Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
válasz
Evil Snowman #99402 üzenetére
Hát ennyit erről, ezek alapján az idei Legion felhoztalból csak a Pro 5 (lehetőleg ryzennel) ajánlható, mert a Pro 7 attól se nagyon külömbözik.
Amennyivel olcsóbb, az úgy még rendben is van.
De összességében, én már nem ajánlgatnám a Legionokat, alternatíva kell, a kérdés hogy mi#99403 KillHates: van egy M2 maxos macbookod? Az igen, gratula a géphez
Mostmár akkor lett maces verzió a Genshinből? Korábban egy mindenféle emulátoros - ablakos kínlódással lehetett csak a mobilos verziót elindítani macen.Finalcatban igen, de mi van ha az nem tettszik?
Mi van ha más programra mennél, itt van még mindig a kutya elásva macen, hogy kb arra a programmra kényszerítenek amit ők adnak. -
válasz
Evil Snowman #99404 üzenetére
Végeredményben arra amire ki lett találva tökéletes; kreatív munka, irodai munka, tartalomgyártás, tartalomfogyasztás...
De nagyon nagy megszokást igényel a működése. Ami kézenfekvő egy Windows-os felhasználó számára az néha valami agyrém a MacOs alatt. És amikor megmutatom ezt egy bigott almás felhasználónak, akkor ő is értetlenül rábólint, és csodálkozik, hogy ez miért van így a MacOS alatt...
A másik, hogy nincsen DEL gomb illetve PgUp PgDn (azaz van, de másodlagos funkción elérhető)
A filekezelése is elég érdekes, de az is megszokható.
Viszont nagyon jó, hogy adaptív a rendszer a legtöbb applikációban már és felveszi a szokásaid. Azaz egy egy projekthez külön mentést rendel hozzá (érdekes azt még az MS Office is tudja ott, Winfos alatt meg nem)
Vírus nincsen, azaz van de nagyon ritka. Viszont ha bekapod akkor totál szétb@ssza a rendszert menthetetlenül.
HA váltasz akkor az egész kommunikációs ökoszisztémádat szerencsés leváltani, mert a droid nem annyira barátja az OSX-nek....
Viszont ha jogilag dűlőre jutnak valami 3D szinten, akkor brutál nagyot fog tarolni az ARM; az M2Max most van egy 13900K szintjén számítási sebességben, ha nem jó az optimalizáció, ha jó, akkor nem lehet összemérni: pl. 4 perces 4K-s videót a Premier kb. 2 perc alatt effektel meg Windows alatt, ugyanez FinalCut-ban az M2M-nek 9 másodperc -
kricsar
csendes tag
válasz
Evil Snowman #99179 üzenetére
"Szerintem a legtöbb lapos tulaj úgyis külső billentyűzetet használ..." - leginkább erre reagáltam. Mert szerintem meg nem.
Egyébként valóban nem futott át az agyamon. Én is hordtam melóba, de azért vettem laptopot, hogy azt használjam, minden előnyével és hátrányával. Aztán rájöttem, hogy a f.szom cipel egy 2,5 kg-os 16-os gépet, inkább szereztem erre egy 13-as XPS-t.
Tényleg ecccerű vagyok, ha már dokkoló, akkor miért is nem asztali? Hangsúlyozom akkor, ez saját preferencia, mindenkinek úgy jó, ahogy neki jó. -
válasz
Evil Snowman #99179 üzenetére
Én a meló helyen is összepakolnám úgy ahogy van mint otthon minden tartozékával. Így a meló helyen is otthon érezhetem magamat.
Szerencsére nem kell, nem ez a területem.
-
válasz
Evil Snowman #98996 üzenetére
Gyanítom, hogy azokban régebbi, még 18650-es cellákból felépített akkuk voltak. Meg még annyi , hogy a gamer gépek brutálisan sokat tudnak fogyasztani, ha meg vannak terhelve és az akkuk rosszul tűrik ezt.
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz
Evil Snowman #98943 üzenetére
Hat ez eleg para.
Nem VC, hanem sima hocsoves hutes?
Ez a vizhutes alapbol valami eroltetett/nem hatekony dolognak tunt, de ez alapjan vicc kategoria.
Billentyuzet hasznalhatatlan, de ez mar a kepeken latszodott, vicc.Pedig a Lenovo idaig jo gepeket adott ki rendes tartalommal, kevesebb parasztvakitassal, ez most nagyon csunya ongolnak tunik nekem.
Y
-
válasz
Evil Snowman #98989 üzenetére
MacBook-ok, Dell-ek, Asus-ok... szinte az összes párna cellás akkut érinti.
De ami a leggusztustalanabb, hogy a szédszedhetetlen Surface-ek szeretnek így felpöffedni és rommá törik a kijelzőjüket -
cs.zs.
veterán
válasz
Befejezetlen koncepció. Nem tehetnek mást, el fogják engedni azt az 1000 dollárt, mert a billentyűzet sem lett valami jó, azzal a minimalizált egérpaddal.
-
FőDudu
veterán
válasz
Nem igazan ertem a vizhutes koncepciojat.
Ha 84 fok fole megy a hofok, akkor huteni kell a memoria chipeket es a VRM-et?
De radiatort mar nem rakott ra, igy ez kb halottnak a csok.A paraszt vakitas tipikus esete, nem gondoltak arra, hogy az elso tesztelo kiszurja majd es ki is rohogi?
-
Kelvin
őstag
válasz
Evil Snowman #98844 üzenetére
cs.zs.: Igazad van.
Köszi az infót, nekem is hasonló csak különböző beállítással teszteltünk. -
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman #98717 üzenetére
Utána néztem mert máshol kérdezték , meglehet vasalni a gpu-t is ,de elötte síkba kell csiszolni a Die-t hozzá és ujra lakkozni
, gyárilag domború a felülete ezért ha meg is vasalod a gpu die-t a szélei nem fognak rendesen érintkezni és az elmelegszik mig a közepén azt látod hogy jó.
-
válasz
Evil Snowman #98664 üzenetére
Nagyon szívesen!
Ha gondolod gyere, a RAZER-ek elég hálásak a vasalásért.
Első beavatkozás után már te is meg tudod csinálni otthon a többit.
A GPU vékony jég, nagyon érzékeny ha esetleg valami zárlat történik meg arra is ha nem homogén a hőátvitel azaz meg tud főni csak a fele is.Meg azokkal nem szokott lenni melegedés probléma. De ha kéred megcsinálom azt is -
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman #98664 üzenetére
gpu-nál emlékeim szerint már garivesztés történne, legalábbis mikor ott voltam, úgy emlékszem azt mondta...csak mert meglepődtem hogy csak cpu megy, új volt még a dolog
bocs, ha félreértettem és fals az infó
-
válasz
Evil Snowman #98656 üzenetére
Szerintem jól csináltad a pasztázást; szépen szét van terülve, nagyon kevés plusz paszta van kinyomódva: tehát az sincs, hogy túl sokat raktál rá. Ez a folyósodás jellemző az Noctua pasztáira, de ez azért van mert mozog egy nagyon kicsit a hűtésed és kidolgozza a sűrűbb állagú pasztát a mozgás során, de mint látszik nagyon jól fekszik fel a hűtés és a századmilliméteres résbe csak a teljesen folyékony paszta tud megülni fixen, oda már nem fér be keményebb állagú illetve a mozgás során nem kerül vissza. Sajnos ez esetben nincsen más hátra mint előre, azaz fél- egy évente újra kell kenned, mert ez a paszta így viselkedik. Én azt javasolnám, hogy szerezz be Kryonaut-ot az nem csinál ilyet, mert sokkal "szárazabb" tehát nem tudja "kiköpülni" a hűtés mozgása.
-
Firehand
tag
válasz
Evil Snowman #98587 üzenetére
Pedig ebben bíztam hátha véletlenül szerencsém lesz.
Akkor viszont egy kérdésem lenne.
Melyik 4070-el szerelt laptopot érdemes venni.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
nem sürget az idő, de szerintem mostanában nem lesznek akciók szóval nem várok sokat.
2. A gépre szánt összeg forintban?
700-850...
3. Felhasználás?
munkára, de nem számít a súly és itthon játékra, excel/word semmi komoly
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
WOT/Wow/ jelenlegi új játékok (tudom hogy túl erős a 4070, de lehet hogy 6 évig is ez a gép lesz...már ha kibírja)
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-16, matt
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz naponta a kocsiban lesz, táskában.
7. Operációs rendszer
Win 10-11 lehet rajta nem kötelező
8. Tárhely mérete és típusa
16/32 gb 500-1000 ssd
9. Egyéb kívánság, speciális igények?
Magyar numerikus billentyűzet
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Mindkettő, de inkább új.Ha jól sejtem nincs nagyon más ajánlat, Lenovó Legion 5Pro
Melyik boltok ajánlották akik viszonylag megbízhatóak?
Esetleg elgondolkoztam 3070/3080 is szérián is, ha sokkal jobb ajánlat vagy sokkal olcsóbb.
-
válasz
Evil Snowman #98573 üzenetére
Nem vesztettél semmit....sőt!
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #98573 üzenetére
Azért TB4 porttal elég szépet tudnak menni az EGPU-k.
Vagy nem tudom nála mi volt pontosan a szitu.
De nekem volt Razer X Core Chromám.
Nagyon sokat dobott.#98574 MoonMine
Szerintem az pont jó, hogy megnézd, ha már amúgy is kell pasztázni.
-
válasz
Evil Snowman #98554 üzenetére
Sok sikert hozzá!
Nekem volt ilyen 3090 -es BOX
Hát nem estem hasra tőle... PCIe sávszél / sebesség ami vissza fogja, asztali kártya ide vagy oda (3.0 x4 amin megy)...sokat nem ér! [link] - [link]
Ezzel meg az volt a baj, hogy nem minden kártya ment bele hosszúságát tekintve. /amúgy britál cucc/
eGPU amiről inkább letettem... MXM to PCIe ami szóba jöhet(ne) és az már megérné (ha nagy Gamer lennék vagy bármi más és kéne annyira a GPU -
Tiger.
nagyúr
válasz
Evil Snowman #98332 üzenetére
Azt nem lehet megcsinálni valahogy, hogy amikor silent modban van akkor a turbó is kikapcsoljon?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Evil Snowman #98329 üzenetére
Olyan is volt, hogy másnap bekapcsoltam és performancen volt.
-
válasz
Evil Snowman #98176 üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #98145 üzenetére
Egyet kell, hogy értsek veled. Én lepróbáltam különböző játékokkal, +- 1 fps volt az átlagban különbség mindegyiknél, a minimum és a maximum fps-eknél is ugyanez volt a helyzet. Minden játéknál: Valhalla, Avengers, Baldur's Gate 3, Cyberpunk, 3D Mark. Mindenhol marginális volt a különbség vagy semmi. Ha valakit érdekel, felteszem a képeket, mert elmentettem, de ha nem muszáj, nem csinálok belőlük egy egy oldalas posztot. Nálam Win11 Home van, azt vettem a géphez utólag.
-
Rexton
tag
válasz
Evil Snowman #98149 üzenetére
attól még a frissítés gombot szét abuzáltam a 10-en
úgyhogy gondolom, hogy a legfrissebb verzión fut -
Rexton
tag
válasz
Evil Snowman #98147 üzenetére
Hát, most épp win 10 van rajta
De igen, frissítettem(meg előtte a 11-et is) -
Rexton
tag
válasz
Evil Snowman #98145 üzenetére
Mondjuk itt főleg kompatibilitási dolgokra gondoltam, hogy azok miatt van-e értelme, bár eddig nem nagyon ütköztem falakba. Eddig 10-est használtam, és jobban tetszik, mint a 11. Ha nem muszáj, akkor nem upgradelném, amíg nem létszükség.
(amúgy lehetséges, hogy a win 11 miatt van mégis a dolog, azért is tettem most fel a 10-est, mert elég randommá vált a teszt eredmény, miután írtam) -
válasz
Evil Snowman #98017 üzenetére
Az 5000 euro a 64GB ram miatt lehet. Vélhetőleg a 16GB -os változat olcsóbb lesz.
-
cyberkind
félisten
válasz
Evil Snowman #98017 üzenetére
Abszolút nem drága ennyiért ilyen ficsörökkel.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #97937 üzenetére
#97937Evil Snowman
#97940gyépés16GB-os forrasztott modellek az Asus oldala alapján:
GA402RK-L4180W
GA402RK-L8176
GA402RK-L8150W
GA402RK-L8208WEzek olyan 850 körül indulnak, viszont azon gondolkoztam hogy még így is túl nagy keretet adtam meg a 700 ezerrel, hiszen ami játék menni fog a gépen az a következő: Valorant, CSGO (minden más játék van PS5-re)
https://hardverapro.hu/apro/asus_rog_zephyrus_g14_2022_ga402rk_moonlight_white_2/hsz_1-50.html
Ezt már ugye linkeltem korábban, lehet ezt elhozom és le is van tudva gyorsan az egész, következőnek viszont Razert szeretnék, meglátjuk mikor lesz az új 14-esből itthon is, és akkor majd váltok arra.
(azt mondjuk nem értem hogy 3 hónap alatt miért nem vitte el senki sem, 470 nem tűnik rossz árnak érte)
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #97937 üzenetére
A G14-esek között 16 GB-os modellek bődület felárral mennek, nem pár tízezerről beszélünk, hanem ~150ezer forintokról. Ezt bőven nem éri meg az a szemmel nem igazán látható plusz, amit mondjuk a 16+16 ad egy 8+16 vagy 8+32-höz képest.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #97905 üzenetére
Igen, mondjuk egyre jobban kezd zavarni a forrasztott 16GB RAM, nem csak egy évig szeretném azért használni, és utána továbbadni is jó lenne rajta, de 16GB-tal már azt is nehéz lesz sztem... 2023-as Blade 14 kb fél-1év múlva lesz aprón talán, nekem most kéne gép.
https://hardverapro.hu/apro/bontatlan_razer_blade_15_advanced_model_i7-11800h_2/hsz_1-50.html
Ez nem lenne rossz, 50k-val több mint a Mercury White Blade 14, csak ez intel, nekem meg akksi idő azért kellene, meg ez 15-ös, én pedig vinném mindenhova is, viszont majdnem 2 év gari, 32gb ram, 2tb ssd, 240hz-es kijelző ami FPS játékokhoz fasza
Elég gyorsan felléptünk a nagyon hordozható/jó akkuidős kategóriából a kevésbé hordozható 15-ös gépekhez
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #97891 üzenetére
Értem, köszi, mondjuk felőlem teli fehér is lehetne a billentyűzet - betűk nélkül - nem okozna nagyobb gondot, bár nem biztos hogy a G14 mellett döntök - teccik azér’ az a Razer is, na
alszok rá egyet-kettőt
-
válasz
Evil Snowman #97322 üzenetére
Megy az nélkülem is, az csak egy + szolgáltatás, hogy aki tőlem veszi, annak díjmentesen intézem Razerrel, de amúgy ha engem elbasz a villamos, akkor se csak és kizárólag hozzám szólt!
-
válasz
Evil Snowman #97717 üzenetére
Az agyam eldobom mennyire nem akarsz képben lenni. Nálam semmi nem fix. Ez egy teljesen más világ és előtte voltak idők mikor még ennyire sem volt fix a hardver. Minden cserélhető, moduláris a Clevo szabványon belül. Cserélhető a proci, értsd nem egy féle mehet bele, cserélhető a vga amilyet akarok (Clevo vga kártyák belsőleg és van módolt mint a külsőm) és olyanra cserélhető a hűtő is amilyenre akarom, amit készítettek hozzá, mindegy milyen forrásból. Mert hogy itt így megy/ment minden. Ennél a laptopnál ez a lényeg, ja még a bios is
cserélhető, de az már ok módolt, viszont nem véletlen született hozzá olyan sok és változatos a lehetőségek miatt, a világa miatt. A gyári szónak nincs értelme hűtőnél sem, mert nem egy féle van hozzá. GTX, RTX és azoknak különféle változatai, olcsóbb és drágább.
Jelen pillanat ha visszatenném a régi gtx vagy rtx hűtőmet nem kapnék rosszabb pontot a CB R23-ban a meleg miatt, na meg miattad minek tenném vissza?És most megnyugtatlak a jelen használt hűtőmet nem Gipsz Jakab kisiparos vállalkozó készítette nekem a műhelyében, sem egy barátom. Csupati is vár egy komolyabb hűtőt hasonlót mint az enyém, nem vizeset és az sem lesz úgy mókolt kicsit sem. MaxxDamage hűtője sem mókolt.
A mester korábban csinált nekem egy hűtőt mikor meglátogattam, na az mókolt volt.
De most inkább egy "gyárit" használok. A gyári szó idézőjelben.Csupati: az i9-9900K vagy egy ezerrel többet mér ugyanúgy, talán mert K-s. Nem kizárt ha jól szerepel nálad majd az új hűtő akkor én is megcélzom.
Ez egy tuning laptop. Laptopban olyan mint egy asztali számítógép. Amit az emberek szeretnek egy asztaliban, azt szeretik a Clevo fanok a laptopjukban.
-
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman #97717 üzenetére
Akkor kb az a 10320 az amit nálam láthatsz ( gyári hűtő, prolimatek paszta) annyi hogy non K a 9900 nálam.
-
válasz
Evil Snowman #97710 üzenetére
Ezt most benézted, mert proci oldalról nincs mókolás. A hűtőt hozzá készítették, ami most nálam gyengén szerepel víz nélkül.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #97675 üzenetére
Írtam PMben.
-
válasz
Evil Snowman #97689 üzenetére
Figyelj már az sem korrekt hogy te az enyémhez méred, mert a tiéd 100% -on pörög, az enyém meg közel sem. Fentebb írtam, olvasd el.
És az enyémen bizony nincsen vas paszta!Viszont mivel a lapos fogadja a K-s procit, legfeljebb bánhatod hogy a tiéd nem. Mivel laptopról beszélünk így ebből a szempontból bizony korrekt. Ez a lapos erre készült. Csak én nem tudom kifuttatni úgy mint te.
Esetleg a ddr4 2666Mhz ramjaimat nem akarod megtámadni? Nálad sokkal gyorsabb van.
Az asztali proci amúgy a kupak miatt olyan forró. Nélküle majdnem annyit mérnék mint te.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #97675 üzenetére
Köszi a választ!!
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #97685 üzenetére
Írta is, hogy a cpu topikból vette át a képet, ott meg nincsenek laptopos emberek, csak asztalisok.
-
peet05
aktív tag
válasz
Evil Snowman #97677 üzenetére
Másrészt pedig RM által belinkelt képen a 9900K (gondolom asztali konfigban - méretes hűtővel) XTU-ban hangolva, szép eredményt hozott, de kb. 2 percig volt futtatva a teszt (HWInfo timer).. Így a pontszám, és a hőmérséklet sem fest teljes képet.
Nálad, Echterionnál legalább 10 percig ment, egy laposban. -
válasz
Evil Snowman #97677 üzenetére
Akkor gondolj bele, ha nem trottyol és max. ilyen 90c alatt lenne a hőmérséklet....akkor milyen pontot dobna!
4.4GHz-n nálam hoz még picit többet is és 67c max. temp / 136w na meg nincs trotfy
-
válasz
Evil Snowman #97635 üzenetére
Rendben de az asztali vonalat ne hozd már ide. Asztaliba más a hűtés és az alaplap beállítások is tuning barátibbak. Az hogy én egy asztali procit használok csökkentett módban a laptopomban az ne nagyon dobjon fel, mert így van. Se az órajelek, se a beállítások, se a hűtés nem az mint amit az i9-9900K tud és használják mások!
Én attól nem bánok semmit, ha már nagy lemaradásban van, mert az hogy nincs forrasztva az alaplapra mindenben kárpótol. Azok a számítási feladatok amik meg megemelik a mostani új procik teljesítményét pontszerűen nézve, mert úgy pontozz hogy elcsábulj, az nem nagyon érint mikor olvasom mások megjegyzéseit hogy játéknál simán kiszolgál még akár egy rtx 4090-et is, nincs olyan számottevő fps különbség a mostani legújabb K-s procikhoz képest. Értsd játékos platformon.Aztán ha itthon időre kellene kiszámolnia valamit azért megnézném mennyivel végezne el egy feladatot az általad említett proci az enyémhez képest, szerintem ki tudnám várni a különbséget, nincs akkora lemaradás..................
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #97584 üzenetére
Van nálam, ott az opció az armoury-ban, csak valszeg én bénáztam. Majd ha lesz kedvem, majd még pepecselek vele.
Én azért szeretem a vegyes terhelést, mert nálam az a releváns, ugyanis sosem csinálok csak cpu vagy csak gpu intenzív dolgokat.Fődudu: ez az első vaporos gépem ez. Nincs bajom a gpu-val, nyilván vannak nála jobbak, de ez nem zavar most, tudtam, mit veszek, legalábbis a teljesítményt és a küllemet illetően. Nem nekem valók azok a Razerek, evvan'.
KillHates: leszedem én is azt a geekbench-et majd, meg már le van töltve a CB23 is, majd azt is lepróbálom valamikor.
-
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman #97584 üzenetére
"A 12-es gen bevezetésével az kb. stimmel is. Csupati által linkelt Cine R23 teszt, ahol egy i9-9900 hozott neki Multiban 10320 pontot, nálam az i7-12800H hozott 13438-at. Ez 30%-os növekedés."
És azt tegyük hozzá hogy dekstop cpu-ról van szó nem holmi mobile prociról.(plusz a nyitott biosnak köszönhetően teljesen paraméterezhető mit és hogy csináljon a proci).
Jah és nálam a 10320 pont 130W , Nálad 95W 13438 pont.
A timespy az egy átfogo teszt ami a komplett rig-et méri mit is tud valójába, a Cine meg társai pedig az adott hardvert. -
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #97553 üzenetére
Nekem valahogy nem akarja manuálisan feltekerni a ventiket, vagy inkább én lehetek béna, hogy nem csinálja meg. Mindegy is, marad most így a masina, teljesen megfelel a célnak, amire vettem. A Baldur's Gate 3-at jó lenne kipróbálni rajta, valszeg az lesz az, ami jobbár futni fog rajta, csak még nem mertem megvenni, nem tudom, hogy mehet rajta.
-
FőDudu
veterán
válasz
Mertem en is egyet. Optimussal. Dedikalttal erre meg kb 10% menne ha jol emlekszem.
CPU olyan 83 fokig ment fel, GPU meg 76 korul volt max. 25 fokos szobaban.
Elegedett vagyok, bar W10 alatt a CPU tobbet guritott.Amit az elozo meresekhez kepest allitottam, az a Processor performance alatt Processor performance min core parking 0%. Azaz a procit performance modban maximalisan kihajtja. Latszik is az elejen, hogy 4,9GHz-rol indul es a teszt alatt 4-4,5GHz kozott mozog.
-
Csupati
őstag
válasz
Nemsokára meglesz az Aliexpresszes full cover hűtő a Clevohoz kíváncsi leszek azzal hogy alakul majd a hőmérséklet, most 65C Cpu és a gpu is annyi volt kb timespy alatt. Auto ecfan volt beállítva, a nyitott bios miatt oda az Obsidian (ami sajna amúgy is discontinued)
-
FőDudu
veterán
válasz
Razer valoszinuleg nem engedi 95 fok fole a CPU-t, az a hatar az enyemben is.
Ott kezd el trottyolni.Amugy a GPU mem clock itt is full baromsag. Nekem 5500-6000MHz helyett mutat 1200-1500 kozott.
-
válasz
Evil Snowman #97551 üzenetére
A disassembly videó linkje lemaradt:(23) 🛠️ How to open Lenovo Legion Pro 7 (16", 2023) - disassembly and upgrade options - YouTube
Előző kommentben lévő kép egy 2022-es modellről készült, de a 2023-as sem különbözik sokban. Ugyanaz a folyamat a cseréhez.
-
vakablak93
őstag
válasz
Evil Snowman #97547 üzenetére
(bocs, a nekem szóló hszre akartam reagálni)Szia!
semmi gond még örülnék is ha csak ennyi lenne, sok idegelő percet spórolnék vele, meg tudnád mondani hogy melyik a tapipad csatija, egyeb eleme?
A jobboldali helyre tettem be a plusz ssdt, illetve már a cserélt ramokat látod.
Ha van tipped hallgatom.Előre is köszi
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #97445 üzenetére
Köszi. Azok csak holnap jönnek. Nincs rajta win, kód se benne, most telepítem a gépet.
gyépés: De, ilyen kicsit kerestem. Pont annyival magasabb a kijelzője a 14-es Dell-emnél, amit a cégemtől kaptam, hogy már-már pont jónak nevezném a méretet. Játék szerintem nem nagyon lesz, de szerintem jó lesz, de vagy egy homeoffice sarok itthon páromnak, majd azt is kipróbálom, hogy ott milyen usb-c-n és hdmi-n egyaránt letesztelem.
-
válasz
Evil Snowman #97175 üzenetére
Igen, indult aztán kicsit használtam, restart Win10-be és megint Win11-be és ugyanaz a Blue Screen
/azóta Win10-be tolom...majd valamikor megnézem a Win11 rendszerem is - még jó, hogy mind2 a gépen van, 2TB SSD 1-1TB-ra osztva és egyik felén a Win10 Pro, a másik felén meg Win11 Pro/
-
grizlisandor
veterán
válasz
Evil Snowman #97039 üzenetére
105W-os 3060-tól nem hangzik rosszul.
(#97040) echterion:
Köszi, lehet majd élek vele.(#97041) Csupati:
Ezek szerint újra kell gondolom a tévképzetemet! -
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman #96747 üzenetére
De vigyáz is a képre nem lehet rá kattintani xD
-
válasz
Evil Snowman #96740 üzenetére
Van fosbúk fiókom; oda meg dől a gané' rendesen
-
echterion
nagyúr
válasz
Kedvenc filmje a Csupasz pisztoly
-
törölt tag
válasz
Covid ruhája, ha olyan ember megy hozzá laptopot vasaltatni aki beteg.
-
válasz
Az ám a "Defender" és 100% védelem!
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #96525 üzenetére
A Legion a legjobb kompromisszum általában abban az ársávban, amiben keresgélnek az emberek. A legtöbb esetben bizony egy Asus, Acer, stb. nem tud labdába rúgni, mert azok sokkal több kompromisszumot igényelnek.
A Razer a földi halandó számára túl drága, hiába ajánlanánk, ha nem fér be a keretbe, plusz itthon ugye nincs hivatalosan forgalmazva, nincs magyar bill. és ezek sok olyan embernél, akik gépet keresnek, kritériumok. Szóval nincs itt sose fikázva a Razer, de ha nem fér bele az igényekbe, akkor nem lehet ajánlani. Ahogy Alienware gépeket sem szoktunk ajánlani, pedig nekem az a szívem csücske, most akkor én is rinyáljak, mint te, mert jó gépek meg szeretem őket és a hülye fórumon nem ajánja őket senki (én sem általában)? -
válasz
Evil Snowman #96525 üzenetére
Vissza van minden fogva mert nagyon elszaladtak, most a felejtés korszaka van, aztán jön az újból feltaláltam ideje. Mikor visszatér az a világ ami akkor volt mikor becsatlakoztam az első gamer (igaz workstation) laptopommal 2016-ban, lesz nézelődés hogyan tovább új alapokra építve. El fog jönni, én a részemről kivárom, szerencsére van mivel.
Se barkácsolás se vajon hogyan működik a ventilátorom mizéria, mert nem lesz téma, csak veszek egy laptopot és az teljesen jó lesz nekem is. -
Elixión
tag
válasz
Evil Snowman #96425 üzenetére
Ezt legyártom magamnak 😁. Bár úgyis elakarom adni mert inkább asztali pc lesz helyette 😁
-
Elixión
tag
válasz
Evil Snowman #96416 üzenetére
Illetve ultrawide 2k a monitoron.. szóval nem igazán használnam a laptop kijelzőt
-
Elixión
tag
válasz
Laptop hűtővel használom egyébként.
-
válasz
Lehet a tulajdonosának jobban hittem mint neked, talán hiba volt. Láthatod a mester is tévedett, pedig több évig hordtam ide meg hozzá a lapost. És igen még lyukat is vágtam a venti alá a hűtőpad miatt, az egyik első barkácsolásom volt a lapossal.
-
válasz
Dehülyevagy 😂🤣😂🤣
-
válasz
Evil Snowman #96412 üzenetére
Szóval vita van arról hogy honnan szívja a levegőt?
Használt valamelyikőtök is ilyen laptopot? Én annak idején csináltam opciót arra hogy a szellőzés nyitottabb legyen más irányokból is. Vágtam a hátlapból. Elvileg oldalt szívott, de alulról besegítve picivel jobb lett főleg laptophűtő mellett. Nem kell nagy ész azzal kapcsolatban amit látunk.
-
Frozen
addikt
válasz
Evil Snowman #95825 üzenetére
Máshogy fogalmazok akkor
Bőven van hely a laptopban csak okosan kell paraméterezni és tervezni. A jelenlegi laptopokban a nyák vagyis az alaplap rengeteg helyet visz el és teljes mértékben sok esetben vannak olyan részek amiknek kevés vagy ép szerepe sincs. A gyártók probálnak mindig súlyt faragni és költséghatékonyan gyártani modeleket.
Nyilván az hogy most ugyan abba a szegmensbe belefért az a bővítés lehet egy sokkal nagyobb áldozatot követelt mint azt gondolnánk. Gondolok itt arra hogy lehet faragtak a hűtésen vagy az alaplapot probálták értelmesebben újratervezni ami persze több anyagi áldozat volt a cég részéről...
És a többi. Szerintem ha valaki vásárol egy gépet azon nem nagyon kell cserélni semmit simán lehetne az ssd m.2 es is forrasztva. Gyártok és szervízek hibás alakatrészeket részeket bármikor tudják cserélni az user meg ne matason bele. És hab a tortára,ha veszel egy gépet akkor az mindenre is elég lesz, hiába raksz bele + ramot ha a többi hardwer időközben elavult sokan azt gondolják ettől mennyivel gyorsabb lesz a gép és mekkorát tuningolt........Közben pedig lehet semmit nem ért el vagy ha igen olyan minimális ami említésre sem méltó.
(kb ide tudnám sorolni azt mikor valaki belerak a gépekbe egy jobb késleltetésű memoriát és gyorsabb órajelen a játékokban még sem dob olyan sokat ....)
#95827KillHates
Mindent lehet forrasztani és cserélni csak érteni kell hozzá vagy már ezeket géppel csinálják. Én kizártnak tartom ,hogy elszáll egy memoria chip és kukázák az egész alaplapot a procit rajta és minden egyebet. -
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #95825 üzenetére
AW nincs, az forrasztott 14-esben.
-
Frozen
addikt
válasz
Evil Snowman #95821 üzenetére
Most nem azért ,de ilyen kis kategoriás 14-15" tol mit vársz? Normális gamer laptop 17" vagy felette. Én pont ezért nem tartom a lenovot sem annak a maga csekély 16" jával.
Ránézésre látszik ,hogy a 2 venti és a proci majdnem keresztbe kiteszi a méreteket..... -
nggabi
félisten
válasz
Evil Snowman #95821 üzenetére
amíg annyiba kerül mint egy laptop addig nem hinném
-
Frozen
addikt
válasz
Evil Snowman #95799 üzenetére
És gondolj bele majd milyen jó lesz mikor az ssd is oda lesz forrasztva,hogy sok helyet foglal.
Egyébként az első kép egy nagyon fapados laptop 1 db m2 es slotal... -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #95794 üzenetére
Igen. Az volt a fo rakfeneje a regi verzionak.
Ebben javitottak.Ilyen picibe, ilyen minosegben, ekkora teljesitmenyt nem sok masik laptopban talalnak a felhasznalok.
Akkura is adnak mar 2 ev garit, szoval javul a support is.
-
válasz
Evil Snowman #95564 üzenetére
Én már megléptem:
Nekem a Genshin volt a kritérium, hogy menjen a MacBook-on.... -
válasz
Evil Snowman #95564 üzenetére
Ahogy öregszünk már kerüljük a játékok adta izgalmakat.
Aszem én inkább az amerikai polgárháborús 500vs500 online dolgot próbálom esetleg ki, mert ott jól megbújhatok a háttérben, mindegy már csak nyugis legyen nem kell ide szívgörcs.
Apropó [link] Pisti és az izgalmak, rá sem ismertem tegnap ahogy belevizslattam.
Leszedtem azért lehet belenézek, de csak nappal, már az én koromban vigyázni kell. -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #95558 üzenetére
MBA tuti halkabb lesz.
Csak abbol is 2K eur a beugro, aminel mar nem 8gb rammal szurjak ki a szemed es nem az alap (lassu) SSD van benne.Szoval 16/24GB ram es 1TB SSD mar erezhetoen dragabb.
-
válasz
Evil Snowman #95558 üzenetére
Igen ha nincs UV akkor általában visszaveszi az órajelet is terhelésnél ezért is van/lehet több akku idő. Ha nincs terhelve akkor meg édes mindegy. Nem ördögtől való az UV használat, az csak teljesítményt emel és jobban terheli az alaplapot, esetleg rövidítheti annak élettartamát. Habár ha eldurran, elhasználódik róla valami kondi az még sok esetben javítható. Ha nem így van a mester majd kijavít.
Biztos hallottál már róla egy proci sem jön ki a futószalagon tök egyformán, nincs két teljesen egyforma egy adott típuson belül sem. Van amelyik jobban melegszik a másiknál, egy finomhangolás teljesen természetes, habár ez csak az asztali vonalon terjedt el mint szoftveres beavatkozás szemben mondjuk egy hardveressel mint a delid.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #95392 üzenetére
Nekem is erik egy pasztazas.
Nekem Thermalright TFX es Silver King one enjoy akad. Utobbi az folyekony fem. -
válasz
Evil Snowman #95181 üzenetére
Hmmm...teljesen rendben van akkor!
X170 next genhez szeretnének (össz.) 8 port M.2. -t -
Medocsabi
addikt
válasz
Evil Snowman #93719 üzenetére
Azért nem mindegy,milyen gépben van az a Cpu... Nyilván barokkos túlzás volt a bekapcs utáni throttling
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #93548 üzenetére
Hát, csinálj pár tesztet mindkét módszernél és meglátod, van-e értelme a kézi váltogatásnak. Akku szempontból mindenképp az igp-s megoldást kell preferálnod, nézd meg, úgy mit veszítesz teljesítményben.
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman #93544 üzenetére
ha külsőként van csatolva a géphez, akkor is lehet rá tenni akár simán játékokat és játszani rajta? vagy inkább adattárolás a cél?
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #92943 üzenetére
Nem igazán vesződés ez. Megy vissza a mostani elállásban és rendelek újat. Nem nagy energia ez azért nekem. Munkaidőben ráérek ilyesmivel elütni az időmet.
-
válasz
Evil Snowman #92939 üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
Köszi, ez némi fehér foltot tüntetett el nálam.
Viszont az a bajom, hogy nincs a ramokra ráírva ez szinte sehol, pl. amit vettem ramot, annak sincs az adatlapján, csak cpuz-ben láttam meg, hogy nem dual a cucc. Szóval jó lenne találni 32GB-nyi ddr4 3200 cl22 ramot (ami nem xmp-s) dual rank-kal, két modulban. -
musicproo
tag
válasz
Dual Rankos Ramoknál duplázódik a memóriabusz szélessége?
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #92898 üzenetére
Köszi és a többieknek is.
Nem tudom, meddig marad nálam, de amíg itt van, addig jó.
TS illetve FS tesztek alatt meg is kajálta a rendszer azt, amit lehetett, a cpu 75W-on peak-elt, a gpu 125W-on, de mivel a hűtés nem áll persze a helyzet magaslatán a Dell gyári cuccával, majd megyek Attishoz valamikor egy kis vasalásra.
A ramokat lecseréltem 32GB-ra, ezek ilyenek lettek. Sokat nem nyertem teljesítményben, de duplázni akartam mindenképp, úgyhogy marad ez így, a gyáriakat meg meghagyom a dobozukban. Elvileg ezek voltak az ajánlott ramok (TED416G3200C22-S01), de nem tudom, valahogy olyan érzésem van, hogy nem ezek azok és valamit félrenézhettem, azt hittem, ezek dual-rankosak, pedig kétoldalas a cucc.
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #92830 üzenetére
Íme néhány kép. A gép szép, outlet gépként vettem, de zsír új, az ssd és az akku is 0 km-es. Samu ramok vannak benne, nem tudom, ezek jónak számítanak-e. Majd kiderül, aztán megy bele a 32GB TeamGroup Elite pár.
A tapipad is remek, a bill. szintúgy. Tobii nincs, de nekem nem is kell, ellenben van gyönyörű QHD 240Hz kijelző g-sync-kel, 11800h és 3060-as gpu.
A win11-gyel nem vagyunk barátok, többször is kiakadt frissítés közben, az Nv driver frissítés valamiért nem megy, AWCC-ben sincs gpu OC opció. Valszeg majd kap egy gyalut és win10-et, mert ez eddig gyalázat.
És külön kiemelem nggabi-nak, hogy 240-es tápot kaptam mellé, mint ő a Lenovo-ja mellé. Majd kiderül, hogy ez baj-e vagy sem. -
Medocsabi
addikt
válasz
Evil Snowman #92831 üzenetére
Megnyugtató érzés,hogy nem én vagyok béna
Mármint ebben
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #92819 üzenetére
Mindenképp, de csak valamikor délután tudok vele foglalkozni. Sajna még egy vacak tesztre se futotta az időmből tegnap.
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #92812 üzenetére
Dark side. Lunar már volt.
FőDudu: jah.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #92740 üzenetére
Nincs értékelés, szóval az meg sem történt.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #92732 üzenetére
Ezentúl követem a hirdetéseidet.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #92721 üzenetére
Te vagy az aki leszarja es osszekarcolja.
Szomszedom is azt mondta, mikor rakerdeztem miert hurcolassza a funyirot a csupasz csomagterben az uj legrugos Touaregben, hogy az 'auto van o erte es nem o az autoert'. Hasznalati targy.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #91848 üzenetére
Én csak Pixel telefonokat használok már vagy 6 éve (most épp 6a) és soha semmi bajom nem volt velük. A kamera pedig parádés 150 ezer forintért.
Ha már oprendszerek: egyikkel sincs semmi bajom (macet nem használok, csak kipróbáltam), windows és linuxt használok, én ha bekonfigolok valamit, akkor az nagyon ritkán csesződik el (najó, néha a Radeon driver képest összeverekedni a Windowssal
395 forintos euroval és 5% kedvezménnyel a legolcsóbb Razer Blade 15 4060-nal 1 089 000 Forint, míg a kezdő Macbook Pro 14 miniLED kijelzővel, 16GB Rammal, 512GB SSD-vel kereken 1 millió.. Az ASUS-sal se vagyunk beljebb, Zephyrus G16 4070-nel bőven millió felett, M16 miniLED-del és 4080-nal másfél millió.
Mondjuk nálam az deal breaker, hogy az SSD az alaplapra van forrasztva. A memóriát még lenyelem, de az SSD-t már nem.
-
válasz
Evil Snowman #91848 üzenetére
Dehogy generálsz, sőt megerősítesz abban, mert e felé hajlok én is.. Úgysem játszom már, eladom az Alienware-t és akkor teljes mellszélességgel befogom a Macbookom és nem lesz annyira heterogén a rendszer. Meg majd keményen perkálok a parallels-ért, hogy menjen a Gensin rajta 😂🤣
-
válasz
Evil Snowman #91836 üzenetére
Nem megy ez mostanában a fejlesztőknek; a telefonomra jött update, halogattam amíg tudtam, mert nem volt semmi gondom vele. Aztán jött a hiszti, hogy kritikus az update, mert van valami kiskapu az Exynos modemjében amivel teljesen hozzá tudnak férni a tartalmához és ez után már is nem engedte a frissítés elhalasztását. Este megcsinálta. Reggel újraindítottam, mert kérte, minden oké, csak éppen telefonálni nem lehet vele, mert sikerült valamit csúnyán elb@szarintani és bugyborákol a hanghívás. És persze, akkor kellett volna elég fontos ügyben telefonálnom... Ilyenkor azért kell önuralom, hogy ne tapossam meg ezt a szart.
-
Raymond
titán
válasz
Evil Snowman #91506 üzenetére
Nekem van 8/256-as M1 MBA, siman hasznalhato alapfeladatokra amiket irtal. Meg az eredeti MBA, tehat a 256GB is olyan gyors mint az M2-esnel az 512GB ami nem art ugyanis a 8GB RAM-al gyakorlatilag allando a swap. De ezt nem veszed igazan eszre, onnan tudom hogy ott a menuben fent CPU/RAM/SSD/NET stat es latom ha rakatintok a RAM-ra
-
válasz
Evil Snowman #91506 üzenetére
Baccameg, olyan hülye kezdek lenni, hogy lassan háttal ülök a moziban is!
Elsiklottam afelett, hogy DDR5 van a gépedben! Meg akkor az a felállás; hogy vagy 2x8GB vagy 2x16GB egész más! Az SSD-nél 1+1TB a felállás, vagy ott csak egy slot van, azaz 1x1 TB avagy 1x2TB?
Bőven elég MÉG! a 8GB tartalomfogyasztásra, meg egyszerűbb munkákra, a makkosnak. Van sok AIR még 4GB-al a piacon, nem merik kivéreztetni a memóriakezelést!
Komolyabb editáláshoz nem árt a 16GB és csupán virtualizációhoz kell csak a 32GB.
A 64GB-os vagy 96GB-os konfigok egyértelműen Dubai-ba készülnek! Azokat eleve aranyozzák és malájqrvák szállítják házhoz!Ami az üzemidőt illeti én ezt a kis filigrán szépséget használom:
Ez elcsihatol 20 órát, és azért sem kell aggódnom, ha leöntöm kávéval vagy leverem az asztalrólCsak nehogy a lábamra essen
-
válasz
Evil Snowman #91489 üzenetére
Nagyon szívesen, rakd fel 499-be, úgy jobban kiadja
Jól fog járni úgy is vele valaki! Az árakat a használt alkatrészek ára szerinti lépcsőkben érdemes léptetni
A 60 ezer plusz egy kicsit karcos +16GB-ért és +1TB SSD-értHa meg tudsz barátkozni az almás OS-el, akkor nagyon fogod szeretni a MBP-t. Én is nagyon szeretem használni a nagy tepsi 16-osom, de aztán úgy fel tud bosszantani, hogy néha földhöz vágnám. Olyankor mindig lelkiismeretfurdalva veszem elő az öreg ufót.
A Ventura már sokkal "közelebb" van a Windows-hoz, mint az előző OS-ek, de az meg csak az új hardvereken remekel igazán.
Érdemes néha túrni az EMAG-ot, pár napja volt 14-es MBP 1TB SSD-vel, 16GB rammal, a közepes M CPU-val 604 ezerért!! -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #91489 üzenetére
Oh...jajjj...
De a ugy a MBA nem gaz, csak minimum 16GB ram es minimum 512GB SSD modell legyen.Nalam is erosen remeg az ujj a rendeles gombon, mert megint van sok levasarolando pont es a MBP14 M1 16 gb/512 verziooban igen kedvezoen kb 1600 'ojroba' fajna....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged