- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #85971 üzenetére
Most már ismét feltornászták az árát, € 799 volt és € 1.149 lett a Lenovo Legion T5 26AMR5.
Amíg € 799 volt az ára (320 - 330 000 Ft körül), annyiért vélhetően megérte, mert habár PC, de ennyiért RTX 3060 konfigos notebook nincsen.
Idehaza félmillió forintocska fölött kezdődik az ára ennek a konfigurációnak (de többféle is elérhető, amik még drágábbak).
-
-
Degu82
kezdő
válasz
Dhampir #84936 üzenetére
Rendeztem árcsökkenés szerint az árukeresőt van pár ami le van árazva de szinte mind az alzánál. De gondolom csütörtök,péntek még több lesz meg a többi üzletben is. Egész nap lesni kell az árukeresőt áresésen azt van esély kifogni egy jó vételt. Csak az a baj én annyira nem értek hozzá,hogy tudjam mire érdemes lecsapni. Mire meg berakom ide meg esetleg valaki megnézi már lehet el is viszik. Vagy nem tudom itt szokták e linkelgetni a jó vételeket black friday alatt valahol.
[link]
Ez pl. Mindehol 300 egy boltnál 150 de nem gondolnám,hogy olyan jó vétel lenne. Legalábbis nem tűnnek valami jónak a paraméterei. -
válasz
Dhampir #84511 üzenetére
A Stalker 2 játékélmény világához biztos hogy erős hardver fog kelleni. Hozzá fogják igazítani. A mostani új vga család a korábbira nagyon ráhúz. Az én asztali rtx 3080 Ti vga fps tudásának majd a dupláját hozza az rtx 4090 és az még nem is a Ti verza. Van a DLSS 3 ami csak a 4000 széria kiváltsága és ha azt aktiválod a beállításmenüben akkor az +50 fps is lehet pluszban a többi beállításhoz képest.
Nem mese amit most összehoztak nvidia részről. Aki azzal a hardverrel fog pl új laptopot venni az keményen oda fog vágni a korábbi szériának. Kérdés mibe fog kerülni. Amit észrevettem az a gyorsító tár méretének brutális megemelése, ami eddig nem érvényesült vga fronton csak CPU fronton, de most oda is benyomták valahogy. Az új hardvercsalád miatt szerintem komoly változások lesznek amire lesz aki mosolyog és lesz aki szomorkodni fog. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Dhampir #83939 üzenetére
Vagy
Asus ROG Flow X13,
Asus ROG Zephyrus G14,
Asus VivoBook Pro 14,15, X14, X...szóval léteznek kicsi, könnyű, játékra is alkalmas gépek,
VivoBook Pro-k a kis lefojtott 35-40W RTX-szel mélyen 400 alatt, talán 330.000 körül indulnak,
és akkor új, magyar gépek, 3 év garival, 1,4 kg-tól -
cs.zs.
veterán
válasz
Dhampir #83022 üzenetére
A videóban 5-6 perc környékén elmondja, hogy a legtöbb ember nem foglalkozik ilyesmivel (különutas manuális frissítés), hanem úgy akarja használni ahogy az van, és bízik a gyártóban.
Ez azért fura nekem, mert évek óta minden inteles gépemnél (meg a barátaimén, amit felhájpolok rammal, ssd-vel, stb) alap, hogy letöltöm az Intel Driver & Support Assistant programot, és az folyamatosan figyelmeztet, hogy (bármilyen) frissítés áll rendelkezésre. Igen, ahogy Jarrod is említi, VGA drivereknél azt mondja a DSA , hogy fontold meg a dolgot, mert lehet hogy a gyártó specifikus programja a jobb. De nem, nem jobb.
Meglepő, hogy nem mindenki használja ezt. kb 1727 óta rendelkezésünkre áll... -
-
-
rossitibi
tag
válasz
Dhampir #81670 üzenetére
Azt nem tudom még hogy i5 vagy i7 jön össze,iris xe van mindegyik procihoz. Csak gyűjtöm az infókat,hogy játékra (nyilván nem a legújabbakra) melyik lenne a legalkalmasabb. Videokártya sajnos kilőve mert minél kisebb és könnyebb gép kell, úgyhogy kompromisszumot kell kötnöm.De ha mondjuk nem jobb az újabb proci vagy csak minimálisan, akkor keresgélek inkább a 11-esek között.
i5-1135G7 vs i5-1235U
i7-1165G7 vs i7-1255U -
-
echterion
nagyúr
válasz
Dhampir #81515 üzenetére
Közben megmutatták, hol van a válasz, megvan a 36 hónap a számlán, szóval majd felhívom a Dell-t, hogy írják be a service tag-hez a teljes 3 évet.
De lehet, hagyom a következő tulajnak, mert nehezen szokja a szemem a kijelzőt. Nem hittem volna, hogy ez valaha is zavarni fog, nem vagyok egy vájtszemű. MEgvárom, míg visszajön gariból az MSI és majd egymás mellé teszem őket, hogy lássam, mi a valós difi, mert lehet, csak képzelődöm. -
echterion
nagyúr
válasz
Dhampir #81502 üzenetére
Igen, ezt az oldalt ismerem, köszi. Akkor minden itthon vett Dell gépre alapból adnak 3 év garit a számla ellenében? Mert a számlán nem találom a gariidőt, mivel 250ezer alatt vettem, így sávosan is csak 2 év jár rá, így nem tudom, hogy most mennyi az annyi. Az alza oldala se okosabb nálam.
consono: tényleg. alaposan elrejtették előlem.
-
echterion
nagyúr
válasz
Dhampir #81484 üzenetére
Ezt megerősítem. Igaz, csak sima 3050 van a G15-ösömben, de korrekt hangja van,a proci megáll 85-86 fokon minden hókuszpókusz nélkül. AWCC nem is hiányzik egyáltalán.
A kijelző, na azt nehezemre esik megszokni, a PH-n is látszik, hogy azért ez fakóbb színekkel bír, mint a jobbak. -
válasz
Dhampir #81465 üzenetére
Katasztrófa amit tud csinálni az AWCC, amikor az Intel VGA driverét cseréli a működő oprendszer alatt, akkor még az i9-es is úgy laggol, hogy majdnem agyf@szt kapok
Új DELL vagy AW gépeknél érdemes elindítani manuálisan az up-to-date-et rajta és ott hagyni a egy órára. Addig szépen megcsinál mindent amire a Dell vágyik...
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
-
FőDudu
veterán
válasz
Dhampir #81084 üzenetére
Muszaki hibara gyanakodnek....
Valami hasonlot mar lattam 1x , de akkor valahogyan tablet modba lett rakva egy nem tablagep. (lesd meg van-e tablet mod a jobb also sarokba kattintva elokerulo oldalsavon levo rublikakban...(franc se tudja mi a neve magyarul ennek az ertesitesi savnak). -
Speedy007
őstag
válasz
Dhampir #81074 üzenetére
Legionok esetén van lehetőség a biosban thermal profilok közül választani (ezt kell ki is kapcsolni hogy tudjad használni a fan controlt) nekem alapértelmezetre van be állítva sokat játszom mobil emulátoron ami alatt 60-65C° körül van a gép de ilyenkor még nekem halkan sustorog 70C° fölött emelkedik meg a hangja igazán
-
-
L4mie
veterán
válasz
Dhampir #80498 üzenetére
Huh de gyors vagy
köszi, megszakértem a modelltLenovónál az az előny, hogy feleségem y50-70 ével meg az x240-emmel kompatibilis a töltő.
Köszi, igen páran még tartják
eddig ezt néztem ki, csak.....8GB ramwtf. vajon drága bővíteni?
Meg kérdéses a kijelző minősége, mivel azt olvasom az asus oldalán hogy ips level...nem ips, az is érdekes.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Dhampir #80058 üzenetére
VivoBook kijelzője függőlegesen is, vízszintesen is 178° betekintési szögű (gyakorlatilag végtelen) 300 nit, 92% sRGB, már ennél is sokan nyomnak egy HÚÚÚÚ-t,
és a 100% sRGB-s Legion kijelző is valóban nagyon szép,
és egyik sem igazán használható kint Napsütésben
(és az i5-10300H + GTX1650 Legion nem volt drágább mint a ScreenPad 2.0 VivoBook)
Ezért a srácok folyamatosan mondják, hogy ezt az Asust el kell adni, és kell helyette egy Vivobook Pro, OLED 600 nit
szóval erre is érdemes figyelni, és nem biztos hogy olyan marha sokba kerül -
cs.zs.
veterán
válasz
Dhampir #79895 üzenetére
Hja, és azt nem is mondtam , hogy a Legionokban a leggyorsabb Samsung Pm981a SSD-k vannak, ellenben az ASUS TUF-ban (már eladtuk), és a saját mostani ASUS VivoBook S15-ben pedig a leghitványabb Intel 660p QLC... Na ezt eladtam belőle, vettem bele normális Samsung 970 Evo Plust.
2020 májusi a saját VivoBook-om, én imádom. 1,5 évesen, 2021 év végén egy pillanat alatt megdöglött benne az akku. De arra nem vonatkozik ám a 3 év gari, úgyhogy karácsonyra magamnak 30 ezerért akku. Köszönöm.
Szóval (hasonló árkategóriában) ezer érv szól a Lenovók mellett, és pl az ASUS ellen.
De ez szigorúan csak a magánvéleményem, a saját tapasztalataink alapján. Én azt is elfogadom, hogy másoknak meg pont másképp dobta a gép... -
cs.zs.
veterán
válasz
Dhampir #79892 üzenetére
Laptopokban leginkább a hűtőventillátor döglik meg. Ez márkafüggetlen, mindegyikkel előfordulhat. Nekünk egy korábbi érintőképernyős kis 14" Dell-ben állt meg fixen, elment szervizbe BP-re, 1 héten belül visszakaptuk, garis javítás volt. Most hasonló a gond a keresztfiam 1 éves ASUS TUF-jával. FX506LU-HN002T. i5-10300H+GTX1660Ti 6GB.
Nem állt meg, de marha hangos lett. Napi szinten használja, nem akarja/tudja nélkülözni, nem tudom hogy így hogyan fogja megoldani.
Lenovo Ideapad 330 i5-8300H+GTX1050 4GB volt nekünk, szerencsére törésbiztosított volt, mert sajna lecsúszott az asztalról, összetört az alja is, meg a billentyűzet "palmrest". Belseje sértetlen maradt, meg a kijelző is, alapvetően használható volt, de a biztosításból visszakaptuk az új árát, hozzápótoltunk, így lett az első Lenovo Legionunk 2021 májusban. Azóta is megvan, szeretjük, hibátlan. Legion 5 15IMH05, 82AU005HNV, fekete.
i5-10300H+GTX1650Ti 4GB.
Másik gyermekünknek ekkor Acer Nitro-5 AN515-44-R2CH volt, Ryzen7-4800H+GTX1650
Hasonló árkategória, és akkor a Legionnak sokkal szebb volt a képe. Mindkettő 144Hz, de a Lenovo nagyobb fényerejű, szebb színű. Lenovónak jobb az akkuja, stb. 2021 év végén az egyébként hibátlan Nitro ment is a háztól, helyette jött a második Legionunk.
Legion 5 15ACH6 82JW006EHV, Ryzen5-5600H + RTX3050 4GB
100% SRGB kijelző, 165 Hz, nagy akku, fehér szín, brutális, csodaszép.
Kérdésedre válaszolva, a mi Lenovoink nem romlottak el, a jelenleg meglévő 2 db-ból az egyik 13 hónapos, a másik 7.
Szeretjük. -
válasz
Dhampir #79339 üzenetére
En is gondolkodom a legion7 em eladásán, ez ilyen gen valtas elotti pánik, 1070 óta volt vagy 8 gamer laposon, mindig upgrade volt a váltás , de ilyen jo gépem(minőségben ) még nem volt, es mivel csak a cs go plusz lol megy rajta igy nem látom értelmét a váltásnak, szoval lehet hogy marad
, de ez a ddr 5 vonzó, valahol megmozgat a tudat hogy legyen mar up to date hardverem
-
törölt tag
válasz
Dhampir #79257 üzenetére
Dupla lol az egesz sztori, mert a cyberport tulajdonosai kozott magyar is van
Frozen: Szerintem a dell shopnak teljesen vallalhato arai vannak, azon kivul viszont tul sok kompromisszumot kell kotni. Erthetetlen szamomra, hogy Nemeto.-ban egyetlen egy bolt se arul cherry mx kapcsolos/US billentyuzetes m15-ot. Rohej az is, hogy 2022-ben ASUS-on kivul semmilyen gyari bolt nem mukodik nalunk.
hszilard666 & 2018: Nem vagyok semmilyen Gago, ezt mellozzuk. Raadasul visszanezve teljesen mas stilusban irunk. -
válasz
Dhampir #78038 üzenetére
Nem igazán értem ezt a CPU-hergelés ügyet sem az AMD-nél sem az INTEL-nél sem.
Brutál erősek a mai piacon lévő processzorok, a legtöbb még lekapcsolt turbóval is akadásmentesen szolgálja ki a legtöbb játékot. Kicsit p€niszméregetésnek érzem azt amit most az AMD és az INTEL csinál (mondjuk mindig is az volt) az AMD inkább a Radeon vonalat csiszolhatná, az Intel meg az ARC arcát simogathatná, hogy túlmutasson a teljesítménye egy GT750-es relikviáénál....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ford topik
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest