Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csupati

őstag

válasz echterion #97491 üzenetére

Ha jól sikerült használnom a guglit akkor Te 1920X1200 ba futtatod nativan, éni letoltam a tymespy-t ezen a felbontáson , nekem az i9 990 ra és a 2080 ra ez jött ki :

kiváncsi voltam mennyivel van lemaradva a 20 as széria és a 9gen intel a Zephyrustol. Hát... jó igen nagy és nehéz járdalapom van cserébe .
    Viszont a Zephyrus nagyon jól néz ki! Élném én is azt a gépet, meg igazábol minden hasonló fehér szép gépet.

• gyépés

aktív tag

válasz echterion #97491 üzenetére

Szerintem az alacsonyabb cpu pont azért van, mert a legtöbb gép esetén performance módban a gpu kapja a több kakaót és a cpu le van szabályozva, ha vegyes terhelés van. Mert ugye gamer gép, a játék a prioritás, ahhoz me főleg gpu kell. És ilyenkor a hűtési rendszer összteljesítményét a gpu felé terelik, hogy azt elengedik, a cput meg lehúzzák. Ha performance profilnál csak cpu tesztet csinálsz meg cpu+gpu tesztet, látni fogod, hogy utóbbiba kb. fele annyi Watt lesz a cpu teljesítménye. Úgy tudom, van egy összteljesítménye, vagy hasonlója Wattban kimérve a hűtési megoldásoknak, amit ugye próbálnak elosztani a két komponens közt. Sajnos olyat nem nagyon tudnak ezek a mai gépek, hogy lehűtik egyszerre a cput és a gput is max. teljesítményen, pláne nem ilyen szűk helyen. Asszem az én roncsomnak 105 Watt a hűtési teljesítménye max, az is csak vegyesen, a cpu-t csak 65 Watton tudja megtartani. Vegyes terhelésen 35 Watt marad neki. :)
    Mondjuk az AMD jobb vegyes terhelés esetén, mert alacsonyabb teljesítményen jobban skálázódik. Úgyhogy intellel rosszabb lenne, ha ez vigasztal. :)

Új hozzászólás Aktív témák