Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozom77
csendes tag
Főleg azért mert úgy indult hogy összrakok a gyerkőcnek egy gamer pc-t 130e körül. Most 430e nál tartok😭
-
ozom77
csendes tag
Kb +100.000
-
ozom77
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Gondolom akkor játékok szempontjából kb ugyan olyan.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Az Asusnak ez az új, sok hőcsöves megoldása már teljesen jó, ugyanez van a ROG Zephyrus G14-ben is, és nincs vele baj. Kellően halk, és nincsenek hőmérséklet-problémák sem.
Legalábbis a miénkben nincs, Ryzen7-5800H + RTX3050.
Nem igazán lehet több hőcsövet betervezni az adott helyre.
Legion a nagyobb hőleadást hőcsövek helyett fix lemezfelülettel segíti. Az is bevált, igen, és ugye ott van még a megfelelő paszta kiválasztása is. (ROG Zephyrusnál folyékony fém)
TUF-nál sztem ezzel a megoldással már nem lesz gond, az olcsósítást a kijelzővel oldják meg. Ha jobb kijelzőt akarsz, vegyél ROG-ot... -
válasz
ozom77
üzenetére
RTX 3060. Nem fő le a gépeden a kávé (ahogy a többieket hallom, a TUF nem valami jó cucc), de majd megmondják a frankót ábrákkal, főkamerákkal, s hogy egy cica se tud egy helyben megülni a klaviatúrán, ha megy alatta a Winamp, akkor se

Hát nemtom, ez nekem már egy vasúthálózathoz hasonlít. Kicsit olyan nesze neked semmi fogd meg jól

Ez kicsit konkrétabb. Nagyobbat a ventik is. Ez egy Lenovo Legion 5 Pro.

-
ozom77
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik a jobb választás
Asus Tuf fx 516 i7 11370 3.3ghz 4 mag Rtx 3070 8GB
Vagy
Asus Tuf fx 506 i5 6 mag Rtx 3060 6GB -
Chris78
aktív tag
Üdv. Köszönöm a gyors választ.

Pont ma kaptam 250.-es ajánlatot. 😊 -
Chris78
aktív tag
Sziasztok.
Beárazásban kérnék segítséget. Eladnám a régi laptopom csak nem tudom mit kérjek érte. Az alany MSI gl63 8sd (i7-8750, 16Gb ram, gtx1660ti, 256ssd, 2Tb hdd) lassan 3 éves. Kifogástalan állapot. Lényegében csak hálózati áramramról használva, akku 75%-on tartva. Gyári doboz, töltő számla stb. -
Szotyi222
aktív tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nálam nincs ilyen . [kép]
Win 10 lett frissítve -
válasz
nggabi
üzenetére
Én is úgy használom amellett hogy másnak a lehetőségét sem szeretném teljesen kizárni. Nálam igaz alapon biztosan többet fogyaszt mint nálad, terhelve meg nem is mondom és ettől olyan nagyon boldog azért nem vagyok most az energiaválság idején. Fogyasztásban full asztali.
Ez a elárazás meg manapság már semmiben sem lehetünk elég biztosak.
-
válasz
nggabi
üzenetére
Akkor veheted is őket ha azon az áron megkapod amit ide írtál, azon nagyon megérné, csak más a valóság ezt kell megérteni + milyen jó hogy itt a kijelző ára meg van spórolva és ezért sem olyan drága.
Szerintem maradjunk a mobilis, minden egyben, hordozható kategóriánál vagyis a laptopnál kerül amibe kerül. Nekünk itt nem véletlen van az a kivitel amit használunk, a teljesen asztali kiszerelés egy más világ más értékrenddel. Nem vagyunk egyformák, mindenki másra áldoz figyelembe véve a szempontokat aminek meg kell felelni.
-
Ubul86
őstag
Sziasztok.
Lenovo Legion 5-ös laptopomban Samsung SSD van, és HWinfo alapján érdekes módon Lemez hőmérséklete meg Lemez hőmérséklete 2-t írEz lehet azért egyrészt, mert az 1 TB-t feloszottam két partícióra? Plusz mennyire normális a 46 és 60 fok?
Valamiért az az érzésem, hogy az ssd miatt kapcsol be többször a venti, mert se a gpu, se a cpu nincs 40 fok fölött sokkal. -
Na a nap befejezése kapcsán szétnéztem házam tájékán ebben a nagyon emberközpontú humánus demokratikus világban hogyan alakul az élet kirakós laptopnál jelen pillanat. Nem is tudom ez végül még meddig tud fokozódni.....ja vagy csak a forint?
Szerintem mikor mentek laptopot vásárolni nézzétek meg ezt és mindjárt nem fogjátok mondani hogy amit kinéztetek az drága.
Mondjuk szétqurtam egy heatsink-et ami most százas mert csak. Hozzá sem mertem volna nyúlni ilyen árak mellett. A beigazított még 40 ezer volt akkor ami hozzám ért.
A német laptop eltűnt, kár érte, de érthető szinte ingyen volt ehhez képest.

-
válasz
cs.zs.
üzenetére
Ha összeszámolnám a többi laptopommal együtt mennyi van összesen most jelenleg bennük (és kívül mint lehetséges amit betehetnék valahogy) akkor igen. Szeretem amennyire lehetséges kimaxolni a dolgokat. Igaz itt most csak 1TB ssd lemezek vannak, de átgondoltam ez jó ideig elég lesz, mert a 18 karika vagy egyéb játékon kívül mehet külső adattárolóra is. Ez a mostanim úgy is szeret inkább egy helyben maradni.

-
Hosszas töprengés után úgy döntöttem lemondok az eGPU elképzeléseimről
és inkább veszek helyette még egy nvme ssd-t. Ma esti kiruccanás a kedvenc eladómhoz most egy P3-ast eredményezett. Efölött nálam felejtős, de teljesen feleslegesnek is tartom. Amire kell tök mindegy. Így most mind a 4 adattároló slot foglalt.
A másik 2 sima m.2 sata.
-
Szolgálati közlemény. Ha Win 11 alatt valaki ugyanazt tapasztalná, mint én, hogy a játékokon (nálam LoL, CS:GO esetén jött elő) olyan mintha 60 FPS-es FPS cap lenne; annak ellenére, hogy minden driver a legújabb, az adott játékban a V-Sync off, valamint az FPS lock is off (amennyiben a játékban van ilyen funkció), akkor az alábbi megoldást kell eszközölni:
Gépház/Kijelző/Grafika/Alapértelmezett grafikai beállítások módosítása/Változó frissítési gyakoriság legyen KIKAPCSOLVA.
Utána érintett game restart - ha esetleg futna - és problem solved.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
echterion
üzenetére
Saját részre egyelőre csak nézegetem a gaming lapos felhozatalt és egész jónak néz ki a linkelt oldal összehasonlítás szempontjából, viszont mitől lehet az a furcsaság, hogy Top Laptop Graphics Ranking részen pl.
2. NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti (Laptop, 150W) 12769 TimeSpy (G)
19. NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti (Laptop, 165W) 9505 TimeSpy (G)
Érdekes....
Más oldalon is nézelődtem, mert régi Vega64-es kártyám teljesítményétől azért gyorsabbat szeretnék majd, ami 8000 környéki TimeSpy (G)-t tudott
Ránéztem a Lenovo Legion 7 16ARHA7 laposra 6900HX + RX 6850M XT szerelt
Akkus üzemidőnél találtam némi anomáliát, mert
- Idle (without WLAN, min brightness) - 4h 53m
- WiFi Websurfing - 7h 16mSzóval a wifis szörfözés termeli az energiát, ha anélkül több, mint 2 órával kevesebbet bír.
Na jó, gondolom biztos felcserélték az időket
-
echterion
nagyúr
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Kérdés, mire kell a gép. Ugyan nem ez a két gép, de támpontnak ez az összehasonlítás megteszi. Itt az látszik, hogy ilyen felállásban a Legion erősebb lesz játékra, ezért is adódik a kérdés a felhasználásról, hogy melyik a legfontosabb terület.
-
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Erősebb lesz a Z-Book. Több CUDA mag, több bit, több ram.
Viszont a Z-Book kijelzője eléggé kompromisszumot igényel... -
KilgoreTrout
senior tag
85W-s 3070 (Zbook Studio G8) hogy viszonyul a 115W-s 3060-hoz (Ryzenes Legion 5)? Van most az aprón egy előbbi. Bár jár pár kompromisszummal (forrasztott RAM, csak 1 SSD, 60Hz-es kijelző, numpad hiánya), de mégiscsak egy jóval komolyabb gép VC hűtéssel, minőségibb, masszívabb, felépítéssel, hosszabb garival és valószínűleg élettartammal. Plusz 2 extra mag, jobb egyszálas teljesítmény, és +2GB GPU RAM. Ez utóbbiak munka során jól jönnének (CAD, renderelés).
Gondolkodóba ejtett...
-
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93
üzenetére
Fullhd. De ha 2070-nek akad, akkor 3050ti-vel még inkább, az jelentősen gyengébb. De majd megosztom tapasztalataim, már ha az a pár perc, amit próbára szánok, számítani fog. A masszív teszt majd csak karácsonykor fog megtörténni, mikor megkapja a kisasszony a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Anime filmek és sorozatok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.