Új hozzászólás Aktív témák
-
etern
tag
-
etern
tag
Köszi az infót srácok. Ez egy 3D-s noti, úgyhogy elvileg állandóan a dedikált videókari van működésben, szóval kicsit tanácstalan vagyok. Amúgy nem hinném, hogy ez a 110 pont olyan nagyon durva teljesítmény drop lenne, csak kíváncsi lennék mi okozza, ezért érdekelne egy tényleg jó driver sorrend, hogy ti mit használtok. Aztán nyomozni tovább ha nem ott van a gond
-
Jazz
veterán
-
conqver
aktív tag
Nagyon vigyázz magadra
U705 after all: rendeltem én is a géppel együtt egy 330W-s tápot még májusban.
Írták, hogy most nincs majd 2-3 hét múlva.
Június közepén rájuk írtam, hogy mi az ábra hozzátéve "german Precision"
2-nap múlva megjött a válasz és 50% engedmény az árból.
Az ígéret helyett a teljes vételárat visszaadták és a tápot, röpke 3.5 hónapos késéssel kaptam meg -
Fücsök007
őstag
-
NTonee
veterán
amikor már 400 fölé szalad a dolog, akkor mindig jön az "óccsósítsunk" valamin téma. Ilyenkor többnyire a ház, a monitor, proci hűtő (
), táp szokott áldozatul esni. Meg "hát olcsóbb bill és egér is jó lesz", mégha csak 1-2ezresen is múlik a dolog.
Legutóbb rokon vett új cuccokat, elküldte a listát, hogy mit nézett ki. Szóltam neki, hogy hellóka, hát a proci hűtő hol esett ki a kosárból? A válasz az volt, hogy dobozos a proci, van benne gyári hűtő, elég lesz. Az egyik teszt oldalon azt írták, hogy 70fok fölé nem megy. Azóta már szét van kapva a gépház, mert olvad a belseje. -
vandor01
senior tag
nos ha tudtuk volna hogy a fadobozos alma mennyit fog erni??
vehettunk volna vagy 10-et!!!az tuti a nepszava es a nepszabadsag osszes iroja hulyenek nezett volna minket, hogy minek tobszazeret elkoteni fadobozokra!
a dolgos vasipari szakember hany havi minimalbere az?cimlapon lettunk volna tuti!
akkor is meg most is mikor kaszalunk -
-
whited
addikt
-
Jazz
veterán
Ez a legjobb, ezen jót derültem.
"A hordozhatóság nem indok. Egyrészt azért nem, mert manapság már nem hordozza senki a cuccait, mert a neten játszik (No.1) , vagy ha mégis, ennyi pénzből össze lehet rakni egy ennél jóval könnyebb asztali gépet is, az isten áldja a Mini-ITX szabvány kitalálóját, no meg a kétkilós, 22 hüvelykes monitorok gyártóit."(No.2)
Mert ha van net, akkor nincs szükség mobilitásra?Emberünk hallotta valahol hogy régen lan-party keretében gépeket cipeltek mindenféle házakba, és ezen infóból építkezik.
A másik, hogy egy gamer noti az 3 in 1: sima noti, asztali pc, és munka-workstation.
Aztán, ha utazol, mész valahová, nem a gagyi "secondary" notidat kell magaddal vinni, hanem a "main asztali pc-det" viszed. És még árban is jobban jársz mint gamer pc + cipelős noti....azért még lehetne sorolni bőven.(#6053) conqver:
Jó, death raven esete azért durva.De ő is visszakapta a pénzét.
Én csak azt mondom, hogy sokaknak nincs más alternatíva, mert u705 600k-nál kezdődik, ez meg 410, nem mindegy. Ha egy árban lenne a kettő, nem sokat gondolkoznék én sem a clevo-n. -
Jazz
veterán
Tudom, evvan. Upgrade amúgy is egy vagyon, ami az MXM-et illeti (legalább is ezzel vígasztalom magam
) (sajnos egyszerűen túl drága U705, abból már autót lehet venni. Muszáj a kompromisszum, marad a bga.:S )
Viszont P705 is netto 100k-val drágább ugyanazzal a konfiggal mint egy G751. Ami meg 4 év gari bizonyos helyen/feltételekkel, plusz 100% subpixelhiba gari bizonyos felárért, plusz ugye magyar bill (nem szitázott, magyar nagyker), magyar gari. Ezek a pro-kontrák. (meg amit ismerünk mint meghiábsodási hajlam stb.).
Meg Asus bizalom program: [link]Ezt most komolyan gondolják asuséknál? 1 éven belül ha meghibásodik a gép, megjavítják, megtarthatod a gépet, plusz a teljes gép vételárát visszatérítik? Na ne baa...
-
Fücsök007
őstag
Félreértettél, ha megnézed képről az M1730-as hűtését, akkor látható, hogy ott is megoldható lett volna annyi alumínium lamellával 1 asztali GPU-t is hűteni ha 4-5 hőcsővel érintkezne a batár nagy GPU-val, és 1 hőcső jutna az egyebekre. Egyébként maga a nyák nem igényelne 2* akkora felületet, kivéve ha nem 256 bites adatbuszról van szó, a plusz energiaellátás magában nem igényel ennyivel több helyet.
-
Fücsök007
őstag
Ez ebben a formában nem igaz. A Dell XPS M1730-as notiban 1 nyomtatott áramkörön van 2 GPU, ami 2*75W-ot fogyaszt tuning nélkül, viszont a két GPU külön hűtést kapott. A hely a lényeg, elvileg forrasztott lesz a GPU, viszont ha 2* annyira széles a hűtőfelület mint a szabvány hűtőknél, akkor 200W-ot is le kell tudnia hűteni a leendő notinak.
Valószínűleg nem lesz MXM foglalatos a GPU, a mostani szabvány nem bírná ellátni kakaóval.
-
Jazz
veterán
Köszi hogy leírtad a véleményed.
Egyébként egyetértünk.
A későbbi fejlesztés lehetősége még kérdéses, mivel ha most akarnék upgradelni U705-öt, simán aranyárban van egy MXM 980M, 900$.
Szóval a lehetőség adott a fejlesztése, de ilyen elszállt árak mellett kérdés van-e értelme.
Egy i5 4460S egyébként kb. mennyivel van felette egy i7 4720HQ-nak?
-
Jazz
veterán
Igen ismerem, a gamenab-os srác...pikk-pakk meg is szűnt a blogja "érthetetlen" okokból.
Sajnos az a megoldás csak régi driverrel működik, és ott is úgy hogy 60fps alatt villódzik a kép, elsötétül stb...Ez ügyben neked mi a meglátásod? Schenker U705: MXM kari, asztali CPU-> "Később, mondjuk 3-4 év múlva mi várható? Könnyűszerrel cpu vga csere és ennyi? Bios befogadja?" Vagy nem lesz ilyen egyszerű a történet? Nagyon jó lenne egy ilyen gép, de nem kicsit drágább mint egy G751, így nagy a dilemma. Viszont ha az upgrade könnyűszerrel megoldható, akkor nem kicsit kilehet tolni az élettartamát.
(XMG-nél már most választható g-sync-es U705, legalább is GPU-nál külön ki van emelve a szövegkörnyezetben az ilyen verziójú kari. Ahogy nézem kb. 50€ a felár, szóval ennyi a licence.) -
-
Maotun
őstag
Na a "pirosmatricás" multi 64 -es szero' Bf4 .fps 30 felett
[nem olyan rossz ez ]
Cpu limit ide vagy oda.
De ha tudnál 230k -ért uj gamer lapost 17"-t akkor mi lenne a megoldas?
Üdv! -
redbulz
tag
Felelősségvállalásban sajnos én is hasonlóra számítok, annyira tipikus lenne...
Pont most tartottam ott olvasásban, hogy látom én is a letelt gart emlegetni, azért ez így csúnyán fájni fog neki. Meg is lepett a kísérletező szelleme, de így legalább sok embert megkímélt a hasonló esetektől. -
ako001
aktív tag
Köszi a választ!
A gép nincsen honosítva,és lehet nem is akarom mert többet vagyok Ausztriába mint otthon.
Viszont most néztem szept20.án vettem a gépet,még van időm,majd felhívom majd őket,hogy itt kihez kell fordulni.
Bár most olvastam az itteni szerviztapasztalatokat,hát lehet mégse itt kéne azt meghosszabbítani
Csak szidják őket oldalakon keresztül,bár fogalmam sincs ezeknek menyi az igazságtartalma.
Na mindegy majd még kitalálom,mi legyen.
Igazából,amióta átpasztáztad azóta semmi gondom nincsen,még a múltkori 40c fokban sem ment se a gpu,se a cpu 70c fölé,pedig a fiam pont beteg volt és hát elég sokat nyúzta.
Ám a múltkor említetted,hogy évente legalább1x érdemes átkenni őket.
Novemberben otthon leszek 1hónapig,akkor esetleg megkereshetlek ez miatt?+még lehet bele kellene biggyeszteni 1 ssd-t is.Bár abból fogalmam sincsen milyet vegyek. -
k-adi
nagyúr
felhívtam a supportot és kértem mondjanak hazai disztribútort,ők a Laptopszalont ajánlották (sajnos...)
Miért sajnos? Az ár miatt vagy az ügyintézés sebessége, minősége miatt?
_____
ako001 nekem majd ősszel lesz esedékes ez a dolog, de neked gondolom most kell nyáron, augusztusban a gari hosszabítás, ezért ha sikerült valamit intézned, találni egy rendes boltot,stb. megtennéd kérlek, hogy írsz egy privát üzenetet ezzel kapcsolatban? Köszi.
-
kreten67
senior tag
-
NTonee
veterán
ha normálisan meg van csinálva, akkor nem zavaró, de a world of tankshoz készült konfigot valami elmebeteg csinálhatta. Csata indításakor úgy villog, hogy epilepsziás rohamot kapsz, menet közben teljesen össze-vissza kapcsolgatja/villogtatja a billzetet. Ha legalább valami rendszer lenne benne, de én nem találtam. Sötét szobában játszva rendkívül zavaró, de még nappal is idegesítő csata közben.
-
echterion
nagyúr
Dehogy, egy LP173WF1-es van benne (ha tudsz hozzá egy faja szinprofilt, ne tartsd magadban
).
A bill meg a többi világitó rész villogására gondoltam. 2D alatt szépen olyan, mint aminek beállitottam, de mikor játszok, elkezd fehérbe váltani és egyre gyorsabban villogni. Idegesitő, na... -
Pocok256
veterán
Hát én vásárlás után szépen ujrapasztáztattam és bizony a witcher megzabálja főleg mert a procit is 70% on pörgeti néha a gpu meg alap, hogy 100% on teker
Így azért nem ritka a 88 fokos hőfok.
Természetesen hozzáteszem, hogy nagyon rossz helyen van a gép sarok asztalom van és pont a sarokpontba van helyezve a ketyere ahonnan a kifújt levegő sehova nem tud távozni így konkrétan mögötte vagy 20 fokkal melegebb levegő van
-
baro32
aktív tag
Akkor lehet megérett az első takarításra így 1év és majdnem 4 hónaposan.
Most így készenléti állapotban 49'c a szobahőmérsékletet nem tudom nincs hőmérőm de meleg van , úgy vettem észre hogy a gyári értéke 50'c ha eléri ott kapcsol be a hűtése.
Lehűti olyan 41-43'c-ra és kikapcsol a hűtés. -
echterion
nagyúr
Köszi. Kipróbálok egy régebbi drivert este. Itt hogy érdemes a leszedést csinálni? Csak simán uninstall, majd restart és fel az új? Vagy valami progival is essek neki uninstall után? Melyik drivert tegyem szerinted fel? A tesztben is szereplő 332.35-ös talán jó lehet nekem is.
Illetve a vbios-t leszedem szintén este. Nvflash-sel kell felrakni? Vagy van rá más progi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest