- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Raymond #105180 üzenetére
Azt is akarok csak előtte a kicsit ápgrédelném, mivel azt tudnám hordozni is. Minden nem megy egyszerre.
Ja és a lényeg amit elfelejtettem, a külső monitorom 144Hz ami nem működik. Talán a HDMI kábel miatt, mindegy mert ezen sem rugózom. A 60Hz pont jó nekem az fps miatt is.
-
válasz
Raymond #105170 üzenetére
Pedig szemeztem vele. Na ebből többet ma nem tolok.Direkt leakarod verni az fps szintet.
Itt még ami maradt pszicho és más kipipálva. Végem van fogy a borom.
Nézem a gpu alap hőfokot és azon elmélkedem meg merjem-e piszkálni az UV görbét, mert csukott ablak mellett is most 28C alapon, nem merem lejjebb vinni.
Komolyra fordítva a szót most egy darabig nem fogom piszkálgatni a tuning részét, már csak azért sem mivel nem értem a görbe vonalat. Mi ez a hülye forma, eddig nem ilyenhez voltam szokva. Az "EKG" vonal meg majdnem tök egyenes pont amilyet akarok, ez így egészséges szerintem, vagy javítsatok ki. -
válasz
Raymond #104981 üzenetére
Köszi lehetne az is, de inkább megyek biztosra valami normális tápegységgel. Ami most van tápegység és kártya az lesz egy külön felállás a régi laptopommal, amolyan utazós. Tervben volt egy új táp megvétele is csak később szerettem volna, akkor most előre hozom. Viszont olyan kellene ahol a 24 tűs rész kinyúlik, mert a az adapter felől szűk a csatlakozás.
Van olyan tápegység ami a mostanimhoz hasonló és egyel több VGA csatlakozóval rendelkezik? Az lenne a legbiztosabb. Vagy keressek egy 24 pin hosszabbítót?
A csatit ilyen [link] tápegységhez találták ki, csak ez így nekem nem jó, túl közel van.
Ja és a 24 pin is jó lenne egyben.Még nem zárult be ez a hozzászólásom. Nézegetem a tápegységeket, hát nem hittem volna hogy ezen bukom el a dolgot. Olyan amilyet szeretnék nem találok.
-
válasz
Raymond #104933 üzenetére
És aki 3 nap alatt megkapta ezen útvonalon azt mivel szállították? Rakétával?
"A vevő nem volt kézbesíthető. Második kísérletet teszünk a következő munkanapon. DEBRECEN, Magyarország"
Ezzel csak az a baj hogy nem én rendeltem, de én fizettem. Az eladónak így kellene volna hozzá állni, biztosítani az utaztatás mellett a normális átvételt. Nincs olyan hogy így jártam, mert fizettem érte. Ezt a csomagot neki kellett volna feladnia Szegedről csomagpontra értesítővel, az 3 nap.
-
Volband
tag
válasz
Raymond #104440 üzenetére
Vagy nem. De nyilván mindenki magából indul ki, szóval akinek ez rögtön szemet szúr, az nem fogja érteni, hogy másnak miért nem - ha tudom, hogy átállítottam, akkor már én is észreveszem pl. Ha 100 teljesen casual telefonhasználóval ezt megcsinálnád, akkor nem fogadnék arra, hogy 24 órán belül legalább a fele panaszkodni kezd, hogy elromlott a telefonja. Gépek terén sokaknak az fps is annyit jelent, hogy "ne akadjon". Aki világ életében budget vagy az alatti masinákkal nyomta, az nem fog screen delayről, 40 fps-ről meg alacsony nitszámról panaszkodni. Aki meg nem, az nem is a budget árkategóriában nézegetné az opciókat.
Srgb kíváncsivá tett, most vagy holnap hétvégén ha időm engedi beugrok egy mediamarktba, de ha lenyűgöz se ad sajnos +100 000-et a büdzsébe. Utolsó hasraesésem ilyen téren 15 éve volt, amikor az aktuális Lost részt 480p helyett 720p-ben szedtem le.
A LOQ 15IRX9 egyébként úgy tűnik, hogy 100% srgb-s, Jarred tesztje alapján pedig jól hűti a procit és becsületesen is szerepelt a 13450HX. 370-ért már lehet kapni 4050-tel.
-
Dhampir
félisten
válasz
Raymond #103910 üzenetére
Hátránya lehet, amire a kisebbik konfiguráció (XMG Neo 16) esetében rámutat Jarrod videója, hogy a CPU teljesítménye csökkenhet, mert a vízhűtés hurokcsöve a GPU fölött helyezkedik el, és ugyanez látható a korábbi XMG Neo 17 M22 notebookban; kép az alja felől.
A 2024 modell folyadékhűtésének csöve is átmegy a CPU fölött, a tavalyi modellnél ez csak a GPU fölött húzódott. Az új Neo 16 azonban módosított dizájnt használ, a vízcső immáron be lett építve a hűtőbe, az új kialakítás növeli a vízcső felületi érintkezését a hűtő többi részével, hangzik el a videóban, és mivel a cső nemcsak a léghűtés tetejére van forrasztva, ez azt is jelenti, hogy kevesebb fizikai akadály van a légáramlásban, ami jobb hőhatékonyságot eredményez. Azonban a 2024-es új hűtő utólag is felszerelhető a 2023-as Neo 17-re.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Raymond #103850 üzenetére
Peltier alapú hűtőt először '95-ben láttam Slot1-re, a helyi számtech boltban, ahol meló után maszekoltam.
MOD: Ott volt először lehetőségem VFX1-es sisakot is kipróbálni a Descent-el.
Le is estem a székről, szerencsére, a kábelt bő kézzel mérték.MOD: Vakablak93: Miket nézegetsz? Most nézem, 14 tab nyitva, ~930MB-ot kér a Firefox.
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #103441 üzenetére
Epp nemreg teszteltem a Tensorbook recovery-jet a Razeremen. Ubuntu 22.04 alapu.
Bebootol az USB kulcsrol - lehetne is telepiteni, de inkabb egy ures SSD meghajton probalom ki a linux effele AI/ML-re kihegyezett verziojat. Azt meg mar akkor, ha pasztazasra szetkapom.Valoszinuleg nem hoz nekem semmit - nem ilyen iranyban nezelodok - lehet egy sima linux simabban menne.
-
-
válasz
Raymond #103392 üzenetére
Jogos, "performance core"-ból van csak kettő [link]
#103393: ránézek, csak ezekből használtpiacon sokkal kevesebb van. De jogos, ez lett volna a kérdésem, hogy a kékek mennyire nőttek fel végre az AMD-hez grafikában
? Kevésmagos (1-2) CPU power is kell pár régi játék miatt.
-
Kelvin
őstag
válasz
Raymond #103350 üzenetére
Nyáron ue. a modellt néztem saturn-ban, már akkor is akcióban volt. Megtapogatva iszonyat olcsó műanyag hatását kelti, nyeklett-nyaklott kinyitáskor. /+ elég gagyin néz ki, bár ez szubjektív/
Belsőleg ami nem tetszett a gpu TDP 130W, bár a boost órajele a 115W-é, ugye a max 150W lenne, valamint a forumokon nagyon sokan panaszkodtak rá már akkor. /ránéztem most is és nem rózsás a helyzet/ -
-
válasz
Raymond #102527 üzenetére
Nagyon szép számok, de a fogyasztásról még nem láttunk semmit.
Merem állítani, hogy handheld cuccoknál ez egy fontos adat lenne.KillHates #102530
Nagyon menő cucc, de látom is az első lényegi különbséget: 2 PCB van.
Pont volt szerencsém projekt téren 2 PCB-re tévedni. A helyigény nem olyan nagy, de az architektúra komplexitása (szerelés, hűtés) és a Board-to-board csatlakozás minimum +50% megdobja az árát, ahhoz viszonyítva mintha 1 PCB-re lenne integrálva minden.
Ha 2db PCB még csak egymás mellett van, már akkor is jelentős drágító faktor lenne a PCI és power áthuzalozása.A leejtéstől én annyira nem félnék. Ugyanezek a kis kondik, tekercsek, stb vannak az autóiparban is, csak egy kis extrát (function over time) kell rápakolni a kisebbekből.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #101832 üzenetére
T300Rs az 3 pedalos. Es tervben van kesobb egy manualis valtokar beszerzese.
A playseat nem rossz otlet. Itt gondolkodtunk mire lesz ez felrakva...Dohanyzo asztalra alacsony, a szobajaban meg csak 32 colos a TV-je...
Szoval az otlet nagyon jo, koszi! -
Gawamatsu
senior tag
-
Bluey
lelkes újonc
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Raymond #101446 üzenetére
Igen, "legalább a duplája" ami kell HDD-ből, mert ami egyiken van, abból jó ha van mentés másikon is!
Azért ilyen 20-30TB+ HDD-t telerakni adattal nem kis feladat és idő... lementeni második meghajtóra ugyanazt szintén.
-
válasz
Raymond #101446 üzenetére
A 8TB az 8TB hiába is akarsz másra kilyukadni. Nem kell Raid, én máshogy használom. Az hogy mire van értelme az csak rám tartozik. Szívesen vehetsz nekem nagy méretű ssd-t, nem tartalak vissza és használni fogom. Kb ez a 15. hdd-m. itthon a régiekkel összeszámolva ami hibátlan.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Raymond #101439 üzenetére
Melyik konzolos verzió játszható Bill.+egérrel?
Az tényleg olyan mintha PC-n játszanánk?Én meg X360 idejében vettem MW3 verziós Limited Edition verziót 2 db vez.nélküli kontrollerrel meg pár gameval, de nem tudtam megszokni és nem is akartam, pár hétre rá váltam is meg tőle! Azért a régi konzol és az előtti videojáték időkben élvezet volt azokkal játszani, de (sokan, mint én is) annyira megszoktuk a Bill.+egér kombót, hogy azon kényelmes volt játszani.
/vagy csak azon jó...az áll kézre../
GTA 6 nagyon város game, konzolra váltanék, de csak akkor ha lehetne teljes mértékben gamelni úgy vele mint ha PC-n tolnám. (Bill.+egérrel)
-
-
Kelvin
őstag
válasz
Raymond #100745 üzenetére
Ne haragudj elfelejtettem reagálni, de megértettem és utánanéztem ahogy te is.
Egy feljebbi hozzászólásomban írtam is ezzel kapcsolatban. Ugyanezért választottam én is RTX 3070 Ti-t anno/ennél is minimális a diferencia/, illetve kedvező áron is volt/van. /Még most is 1300 euró alatt lehet kapni/. -
Vaze
őstag
válasz
Raymond #100674 üzenetére
Asztali gépem amugy van,igaz hogy nem mai ''gyerek'' de van
Igazábol mindig is szerettem volna egy lapost
Csak nem tudom hogy majd bizonyos játékoknál hogy fog muzsikálni...Cooler Master MB520,MSI X570 GAMING PRO CARBON WIFI,Ryzen 5 3600,Corsair 16GB,Geforce RTX 2070 FTW3 Ultra,Antec M360 Mercury,AORUS AD27QD
-
chris0000
őstag
válasz
Raymond #100575 üzenetére
hi. én is azért nem megyek 4070-től feljebb mobil gpu-s gépre, mert brutál felárat kell fizetni már a 4080, 4090-ekre. ok ez az ára a mobilitásnak, hordozhatóságnak, de én is inkább majd vissza térek egy asztali konfighoz ennyi pénzért. 1,2M-ért bőven építek egy 4090-es gépet. még ha vannak jó kis akciók most, akkor se akarnám kifizetni csak a mobil gpu 4080, 4090 5-600ezres árát fele akkora teljesítményért, amit egy gamer notebook tud.
most akcióban vannak, de ideig óráig, utána vissza megy 1,4+-ra az áruk... -
Kelvin
őstag
válasz
Raymond #100575 üzenetére
A napokban ajánlott a yt egy ide kapcsolódó videót, picit belenéztem és átfutottam a táblázatokat. Ez alapján egy kicsit túlzásnak érzem amit írsz, persze lehet úgy van.
Nem vetítettem le az eltérést fps alapján különböző gpu-ra /4090 vs 4070, stb./ és csak az átlagot néztem. Az pedig nem mutatott drasztikus különbséget.
Laptop vs Desktop (RTX 4060) - MUCH Closer Than You Think! -
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #100156 üzenetére
1260p-s Samsug galaxy book 3 pro is mar nem 1900 euro volt, hanem 1500.
Jol nez ki.
Volt Legion 5 pro 3070 verzioban 1400-ert.
Az mondjuk annyi mint regebben.Eleg jo arvagasokat nyomnak.
Olaszok mindent adnak 10 honap kamat mentes reszletre.
Gondolom ennyire nem fogy a cucc. Unieuro peldaul.
Nyilvan nem nekem, bar olasz adoszamom is akad -
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #100156 üzenetére
Es ez meg csak a kezdet. Jon a valsag. Meg a Covid.
Szomszedom korhazban van, erre nem latogathatja a csalad, mert Covid. Ljubljanaban.Ismeros fogorvos is mondja ( budspesti), hogy a paciensek rendre mondjak le a kezeleseket, mert Covid.
Es nem az a tusszentek kettot ami nekem volt, hanem nyomjak az agyat, ahogy egy erosebb influenzanal.
Olaszoknal is akkora akciok vannak, hogy csak lestem.
Vasarnap voltam vasarolni, olyan tomeg volt mint Karacsony elott. Mindenki meg van hulyulve...
Egyet fizet kettot vihet van egy csomo mobilra peldaul.
Vettem egy 5 teras kulso vinyot 89 euroert (Seagate Basic). Annyiert kell. 140mb/s. Vastagabb a WD elementsnel, de pont leszarom.
Szoval lesz itt meg olcsosag, nem vasarolnak az emberek.
-
peet05
aktív tag
válasz
Raymond #100145 üzenetére
Azért írtam, amit írtam, hogy napi használatban nem veszem észre (egyelőre), hogy kevés lenne a 12500H.
A CB pontszámokat csak azért ráncigáltam ide, mint viszonyítási alap a proci erejét tekintve.#100144 RM007 - Azért arra kíváncsi lennék, hogy a 4/8-as a 3080Ti-vel, vs. 9900K a 3080Ti-vel, mekkora lenne a difi Nálad (pl. min. fps-ben), mondjuk a Flight Simulatorban, vagy a CP2077 Phantom Liberty-ben.
Nem kell fps huszárnak lenni ahhoz, hogy nagyjából tudjuk a választ, melyik combo-val lesz "fluid" a történet.. -
válasz
Raymond #100146 üzenetére
Igen a vram miatt jöhetne majd egy "megbízható" rtx 3090Ti. A 4070 és a 4080 is gyengébb hardver mint a 3090, csak a dlss3 támogatás ami kiemeli őket, meg a gyorsítótár mérete. A 4080 túl drága lesz nekem még 1 év múlva is, annyit nem költenék erre a projektre. Most így gondolom, ami idővel változtat, nem most lesz a vásárlás, szeretek előre tervezgetni és nézegetni.
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #100053 üzenetére
4 db 40GB-os Nv A100 GPU-n ezt tudja.
Amugy a Snapdragon 8 Gen3 majd tud Lllama2-t is, mert a hirek szerint az AI resze majdnem 2x gyorsabb a G2 verzional. Szoval egy mobil majd elpicsazza az asztali verziokat...
Erdekes jovonek nezunk elebe....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged