- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dreadloord
senior tag
Köszi, ezt még nem is néztem, túl egyértelmű lett volna XD
Az a helyzet, hogy inkább megveszem ezt 300-ért, némi kompromisszummal, mert esküvőre meg lakásra megy a gyűjtögetés, és ha 400-ért sincs újonnan lényegesen jobb, akkor már ott tartanék, hogy ezekhez mérten is tételt költenék a laptopra, azért annyira még nem megy a szekér, hogy jó érzéssel kifizessek fél millát egy laposra sajna
-
Dreadloord
senior tag
Sajna új kell, és számlával (pályázat), a 300-as határt meg magamnak szabtam, de nem azért, mert ne lenne több a számlámon (soha nem értem azokat, akik 0-ra kiköltekeznek, vagy akár hitelre, na mind1).
Viszont mivel ez a "hobbim", tv-zés, kocsmázás, stb. helyett, szeretnék jó minőségben játszani, akár új játékokkal is. Viszont akkor mit javasolnál?
400 fölé semmiképp nem szeretnék menni, és ebbe még 250 gb SSD is be kellene, hogy férjen rendszer alá.
-
Dreadloord
senior tag
Muerte azért tőled pont nem vártam volna, ÉRTŐ olvasással nézd át a cikket.
Segítek: " Az Ubisoft ugyan hivatalosan nem támogatja a két maggal, illetve pontosabban két szállal rendelkező processzorokat..."
A cikk a pentium procikról szól, 2 szál már valóban elég kevés, de 2 mag 4 szál dunsztig elég gtx 860m mellé FHD felbontásban.Hmm tévedtem, elnézést, i3-as proci is elég XD (igaz asztali változat)
FC4 i3-al 15%-al kisebb fps, mint i7-el, na erről beszéltem... Ja és asztali 980 mellett, ami kb 3 szor erősebb, mint a gtx 860m, lehet amellett lett volna 1,00104 FPS különbség...
-
NTonee
veterán
pénztemetőnek jelenleg egy öregedő audit tartok, köszi
, így annyira nem vágyom rá, de kb ez lenne az elképzelés, igen. Elindulni egy "egyszerűbb" konfiggal, aztán lassan haladni. Egy ivy-s 780m-es valami járt a fejemben, de láttam Ursache gépének hirdetését is és kicsit elkókadtak az ivy-s vágyaim.
-
NTonee
veterán
amúgy arra akarok magamban kilyukadni, hogy ha január körül rászánom magam végre a G53 nyugdíjazására, akkor G751, vagy Alienware irányba mozduljak e. Ha egy nem sli képes ufót vennék, akkor legfeljebb minőség terén lennék előrébb. Viszont pénzügyileg max a G751 árát szánnám rá a dologra. Persze később mehetne az upgrade is, de első körben így is kb mintha a fogamat húznák.
Kasya: igen, lehet. Nem voltam benne biztos.
-
NTonee
veterán
hopsz. Szóval ha sli-t akarok, akkor le kell nyelnem a 18-as méretet. Nem elég, hogy gamer notit akarok venni, még új asztalt is nézzek hozzá.
Ezek szerint neked is az van, el voltam tájolva.
Semmi konkrétumot nem olvastam az R4-ről, csak többször is láttam olyat, hogy nem lett olyan jó, mint a többi. Ezért kérdeztem, hogy valós e és ha igen, akkor miért. Persze lehet, hogy keverem másik géppel, szóval nem lényeges.
És mibe fáj egy M18x R1/R2 használtan külföldről? Meg merre kéne nézelődni? -
NTonee
veterán
a legfontosabb kérdéseket igazából leírtam. Pl 17-es gép sli opcióval sandybridge után nincs? Miért nincs? Problémák voltak? 18-asban tudom, hogy elérhető, de azt biztosan nem akarok. Már a 17-est is túl nagynak tartom, viszont ebbe még belemennék. Itt-ott elcsíptem pár apró megjegyzést talán az R4 esetén, hogy kevésbé lett jó. Mi az oka, már ha igaz?
Vagy egyszerűsítsük le a dolgot... 400e körül mit lehet szerezni? (a HA hirdetéseket láttam.) -
Dreadloord
senior tag
Én pont ölben szoktak laptopozni, ezért is nem veszek asztalit
Egyébként:
Elég dúrva, hogy még bf 4 multiban is hamarabb fogy el a GPU (770M!!!), mint az i5 ereje, innentől meg simán egyértelmű, hogy játékhoz gtx 860m mellé gyakorlatilag semmi pluszt nem ad az i7 FHD felbontásban.
Ezek alapján valahol a gtx 880M környéke lehet az, ahol már kell az i7, az alatt nem ad pluszt, így viszont még inkább felértékelődik egy i5-ös procis gép IPS-el, mint ugyanannyiért i7 TN-el.
-
kissb0913
csendes tag
Nem értem az egész vitát,mert ha garanciás akkor vigye el a Dell aztán megcsinálja! Úgy is azt írjátok háztól-házig van. Hová ettől jobb? Semmi pénzbe nem kerül senkinek, csak a Dellnek. Felesleges vele szarakodni.
Egyébiránt csak halkan jegyzem meg, hogy bármilyen adásvétel tárgyáért felel az eladó, ha tudomása volt a rejtett hibáról. A linkelt hozzászólás alapján pedig úgy tűnik, hogy tudomása volt.
De, ezen már kár szarakodni! Szervizbe vele, aztán had működjön rendesen! Béke!
-
Angel2014
addikt
Első telepítés jó volt ....de azt raidba raktam a második amikor átállítottam AHCI-re ott már jött az első kéékhalál. és azóta is ...nem akarom sem kretént sem solymot hibáztatni csak magamat amiért nem tudtam elmenni személyesen érte ,és kipróbálni és letesztelni .
Innentől kezdve és a 939 es hozzászólás alapján legyen az ő becsületük. Gondolom majd meg is beszélik.
-
Angel2014
addikt
Holnapra adott killhates időpontot...
Én nem vagyok korrekt? egyikük sem ajánlotta fel a gép letesztelését , ill ha hibás a vga kicserélését ha rossz , rám zúdult minden 300k ért....azért engem is meg lehet érteni nem? De hát garis a gép minek is...Kretén próbált segíteni telefonon de sajnos...
-
-
Goblin12
őstag
+1 A Samu PRO-ra Az Intelek engem nem győztek meg soha egyik tesztben sem. és még egy +1 a HGST 1TB-s 7200RPM-s HDD-re.
OCZ régen jó ramokat csinált, aztán azzal befürdött, elsőként hozták nagyon durván az SSD-ket, és ahogy látom azzal is befognak fürödni, csak idő kérdése.
(#3576) Mikulásbá: És így még eltudtál menni dolgozni? Le a kalappal.
-
Az túlzás,hogy szeretem az ASUS-t.Nem volt olyan G-s laposom,aminek ne lett volna hibája-legutóbb gyári akkuhibásat kaptam.Egy hét alatt cserélték,tehát a szervíz sem a legrosszabb.
De ár-érték arány és magyar lokalizáció nálam lényeges szempont.
Anno azért adtam el a 750JH-t,mert a kocsimon nagy beruházást kellett eszközölni,összejött minden.(el is vitte a gép árát)
Ha ez nincs,még mindig ezt a lapost hajtanám. -
Jönnek az új foglalatos SSD-k,amik fele akkorák sincsenek,mint a sima SATA-s,sebességük már most duplája körül van.
Az új magasabb frekvenciás mobil memóriák,lassan elérik az asztalik erejét,tudását.
Már itt az Core M proci,ami nagyon üt kis energiafelvétel mellett is.Ha ezt megcsinálják 4/8-as verzióban is(i7)az is nagy dobás lesz.
Na és amiről még nem is tudunk.........Nem vitázni akarok,ha lenne hivatalos magyar lokalizációs billentyűzete az AW-nek,szerintem az lenne nekem is.Lehet hülyeség,de ezt szeretem.
-
-
Kasya
nagyúr
Realtek...
Nem mondom hogy nincs magasabb kategoriaju cuccuk, de hogy egy rendesebb kartya nem fert bele, azt nem ertem. Persze, a Recon3Di se epp a high end, de Realtek...Ha jol lattam a szofveret van benne opcio.
Promozhatna amugy a Dell egy ajandek kulso DAC-al, nem lenne szegyen, hamar kulso vid karit is kitalaltak
-
Goblin12
őstag
-
Angel2014
addikt
-
m.fery
csendes tag
Nem vettem meg csak megrendeltem amire azt mondták min. 2 hét. De le is mondtam.
A lenovo hűtésével mi a gond?Nézegettem képeket róla és alul is "tiszta" rács és két oldalt is van rács rajta.
A másik az sli hogy miért nem jó?Mert ahol több oldalon olvastam róla ott jókat írtak. -
Ezért írtam,csak rá kell nézni arra a vékony gépre.No comment.
(jobb esetben throttling,rosszabban "Game over")
Abba a gépbe kell még minimum 4 GB RAM-azaz többet nem is lehet-és a HDD-t is SSD-re illene cserélni.
Szóval ott lesz a végösszeg egy alig használt gamernél,amiben lehet már mindez benne is van. -
Goblin12
őstag
Azért a 970m és a 980m rendesen levitte a fogyasztást, itt már szerintem a hőcsővel vana gond, vagy a kevés illetve minimális %-u direkt connect gpu mag + hőcsővel van a probléma. felőlem lehetne a noti 8-9 centi vastag is normális hűtéssel átgondolt kialakítással, tuti megoldható szépen.
Mivel jelenleg is a W510-em alatt van egy szemvüeg tartó ami király hűtést d a notinak, amióta alatta van bő 6 fokkal hűvösebb a gép. Nyílván mert alatta megy a levegő.
Amúgy meg: Watercooled AW 18 simán meglehetne csinálni, és ha kell még a felárat is kifizetem. Nem kell a gépbe az a korongpörgető hülyeség, valami DVD ovlasónak hívják azt hiszem
és máris annyi hely van a gépben, hogy elférne.
Olvasgattam FB-n az AW hivatalos lapját, és midnenhol csak azt irogatják, hogy ha kapnak updatet akkor majd írnak, nem hinném hogy nem dolgoznának rajta. Minek kapkodjanak, inkább legyen hibátlan és jöjjön ki késöbb mint most azonnal tele hibával. Én továbbra is azt mondom, hogy CES elött nem lesz AW 9XXm szériával. És szerintem van akkora az AW tábor, hogy igenis oda tegyék magukat és csináljanak 980/970es gépeket.
-
phg
csendes tag
A "visítás" kifejezés nagyon jó hasonlat. Viszont nem is csodálom mert ha jól tudom az alien-eknél pl a ventik 6000-et pörögnek , az msi-nél ugyan azt a hűtést egy ventivel oldották meg ami ráadásul 4800-at fordul max. Ezt azzal kompenzálták hogy az az egy venti méretben "hatalmas" Ezért az extra hanghatás. Viszont ha nincs teljesen leterhelve a gép el lehet viselni ,de több órás játék után a füles erősen ajánlott
de az msi-től ezt szoktuk meg , legalább is én még nem találkoztam olyan msi-vel aminek a venti hangja alul maradt volna egy clevo vagy alin-től
-
phg
csendes tag
Nincs turbo gomb , nem olyan mint a GT60 , viszont a ventit itt is fel lehet kapcsolni maxra , de elég ha a bios vezérli , viszont ami előre lépés az msi-nél az előző szériákhoz képest az az hogy a hivatalos oldalon már a letöltések közt található az új szériákhoz a módosított hivatalos hűtés vezérlés. Mert ugye ez előtt az volt hogy kicserélted pl a vga-t valami nagyobbra (pl gt60 contar gtx680m) és a hűtés vezérlés az maradt , ha úgy érezte az ember hogy melegebb mint volt akkor manuálisan bekapcsolta hogy maxon mennyen a hűtés. Itt viszont példának fel is hozzák a proceszor cserét hogy ilyen esetben ezt a hűtésvezérlést töltsd le. Hasonló elven működhet mint a HW info csak it minden a háttérben zajlik , egyszerűen a bios kap egy felülírást.
-
kreten67
senior tag
Régebben használtam valamilyen progit arra ,hogy kényszerítse az adott alkalmazást a proci összes mag használatára.
A nevére már nem is emlékszem,de az biztos hogy jól működött pl: a Playstation2 emulátor használatánál mert a kezdeti szakaszában az istenért se akarta a 2 és 4 magot használni.
A progi indításánál kellet megmutatni egy ablakban a kényszerítésre szánt játék exe fájlt. -
egyedülülő
őstag
Elég sokat multiztam, sőt szinte csak multiztam mindkettő játékkal. Viszont mint már mondtam, simán ment a játék multiban 64-es mapokon az általam írt beállításokkal. Röcc, szaggatás sehol. Max azt tudom elképzelni, hogy egy "olyan" procin még több fps-t produkált a játék, de ami 60 fölött van az nekem már nem létszükséglet. Jó ha van, de bőven elvagyok nélküle.
-
ldave
félisten
A helyzet az, hogy számomra a 13-14-es méret az ideális, csak sajna ebben a kategóriában kevés az erős videokártyával rendelkező gép. Jelenleg egy Dell XPS 14-et használok, amit nagyon kedvelek (első laptopom), csak újra kedvem támadt PC-n játszani a fentebb említett játékok miatt és hát ezen a 630M-em nem futnak túl jól good/high beállítások mellett. Az AW 14-et nézegettem még, de a 13 sokkal modernebben tűnik számomra a 860M kártyával, mint a régebbi modell a 765M-mel.
-
Kasya
nagyúr
70-75 kozott ingazik, de nem szivesen turaztatom...
Ugy nez ki a jatek config fajl modositasaval sikerul azert megoldani valahogy a dolgot.Ja igen...megtalaltam a legolcsobb hazsnalt gamer laptopot
-
kissb0913
csendes tag
Úgy érzem, így ez a kérdés el is dőlt! Köszönöm a választ!
Nekem az Optimus nem szükséges, így az újabb integrált vga nem izgat.
Bár átlag embernek már ezek a laptop árak is elég horrorisztikusak, azért feleslegesen mégsem szeretnék pénzt kidobni az ablakon. Nekem az ár-érték arány nagyon fontos. -
Én a memórián gondolkodtam el.A 16 GB-os ugye 2x8 a rejtett slotban,bővíthető még 2x8-al.
A 8 GB-os 2x4 lesz a rejtettben,bővíthető még 2x4-el(többel is,de szerintem ennyi is bőven elég)
Nekem úgy rémlik a 2x8-as megoldás mindenképp jobb,mint a 4x4-es felállás.A procihoz: később sem lehet megoldani au Optimus-t új driverrel?Vagy ehhez mindenképp hardveres módosítás kellene?
(az erősebb procit favorizálnám,ha lenne esély az Optimusra) -
kissb0913
csendes tag
Így a tesztet olvasva nagyon jónak sikerült ez a masina!
Kell egy ilyen!
Az lenne a kérdésem, szerintetek mennyire éri meg a felárat a Core i7 4860 HQ proci? A teszteket nézegetve nem nagyon látok különbséget a Core i7 4710HQ procihoz képest. Egyet értettek a cikk írójával ebben a kérdésben? Mert akkor a különbségből már inkább egy 256 GB ssd-t bele szerintem.
-
kreten67
senior tag
Ez a külső vga mekkora egy baromság,bár ezt szinte akármelyik notebookhoz hozzá lehet kötni egy kis barkácsolás árán.A régebbi gépeken amin még van PCI aljzat,ott könnyedén csatlakoztatható,bár az azokban működő core2 duo proci csak vakargatni tudná a gtx970 lábait de kihajtani a kártyát biztos nem.
-
Kasya
nagyúr
Köszönöm
En azert kezdőnek tartom magam benne, mert közel sincs elég időm komolyabban venni. Na meg tényleg csak saját szórakoztatásomra csinálom, ezért olyan sok a tájkép (mert azt szeretem a legjobban). A barátod beküldhetned a fotok mobillal topikba. Van ott pár igen tehetséges emberA drivert illetően remélem lesz valami... Kíváncsi lennék mit bír a kártya.
-
Daert
őstag
Nem vagyok szakember,de ezen videó alapján azt mondanám hogy nagyon karcsú az MSI hűtése.
Visszakeresve a neten fellelhető képek alapján az ASUS g750-ben sokkal nagyobb terjedelmű a lamellasor,így van hová leadni a hőt,míg az MSI-ben szinte csak egy szőrös heatpipe megoldás szerepel.
Ha esetleg még sincs igazam,kövezzetek meg. -
Goblin12
őstag
Egyelek meg, az én w510-em nem tol ki magából 50 fpsnél többet bf3-ban.
Szerintem nem fájna afejed hanem már szétrobbanna a fejed az én notimtól.
Igen nagyon nagy a csend, én is erre tippeltem amit írtál, hogy kipróbálták és tényleg nem jó valami, spec nem tudom mi a gond, mert arról semmi infó, de inkább várok még 2-3 hónapot de akkor hibátlan cuccot akakrok.
-
Dreadloord
senior tag
Kicsit OFF leszek:
Egyrészt semmi különbséget nem látok az átlag 35 és 55 fps között a játékot nézve, pedig jó a látásom, komolyan nem értem azokat, akik azzal jönnek, hogy megérzik ha 100 fps-ről bezuhan a játék 60-ra... Pláne, hogy 60 herzes monitoron játszanak....
A másik:
Pénzem valszeg 300K lesz gépre, vagyis gtx 860m fog beleférni, ölben játszok általában, szóval viszoylag közelről nézem a kijelzőt, viszont egy-egy durvább grafikájú játéknál nem látnék szebb képet, ha 1080p helyett pl. 720p-ben játszanék, de ott ultra beállításokkal, és nem közepessel FHD-n?
Ez már régóta érdekel, de a mostani 720p monitoron sem látok 15 colon pixelességet, csak a TN kijelző hibái, rossz színek, invertálódás jönnek elő, de élésnek éles a kép. Szóval biztos kell játékok alatt erőltetni a FHD felbontást akkor is, ha úgy nincs meg átlag 35 fps ultrán, és emiatt vissza kell venni a grafikát pl. közepesig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged