- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juhaszatti
addikt
válasz
yetijetnyak #112847 üzenetére
Jó kérdés. De ugye hiába van 400W-os táp a géphez, az MSI 260W-ban korlátozza a rendszer fogyasztását. Aztán hogy ezt mikor hogy osztja el, nem tudnám megmondani. Persze 115W-nál így is többnek kéne jutnia a kártyának.
-
válasz
yetijetnyak #104750 üzenetére
Azt a bugyuta hasonlatot szoktam említeni az előadásomban, mikor felvetődik ez a kérdés a hallgatók körében az X86 és az ARM összehasonlítására, hogy az X86 olyan mintha étteremben a tányér mellett csak egy svájci bicska lenne: azaz amikor leves eszünk elővesszük kinyitjuk a kanalat, kanalazunk, becsukjuk. Amikor húst akkor kinyitjuk a kést elvágjuk, becsukjuk, kinyitjuk a villát és felszúrjuk megesszük, becsukjuk, kést kinyitjuk, vágjuk, becsuk, villa, szúr, eszik.... és így tovább...
Az ARM meg az evőeszközök kirakva azaz tök kézenfekvő! De azért ne felejtsétek el, hogy voltatok 3-4 évesek mire megtanultátok rendesen használni a kést és a villát. Azaz valahogy most a szoftverfejlesztőknek is fel kell(ene) nőniük oda, hogy RISC-re programozzanak és ne várják el a processzortól, hogy nyitogassa a svájci bicskát attól függően mit csinál éppen a program.
De egyelőre úgy néz ki nincsen megfelelő egységes ARM csapásirány a PC-s vonalon, mert külön fejleszt az Intel a Snapdragon és a piac legkomolyabb versenyzője az nVidia. Én nekik drukkolok, mert ha a TEGRA-t fel tudják támasztani, akkor az olyan elsöprő erővel fog bírni, hogy ott nem lesz másnak beleszólása. Emlékezzünk rá, hogy a mai napig az ősöreg (lassan 10 éves) TEGRA2 döcög a Nintendo Switch-ekben és azokon sok komoly PC-s hardvert igénylő játék fut el egész vállalhatóan! És létezik TEGRA256 is amiben a fenti magból 256 van összefűzve, továbbá ezek szuperskalár architektúrájú egységek azaz olyan módon tudnak működni mint a jól ismert GeForce GPU-k. -
Csupati
őstag
válasz
Ha megnézed az alma M chip-ét , ottis speckó szoftver kell(Metal a neve) hogy futtatni tudj néhány játékot , még nagyon dolgoznak vele. Előfordulhat hogyha sikerül megcsinálniuk ugy hogy minden menjen mint a windows alatt akkor könnyen vége a gamer laposoknak, bár ezt biztos pár gyártó megvétózza hisz oriási bevétel kiesés lesz az alma árak meg kilőnek mint a bányászláz idejéna vga árak.
-
FőDudu
veterán
válasz
Almodj csak.
A szemet Broadcom nem fog jotekonykodni - betippelem, hogy dragabb lesz az almas cuccoknal.
Megvettek a Vmware-t, hopp felment az ara vagy tizszeresere.
Ez alapjan nem sok olcso cuccot josolok ettol a szemet cegtol.Ugyanezt csinalja az Adobe is. Kaptam egy emailt tegnap, hogy menjek mar a budos francba, mert csak 1 licenszem van a CC-hoz es nem akarnak ilyen vevokkel foglakozni.
Szoval a mostani disztributort azt felejtsem el, alljak szoba direktben az Adobe-al vagy keressek masikat. Lejar a licensz majus vegen - szerintem hagyom a francba es dogoljenek meg.
Ugy tunik az evi 900 Euro az nem termel eleg jutalekot egy olyan klienstol aki nem igenyel (es soha nem is igenyelt) semmilyen tamogatast. (kb 5 eves account - eloszor ugye kezdtek, hogy megszunik a CC szinkronizacio, stb).
Mindenkinek elment az esze? Nem kell a penz? Jol van. Majd letoltom warezben egy virtualis gepre es ha kell (az evi 5-10 alkalommal), akkor majd onnan hasznalom.
-
FőDudu
veterán
válasz
yetijetnyak #98999 üzenetére
Ugyanaz az elbaszott ergonomiai hulyeseg, mint amikor az Asus a billentyuzet melle rakta a touchpadet (jobb oldalra) es a billentyuzet a gep elejenel kezdodott. Okadek az egesz.
A szalcsiszolt fedlap a masik ami undorito. -
válasz
5000 dollárért VC? Ugyan már, helyette kapsz fancy csicsa RGB-t körbe, meg egyedi szénszálas fedlapot, meg egy semmit nem érő vízhűtést.
Aztán még a Razer laptopok vannak túlárazva LoL.
-
ssj81
aktív tag
válasz
Sziasztok.
Vásároltam egy új Msi Bravo laptopot itt hardverapron.
Windows nem volt rajta, tettem rá 11-et majd 10-et, egyiken sincs hangom. Se alap driverrel sem pedig az Msi oldaláról leszedettel. Hang ikon van, megy a kis eq, hogy veszi a jelet, de se a hangszórókból sem fülesről nincs hang.
Vki járt már így? -
tailor
őstag
válasz
yetijetnyak #81890 üzenetére
Azt azért ne felejtsük el, hogy kalibráláshoz kell hardver is (egy koloriméter), önmagában a szoftverrel nem mész sokra.
-
válasz
yetijetnyak #81890 üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy van kalibráló szoftver. Azt hittem ez valami spéci hardver üzleti / workstation laptopokra, pl. ThinkPad P70
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz
yetijetnyak #81889 üzenetére
+1 monitort is érdemes kalibrálni a gyári X-Rite programmal:
https://pcsupport.lenovo.com/hu/en/products/laptops-and-netbooks/legion-series/legion-7-15imhg05/downloads/ds543953
-
k-adi
nagyúr
válasz
yetijetnyak #78853 üzenetére
hát, még mindig szép ez a lenovo gép
-
válasz
yetijetnyak #78853 üzenetére
Nice. Kész csoda, hogy találtál.
Anno ajánlottam itt valakinek, de bármilyen oldalt linkeltem, mindenhol out of stock volt.
-
Dhampir
félisten
válasz
yetijetnyak #75317 üzenetére
Linux alatt sem működött a Radeon?
-
formula01
senior tag
válasz
Az idő megszépítette az emlékeket, igazad van, egy ideig tényleg volt ilyen, DDU-val kellett a korábbi drivert leírtani csökkentett módban minden telepítés előtt.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Ha Driver nem megy fel, vagy alatta lefagy elhalálozik az Hardware fault nagy valószínűséggel.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
yetijetnyak #66847 üzenetére
Nem tudom, de nagyon nem is érdekel, mert szar a lenovo support...lenovo vantage-ban regisztrált noti, és ott magyarul látok mindent...úgyis KH -hoz viszem, ha baja lesz.
-
gurus
aktív tag
válasz
yetijetnyak #66444 üzenetére
ratyi Legion 5 proban a ram?te is tudsz ám okosat írni.oké tudjuk van itt tag aki most nagyon aktív és minden laptopot lehúzz de rá ne adj.azért mert 2 hónapja feltett videón kis eltérés van néhány tesztben azért az nem jelent semmit.látod nálam mit produkul ez a ratyi ram?
-
k-adi
nagyúr
válasz
yetijetnyak #66444 üzenetére
az L7 ben elvileg jó a stock ram
-
válasz
yetijetnyak #66437 üzenetére
"Szóval inkább erős vasat veszek" --> akkor asztali gép + mellé egy általános notebook, amin lehet néha gamingelni is.
-
k-adi
nagyúr
válasz
yetijetnyak #66437 üzenetére
"Szóval inkább erős vasat veszek, hogy egy ideig ne kelljen cserélni. A 3080S az mikor érkezik szerinted?"
mindenki erős vasat akar
3080S megjelenését senki nem tudja, csak leakek voltak eddig"lassan már 1 éve úgy vagyok, hogy na akkor veszem az új laptopot, csakhát"
na ezt a szenvedést átérzemugyanígy vagyok vele én is ahogy írtad
"2021 június: na kijöttek az új Legion 7 tesztek, hát igazából nem ad sokkal többet, mint az 5 Pro"
nana, azért itt álljunk meg egy pajkaréti szóraaz a L7 3080al is elég erős, 3080superrel meg mégjobb lesz.. ha jövőre is ez a trend lesz, hogy szórakoznak a TDP-vel akkor a 4080as új L7 brutál lesz (vagy bármi is lesz a termék neve)
"Intel konfigok"
hát, azt majd meglátjuklehet nem lesz nagy durranás
-
gurus
aktív tag
válasz
yetijetnyak #66434 üzenetére
-
k-adi
nagyúr
válasz
yetijetnyak #66434 üzenetére
Igazából itt a kérdés az, hogy hosszútávra tervezed-e vagy sem.
1.
A 3080 olyan szempontból kérdéses, hogy ha tényleg jön a 3080 super ('"nemsokára".. haha) akkor érdemes már azt megvárni.. Dehát tudjuk, várni mindig lehet valami jobbra.
2.
3070 az új rammal jól teljesít FHD-ban, de ha megnézed QHD-ban ami a native neki, már kb. a stock értékek voltak ott is.3.
És persze mindig ott a még olcsóbb opció, 3060 amit majd lecserélsz később egy 3080 Superre vagy 4080-ra -
válasz
yetijetnyak #65162 üzenetére
Német amazon-ról vadásztam 5 pro-t 3070-el 640k ért, nem lehetetlen. Egy hónap volt az előrejelzett szállítás, végül 9 nap lett
-
raklo1
csendes tag
válasz
yetijetnyak #65153 üzenetére
Ennek a várásnak szerintem nincs értelme.
Ezek a ryzenes Legionök márciusban jöttek ki, most épp június közepét írunk, és még mindig nem jelentek meg ebben a csodálatos országban, amiben élünk.
Akkor még az intelesek mikör jönnek, amiket kb júniusban jelentettek be, hogy léteznek? Tippre 2022 után.
Mellesleg produktivitásban jobb a Ryzen, illetve jobb akksiidőt is ad. RAM csere kell, és nem sokkal marad el gamingben az inteltől. És szerintem olcsóbbak is.
Az én véleményem szerint nincs értelme megvárni az intelt. (De egyébként szerintem is néhány tekintetben jobb most az intel 11.gen, mint az AMD 5000-széria, csak nincs értelme megvárni, mert nincs semmi garancia, hogy mikor érkezik)
Főleg, hogy a boltok még az Y szériát árulják HORROR árakon. hát azt hittem elsírom magam, mikor megláttam azokat. -
DaemonX
aktív tag
válasz
yetijetnyak #65137 üzenetére
Azért utaltunk előre, mert leellenőriztük előtte a KFT-jét, meg rendes számlát küldött a szamlazz.hu-n, és van pesti (meg elvileg győri) üzlete is. Illetve már akkor volt 70 körüli pozitív értékelése.
-
válasz
yetijetnyak #65137 üzenetére
Addig gyűjti a pénzt amíg tudja, aztán mikor kenyértörésre kerül a sor, problémásabb lesz a huzavona egyszerűen lelép a nyereménnyel. Tiszta sor.
-
FőDudu
veterán
válasz
yetijetnyak #61512 üzenetére
Mert az 1280x720 felbontas duplazasa mindket iranyban.
Az pedig nem egesz szamu tobbszorose a fullhd felbontas 1920x1080-as ertekenek.Azaz nem tud mondjuk 2 pixelt megfeleltetni a FullHd felbontas 1 pixelenek.
Ezert - a szakertok szerint - mosott szar kepe lesz.En nem probaltam, majd leirja akinek van ilyen es kiprobalta.
(LCD monitort nem a nativ felbontasan hasznalni nem javasolt - QHD-t FullHD-ban hasznalni pedig pont ez az eset.)(annal mar job lenne ha ablakban hasznalna, de akkor ugye mindenutt lenne korben a szokasos fekete csik).
-
válasz
yetijetnyak #61503 üzenetére
League of Legends- ben teszteltem és nem borzasztó, nekem érzékeny a szemem de nem zavar, picit homályosabb persze, de ez betudható annak hogy széthúzza a kijelzőt, szóval inkább a karakterek lesznek nagyobbak , cs go ba ez csak előny
Ami fontos az az hogy mivel 16:10 es a kijelző nem 16:9-es ezért itt 1600x1200 a full hd.
Tesztelem még más játéknál, már töltöm az Escape from tarkovot, ha ott sem lesz ennyire zavaró a full hd, akkor tuti megtartom. -
fordjee
aktív tag
válasz
yetijetnyak #61408 üzenetére
10%-al erősebb kb. a 2060, de lehet hogy hülyeséget mondok. Így rémlik. Inkabb a panel ami kérdés, Gago írta régebben azt hiszem hogy a 120 hz-es panelok azok gyengék, a többi már jó. Egy barátomnak lenne amúgy, nem nekem, nézegetjük max. 450-ert mi van most újonnan. Ez elég jónak tűnik.
-
grizlisandor
veterán
válasz
yetijetnyak #61262 üzenetére
Vannak különbségek a PRO javára, feljebb is van pozícionálva és drágább is.
Remélem lassan lesz több teszt is róluk.
(#61271) MaxxDamage:
Kifolyik a szemem a teszttől. -
grizlisandor
veterán
válasz
yetijetnyak #60624 üzenetére
A 5 Pro-nál van egy 426 990 Ft összeg, annyiért 3 év garanciával baszó.
Szerk.:
Kötelező pasztázás biztos javít a hőmérsékleten, meg ugye kell a Ryzent is finomhangolni. -
k-adi
nagyúr
válasz
yetijetnyak #60467 üzenetére
" míg Magyarországon az 5 pro esetén is 3060 a max.."
wtf
ez komoly? -
Gawamatsu
senior tag
válasz
yetijetnyak #60467 üzenetére
Csak jönne már.
Asus Rog G15-öt annyira nem akarok venni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged