik kapnak kis fém keretet, ami meggátolja, hogy a Galliumos hőközlők könnyen kifollyanak az alaplapra, illetve a procik tetején lévő tesztpontok is letakarásra kerültek!"
-
-
motifator
senior tag
válasz
Mikulásbá #48731 üzenetére
Nálam is nagyon jó szolgálatot tesz a kis Lati, nemrég kapott új akksit. Bizony sok mínuszos éjszakán van már túl az enyém
Abban a kis dér lepte műanyag ládában várja a reggeleket, ha éppen akcióban van. Egyébként létezett belőle fullHD paneles, de fényes touch screen kivitelben, ha jól tudom, ahhoz a teljes kijelző részt kell cserélni kell.
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #48608 üzenetére
A kép nem a legjobb, de a lényeg látszik. A laptop seggét két kis francia szótárral emeltem meg.
Egérként egy SteelSeries Sensei 310 tesz szolgálatot, k**va kényelmes ám.
Nekem a kijelzőmön a lomtáron kívül semmi nincs, makro gombokkal indítok el szinte mindent, másrészt zavarnak az ikonok. Nem szeretem ha akár egy pici szegletet is takarnak a háttérképből.
És ha már itt vagyunk, megérkezett a szent táska! Há' nem kicsi.
-
-
Gergello
addikt
válasz
Mikulásbá #48641 üzenetére
Matricákat levettem, az inteles elég ragaszkodó volt, sok ragacsot hagyott. A többi olyan volt, hogy a szél lefújta volna róla kb.
Egérpad az nem koszos, csak össze van firkálva tollal pótcselekvésként.
LAN kábel egyelőre bekötve, mert van egy újabb HP multifunkciós, amiről hálózaton scannelek, de ha wifin kapcsolódik a laptop, akkor borzasztó lassú a scann valamiért.
Egerem kis gagyi, de az Omen mellé passzolt színben, fekete-piros.
Fülesem az Invotone HD2000, az marad, mert jól szól szerintem. -
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #48566 üzenetére
Az i7-9750h+RTX 2080-nak amit ugye itthon soha nem árultak a 2080 miatt (160w) biztos picit +6-8°C-kal melegebb GPU oldalon.
Az i9-es verzió viszont mind két oldalon. 9980HK CPU tuti +10-15°C-ot hozzátesz power limit biztos jelentkezik nála de szerintem jobban elbír vele mint KillHates m17r2-je és bőven vállalható. -
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #48555 üzenetére
36-37K-ért sok a Samsung QVO 1Tb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged