- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #99132 üzenetére
Hát igen, szuper kis gép, majd lesz szerintem fehér is, az nekem is jobban bejön.
Az amcsi árát meg nem érdemes nézni, az nettó amúgy is, meg ugye itt másféle vám meg áfa meg egyéb szabályok vannak. Lesz még erre is fehér, de azt mindenképp meg kell nézni, hogy herélt-e az a gpu vagy valami rendes cucc van benne. -
Gubu0101
veterán
válasz
FőDudu #99124 üzenetére
Havi 2000km utazik taskaban a laptopom,mar 10. honapja,kutya baja,sehol semmi lenyomat,se kopas
Ugy,hogy mellette/rajta van az ipad,masik oldalrol meg adapter,eger toltok.Mondjuk nem tudom ez a rog ami nekem van az muanyag fedlapos e vagy alu,tapintasra meg ranezesre meg nem jottem ra,szetszedni meg nem fogom🤔Az alja az tuti muanyag.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #99121 üzenetére
Ez a G14, ami nekem van most, kb. tudja azt, ami neked kell. Nem megy a venti, ha nem terhelem, terhelve sem tolakodó a hangja. Van usb4 is. Persze nem oled, de lehet bele venni miniled-es kijelzőt, az se rossza azért. A tp középen van. Mondjuk ennek nem a közepén van a space, így mégse jó neked.
-
baro32
aktív tag
válasz
FőDudu #99121 üzenetére
Én a Macbook-ot nem nagyon ismerem mert köreimben nincs ilyen biztos jó meg szép.
Mindenki írását olvasom és látom hogy te olyan üzleti megjelenésű laptopokat szereted.
A cpu meg passz nekem eddig mindig intel volt de szívesen kipróbálnám az amd-t is , főleg a mostaniakat 7945HS egy rtx4080-al mert nem hinném hogy az a ~300ezer többért megérné azt az rtx4090-est választani mellé. -
cs.zs.
veterán
válasz
FőDudu #99009 üzenetére
Nem, ez marhára nem ugyanaz.
A zenbook megoldásánál ha legalulra van lehúzva a bill, akkor ugyanolyan érzés gépelni rajta, mint egy utólag odatett külső billentyűzeten. Semmi nem fogja vágni a kezedet, mint ahogyan a Lenovonál vágja. A tapipad jobb oldalra került, az lehet numpad. Egérrel használva teljes értékű klaviatúra lesz.
Ez nincs elbaszcsizva. Az új Lenovo viszont el van... -
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #98944 üzenetére
Az Asust se érdekelte a GX700nál, se az acert a switch alphánál ahogy a többieket se.
De mivek kínaiak, genetikailag vannak porogramozva az átverésre kamufejlesztések piacra hozására.Ez ilyen.
Szépen tettek egy karbonházat meg a kamutuning hűtést a Legion 7-re és máris jöhet a 2x szorzó az árra...
Az egyedüli nem kamuvízhűtés amit eddig laptopfronton láttam, az a nagy ckevokhoz utólag mókolható cucc amit Max is használ.
De az nem gyári ugye. -
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #98895 üzenetére
R6-os volt és igen, a kutyának se kellett, pedig jó gép, csakhát ugye annyira azért nem menő a kinézete, hogy emiatt 70-80ezerrel többet fizessenek a népek egy Legion 5-höz képest. Amit elvittek orrom elől X14, az is visszakerült a Ligetkompos csávó által az apróra, azóta is hirdeti, pedig én megvettem volna, mikor a srác 4kilóért árulta, csak pont pár nappal csúsztam le róla. Mondhatnám, hgy remélem, rajta rohad, de azért rosszindulatú nem vagyok, csak elég szarul esett, hogy elvitte az orrom elől.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #98893 üzenetére
Kac-kac.
Rendes gép ez, az Area51m óta nem örültem ennyire gépnek, mint ennek az Asus-nak. Ezt se gondoltam volna valaha, hogy ilyet leírok.
Nem kell csupasz Razer, nekem az túl semmilyen, így az se számít nálam, hogy mi van benne. A 4090-nel meg kitörölhetem, ezzel se játszom, lenyomtam a játékteszteket, mikor megvettem, azóta se indítottam el rajta semmit. Szóval van egy 6kilós netezős laposom. -
Chiller
őstag
válasz
FőDudu #98797 üzenetére
Van ott más gond is, nyomorított kurzorgombok, tükörkijelző, screen flickering, penta oled vagy mi a rák (2x kék subpixelek).
Külön érdekes, hogy 2db ugyanilyen gép is van tesztelve de más performancet tolnak. laza 20% különbséggel.... 60W TGP 4050-el is már.
Szóval biztosssss nagyon jó stabil lehet a hűtés akkor.Én bottal nem piszkálnám meg
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #98796 üzenetére
Persze maximum 100W koruli teljesitmenyt bir, azaz erosen komromisszumos a cucc.
Ranezesre VC hutese van. -
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #98764 üzenetére
Nem a nit a fő baj vele, hanem a fakó színek. Én azt hittem, élhető, de saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem, pedig elég "igénytelen" vagyok ebből a szempontból, de ehhez és társaihoz sajnos nem eléggé. Szóval jah, aki nem használja a kijelzőjét, annak jó vétel, a többiek meg...vegyenek drágábbat.
Mod.: hát ha tényleg a jobbik kijelző van benne, akkor jó vétel, de én most ezen nem lottóznék.
-
grizlisandor
veterán
válasz
FőDudu #98772 üzenetére
4070-el már 2 ezer €.
Képernyő ingázásra lennék kíváncsi, hogy sikerült kiküszöbölni a RTX 40x szériás laptopjaiknál.
-
grizlisandor
veterán
válasz
FőDudu #98766 üzenetére
Kretén hápé oldal szerint:
HP 16,1 Zoll Gaming Laptop PC 16-R0000 adatok 1k € gép intel az oldal szerint:
40,9 cm Diagonale, FHD, 144 Hz, 7 ms Reaktionszeit, IPS, Micro-Edge, entspiegelt, 300 cd/m², 100 % sRGB, mit TÜV und Eyesafe® Display für schwaches blaues Licht (1920 x 1080)
ANMERKUNG: Nur mit Core i7-13700H- und i5-13500H-Prozessoren.HP 16,1 Zoll 16-S0000 Gaming-Laptop Serie adatok
Ott se biztos, hogy 300 nites a kijelző.Jó lenne Levono mintára egy psref oldal a hpnál is.
-
grizlisandor
veterán
válasz
FőDudu #98762 üzenetére
De kretének HP-jék, bezzeg az ájemdés laptop 150 € többért 300 nitet tud.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #98687 üzenetére
Jah, ezt én is utálom. Ráadásul nálam különösen idegesítő volt ez a dolog, mivel a zephyrus-omon nincs rj45 csati, a wifi modult meg nem ismeri fel a windows, csak manuálisan felrakott driver-rel megy, így a W11 felrakása nem is igazán lehetséges egyenes úton, csak némi kerülővel.
-
válasz
FőDudu #98685 üzenetére
Maga a Win11 driver is ott van. Én világ életemben onnan szedtem a drivereket a vga-hoz, nem a laptop gyártó verziót ha van olyan.
Szerintem aki ilyen régi hardvert keres az elégedjen meg a Win10-el. Az hogy ki mit mond meg kitudja mi lesz belőle. Mint eddig is a legális vonal ellen működő "szakember" gárda, brigád
mindig talált megoldást mindenre. A Win11-et egy laptopomra sem próbáltam feketén felrakni, amíg frissül a Win10 addig nem zavar.
Egyébként mi van akkor ha már fel van mokolva a Win11 és már csak frissíteni kell azzal ellentétben mikor újra tesszünk mindent elölről? Talán jó ha van egy-két másolat még abból az időből mikor hibátlanul ment, a rendszer talán így máshogy kezeli a dolgokat. Ez csak azért jutott eszembe, mert driver gondom igazán sosem volt a régebbi laptopjaimmal, most is stabilan ott vannak.....szemben a Clevo nem igazán szeretném megjegyezni a beállított órajeleket és kapcsol alapra...Az MSI-nél ilyen gondom nincs azzal stabilabb még ez is...driver szinten, persze Win10 van ott. Na de mindegy még kezelhető minden ha kiismerjük mit hogyan azzal amit használunk. -
gyépés
aktív tag
válasz
FőDudu #98526 üzenetére
+1
És nem is gyengébbet, hanem sokkal gyengébbet! A mostani ajánlattal is nem az a baj szerintem, hogy a 380k-s összérték olyan rossz, bár a beárazós topik majd segít ebben, hanem hogy hiába kapod meg a laptopot, az neked nem lesz igazán jó, és adhatod el egyből. Mintha futnál a pénzed után.
Bár az sem egy rossz megoldás, ha tudod, hogy mondjuk az a victus neked elég lenne, és akkor még van plusz pénzed is. Igazából azt kellene tudni, hogy a jelenlegi gépedért a lehető legjobb laptopot szeretnéd-e vagy beéred egyszerűbbel. Nézz youtube teszteket mondjuk erről a victusról, és ha az is elég lehet, akkor még a mostani ajánlat sem biztos, hogy rossz. -
Ruben82
csendes tag
-
-
ssj81
aktív tag
válasz
FőDudu #98488 üzenetére
Ami volt azt vitték, mindegy mi csak lehessen bányászni, ország másik feléből eljöttek értük.
Egy laptoppal sokkal kevesebbet lehet, de fele annyi volt mint egy videokártya, és annak ment fel hétről hétre az ára, aki nem csapott rá annak nem jutott. Az, hogy 16 gb vagy 64 gb ram volt benne, nem érdekelte őket, mi az a +20-50e Ft, 4-500-al olcsóbb mint egy videokari és nem kell hozzá más.
Meg az is gyanús, hogy pont 3080, azt imádták a legjobban.
Még egy 2-3év és nem kell ilyesmire figyelni. -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #98299 üzenetére
Eloszor vettem egy Varta E39 akkut (az valoban sima AGM), de a szomszedom is hasonloan jart igy azt elhasznalta mielott beraktam volna. Kicsi a vilag.
Ezen felbatorodva vettem masikat, jobbat.
De nekem nem volt hasznalhato az auto a csere utan.Erdekes modon az o autoja is startstopos, de az nem dobalt hibakat. Az enyemben 30 hibakod volt - kb minden vezerlo betarolta a datum/km/stb adatokat, meg a low voltage hibauzenetet... Erdekes modon a dupla kuplungos automata valto nem. Pedig arra felve olvastam ra a cel szoftverrel. De pont abban nem volt semmi hibakod
Durva mennyi minden van egy modernebb autoban.
Meg a hatso ajto ablak emeloje is betarolta a hibatDe az a durva, hogy tenyleg nem engedte meg a TPMS sem a kerek legnyomasok beallitasat... Durvan letiltott az akkucseretol.
De nyilvan nem hagyom magam szivatni.
-
zsolti75
senior tag
válasz
FőDudu #98297 üzenetére
Már a 20évvel ez előtti autómban is regisztrálni kelett az akkut.
Semmi baja nem lesz, ha új akkut teszel régi helyére és nem regisztrálod rögtön, hanem pár nap/hét múlva.
Viszont ha régi akkut leregisztrálsz mintha új lenne, az kinyírja pár hét/hónap alatt.
Az AGM nem spirálcellás, hanem felitatott üvegszálas, az akkulemezek között egy bór-szilikát párna helyezkedik el. Ez a párna megakadályozza a lemezek közötti vagy alatti cellazárlatot. -
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
FőDudu #98231 üzenetére
Én voltam az a valaki, aki nem szúrta el a pasztázást
Tele volt fél éves porral meg szösszel a radiátor. A pasztázás csak utolsó kenet volt neki.Nem mondom magam szakembernek, de kőzel 100 laptopot meg PC-t már kitakarítottam meg pasztáztam úja
Az az nvidia gpu 95fok felett már sül, úgyhogy e hőmérséklet felett már frasztikusan csökken az élettartama.
Könnyen elképzelhető az is, aznap volt az utolsó lehellete a gpu-nak.
Nagxon trehányan bánt a gépével. -
-
Rexton
tag
válasz
FőDudu #98122 üzenetére
Idő közben rájöttem mi volt a baj... Én
Telepről ment a gép, úgy mértem, és leghatékonyabb energiafelhasználási üzemmódban volt. Amint ezt átváltom, vagy rákötöm hálózatra máris jobb lesz a mért eredmény. A 2. kép úgy is készült egyébként. Nem is biztos, hogy köze volt az USN Journalhoz.
Minden esetre köszi a segítséget! -
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #97986 üzenetére
Ott van a hszben ez is, írtam hogy a csoda youtubeon reklámozott, mutogatott hűtés az only 4090.
Bár ami azt illeti, a két dolog egyike amit pont jónak tartok a gépben az pont a hűtés.
Magam is nehezen ismerem be de ott van a szeren, a GPU oldalon halkabban is jobban hűt mint amit a clevom tudott. 140W 4070 közepes ventikkel olyan 64 fok körül szokott lenni...Ami az i9-et illeti ott már nyomni kell a ventit neki keményen de olyan 100W-ig elvan.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #97912 üzenetére
Én ezzel saját tapasztalat okán nem teljesen értek egyet. Ez is egy út, de én sokkal inkább preferálom a radi megfelelő mennyiségét és az áramlási sebesség jó megválasztását és persze a ventik megfelelő irányú elhelyezését. Építettem már néhány vízes pc-t, ott minden esetben a radiátorok mérete hozott látványos javulást, a vízmennyiséget nem lehet olyan mértékben növelni, hogy az még a kényelmesen használható kategóriában maradjon.
rodman73: van olyan pumpa, ami nem búg. Ha csendes pc-t akarsz építeni, ami tényleg csendben teszi a dolgát, az zsebbenyúlós, mert a csendes és hatékony vízhűtés minden alkatrészéért megkérik az árát. De nem lehetetlen, csak a pénztárca és a hozzáértés szab határt neki.
-
válasz
FőDudu #97858 üzenetére
A 16-os és a 18-as Razer sem boldogul a 13900-el
Pedig abban olyan brutál hűtés van, hogy talán jobb nem is létezik (ebben a kategóriában)
Nem is tudom mit gondolt az Intel?Belerakják ezeket az atomreaktorokat a gépekbe de egyszerűen használhatatlanok, mert folyamatosan trottyon vannak
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #97852 üzenetére
A BF idejére ütemezzük párom öregecske Dell-jének a cseréjét. Ez tényleg rendelkezik legalább 7-8 órás akkuidővel? Ezzel a kazán cpu-val meg gpu-val? Mondjuk most olvasgatva a teszteket látom, hogy szegény 4050 kemény 35W-ból gazdálkodhat (hozza TS-ban a lányom 3050ti gépének eredményét, mondjuk 35W-ból azért az nem olyan rossz), nem is értem, minek kellett belerakni.
Tovább olvasva nincs usb-c power delivery egyik csatin se, sőt, csak a saját töltőjével lehet tölteni, szóval innentől már nem nagyon érdekes számunkra.
-
válasz
FőDudu #97556 üzenetére
Sajnos a 12. gen procikat nem lehet már XTU-val meg máshogy sem "bindzsizni".
Lefekvéskor jutott eszembe, hogy amúgy a CPU a szokásos 99%-ra van állítva (azaz nem kapcsol be a turbo), szóval lehet valamivel több lenne a végeredmény, de emiatt nem fogom újra futtatni; max akkor, ha nagy az érdeklődés."Pedig pont szembe jott egy reklam, hogy az uj Intel procik 20%-al tudnak majd tobbet az elozo generacional. A tied g9, az enyem g10, de mar a g14 jon ha jol szamolom...."
A 12-es gen bevezetésével az kb. stimmel is. Csupati által linkelt Cine R23 teszt, ahol egy i9-9900 hozott neki Multiban 10320 pontot, nálam az i7-12800H hozott 13438-at. Ez 30%-os növekedés.
@RM007: ((És nálam FPS kijelzés is van! Nálatok miért nincs?
)) -> demo verzió van csak. Egy benchmark progiért nem fogok pénzt adni, hogy pár extra adatot mutasson. A lényeg így is látszik.
@echterion: amikor még a STRIX G531GU volt meg, akkor emlékeim szerint az Armoury Crate-ben nem volt nekem külön venti fordulat vezérlés. Volt 4 előre elkészített (Silent, Windows, Performance, Turbo), amelyek közül gaming alatt a Performance módot használtam, mert 2-3 FPS-el hozott kevesebbet ugyanabban a játékban, mint Turbo módban, ugyanakkor 8-10 fokkal hűvösebb volt a Turbo-hoz képest.
Bár most visszakerestem a korábbi HSZ-eimet és elvileg volt benne Manual mód is, de nem merem 100%-ra mondani, hogy ott a venti fordulatot tudtam állítani. :/
Benchmarkokra visszatérve, ezért szeretem azokat, amik CPU/GPU specifikusak. Mondjuk egy Cine R23, ami csak a CPU-t terheli, meg a Unigine, ami a GPU-t. Szerintem így relevánsabb eredményeket kaphatunk, mint osztott terheléses teszt esetén.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #97531 üzenetére
Az a fedlapi animáció csatija sztem, nekem olyanom nincs, így nincs is bedugva oda semmi.
Akku az jó lesz, bár nem teszteltem még végig, de reggel, miközben kv-ztam az erkélyen, kb. 2 órás netbújásos általános használat és kis idle mellett még kb. 80%-os fényerő mellett mutat nekem ~7 óra hátralévő akkuidőt, szóval az is jó lesz. Ami fura és néha leütöm még az enterrel együtt, az az enter feletti ű betű, az sajna nem ideális, de nem is tragikus azért. Összességében elégedett vagyok a valáasztással eddig.A szürke része az aljának fémlap valóban, a fehér az műanyag. Most tettem a kontrollerre meg a nand-ra 2mm-es gap pad-ot a szigetelés helyett, így szépen átmegy majd az ssd melege a borításra.
cyberwarfare:
Csupati: igen, a kontroller alatt van. Most már a kontrolleren is van, így mehet a hő, ahová csak akar.
vakablak93: köszi. Igen, bár én 9000 feletti pontszámra számítottam, így apró csalódottság van bennem, de azért nem akkora, hogy tovább tartson pár percnél.
-
válasz
FőDudu #97523 üzenetére
Régebbi gamer laptopjaimnál a bios része volt az update. Semmit nem kellett mokolni, ha nem pendrive amire csak felnyomtad, akkor a hdd/ssd-n belül kikerested az adott fájlt és indítottad, majd elkészülve gép újraindítás.
Ettől eltekintve én olyat mint bios frissítés csak szakemberrel végeztetnék olyan laptopnál ami nálam a top, amit féltek. Emlékszem mikor a halott laptopomat próbálta KillHates mester feléleszteni, bios chip le az alaplapról....írás, majd visszaforraszt és ezt jó párszor, mert kerestük a megfelelő bios-t. Volt olyan hogy ok indul, csak valami periféria nem működött azzal a változattal. Persze ha jól emlékszem az EC tartalom az nem tiszta MSI volt (valami Erazer). Azt nem piszkáltuk, mert kockázatos. Ez még a legelső MSI "klón" quadro féle barebone vásárlásom idején volt mikor behelyeztem a slot-ba azt a kártyát ami nem odavaló volt és kinyomott mindent...(2017). Életem legnagyobb felejthetetlen kalandja maradt egy gtx 1070-el, ami akkor nagy szám volt főleg egy olyan laptopban. És a végén mosollyal távoztam.
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #97478 üzenetére
Hát, az M15-ösöm tudta ezt, amiben nem éppen a legkarcsúbb 3060 van, plusz a ramokból is a jobbakat kapta meg:
Inkább azt mondanám, hogy a abban a "szakadt" Razer-ben egy ma is jól használható 2070S vga van, még ha nem is mai darab.
Én inkább a cpu-részt nem értem, de majd most talán lesz egy kis időm ennek is a mélyére ásni. -
gyépés
aktív tag
válasz
FőDudu #97483 üzenetére
Persze, ha neked a minőségre van igényed, az egy valid dolog, nincs azzal semmi gond, a Razer abban nagyon jó. De a kérdező csak annyi mondott, hogy dolgozna, meg játszana is vele. Neki kell eldönteni, melyik aspektusa a fontosabb és mennyivel. Ebben szerintem mi nem tudunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 16/1TB QUADRO P520 2GB FHD
- HP 17,3"HD+,core i5 8265(8x3,9Ghz),8-16GB RAM,256-512SSD,nagyon szép
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M4 Pro 12CPU/16GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest