Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Nálam a P751 lesz az utolsó DTR, mivel kihalt a 15,6 vonal. Nekem a 17,3 már nem játszik, gpu-ban már nincs előnye a 30xx szériában egy komoly bga-hoz képest és nincs az az upgrade potenciál benne, mint a régi sorozatoknál. Az MXM felett is elment az idő. Az X170 3080-a pl. ugyanúgy 165W, mint egy Legion vagy AW. Akkor meg minek az atom hűtés, ha nincs kihasználva? Kíváncsi vagyok azért mit hoz a jövő a Clevonál, de megmondom őszintén az ufók mellett nekem az XMG Neo / Oasis a kedvencem a kis vizes blokkjával. Per pillanat jobb hőmérsékleteket és teljesítményt produkál csendben barátságos méret mellett, mint az atom X170.
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez a CPU még trottyolva is megeszi reggelire a 10 magosodat
. -
-
-
Bedepi
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezt azért meg lehetne cáfolni.
Van, hogy nem elég 
-
motifator
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Egy ideje ez a hűtés van a GP/GE sorozatban, ráférne egy frissítés, de ha azt nézzük, hogy itt kb. 190W környékén disszipál a cucc, annyira nem is rossz. Tény, hogy egy unlock cpu felesleges ez alá a hűtés alá, mert semmi tartaléka nincs. Viszont amit produkál a 12. gen, az nem elhanyagolható. Minimum 30%-ot ver bármelyik mobil cpu-ra, ez egy generáció alatt azért nem olyan rossz.
-
-
VibeX
tag
Köszi. Na akkor. Quiet mode, proci 99%, jatekokra allitok fps limitet az nvidia control panelben (termeszetesen amelyik jatekban adott ez a lehetoseg, azon belul teszem meg), es kesz, helyben vagyunk. Azt mondom igy mar egesz szepen el lehet vele lenni. Ha meg egy custom fan curve-t is tudnek csinalni a legion fan controllal...
-
Ezt olvastátok, láttátok már?

Gennyesre lopta magát videokártyákkal, procikkal, majd 20 év börtönt kapottEszem, f*szom megáll! Hova jut ez a világ!? A pénz, a pénz meg a pénz...

-
-
motifator
senior tag
21W teljesítmény mellett 65 fok azért nem olyan nagy durranás, meg ez a kép sokat nem árul el, jó lenne látni az órajeleket, a CPU itt alig ketyeg, legalább is ez nem túl nagy terhelés. HWinfo-t használd, ha meg akarod nézni, hogy dolgozik a rendszer. És én is azt mondom, hogy inkább a Mesterhez vidd, ha nem boldogulsz vele. Felesleges kísérletezni.
-
-
-
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
én már a sata m2ket is elpasszoltam amíg volt valami ára.
-
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
de sz.r, csak 4 ssd fér bele...

-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezeknek az anyaga NBR.
Többféle NBR van, többféle szín, szín azonosíthatja az anyagot.
Ami itthon általában kapható az 100 °C-ig bírja.
Amit a kínai adott mellé az valami feketített befőttes gumi lehetett.
Ha nagyon jót akarsz, akkor keress HNBR anyagból, az zöld színű, klímások használják pl. az 150°C-ig jó.
-
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez egy 3 forintos tétel, "o-gyűrű" néven keresd. Bármelyik vasbolt kb. darabra árulja.
-
-
hfrici
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Csak agyalok... kábelkötegelő nem lenne jó a gumi helyett???
-
Csikpaci
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, itt van 2 eladó használt gamer laptop, melyik lenne a legjobb választás?
Elvárások: Pubg, Warzone féle multis játékok, vagy esetleg mostanában megjelent gamek 60 fps körüli futtatása, nem kell, hogy max grafikán menjenek, csak ne zavarja a szemem a low beállítás. Igazából nem szoktam túl sokat játszani, de szeretnék egy megbízható viszonylag erős gamer laptopot, ami még jó lesz 2-3 évig. Általában a notebook képernyőjét fogom nézni, mert sokat utazok és ezeken a helyszíneken természetesen nem tudok monitort használni.
Ha esetleg ezeken kívül tudnátok javasolni használt laptopokat, azt is szívesen megnézem, köszi!
https://hardverapro.hu/apro/acer_predator_helios_300_ll0k/friss.html
https://hardverapro.hu/apro/asus_rog_g752vm_5/friss.html -
Ma mondom teszek fel új gumi gyűrűt az M.2 SSD bordára (1 volt szakadt) erre mit látok...(?)
A 4-ből 3-n szakadt 1 db gumi...mondom pff... /a Kínai nem tudott ebbe a kérdésbe segíteni, gumit külön nem "forgalmaz" (de most elküldöm neki a képet, hogy milyen szépen "szakad" el az a gumi...ami neki van a csomagban...)Kimentem a műhelybe és kerestem 8 db (jobb anyagú) hasonló gumi gyűrűt, ami még rámegy és fogja is rendesen...kicsit "vastagabb" de ez tuti nem fog el szakadni!

Aztán a helyzeten kicsit kellett változtatni, mert a gumi gyűrű vastagság miatt nem fért volna el vagy a másik SSD mellett, vagy más (egyéb.) alkatrész lett volna útba pont egyformán elhelyezése miatt...de megoldva!
-
Picco
addikt
bongeszes/irodai munkara atrakhatod a vantage-ben "quiet" modra, szamomra nem erezheto a kulonbseg, jatek kozben mar igen, ott is jatekonkent valtozik hogy mennyire.
csondes soha sem lesz mert 2.5cm vastagsagban kell hutenie 180w-nyi hoenergiat.
proci turbozasat ki lehet kapcsolni energiabeallitasoknal ha a maximum processor state-et 99%-ra allitod, sokan igy hasznaljak itt, en meg nem probaltam -
VibeX
tag
Üdv.
Hadd kerjek szepen egy kis segitseget.
Legion 5 17ACH6H eseteben milyen megoldas letezik meg arra, hogy ne legyen repcsi hangja a gepnek? Thermal modnal az automatikus figyeles vagy mi be van kapcsolva, ezen kivul meg valami okossag?
Esetleg a Lenovo fan control app-pal lehetne mokolgatni? -
motifator
senior tag
A gpu hot spot a gpu legmelegebb pontja, kicsit nagynak tűnik a különbség, ha azt mondod max 70 fok a GPU hőmérséklete. Viszont a grizzly kryonaut nem
a legalkalmasabb laptop kence, a Mester szerint ez inkább asztali tuning paszta nagy leszorítóerőhöz. Noktua NT-H1 (kell hősokk) vagy NT-H2 inkább. -
Picco
addikt
válasz
22balu
üzenetére
anyam borogass, van itt nemi fogalomzavar keremszepen

namostakkor:
1. anelkul hogy tudnad a program nevet, nem fogsz tudni erdemben segiteni.2. iris = intel cpuba integralt szar atnevezve, talan 9ik gentol hivjak igy
geforce consumer, nem uzleti
quadro az uzleti vonalaz is sokat segitene ha tudnad hogy mit hasznal most ami elverzett...integralt szart, geforceot, vagy quadrot, persze modell szam kellene.
az is lehet hogy nincs gpu gyorsitas a programba, tehat a fent emlitett elso pont az egyik legfontosabb kinyomoznivalo -
Picco
addikt
válasz
22balu
üzenetére
ilyen esetben a programhoz kell valasztani a laptopot. azt is megneznem helyedben hogy quadro vs geforce kozott mekkora a teljesitmeny kulonbseg, lehet hogy nem kell quadrora adnod a fejed, bar profibb programokhoz az ajanlott.
megnezed hogy a tervezo progihoz mi az optimalis, GPU gyorsitott e vagy sem bar 90% hogy CUDA only, tehat thinkpad/precision/hp Zbook vonalon gondolkoznek a helyedben valami izmos quadroval. szeritem ebben a topicban nagyon kevesen hasznaljak a laptopjaikat erre a celra. en thinkpad "hivo" vagyok, nagyon ritkan robbannak le.
keszulj fel lelekben a quadros laptopok araira. -
Sakab
senior tag
Sziasztok ismét, pár nappal ezelőtt kérdeztem, hogy mitől lehet a legion 5-nek ez a ventilátor random üresjárati fel-fel pörgése. Megoldódott, Win10 vissza ment is abba is hagyta. Ránéztem a hőfokokra azért és üresjáraton volt kb 70 fok a GPU CPU. Ma megjött a Grizzly Kinauant, kitakaritottam szépen, újrakentem és láss csodát az üresjárati 35 fok, terhelten minden max 70 körül megáll. Kivéve a GPU Hotspot az Aida szerint. Az kb 85-87 fok, amit sokallok kicsit. Ez maga a GPU magja lenne, vagy mi nem kap kellő hűtést?
-
FőDudu
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Nekem jol jon a windows hello - bar mostanaban szemuvegben es fejhallgatoval a fejemen mar nem ismer meg

Kitalalhatnanak mar valami hasonlo megoldast tavoli asztalos azonositashoz, mert lassan minden gephez kulon admin jelszo lesz (meg domainban is ez az uj trend) es lassan nehez lesz fejben tartani.... (ha meg a password bank jelszavat szerzi meg valami tamado akkor ugyanott van).
Szoval van amikor hasznos - egyebkent en is el lennek nelkule - meetingeken ugyis kep nelkul tolom, ne lassk ha unom vagy kajalok vagy tok mast csinalok...
-
FőDudu
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Van aki kepes megszokni azt az okadek billentyuzetet es nem kell neki a web kamera sem...

Technikailag korrekt gepnek tunik, de a Razerhez kepest ugyebar a kinezete ugymond izlesek es pofonok...
-
2018
senior tag
válasz
lostprophet
üzenetére
Teljesen jó, folyékony fém pasztázás van benne, és nagyon erős játékra is a 12 gb vramnak hála még tartós is. Vapor chamber hűtése van gőzkamrás technológia, ez a top most laptopokba. Nem tudok ellene negatívat megemlíteni.
-
lostprophet
aktív tag
Sziasztok!
Az ASUS ROG Strix G513QY típusú laptopról van valakinek személyes tapasztalata?
https://radium.hu/asus-rog-strix-g513qy-32-gb-ram-1000-gb-ssd-43805.html -
22balu
aktív tag
Sziasztok,
még tavaly sikeresen sikerült kiválasztanom a legion 5 öm a ti ajánlásaitok alapján amit köszönök is
de most egy újabb segítség kéne nem igazán gamer kategoria de talán itt jobb választ kapok mint a másik topikban. szóval tervező programhoz kell a gép nulla játékhoz , izmos videokártya sok giga rammal
15.4 collal lehetőleg vagy nagyon max 14 .Egy hölgynek lenne lehetőleg ne legyen 5 kg
. a keret 550-650e ft. Köszi -
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Hát azzal jár, jah. Azért van a gép, hogy működjön, nem azért, hogy simogassam. Ha van rajta usb, akkor használom, ha nincs, akkor nem. Ha nem bírja, akkor eltervezték, majd egy garis javítás után konstatálom, hogy erre nem alkalmas, de addig nem izgat különösebben. Mondjuk magamat ismerve úgyse rendelem meg a hűtőt, mert megy nélküle is, aztán lehet, pár hét múlva már nem is lesz nálam a gép.
-
FőDudu
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Meg annak a tapjat is a laptop szabalyozza?
Marmint a 20V koruli feszultsegbol a laptop csinaljon 5 Voltot?
Az hotermelessel jar, mert veszteseg mentes atalakito nincs.Persze lehet, hogy olben hasznalva kenyelmetlen a masodik tap - en pl. sosem hasznalom olben vagy agyban vagy kanapen. Szigoruan asztalon - de ugye nem vagyunk egyformak.
-
echterion
nagyúr
válasz
nggabi
üzenetére
Mé', legalább hűs lenne az alja.
Én most gondolkodom annak a 4 ventis DeepCool Multi Core X6 csodának a megvételén, annyian dicsérik, hátha nálam is beválik. -
-
Picco
addikt
válasz
thompherkins
üzenetére
melyik a legjobb/legtartósabb vétel? vs vidókártya majdnem mindegy milyen
ez elege ellentmondasos.
paviliont akkor se ha fizetnek erte, kb az osszes szutyok es nagyon gyakran mefordulnak nalam javitasra.
en szemely szerint a 11300Ht hanyagolnam es nem vennek mar 4 magosat foleg ha hosszu tavon szeretned megtartani.2021es legion szeria jol sikerult eppen ezert elegge nehezen beszerezheto itthon es/vagy tul van arazva. kb a topic felenek legionja van es tobbsegunk meg van elegedve vele.
annyit nem art meg tudni hogy 3050 es 3060 kozott ha jol van hutve oriasi a teljesitmeny szakadek
sok sikert, remelem ez segitett picit
-
sziasztok!
Tudtok segíteni 17 col környékén melyik a legjobb/legtartósabb vétel?Van valakinek összehasonlítási alapja, hogy a 15,6 és 17 között van akkora eltérés, hogy érdemes nézegetni? Rádásul a választék is sokkal gyatrább.
Nem hordozós és nem monitorra kötős laptop kellene, a játék igény nem túl erős inkább MMORPG és 3-4 éves gamek, szóval a vidókártya majdnem mindegy milyen, csak legyen dedikált. A tartósság, összeszereltség lenne a fontosabb.
Érdemes e a 11 gen procikat nézni vagy elég a 10 gen tavalyi? AMD vagy Intel? A sebességről , FPS-ről találok adatot, de mennyire hangosak pl böngészés közben, már nem annyiraEzeket találtam:
HP Pavilion Gaming 16" Intel® Core™ i5 10300H
Lenovo legion 17" Intel Core i5-11400H
Dell G15 15,6" Processzor: Intel® Core™ i5 11400HTi milyet választanátok? Üzletit is nézegettem, de nem tudom a iGPUk mennyire alkalmasak játékra, tényleg napi 1-2 óra gaming, de az jó lenne ha menne.
-
Mikulásbá
nagyúr
-
Smithy87
senior tag
Tök jó, hogy 95W-ot tud a 3050TI a legion 5-ömben mert silent módban használom hogy ne legyen annyira hangos XD
-
kispx
addikt
Sziasztok,
van valakinek infója, hogy melyik hónaptól kezdve lehet kapni a 2022-es rog zephyrusokat (esetleg a hp omeneket)? -
-
mihione
őstag
Sajnos a paypal nagyon szarul valt,ha ott is fizettem mindig atallitottam a bankomra a valtast.Gondolom a visszavaltasbol lett ennyivel kevesebb.Amugy en nem eroltetnen ezt az olcso gpu temat,csodak sajnos nincsenek,foleg azoknal nem akik mar ebayen hirdetnek tehat valszeg tisztaban vannak a hasznaltpiaci arakkal.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Mert? Meghagyom neked azt a cuki ajánlatot.
-
echterion
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A jó pap holtig tanul.
Miki szó szerint értelmezi ezt.
-
Én csak vásárolni szoktam. Legutóbb a wifi kártyát vettem onnan PayPallal.
Egyébként visszafizette a pénzt PayPal szerint, csak mivel forint alapú hitelkártyát használok így mint néztem buktam 9 ezer forintot.
Naná hogy nem veszem meg újra, sőt, mint látom okosabb nálam.
A bakszámlára még nem jött meg az összeg....illetve még nem látom.
Volt már hogy utaltak nekem vissza és ment szépen vissza forintosítva. -
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86
üzenetére
Ha linuxod van, akkor en siman virtualizalnam a masik gepre.
Az SSD-rol lehet Acronis True Image backupot kesziteni, azt meg Vmware Workstation kepes futtatni. Innentol azon hasznalod amin akarod.
En komplett linuxos szervert rantottam be nem egyet Vmware cluster ala. Kb 5 eve. Azota is mennek.
Persze ha nem kicsi az SSD-d, vagy valami nagyon egzotikus fajl rendszert hasznalsz (amit mondjuk a Vmware (vagy az Acronis nem ismer), akkor az image sem lesz kicsi.
-
echterion
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen videókártyát?
- Horgász topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Túra és kirándulás topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Muerte