- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz
Dhampir #68609 üzenetére
Tudjuk jól, hogy nincs ingyen ebéd.
1. Topikban is elkerült téma, sajnos nem találom azt a részt.
2. Dettó, értem én, hogy tesztekben lassabb, mint az intel, de van fizikai hátránya is? Nem kifejezett Legion hiba.
3. RAM kérdés, ez szívatás, de nem kifejezett Legion hiba.
4. Ok, nálam az egér létkérdés.
5. Ez is téma volt a topikban, ezzel próbál a Lenovo a drágább PRO-ra terelni, mert az alapból tudja. Elvileg van valami okosság a Legion-os discord-on.
6. Árkategóriájában kb a legjobb kijelző, nem értem mi itt a baj. Ja, hogy a drágább gépekbe jobb kijelzőt szeretlek.
7. Jól árazták be, kell is a jó laptop a népeknek. Sajnos hiány van, külföldről be lehet szerezni, olcsóbban is, mint itthon.Más:
Acer Predator Triton 300 SE teszt - a legelegánsabb gamer 💻 PC World klikkbéjt -
kdavid23
aktív tag
válasz
Dhampir #68541 üzenetére
Érdekes,nekem magyarul írtak és hívtak fel...
"
Udvozlom
A telefonos egyeztetes alapjan kuldom a konkret billentyuzetet (lejebb), ill. a megrendelt notebook pontos specifikaciojat (mellekelt PDF)
A megrendelo pontositott visszaigazolasat mar a rendszerbol atkuldtuk (szinten csatoltam PDF).
Az elolegszamlat jul 19-koruli datummal kuldjuk majd, az aru megerkezese utan, ahogy megegyeztunk.
Barmilyen kerdese lenne, kerem jelezze felenk. ( +421 905 792 014 – magyarul is beszelunk)" -
vakablak93
őstag
válasz
Dhampir #68291 üzenetére
+1 , a mai gépek iszonyat megölik az összeülős eggyüttjátszós gémelős estéket.
Régen:
Elkaplak!Ezt még visszakapod!
Ma?!:
-kapcsold már le azt a roh@dt ventit!
-a fenébe vidd már odébb!!!!
-rárohad a kezem
-na mi van mán, nem bíraj a gép???
-a pics@Xa már meginnt beesett ez a k...a fps, mindjárt kivágom ezt a ....t az ablakon....
-meg a morgolódó fejek
Karácsonykor mikor összeszedtünk pár régi gépet, régi játékokra, annyival jobb volt a hangulat, senkin nem láttam morgolódást csak élveztük a játékot, mind ment csendben.
#68288 gago1975: +1 -
MaxxDamage
félisten
válasz
Dhampir #68132 üzenetére
Futárral lehet csak...
Csak a heatsinket küldtem és azt is (újat amit teszteltek) kaptam vissza.
18k+ volt az UPS (FedEx drágább) és a vámkezelési eljárást is tartalmazta/intézték.Vissza a FedEx intézte (PCS megbízásából), minden költséget a PCS fizetett (volt +14 ezer áfa költség is, azt ráterheltem a PCS-re, én a visszaútra/csere darabra semmit nem fizettem. Írták is korábban, hogy a hibás termék hozzájuk küldése/díja engem terhel, új termék vissza küldést ők intézik. (írtam nekik a Gold garit...ami elvileg tartalmazza az ingyenes oda-vissza küldést is, a válasz az volt rá, hogy a BREXIT miatt az változott és így lehet...ahogy írtam) Mind1, gond nélkül kaptam egy új heatsinket, gyári padekkel - most van 2 új padem/hűtésem a géphez.
/másikat Aliról vettem - cikk majd lassan elkészül...elvileg Pénteken érkezik a bill. is, ma lett lakkozva, holnap össze rakva és vissza küldve - remélem/
Amúgy hazai FedEx nem kapkodta el az ügyintézést, válaszadást és telefonon az ügyintéző elerhetetlen volt...nem vette fel a k*beb*szo** telefont... (hivtam napi 10-15x 3-4 napon át...) mind1 mert ügyfélszolgálatot elértem és reklamáltam ez miatt.
)
-
-
Trohper
újonc
válasz
Dhampir #67533 üzenetére
Fekete ?? Ebből nem csak phantom blue van ? Elírás lenne ?
Alzától inkább rendelnék , mint radium de így kétségek között vagyok megint...
460 ért egész jó árnak tűnik magyar lokalizációsként.
A + 20e FT 5800h melegedés szempontjából és + teljesítmény szempontból megérné ? -
válasz
Dhampir #66553 üzenetére
Belső kijelzőnél szinte mindig ezt teszi. Gondolom az optimus miatt. Én azt nem tudom kikapcsolni.
Mikor pl. próbálgattam ezelőtt a különböző 90W vbios fájlokat és nem jó sectiont próbáltam megdolgozni soha nem jött fel a kép.....szerintem az is ide vezethető vissza, optimus nélkül nálam nincs dedikált vga, csak a hdmi külső monitor esetén háttérbe szorul az intel, akkor van az hogy a tesztnél a dvga kerül kiírásra. Na szóval majdnem mindig így van. -
-
FőDudu
veterán
válasz
Dhampir #66432 üzenetére
Nekem most eloszor VM-ben megy fel - ott ugye titkositani kellett az egesz VM-et, hogy legeyn TPM tamogatas. Most maszik fel.
Ismerkedem kicsit - aztan ha tetszik, akkor lehet felmegy majd tesztkent - vagy epp dual bootban - a gepemre.
Ez privat gep, a ceges az ugye szepen domaimba leptetett, erosen felugyelt, arra nem lehet ilyesmivel szorakozni. Meg akkor sem, ha en vagyok aki megtehetne (IT).
VM egybol talalt vagy 4 frissitest - vigyazni kell az Orbanek altal beszerzett kemszoftverek miatt
Kulfoldon is vagyok, kormany kritikus is vagyok, celpont is vagyok?
-
fordjee
aktív tag
válasz
Dhampir #66061 üzenetére
Stalkerrel nem játszottam még, a 2-nek néztem a videoját, elég szép játéknak tűnik😀 meg ahogy olvastam, kell majd hozzá craft is, oda én is rtx3060-at néznék/várnék inkább.
Én csak Van Helsing, Euro truck simulator, Metro exodussal játszogatok, meg hasonló régebbi játékokkal, nekem még a 1650 is elég volt. Plusz valószínűleg egy lakásfelújítás előtt állok, minél olcsóbban meg akarom úszni a dolgot, ha veszek egyáltalán valamit. A kínálatot elnézve a Legion 5 meg a pro az egyetlen alternatíva 500 környékéig, egyszerűen annyira jó árban van a többihez képest, és még a komponensek is jobbak, 1tb ssd, 16gb ram, kijelző, stb. Csak az 500 az most sok nekem.
Van fenn egy razer 400-ért, meg egy Gs65 350-ert, azokkal is szemezek😀 -
Sumptuous
senior tag
válasz
Dhampir #65971 üzenetére
Nagyon jó kijelzője van. Én grafikai munkára is használom. Meglepően mély a fekete szint is, nem gondoltam volna. Ha meg a teraszon van kedvem dolgozni, a 300nit is nagy segítség, simán látható. Ha esetleg nem, az intel display programban van ilyen rasegítés, ami a kijelző színhelyességének a rovására fel tudja emelni a sötétebb árnyalatokat, hogy jobban látható legyen a kép erősen megvilágított környezetben is.(Az ottani marketing szöveg az akkumulátort akarja kímélni vele, de annak szvsz. nincs így értelme.) Mondjuk ha nappal kint szeretnél sorozatozni, arra megfelel, de munkára nyilván nem.
A kis nv kártya nekem továbbra is megfelel. Kipróbáltam azóta több játékot is, de nem éreztem annyira gyengének. Persze nem egy csúcskártya, de ahoz képest, hogx "belépő gémer", nem csak low grafikán 30fps-el lehet játszani. Bár az igaz, hogy a legtöbb új játékban, amit próbáltam (high beállításokkal) a 144 FPS nincs meg, de az nvidia driverben be lehet úgy állítani, hogy felezze le a kijelző frissítési gyakoriságát, és így 72FPS lesz a játékban a max, amivel medium/high beállítások mellett el is boldogul a 1650ti. Így a kijelzőn minden képkockát pont kétszer jelenít meg, tehát nincs tearing. Szerintem ez jó komprumisszum..Mégsem 60Hz-en játszol így. Ami a kisebb játékokat illeti, (wow, wot, paladins, warframe, csgo, valorant) azokat bírja 144Hz-el, tehát ahol van értelme a gyors megjelenítésnek, ott ki tudod használni.
Az enyémben 80Wh-ás az akkumulátor ami csak netezéssel 10 órát is bírna, de inkább dolgozni szoktam rajta (affinity designer, ps, illustrator..) így csak 6-7 órát bír, ami szerintem még mindig egy jó érték a laptop teljesítményét tekintve.
Viszont a gyári pasztát azonnal cserélni kell. Nekem nagyon be volt száradva, pedig új volt a gép. Jelenleg mx-2 van rajta, de gondolkodom egy jobb pasztára cserélni. A hőfokok egyébként nem vészesek. Streszteszt alatt 85°C a cpu, (55/60w fogyasztás mellett. A gpu pedig 70 fok fölé még soha nem ment. Igaz, az csak 50W és szerintem durván túl van méretezve a hűtés hozzá.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Dhampir #65921 üzenetére
Szerintetek megérné az én Legion 5-öm lecserélni a fölöttem említettre? Külsőre, tök egyformák? Az enyém "csak" 144Hz, és 50w 1650Ti / i5 10300h viszont 80Wh akku, nem csak 60. (82au005mhv + még 8gb ram, +1TB ssd..)
Mekkora különbség van a két gép között játékban? Jelenleg Metro Exodus-al játszom. Mennyivel lenne több fps?
Erősen gondolkodom rajta, de a mostani laptop legalább magyar billentűzetes, ez az egy tart vissza.
-
-
motifator
senior tag
-
gago1975
őstag
válasz
Dhampir #65571 üzenetére
Szia.
Szerintem te ezekre a cikkszámokra vagy kíváncsi, ezek voltak amiket az Alza-nál.
Ha csak Lenovo legion 5 15ach6h-val keresel rá google-n akkor az még úgy kevés lesz.82JU003BCK 429K
82JU003ACK 390K
82JU0039CK 365K
82JU003DCK 351KEzt az oldalt megnyitva a tudod ellenőrizni a spec-eket.
Lenovo Legion 5 15ACH6H Czech/Slovak PSFREF
Regiokat cserélve pedig a különböző országok pontos cikkszámait is megtalálod, keresheted. -
sh4d0w
félisten
válasz
Dhampir #65545 üzenetére
Azt nem tudom, hogy most milyen a felület, azt viszont igen, hogy az AMD rendszeresen kiadja a szükséges specifikációkat, hogy a nyílt driver írói jó munkát tudjanak végezni. Ha jól tudom, zárt Radeon driver a konzumer piacra nincs, mert annyira jó a nyílt.
Sajnos még nem tudom ezt első kézből megerősíteni, azt viszont igen, hogy a zöldeké sehogy sem jó.
-
Strezi
őstag
válasz
Dhampir #64870 üzenetére
Láttam róla kb. minden tesztet amint kijött. Utolsó volt a magyar
Keresgéltem már egy ideje, és ez igencsak megragadta a figyelmem! Majdnem megettem amikor először volt belőle, de akkor még győzött a józan eszem... Van céges desktopom, erősen játékos vonalra itthon. De, hiányzott vlami saját, hordozható mióta eladtam az Aero 15-öt.
Igazából a gépen csak minimálisat emel a döntés, nagyon pici lesz a rés alatta.
Nagyon egybevan, és a teljesítménye valami brutál a méretéhez képest! Emellett még hallk is, a képernyő pedig előrelépés az álltalam látott IPS-ek után, leginkább kontrasztban és válaszidőben.
Lassan jönnek le a száz gigányi játékok, BF 5-re, Forzára kíváncsi leszek! Mögötte van két 4K monitor most, lehet hogy kiteszem oda, hadd dolgozzon ... Persze ott már erősen limites lesz gondolom.
-
Gergello
addikt
válasz
Dhampir #64833 üzenetére
Azt sem értem, hogy ebben a táblázatban a discrete graphicsnál csak GTX1650, pedig a dell shopban már ott van RTX3060 + i7-el is. Na most megláttam 3050Ti-vel is.
Nálam nem hiszem hogy játszik ez a gép, de azért jó lett volna látni hogy milyen. -
motifator
senior tag
válasz
Dhampir #64728 üzenetére
Az új stílus nekem is tetszik, csak az alap konfig ilyen gyatra. Az i7 + 3060 variáns a 165 Hz kijelzővel már komolyabb, ott a hűtés is az AW m15 R2-ből kapta + van usb-c, TB3 is. De az szinte borítékolható, hogy a Legion 5- höz képest árazás tekintetében nem lesz versenyképes.
-
Ubul86
őstag
válasz
Dhampir #64728 üzenetére
azt nem tudom, hogy sima vagy Ti, de lássuk be, akármelyik, igazából már nagyon belépőszint az egész, ugye kb az 1050/1050ti-ket váltotta korábban
Jó kis kártyák biztosan (nekem az 1050ti is jó volt), de nem a mai játékokra, és ahogy bevezették hogy mekkora erőművek ezek a gépek (legalábbis facebook hirdetésben). Főleg 8 GB Ram-mal -
motifator
senior tag
válasz
Dhampir #64717 üzenetére
Ez a legalapabb konfiguráció, minden tekintetben, sima 1650, a hűtése is más a 3060 változathoz képest, nagyon alap 120 Hz kijelzővel. Még az usb-c csatlakozót is elhagyták ezen a modellen, tehát egy db HDMI van, így nincs DP sem. Ebben a variációban szerintem felejtős.
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
Dhampir #60761 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked is és a többieknek is.
Az a helyzet, hogy hiába keresgélek, 3 opció maradt. Mindegyik kompromisszumos de ha 400 fölé is megyek kicsivel akkor sincs más lehetőség.
Lenovo legion 5, i7-10750H + 1660ti a 120hz-es rosszabb kijelzővel. [link] 420k
Lenovo legion 5, I5-10300H + 1660ti a 144hz-es jobb kijelzővel de melegedősebb procival. [link] 400k
Acer nitro 5, i7-10750H + 1660ti. Ahogy olvastam ennek nem olyan jó a hűtése mint a legionoknak. [link] 420k
Ti melyiket választanátok?
-
vakablak93
őstag
válasz
Dhampir #60767 üzenetére
Nem, szerintem a i5 9300H és 10300H procikra gondol, azok "betegek" már gyárilag, konkrétan jobban fűtenek mint a velük egy generációban lévő i7-ek, a barátom MSI GF65-ében is 9300H-van, konkrétan életemben nem hallottam olyan hangos notit mint az( igen még a clevo-m is halkabb), de mikor megnéztem közelebbről, kiderült csak a cpu oldalon ordított így a venti...
.
Ja és a játék amit játszottunk Age of empires Definitic Edition volt, szóval még csak nem is valami cpu olvasztásra termett 64 fős multi fps... -
vakablak93
őstag
válasz
Dhampir #59753 üzenetére
Ha jól emlékszem youtube-on láttam már hogy 6700-ba raktak 980M-et is, azzal már komolyan is lehetne venni a jatékosdit.
Egyébkéntvelem lehet velem van baj, de ezek a régi "kocka" Dell-ek annyival jobban néznek mint bármi mai gép hogy komolyan irigylem
.
A billentyűzetük meg aztán tényleg állati, arra még csak hasonlóan jó se jut eszembe mai gépek között
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #59168 üzenetére
Kis utánajárással akár a PWM tulajdonságai is kisilabizálható egy-egy letesztelt típus kapcsán a listákból, a színek mellett ez sem elhanyagolható, különösen akkor, ha valakinek a szeme érzékenyebb rá:
PWM Ranking - The Best Displays for the Eyes
Top Laptop PWM Ranking (Rated by negative impact on eyesight)
-
vakablak93
őstag
válasz
Dhampir #59168 üzenetére
Tisztában vagyok vele hogy többfélével szerelik, az MSI GF65-ben is többféle van, ha jól emlékszem elérhető még egy frankóbb Chi-Mei panellal ( ha jól emlékszem az a 120Hz-es verzió) is, de a panda panelek elég gyengék, de elég itt visszakeresni, gago1975 ezerszer kigyűjtötte már az infókat mindegyikről.
Az a kettő amiket láttam, hát ott a Legion volt a jobb, kb mindenben,nem csak panelben, itt németben meg senkit nem érdekel a nyomi magyar szervíz...
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #58930 üzenetére
Például már régebben kigyűjtöttem a jelenleg itthon beszerezhető, és lehetőleg 400.000 Ft alatt kapható Lenovo Legion típusokat, ahol megvan a 100% SRGB (ez a lista bővülhetett azóta), direkt a kijelző színvisszaadási tulajdonságaira koncentrálva (ezek magyarországi forgalmazású gépek):
82B5002MHV
82AU005MHV
82AU005NHV
82B5002JHV
82B5004PHVPéldául most akcióban egy színben és fényerőben gyengébb, 120 Hz-es paneles változat kapható, de pillanatnyilag sokkal olcsóbb a fentieknél.
Más:
Érdekes, hogy rengeteg Lenovo Legion 5 notebookot kínálnak eladásra, de például AMD-vel szerelt MSI Alpha és MSI Bravo laptopokat nem láttam még hamar eladásra kínálni a használt gépes hirdetésekben. Még akkor is szembeötlő, ha valószínűleg nagyobb darabszámban adnak el Lenovo notebookokat. Most vagy az AMD rajongói jobban ragaszkodnak kis laptopjaikhoz, vagy pedig nem annyira váltak be a Legion-ök valamiért.
-
gago1975
őstag
válasz
Dhampir #58924 üzenetére
Az MSI BRAVO 15-ben egy közepes panel van, közepes színlefedettség, se nem húha de nem is olyan rossz, mint amiket korábban írtam (Panda CMN BOE) egyes típusoknál.
Jó a válaszidő,
Response Time Black to White..............10.4 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey..16 ms
Közepes színhűséggel
ΔE Color 4.5, ΔE Greyscale 3.3Legion 5-ből csak a 144Hz-es és a 60Hz-es paneleset szabad megvenni, azoknak jó a paneljük,
Itt leírtam a Legion 5 nek a 60Hz-es paneljének a tulajdonságait ami nagyon jó: #54845
BOE BOE090D (BOE CQ NV156FHM-N6A);
Coverage: 95.7% sRGB, 69.7% AdobeRGB, 73.1% DCI P3;
Measured gamma: 2.51;
Max brightness in the middle of the screen: 332.62 cd/m2 on power;
Min brightness in the middle of the screen: 9.61 cd/m2 on power;
Contrast at max brightness: 1064:1;
White point: 7600 K;
Black on max brightness: 0.31 cd/m2;
PWM: No.Legion 5 144Hz ami vehető
Legion 5 120Hz-es ami katasztrófa.
Legion 5 15IMH
Közepes válaszidő
Response Time Black to White................17 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey.....26 ms -
gago1975
őstag
válasz
Dhampir #58916 üzenetére
Szia.
Attól függ, hogy laptop, vagy külső kijelző panel.
A régi MSI GE65/GT73/75-ben lévő Chi Mei 120Hz-es panelek nagyon jók.
Legion 5-ből pld volt Ryzen 5 GTX1650Ti modell amibe nagyon jó 60Hz-es panel volt,
de pld legutóbb egyes olcsóbb laptopokban, (TUF/G531/731) (Lenovo y540/Legion 5 120Hz) vagy a Nitro 5 / Helios 300 lévő 120/144Hz-es panelek katasztrofálisak.
Inkább azt írd le, hogy milyen gépet nézrtél ki, pontos típusszámot küldj el és ha tudunk, segítünk.
Olvasd el ezeket: #51497 #54845 #54714 #54741 Panda panelek CMN1521 panelek BOE panelek
Itt meglátod, hogy mérések alapján a Panda CMN1521 és egyes BOE panelek milyen "rosszak", az ezzel szerelt laptopok kompromisszumot igényelnek.Külső kijelzőknél más a helyzet, közép-felső kategóriában ott azért nincs gyenge panel.
Az amivel tapasztalatod van, egy áll 8Bit-es (6Bit+FRC) 99% sRGB-s 75hz-es olcsó Freesync-es monitor. Ennél már lényegesen jobbak vannak.
-
Ubul86
őstag
válasz
Dhampir #58919 üzenetére
mondjuk én most nemrég egy 144hz-es monitort vettem (Samsung, curved), meg a laptop is 144hz-es, de 60hz-es 27"-os Dell-re volt eddig kötve, és azt bambultam napi 8-10 órán át
megmondom őszintén, nem nagyon látok különbségetlehet hogy már annyira hozzászoktam tizenvalahány év alatt a munka által, meg előtte a sok játszás?
Vagy hogy tűnne fel amúgy a váltás 60ról 144-re? Trials Risingnél pl feldobta a monitort hogy 1920x1080 144hz-en játszak, ott simább volt érzésre a játék, de kb ennyi volt még első körben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- RAM topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged