- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Imre9211 #110679 üzenetére
Nem kell tolni a legujabb faszsagokat, aztan nem kell ala evente uj gep.
Nagyon jol elvagyok a 2020-as Razeren is.
Nezelodok, de nem erzem ugy, hogy barmi nagy ujitas lenne amiert rohannek vasarolni.Akad 1-2 erdekes gep, de meg egy sem volt ami mindent tudott volna amit en szempontnak osszeszedtem.
1: Nema. Alap hasznalatnal legyen nema (Vapor Chamber hutes ha lehet).
2: 8 ora akkuido alap hasznalatnal.
3: Jo kijelzo
4: USB-C toltes.
5: Eleg eros GPU egy CS:GO jellegu jatekhoz (200+ fps).
6: kituno minoseg. (fem haz, nem nyeklos muanyag)
7: top firing speakers
8: esztetika. Touchpad kozepen, szimmetrikus elrendezes, ne legyen numeriiikus billentyuzet. (ezert nem megyek ra a tegnap emlitett Yoga Pro 9i 16 IMH9-re).
A portok maximum a gep oldalanak feleig johetnek - annal lejjebbi nekem utban lenne jobb es bal oldalt.No ezt meg nem tudtam egy gepben osszeszedni. Vagy nem nema, vagy az akkus uzemideje keves, vagy szimplan undorito a billentyuzet/touchpad elrendezese, vagy a hangszoroja lefele nez. Vagy okadek gamer szemet, ami nindenhol meg van pakolva ledes vilagitassal.
(Mar a mostani Razeremnel is hasonlo szempontjaim voltak.)
-
válasz
Imre9211 #110679 üzenetére
A “GB” is egy szám, ha neked ez a fontos, itt van egy nagyobb darab…igaz nem tudom hol van HDMI/DP port rajta (mielőtt valaki kiakadna, tudom, hogy ez dlrm/llm modellezésre van, stb.
Irígyellek, hogy csak ezen akadsz ki
nVidiának nem éri meg már csak a gamer világot kiszolgálni. Miért legyen benne 20-30GB-os, ha úgy sincs konkurencia, s 50%-kal megint eladhatják a cuccaikat.
Tanulnak az almátólhttps://smicro.hu/nvidia-h200-nvl-141-gb-900-21010-0040-000-4
-
válasz
Imre9211 #110573 üzenetére
Én is attól tartok csak úgy értve hogy jobb.
Amennyiben maxolgatni szeretnék mindent. És azért ahogy telik az idő remélem a procim húzza még sokáig olyan minőségben ami elégséges nekem.Azért aki ma új hardvert vesz nem kicsit erősebb procit kap vele, az biztos nem fog visszahúzni. Ez a része a dolognak eléggé kezd nyugtalanítani, de még nem látom a nyomait annak hogy megfeneklettem volna a jelenlegimmel. Remélem ez még egy darabig így marad, mert nincs tovább nálam teljes frissítésre.
-
válasz
Imre9211 #110567 üzenetére
Van aki megcsinálja helyetted ha megbízod. Nem én.
Nem kell hátlap alulra és kész. Szerzel hozzá még egy hátlapot amit nyugodtan megvághatsz. Nekem van több hibátlan hátlap és heatsink is van eltéve. Bármikor összetudnék rakni egy gyári állapotot vga nélkül, az nincs bele. -
-
FőDudu
veterán
válasz
Imre9211 #110563 üzenetére
Epp teganp futottam ra egy topikra, ahol azt targyaltak, hogy a 4060 asztali es mobil verzioja kozott nincs meg az az atlagos teljesitmeny veszteseg (ami masik verziok kozott letezik) - azaz az asztali kb ugyanannyit tol, mint a mobil verzio.
Nekem furan hangzik, de talan igaz.
Nem tudom ilyet hasonlitott-e mar valaki a jelen levok kozul.(mert ugye az koztudott, hogy az asztali verziok nem csak dupla/tripla elektromos teljesitmenyt vesznek fel, de teljesitmenyt is tobbet adnak le (merheto pontokban)).
(pl. 175w 4090 mobil helyett 500-600-700w fogyasztasu szornyek is elo fordulnak - es ha jol tudom meg dupla teljesitmenyt sem tudnak).
-
Nunder
őstag
válasz
Imre9211 #110537 üzenetére
Imre9211: fogalmam sincs mi az a 60 feletti szám a Chrome mellett, mindössze 15 tab van nyitva a 3-4 Chrome instance-on. Sosem hagyom nyitva azokat a tabokat amiket nem használok.
RM007: Én is valami Windows-os huncutságra tippelek, de nem tudom mivel lehetne ezt optimalizálni.
Adi01: Két hetes, teljesen szűz Win 11 Pro, teljesen új gépen, semmilyen vírusirtó nincs fenn, és nem hiszem hogy vírusom van, az elmúlt 20 évben nem volt erre példa.
Win restart után olyan 50% a ram használat, de szépen lassat betelik. A memtest-nek adok egy esélyt, köszi a javaslatot.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Imre9211 #110512 üzenetére
Ez a gyakorlatban ugyanúgy működik mind a Lenovo szerviz 4iG/Humansoftnál, mind az Asus szerviz FixDirectnél.
Ha beküldöd szervizbe, és megállapítják hogy az utólag beszerelt komponens okozta a problémát, és az a hibás, akkor javítatlanul visszaadják neked. Ráírják a munkalapra, hogy az utólag beszerelt, nem gyári alkatrész okozta a hibát. És akkor ott kell legariztatnod a RAM-ot SSD-t ahol vetted, vagy ott ahol magát a gépet vetted, ha bolt által bővített modellt választottál.
Ha ezektől független a hiba, akkor azt javítják, és természetesen él tovább a jótállás.
Amit egyáltalán nem lehet megbontani az a hűtés, szóval pasztázni már tényleg csak a márkaszerviz pasztázhat -
imre687
tag
válasz
Imre9211 #110512 üzenetére
Sajnos pont emiatt vettem Acer-t és nem lenovo-t. Az acer azt mondta nekem, még a CPU-GPU is újra kenhetem ha nem okozok bajt nem lesz garancia vesztés. Bezzeg a Lenovo azt mondta hogy a szerviz nézi hogy meg lett-e bontva a gép szerviz beavatkozás nélkül. Ha észre veszik ugrik a garancia a medencébe.
-
válasz
Imre9211 #110500 üzenetére
"Először a víz levert mer az istenért nem akart bekapcsolni a laptop. Aztán tápról elindult bár először ott se akarta az igazat. Kb úgy 3adik próbálkozásra magához tért. Kicsit kómás volt az elején még a műtét után
"
Nem kómás, úgy látszik ez standard.
Minden RAM újítás után kb. 1-3 perces BLACK SCREEN fogad. Lehet ellenőrzi az elején a cserét, igénybevesz neki, de mondjuk a tervezőktől elvárnám, hogy ha ez van, akkor dobjon ki a user-nek egy:
"Csücsülj a seggeden 1-3 percet, ne restartolj"
Nem tudom miért, tapasztalatból mondom, kb. a 10. Legion Pro 7 upgrade után, 64GB-ra mindig ez volt. -
válasz
Imre9211 #110468 üzenetére
Sajnos még ő sem tud segíteni a 192-höz.
A 128GB nem lett volna baj a dual channel miatt. MaxxD-nek 128 csücsült még a balesete előtt a laptopjában. Ne engem kérdezz előbb a témában.Mi ketten kicsit hobbinak is tekintjük.
Pár nappal ezelőtt nem átallottam telefont vásárolni ssd helyett, ami utóbbi jobban indokolt lett volna helyzetemben. Kezdem elveszteni az érdeklődésemet a témában.
-
válasz
Imre9211 #110465 üzenetére
Kattintottam is rá nem-e valami szörnyszülött 11,12 vagy 12 és fél GB modul-e. Már teljesen összezavarnak minket.
A pár az igen fontos. Nálam 3 modul van bent a 4.-et kihányta mert együtt soknak találta foglalásban. Viszont lehet nem szerencsés így használni. Talán majd egyszer cserélem megfelezve mindkét ram slot-ba vagy kiveszem. Az is lehet az ssd-nél sem szerencsés mind a 4 fekvő helyet egyszerre kihasználni, megterhelőbb lehet az alaplapnak ha minden egyes hely, slot ki van használva, be van építve. Passz. A 96GB ram is csak úgy érvényesülhet nálam ha a TB portot kikapcsolom. Szóval azok a fránya csatornák amivel az alaplap gazdálkodik. Aztán ha túl van terhelve kifekszik. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Imre9211 #110425 üzenetére
Legion 5-ben lévő 6 gigás 3060-ason remekül fut, de csak azért, mert a ray tracing nem működik. 6 GB kell neki, de a mobil 3060-as csak 5.86-ot lát a windows, a konzolban látszik mi a baja.
Érdekes, hogy simán elindul, csak mivel nincsenek visszaverődő fények, minden árnyékos rész teljesen fekete.
-
-
válasz
Imre9211 #110103 üzenetére
Észrevettem, jön már nekem onnan is lefele.
Nem baj, néha napján áldozhat ilyenre is az ember. Számoltam vele hogy hamarosan elérhető lesz máshol is azért is hülyéskedtem fentebb a dologgal.
Inkább az bánt kicsit hogy valamivel jobb grafikára számítottam. Ez így sem rossz olyan retro feeling.
Egy helyen elakadtam és kiléptem sört bontani. Kb 130 fps a dolog, bár sokat változik 100 felett.
Volt egy meglepi az elején, csak néztem mikor beesett 50-re.
Ez nem hiszem hogy UE5 grafikára épülne, viszont hangulatát nézve egész jó lesz.Az első rész 2010-es volt? Mert akkor csak 14 évet dolgoztak rajta. -
echterion
nagyúr
válasz
Imre9211 #110084 üzenetére
Arra én is kíváncsi vagyok, már nekem is ott figyel a fiókomon.
grizlisandor: ott bacta el az ubi, hogy azt a mantrát erőltette, hogy ez így volt szó szerint a történelemben, holott számtalan forrásból kiderült, hogy abban a formában az nagyon nem volt igaz, amit az ubi erőltetett. Meg azért a japán népet, világot egy fekete ember szemén keresztül bemutatni úgy, mintha ő maga is japán lenne...hát nem is tudom, mit vártak, tapsot?
-
válasz
Imre9211 #110084 üzenetére
[link] Belenéztem, nem lesz rossz.
Mint mikor Amerika kapitányt, bőrszínét és alakítóját lecserélik sötétebb árnyalatra. Hát ez van/lesz a jövő.
A Deluxe verzió mellett döntöttem. Ha már lúd legyen kövér. Sírok a kicsengetett pénzért, mert még a mai napig nem tudtam megválni a laptopomban lévő HDD-től. Nem azért mert nagyon szeretem, azért mert nem volt rá eddig lóvém.
Most inkább a játék mellett döntöttem és rakom az egyik ssd lemezemre. Azért nekem egy online gépi fordítás lehet kelleni fog a komfortos végigjátszáshoz. Gondolom hamar meg lesz.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Imre9211 #109646 üzenetére
En feltoltam 64gb-ra, 16-rol.
4k videovágás szuper.
Egyébként az újabb játékok sokkal smoothabbak lettek.
Miles Morales minden csutkán (Ray-tracing szintén) és meg sem röccen 1440p-ben.
《Bár leginkább Ps5 - lg oled összetételben játszok ha úgy alakul》De!
Egy régebbi nfs b@szik elindulni pedig imadom, 16gb-tal pedig semmi nyígja nem volt.
(Nfs the run és még megvenni sem tudom lemezen sehol) -
válasz
Imre9211 #109577 üzenetére
Régről azt tudom olyan max 10% ráhúzva még teljesen stabilnak kellene lennie. Az eltérés nálam. Arányaiba ennyit teszel mint én nem lesz semmi baj. A memóriát nem szoktam csak alig megemelni. Szerintem az a legsérülékenyebb rész. A teljes gpz-z -t most nem merem berakni, meg volt már.
Ezt persze az élettartamra is gondolom. Ennyi nyugodtan maradhat mindig. -
-
törölt tag
válasz
Imre9211 #109459 üzenetére
Thermal padot nem teszünk cpu-ra/vga-ra. Ha sheetekre gondolsz (Grizzlynek van PTM7950 koppintása), akkor a jobb fajták a legjobb pasztákkal versenyeznek.
Régen sokat spóroltak a thermal padokon (amik pl. a vga memóriákra kerültek), de mostanában már a legtöbb gyártó jó minőségüket használ (az ASUS-é szeret egy kis szilikont kiizzadni magából, amitől frászt kapnak a userek). Ennek ellenére a thermal gyurmákkal lehet találni pár fokot. Kérdés, megéri-e ?
-
válasz
Imre9211 #109353 üzenetére
Régi topik tag. Sok évvel ezelőtt mikor aktív volt, mikor még igazi laptopok voltak itt gamer témában nem ezek a nagymama
, majd megmondom mit tehetsz és nem vele....hozzá ne merj nyúlni a hátlaphoz sem mert ugrik a garancia...tuning, mind az amit szeretnek az asztali vga topik elvetemült nagyjai volt itt jelen szerény személyemmel mérgezve a légkört. Tudod te hányszor voltam elküldve melegebb tájakra?
Ha most visszamehetnék bocsánatot kérnék tőle amit akkor elkövettem vele és másokkal szemben.
Magasabb ingerküszöböt ha lehet.
-
Semin
őstag
válasz
Imre9211 #109343 üzenetére
Csak visszatolta a meleget kb. Ezek többet nem érnek ilyen lepkef#ng ventiteljesítménnyel. Azaz gyakorlatilag semmit.
Alul minden gép csak beszív ez teljesen biztos. Ha visszakeringeti alá a meleg levegőt akkor a konstrukció nem jó ehhez a géphez. (Sajna ez megesik)A lényeg nálam hogy balanced-on legyen az energiagazdálodás. Ez volt a bibi. Performance-on nagyon tekeri a procit tök feleslegesen.
Akkor lényegében a power plan-os ötletet vitted tovább.Akkor maradsz performace Bios profilban, de a proci-nál balance-ot állítasz be? már ha jól értem.
-
Adi01
tag
-
-
Semin
őstag
válasz
Imre9211 #109309 üzenetére
Ha működik egyáltalán meg van e olyan settingsed a power management-ben
Mivel a G-Helper ezeket a power planokat felülírja fogalmam sincs van -e bármilyen hatása.
szerk.:Érdekes felvetés, 23:00 körül érek haza majd rálesek.a videót visszanézve majdnem biztos vagyok benne, hogy nem fog működni nálam. -
Semin
őstag
válasz
Imre9211 #109248 üzenetére
Azóta megnéztem CP2077 alatt is, oda már kell az 55W. 45-ön néha droppol a GPU kihasználtság, (99%-ról 90%-ra)
55W-on 97-99% ami tökéletes.
Ami érdekes, ha kilövöm a turbot (fix 4Ghz mind a 8 mag) akkor ebben a játékban szintén 97-99% a GPU használat olyan 30W fogyasztás mellett.Na ezt hogy !?
-
válasz
Imre9211 #109276 üzenetére
Nem kommentálom...jó az
Már megint rám jött a vásárolhatnék. Nézegetek ezt azt, de bezzeg mondogatom én már többet nem költök a laptopomra.
Sajnos én már elszálltam egy magasabb dimenzióba. Pár év múlva lehet te is követsz.
Persze azért próbálnám olcsón megúszni ezért is melegedtem annyira össze az asztalommal.
Komolyabban, igen jó az ha laptopról beszélünk. Régebben mások voltak az igényeim, sajnos változtam valamicskét.
Ráadásul nincs kedvem játszani.
És még egy megjegyzés. Valami miatt úgy ragaszkodom a dolgaimhoz mintha az életem függne tőle. Nem akarom kidobni. Megtartom és tovább építem, csiszolom, fejlesztem.
Fogy a borom..... -
echterion
nagyúr
válasz
Imre9211 #109273 üzenetére
Sajnos a 4070-es vga ilyen, nem sokkal jobb, mint 4060. Majd valamikor még próbálkozom kis tuninggal, hátha még közelebb tudok lopódzni a tiédhez.
Nekem sose volt bajom az AC-tel, sztem jó döntést hoztál. Az amd meg nem véletlenül ajánlott itt az intellel szemben, laptopoknál sosem a pure power-t kell nézni, hanem az összképet, mert itt bizony kézzel fogható az intel hátránya használhatóság és konfigurálhatóság tekintetében az amd-vel szemben. -
válasz
Imre9211 #109262 üzenetére
Korábban említett és ugyanilyen elven működő IETS GT600 is 90-120 euró között mozog akciótól függően.
Mivel nekem a laptop Razer, ezért nem kérdés, hogy a gyárit választanám, mert az extra feature-ök csak a gyári laptoppal érthetőek el.
Más laptop márka esetén én is inkább a IETS-t választanám. -
Semin
őstag
-
válasz
Imre9211 #109242 üzenetére
"Az ha benchben ki van hajtva a GPU pl attól játékban lehet hogy 70% körül fog malmozni leszedált proci mellett."
Vagy inkább éppen fordítva. Ott van fentebb az én példám. Új erős laptop az egyik benchmark-ban FHD pár állásában majd kétszer több pontot ver rám, aztán van olyan FHD teszt ahol meg én verek rá valamennyivel. A játék tesztek szerintem valósabbak, megbízhatóbb képet adnak, de az egyik nem zárja ki a másikat.
Az MSI AB pont mutatja mi a helyzet, én pl mindig használom, nálam teljesen reális. -
Semin
őstag
-
válasz
Imre9211 #108863 üzenetére
Az alaplap elhelyezkedése határozza meg a hűtés milyenségét. Az asztalinál úgy áll ahogy a laptopnál meg úgy vízszintesen. Azért lenne itt mozgástér ha nem mennénk át mobil telefon kategóriára extra vékony megfelelővel. Hőcsövek, ventilátorok, borda jó elhelyezése tudná hozni a közel asztali teljesítményt. A vízhűtés fogalma az egy más kategória, az is megoldható, lásd egy topik kolléga esete, csak közben legyen letéve a laptop egy asztalra.
-
Semin
őstag
válasz
Imre9211 #108852 üzenetére
Ajánlom kapásból az Armoury Create helyett a G-Helpert.
El se kezd feltenni az Asus cucait. (max ami tetszik)3DMark-ból elég majd a demo, vagy inkàbb vegyem meg "jóárasítva"
?
Én megvettem anno akcióban, nem volt tétel. -
Adi01
tag
válasz
Imre9211 #108785 üzenetére
Én úgy tudom kell hozzá program a hátterben illetve legtöbb játékban nem a playstationos gombokat irja ki hanem az xboxosat. Pl: nyomd meg az RB-t és akkor te neked R1-et kell. Vagy nyomd meg az A gombot es akkor ps joy-on az X lesz.
elvileg játék függő de a windows miatt( MS) általában az xbox kontrollert erőltetik.
én így tudom de ha tévedek majd kijavít valaki.
mellékinfo ha xbox joyt veszel a fehér X fényerejét nem fogod tudni szabályozni így az éjszaka kisüti a szemed. Ha steamen keresztül játszol akkor ott még parancssorban lehet mókolni ha kábelel nyomod azonban wireless újra kisüti a szemed de ha nincs kedved hozzá akkor 3d nyomtatóval lehet hozzá takaró gombot nyomtatni. -
Adi01
tag
válasz
Imre9211 #108740 üzenetére
Igen, nem olcsó
.
Nekem is van én szeretem és éjszaka az RGB pluszban a csatlakoztatott billt-t is megvilágítja.
Ismerősöm gamer notebook helyett vett egy asztali pc-t és neki is van újszerű V12-es RGB -s laptop hűtője amit nem használ, elszeretné adni szóval ha érdekel írj privit és kitudod próbálni előtte a laptopoddal, hogy megfelel neked. -
Semin
őstag
válasz
Imre9211 #108742 üzenetére
Nem tudom használod -e a G-helper-t? Roppant hasznos progi, de csak AMD oldalról ismerem Intel oldalról nem. (Az AC helyett van de kb mindenben jobb mint az ASUS gyári)
Itt kértem róla anno véleményt, de azóta nekem kiválóan bevált : [link]Itt a konklúzióm a hűtéssel kapcsolatban, de
szigorúan performance módra vonatkoztatva : [link]
Turbóban pedig( 45W-os CPU limit) kb -8°C GPU és -9°C CPU de GPU limitek nélkül nehéz, mert a rendszer növeli a teljesítményt ha érzékeli hogy lehetEzt viszont jó észben tartani a 4070-el kapcsolatban : [link]
-
Ubul86
őstag
válasz
Imre9211 #108742 üzenetére
az mit jelent hogy marék fps-től? az elmúlt 4 évem ezzel telt, hogy 99%-on ment a cpu, jobb hőfokokat elérve , de kb 1-2 FPS-sel volt kevesebb az adott játékokban, nézegettem mindig hogy mit nyerek/veszítek vele.
Nem állítom azt, hogy nincs olyan játék, amivel számottevő fps csökkenés nem volt, csak szerintem a legtöbb játék gpu igényes mint cpu -
-
Ubul86
őstag
válasz
Imre9211 #108735 üzenetére
Cooler Master Notepal U3 Plus 19"-os gépekig, az én 17,2"-osom csak arra fér rá, meg a többi 17"-os géppel is így jártam.
3 venti, ide-oda teheted őket, szabályozható fordulatszám, és most újra van itthon is, elérhető áron -
-
FőDudu
veterán
válasz
Imre9211 #93990 üzenetére
Egyszeruen nem tudom mire lehet hasznalni egy olyen masinat. Mert ugye jatekra ahogy emlitetted a 3070 (Ti) tuti kozel van, annak meg kb duplaja arban.
2K euro korul mar van 3070Ti verzios 6800 procis gep, nem tudom ez mennyivel komolyabb.
Arban ugye pont duplaja. Igazabol engem nem mozgat meg. Az a ritka alkalom amikor jatszok, megy atlag 200Fps-el. Azt hova novelnem.....
-
FőDudu
veterán
válasz
Imre9211 #93970 üzenetére
Egy dologban biztos lehetsz: nem en voltam
Ronda, nem kozepen van a touchpad, meg amugy is egy vizualis tamadas a potrohos felepitese.
Inkabb frissitem a 2 eves gepemet, mint ilyenekre pazaroljam az idot es penzt. Csak jobban jarhatok.....
Majd 2 het mulva jarok Budapesten. Mar elore szamolom mire fogom elkolteni a Domino kartyam egyenleget.
Szerintem eljatszom (Lotto), masra egyszeruen nem tudom elkolyeni az oda feltoltott es evek ota gyulo egyenleget....Vagy szavazok valami emelt dijas BigBrother/Valovilag jellegu marhasagra...
Ha tudtok valami jotekonysagi SMS szamot, hajra.
Van vagy 20K amit el kell koltenem, mert eltelefonalni nincs eselyem. -
válasz
Imre9211 #93641 üzenetére
Bizony a 16GB alap lenne, de én meg olyanokba futottam bele (korábban hoztam példákat) amiknél az adott beállításokkal a 32GB-t közelítette. És ehhez mindig hozzá kell még adni amit a Win alapból lefoglal, vagyis akár a 32 is lehet szűk keresztmetszet ha a ramokat maximálisan ki akarjuk használni, hogy minél kevesebb legyen SSD-ről olvasva.
De jövőre mindenképp alap lehet a 32GB a 64 meg jó ha van. -
laposonly11
senior tag
-
mihione
őstag
válasz
Imre9211 #93596 üzenetére
Nekem is sima legion 5 van 5800h+3070 komboval.Elso honapban beadta a kulcsot valami a Gpu reszen,sztem gyari hibas volt.Alaplapot csereltek azota hibatlanul uzemel bar miota nalam van gyerekek miatt nem sokat futott.Az elmult 1-2 honapban ez megvaltozott mert esti mese utan mig elalszanak ott vagyok a szobajukban es megy a game
A gari nem ugrik pasztazas es ssd,ram bovites miatt,en pattintottam bele +1 tb-t a szabad helyre a ram egyelore eleg a 16 giga. -
laposonly11
senior tag
válasz
Imre9211 #93555 üzenetére
Amit kinéztél az nekem tökéletesen bejött, először én egy szimpla Lenovot vettem 5600h(6 mag)/RTX 3060, aztán egy Lenovo Pro-t, 5800h(8 mag)/RTX 3070. Az előbbi gép a jó ár/érték kategória, viszint 1080p ultra beállítások mellett, gyakran gyengélkedik és kifut a 6GB ramból, és nem tudja tartani a 60 fps-t, persze én gépigényes játékokkal játszom, bekapcsolt sugárkövetéssel: Resident Evil sorozat, Cyberpunk, Battlefield 2042 stb. (az ilyen 200-500 fps el futó, Doom, CS:GO, LOL, Warcraft, ezekhez felesleges az erős gép)szóval oda kell a kakaó és a Pro itt sokkal erősebb, sőt QHD felbontás mellett sem esik nagyon 60 fps alá. Viszont a minőség kérdése már problémás, ugye ACER, Lenovo, MSI, ezeknél a gyártóknál az olcsóbb gépeknél csoda ha nem romlik el valami, tulajdonképpen a Pro verziótól elvárható lett volna a "minőségesebben összerakott cucc" sokkal jobb a hűtése, mégis az volt gyárilag hibás. A kisebbik Lenovo gépemben elszállt a Wifi kártya, de nem gond mert ugye cserélhető, a Pro gyárilag alaplaphibás volt és 2 hónapon belül, minden figyelmeztetés nélkül feketére leégett néhány kondi, az alaplap hátsó részén, de a Lenovo garancia háztól-házig van, magyarul, felhívod a TMX futárt és másnap már kopogtat az ajtódon és viszi a szervizbe a lapost, kb. 1,5 hét alatt kicserélték az egész alaplapot(nekem a monitor hátlapját is kicserélték, teljesen más lett a formája, de minek?), ismerősnél a touchpad szállt el néhány hónap alatt(5600h/RTX 3050), szóval ez még mindig egy ócó' márka, nem egy Dell, vagy HP, bár már elvileg mindeki sz*rt gyárt, csakhogy vigyék a népek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged