Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Gergello
üzenetére
1060 6GB kvázi népkártya, az érdekes, mivel a mai napig HIGH 40+-al játszok vele...
1080p-ben. Most azt nézzük, hogy 5 éves kártya, és még mindig kb. gondtalanul kiszolgál... Szerintem 6GB alatti RTX-ek kvázi parasztvakítás kategóriába számítanak, "há legyen benne valami" vérpistike meglátja az ERTÉIX felíratott apuci meg hitelre be*assza a kosárba... az, hogy kvázi gyengébb mint maga korában az 1050 (Ti meg már budgetkirálynak számított) az már más kérdés, illetve jelen körülmények között kvázi esport játékra használható... Azért egy közel 400K+ konfigon (covid ide yoda), nem low-meden akarok játszani... mert nem fér bele több vramba
, de a gpu bírja a strapát... ez szimpla "budgetezés...", há megveszik így is felkiáltással, szerintem... -
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Azért azt vedd figyelembe hogy ezek belépő kártyák, nem a hardcore igényeket szolgálják ki velük.
Inkább az olyanokat mint a haverom, aki azzal is megelégszik ha egy játék valahogy elmegyeget 30-60 fps között is, esetleg mediumon. Full nem zavarja hogy a papíron azonos specifikációjú Legion amit mellette az öccse hajt 2x annyi fps-t hoz, neki az megy és
mekkora királyság már hogy a 2060 kiprésel neki 65 fps-t mediomon a Doom Eternalból, én meg behányok ha ránézek, végigvinni se tudnám úgy.
Hidd el akiknek ezek a kártyák szólnak azokat zömében nem zavarja hogy ha emiatt kell lejjebb venniük a grafikát hogy beleférjenek a vramba.
Azok szívnak vele akiknek az igényeik alapból magasabbak lennének de anyagi okoból kötnek ki ilyen kártyával szerelt gépek mellett.Gergello: Ez lehet a másik ok, ebben is van valami.
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
En azert eros ki....nak erzem a 4GB video memoriat a 3050 szerianal.
Amint lattuk par ujabb cucc mar a 6 gigaba sem fer bele - igy a 3060 szeria is necces, erre kihoznak egy olyat amin meg annyi sincs?
Ertem en, hogy ily modon skalazni kell a teljesitmeny szinteket, mert kulonben a kutya nem venne meg a dragabb cucokat ha a kisebb is ~80% teljesitmenyt tud ugyanott.
De ez pont nem lenne szukseges most, hiszen nem tudnak annyit gyartani amennyire igeny lenne. Apple jellegu szemet lehuzasnak erzem.
-
Mert 4K-s renderelésre vannak optimalizálva a nextgen konzolok és oda azért kell a sok vram. De azért az vicc, hogy nem tudja a 3D motor leskálázni a textúrákat és a FullHD-hoz is belegyömöszöli a vram-ba a 4K-s textúrákat. Lehet, hogy vaskalapos vagyok, de ha egy játék nem megy rendesen a vasamon (ami azért nem a legfrissebb, de azért nem is rossz) akkor megy a levesbe és ennek hangot is adok ott ahol tudok. Ilyen volt a SQUADRONS is; kihoznak egy űrhajó szimulátor játékot ami NEM TÁMOGATJA a HOTAS-t???
Hát mekkora orbitális péniszek ülnek az EA-nál? -
schottgun
tag
válasz
KillHates
üzenetére
Annyit hozzáfűznék, az is gyakori, hogy nem látja a videomemóriát a játék.
Például Resident Evil Village 4GB helyett 3,8-at engedett kihasználni, továbbá Death Stranding már csak 3,5GB-ot, ami azt eredményezte, hogy 2,8GB-os beállításokkal lehetett játszhatóvá tenni, ami 30% mínusz a kihasználtságra nézve. (A Village-t, pont be tudtam lőni 3,8GB-ra) -
Ez oké, bár ez is inkább a fejlesztők rovására írható, mert 4GB-ba azért el kell férne pár textúrának, ha a FullHD felmondástvesszük alapul. Miért van az, hogy a 8GB a 4K rendereléshez elég, akkor a negyed akkora felbontáshoz meg kevés a fele akkorányi 4GB? Manapság meg eleve konzol-kompatibilis minden játék, azok meg eleve kevesebb videómemóriával operálnak.
-
Speedy007
addikt
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Fut az régebbi cuccoson is. Nem tudom hány fps nálam, mert az MSI AB itt nem üzemel, de ultra vagyis maxon a P5200 szépen fut teljesen játszható. Le is foglalt szépen (HW info szerint) 8,5GB VRam-ot, amit nem tudom egy 3060 vagy egy 3070 hogy köhögött volna ki főleg egy 3050Ti ultran.
És mind ezt 4/8 -as procival, pedig 6/12 és 8/16 az ajánlott. Hosszútávon a minőségi megjelenítés miatt kell a 8GB feletti fedélzeti memória, vagyis 3080-as a nyerő sajnos. Vagy egy jó quadro.
-
válasz
Speedy007
üzenetére
Ez oké, de ott van a Dacia akármi, ami képesek voltak valami 66 lóerős motorral kihozni és az egész autós újságíró társadalom azt ekézi... Aztán meg a másik fele ennek, hogy mindenki azon picsog, hogy 8-10 litereket fogyasztanak az autók...
Érdekes ott a majd 20 éves 32 lóerős Smartunk ami vígan elkocog akkor is 3.5 literrel, ha a belét kitaposom. -
Whysperer
addikt
Na megjött a uj legion 5-m 5600h + rtx 3060-as. érdekes windows 11 es legion softwate silence modvan a power settingsenl a cput max 100-rol 99-re teve allo windows 11-be semmi nem futva porog a venti. van valakinek tippje ha nemnfut semmi miert pörögnek a ventik ezerrel?
-
Dhampir
félisten
válasz
schottgun
üzenetére
Comparison of Mobile Processors (CPU Benchmarks)
A 638. helyre listázza az AMD A10-5750M processzort. Egy jobbféle okostelefonos proci valószínűleg már letaszajtja egykori trónjáról.
A böngészőben a hardveres gyorsítást érdemes lehet bekapcsolni avagy néha kikapcsolni(?).
-
schottgun
tag
-
Dhampir
félisten
válasz
KillHates
üzenetére
Amint ebben a fórumban is olvasható időnként, sokaknak nem elég a kevesebb, elvégre ha lehet jobb is, akkor nyilván azt választja a vásárló, ameddig nyújtózkodhat.

Való igaz, hogy atyáinkat még nem hozták lázba a poszt-apokaliptikus videójátékok (pedig "zombik" és másféle szörnyetegek már akkor is léteztek, méghozzá a valóságban), hiszen elég volt nekik átharcolni és megélni a rettenetes világháborúkat.

-
echterion
nagyúr
válasz
Smithy87
üzenetére
Az erős motornak nem az a lényege, hogy 180-nal menj pályán, hanem, hogy a 75-80-nal döcögő teherautót biztonságosan meg tudd előzni a 4-esen (most már egy jó nagy szakaszon kész van, így hála a királyunknak (
), nem oly életveszélyes, mint régen volt) vagy pl. a 81-esen. Legyen tartalék a rendszerben, nekem nyugalmat, biztonságot ad.Amúgy a 3050ti sztem is elég most még mindenre fullHD, annál erősebb vga az "píszímustárrész" kategória.
-
-
Speedy007
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
Talán azért mert nem volt más akkor .. Rendszer váltás után sorra cserélték le a keleti autókat nyugatira függetlenül attól hogy szarabb állapotban volt mint ami neki volt előtte.. Talán ez áll a háttérben a PC világban a csapból is olyan tartalmak folynak hogy ez meg ez ilyen s olyan értékekre képes a valóságban más a képlet.. Itt az én példám én a Forza 5-tel képtelen vagyok úgy játszani hogy mókolni ne kelljen a gépen de itt a csoportban soknak csuklóból megy az adott cím. Vagy az Euro Truck Simulator 2 i5 9300H-val és GTX 1660TI-vel tökéletesen futott úgy hogy közben ment a háttérben a Discord, Lenovo Legion 5 esetén ez úgy jött össze mert szerintem köze lehet hozzá hogy a regisztrációs adatbázisban kikapcsoltam azokat amiket a 2018-s fórumtárs javasolt korábban addig állandóan össze omlott a játék ha ment a háttérben a Discord
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Ne haragudj, de akinek FullHD felbontáson nem elég egy 3050 teljesítménye, az játsszon azzal ami vele egyidős
Ott legalább garantált a happy-finish
Azért vicc, hogy már ha valamin nem megy 200 fps-el a fosofgyuti, akkor az már hulladék
Ez olyan mint a mai autógyártás; ha nicsen egy autó 150 lóerős akkor az már ilyen-olyan fostalicska. Apáinknak meg érdekes módon elég volt a 36 lóerős Wartburg is a boldogsághoz
-
3L1T3
addikt
Surface billentyűzet gravírozásban ki tud nekem segíteni?
-
-
DonAttilas
tag
Tudom, hogy off topic, de mégis tőletek szeretnék tanácsot kérni. Édesanyámnak vásárolnánk notebookot. Nulla játék, leginkább irodai programokra, böngészésre kellene. A keret 200.000 forint körül van. Mit ajánlanátok? Tudom, hogy a mostani árak mellet ez nem a legjobb keret, viszont ennyit tudunk rászánni. Fontos, hogy új legyen. Nem a legszuperebb notebook kell, hanem ami ebben az árban a legjobban hozza az elvártakat, és tartós lesz valamennyire.
Köszönöm előre is a segítségeket, akár privátba is! -
echterion
nagyúr
Hm, német Amazon Dell G15 nem rossz áron: 800€ -> kb. 300k. Igaz, csak 4mag8szál a proci, de 3050ti-vel elég jó ár ez, főleg a hazai árakaqt nézegetve. Amazon az eladó, szóval a gari is oké. Persze német bill., de hát valamit valamiért.
-
-
Pakmara
őstag
válasz
motifator
üzenetére
Alapvetően GPU-ról van szó, de nagy vonalakban gondolom hasonlóan kellene működnie energiaellátás szempontjából a kettőnek. Ezekből indultam ki:
Akkora mértékben csökentem a feszültséget (U), hogy a kártya stabil maradjon és tudja tartani a stock beállításnál elért frekit ha terhelést adok neki (benchelek), azaz stock állapottal közel megegyező eredményt kapjak. Ha ezen a beállításon kb arányosan csökken az áramfelvétel (P) a teszt alatt, akkor ha jól gondolom az áramerősség (I) nem nőhet.
De nem akarom teljesen szétrollkodni a topikot, uh ha valaki szakavatottnak érzi magát a témában és érez erőt egy kis magyarázatra azt megkeresném privátban. Mert lennének még kérdéseim
Köszi, Pakmara
-
motifator
senior tag
válasz
Pakmara
üzenetére
Szia, ha a fizikát veszed alapul, akkor igen. P = U * I. Az alaplapod alkatrészeinek a tűrése szab határt, hogy mit bír majd, illetve a CPU, hogy adott UV mellett mennyire lesz stabil, de mivel említetted, hogy asztali gépről van szó, miért olyan fontos, hogy alulfeszeld a CPU-t? A laptopoknál az elégtelen pasztázás, vagy a hűtés korlátai miatt lehet erre szükség, de csak módjával. Asztali gépnél, ha a ház / kialakítás engedi, olyan hűtést pattintasz bele, amit akarsz. Miért szeretnéd alulfeszelni a procit?
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Bárcsak ne akartam volna a csipeszes írómmal felnyomni a 110W vbios-t a kártyámra, ami sikerült, csak aztán
.....az biztos számomra hogy a Stalker 2 még a régi kártyámon is simán fog futni az Unreal Engine 5 miatt.
A Chernobylite is repeszt még ezen a régi kártyán is, ami megmutatja
kb mire számíthatok azon paraméterek mellett amit használni szoktam. Ha nem akarok "8k, 300fps, 36000000Hz"
mellett élvezkedni akkor nem fog csalódás érni. Bár jós nem vagyok meg követni sem követem ki mit mondott erről-arról, az eddigi tapasztalataimra támaszkodva nem izgulok túlságosan a Stalker miatt. Sokkal inkább mi lesz az elkövetkező időszakban, milyen világ fog felépülni azok részéről akik alakítják.
Nem szeretek korlátok közé szorulni, a régi laposok sokkal jobban bejönnek mint a mostaniak amik lassan megmondják mit hogyan használhatok. Rossz előérzet vesz körül. Mondjuk most hogy beszereztem + 2 Gt70-es lapost a meglévő mellé eléggé lenyugodtam.....na hogy egy egy komplett gépet olcsóbban vagy azon az áron szereztem be mint egy "új" alaplapot magában.
Hát érdekes. Nekem csak a játék miatt fontos a bizonyos naprakészség. Amúgy csak netezek, filmet nézek szóval semmi munka. Viszont ha kárt idéztem magamnak az megnyom, nem beszélve hogy nem megy az ego -mhoz, azt vissza kell csinálnom kerül amibe kerül.
Továbbá jó érzés hogy lego hardver birtokosa vagyok, a hibás komponenst külön tudom választani, mint most és azért tudok tovább létezni akkor is ha nagy baj lett. Lesz ami lesz túlélem és ha nem akkor idővel orvosolom. Az a HD 4000 is jó sok mindenre annyira nem szaladt el még a világ.
A lényeg nem mindig a teljesítmény a nyers erő számít, inkább az hogy boldoggá tegyen az ami van.
-
Dhampir
félisten
Bárcsak ismét lenne 130 Watt TGP RTX 3060 VGA-val felszerelt laptop, ami már hellyel-közzel a S.T.A.L.K.E.R. 2-höz is meg fog felelni. Olyan mindent elsöprő, "egyszer volt Budán kutyavásár" értékesítés megismétlődhetne, mint júniusban a hazai Alzában kapható 350 000 Ft-os Lenovo Legion 5.
Vélhetően a Lenovo árulta idén a legjobban felszerelt laptopot, legalábbis a fenti videokártyára értve, ha nem tévedek. A többi gyártó ugyanilyen típusnevű kártyái valamivel gyengébbek. Még az Usanotebooknál értékesített bemutató laptopot is elvitték. Érthetetlen, hogy nem rendelt belőle többet a forgalmazó, kérdőjelesen talán valamiféle behozatali kvóta volt erre (?), viszont úgy tűnik, hogy a határainkon túl most is van minden.
Amíg ismét lesz valamilyen érdemi laptop, addig lebutított grafikával még megy az Intel HD Graphics 4000 támogatásával például a "Call of Pripyat" és a többi régi S.T.A.L.K.E.R., csak a kis Intel iGPU bírja ki még sokáig. Persze alighanem már a legolcsóbb 11. generációs Intel Core i3-1115G4 prociban lévő Intel UHD Graphics Xe G4 48EUs is valamivel többet nyújtana az avítt Intel Graphics HD 4000 teljesítményénél.
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
OFF témával kezdenék
lévén asztali gépről van szó. Viszont úgy látom itt van egyben a legtöbb tapasztalat UV-al kapcsolatban. UV és az áramerősség kapcsolatáról lenne kérdésem. (A korábbi kommentekben leírt tűlzott UV intelmek gondolom asztali gépre is ugyanúgy érvényesek lehetnek).Áramerősség monitorozásához a HWinfo-ban írt számokra lehet alapozni? Jól gondolom, hogy ha egy feszültség csökkenéssel közel arányos TDP limit csökkenés is történik akkor nem tud elszaladni az áramerősség? Stock és UV beállítást áramerősség szempontjából még nem néztem össze de az energia fogyasztás az láthatóan csökkent sw alapján és falból mérve is.
Sry, az offért.
Köszi, Pakmara -
isti0308
csendes tag
Srácok!
Csak szerintem fedezhető fel ezen a videón az új mothership?
-
FőDudu
veterán
válasz
conqver
üzenetére
Ramiris ugye nagyker. Tole megvette a kisker, gondolom akkor idnult a gari. 3 honap mulva eladtak a gepet az elozo tulajnak.
Elvileg vegfelhasznalo jelentkezhet a gyarto hazai kepviseletenel, hogy mikor vasarolta es akkor atirjak a szamla alapjan.
Gyakorlatilag majd kiderul.
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
A segítségeteket kérném: vettem a PH-n márciusban egy G 712LW lapost.
Kíváncsiságból ellenőriztem a garanciáját az Asus oldalán és ekkor ért a meglepetés.A termék már regisztrálva van.
Elosztó : Ramiris kft. Jótállás kezdete: 2020-11-29, Jótállás vége: 2024-02-17
Tulaj a számla szerint feb.18-án vette a Digiprime ( A&T Invest kft. ) -től.
Mi a picsa van?
Előző tulajt is átverték vagy csúszott a rendszer? -
válasz
vakablak93
üzenetére
Nekem a gépen van, OC (GPU) profilok is mentve vannak, de inkább csak monitorozás miatt van a gépen inkább.

-
FőDudu
veterán
-
Szotyi222
aktív tag
MSI AKCIÓ [link] .
Ha valki épp keres valmit. -
válasz
vakablak93
üzenetére
-
FőDudu
veterán
válasz
Apollo_21
üzenetére
En viszonylag ritkan veszek uj gepet (szerencsere anyagilag belefer(ne) kb barmikor) - elozo 2015-os Macbook Pro-m is birta ez ev elejeig.
Igaz, meg mukodik, akku is kicserelodott, uj SSD-t is kapott (azaz meg most is hibatlan) - de akartam egy hasonlot windows alatt.Razeren kivul nincs sok mas lehetoseg a MBP utan. Olyan touchpad es mart alu haz sehol mashol nincs mint az almas gepeken van.
Pedig en nem jatekra vettem - csak akartam egy viszonylag eros es minosegi gepet amiben van kraft ha kellene.
Igy kotottem ki a Razernel ami tudta a keresesem nagy reszet (fem haz, jo kijelzo, USB toltes, egy napot kibiro akku (marmint 8 ora munkaidot), nema az atlag webeesnel).
Nem a leg komolyabbat vettem meg - ez a 2070 Super verzio 300Hz kijelzovel, akkor mas meg nem volt elerheto.
Elegedett vagyok, sikerult nemara kihozni - meg kis UV-t is bir a procija (105mV). KH megkente folyekony femmel is. -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Lehet az MSI AB csinal valami ilyesmit.
Probald ki alkalom adtan. Semmit sem kell beallitani, csak elinditod es a GPU lekerdezgetese miatt jon a fogyasztas....Nem is hasznalom, ez igy marhasag. Kihoztam egy nema gepet, erre egy progi konstansz 20+ wattos fogyasztast csinal. Nem vesztem meg....
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Megnezem majd, de nekem a Hwinfo 20W koruli ertekeket mutatott (atbootolva az NV GPU-s uzemmodba) - es akkuidoben is a 3-4 oras ido jott ki a (80 wattos akkubol a) Razeremen es a ceges 3070-es gepen is. Aztan lehet, hogy ugyanaz a hiba mint amikor a Razeremen 145W fogyasztast mutat

Utobbi ugyanis lehetetlen a 90W+15W boost-ot tudo gep eseten. Pedig van rola screenshotom.
Lehet a 20W alap fogyasztas az MSI Afterburner hozomanya. Majd letesztelem nelkule.
Amit emlitettel azt meg nem probaltam, a mostani taskam mar tud ilyen kabel kivezetest, de igazabol 1-2 orat vagyok max tavol a konnektoroktol, igy meg nem kellett.
Mostanaban nem repultem, autoban meg van USB port is ha tolteni kene valamit.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Telefomhoz/kamerámhoz használom gyorstöltőnek Thunderbolt csatiról a gépet utazáskor, 2 USB-A-type-C kábellel kivezetem a kraftot az altatott notiból a táskán kívülre. Windowsban be lehet ezt állítani, onnantól van egy szép nagy powerbankom

Lényegében én pontosan az ellentétét csinálom annak amit te csinálsz. Te töltőt dugsz a type-c csatira, én ezzel szemben onnan kivezetem a gép akkujából a kakaót
, azaz másképp de nekem is fontos a gép akku teljesítménye.Nekem ezt mutatja a Hwinfo, alap netezős fogyasztásnak a 2070-hez ebben a pillanatban: [kép]
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Ezt most nem ertem.
NV dedikalt GPU siman elnyel ~20 wattot, akkor is ha semmit sem csinal.Az MSI afterburner az Optimusos gepeken kenyszeriti ki a dedikalt gpu hasznalatat, mert nonstop hozzanyul a GPU-hoz. Persze, olyan gepen ahol nincs prociba integralt ott felesleges, ahogy irod.
Mit csinal a geped TB3 csatirol? Kulso monitor, vagy kulso GPU log rajta? Nem jott at a mondandod lenyege.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Mivel nekem is Clevom van amiben éppenséggel még csak lehetőség sincs igp-t használni, meg kell cáfoljalak, az akkum állapota már csak 67%-os de így is simán elnetezek stb vele 3,5 órát, úgy hogy közben még az akkuszufla egy részét TB3 csatiról a telefonom gyorstöltésére is használom.
De minek az MSI afterburner ha nincs rá szükség? Csak azért kapcsoljam be hogy piszkálni kezdje a GPU-t
Nekem a gépemen sincs fenn mert minek....
Nyilván lehetpróbálgatni hogy játék alatt mit bírna, gondolom, akkor fél óra alatt lehalna, de legyünk őszinték olyat úgy se csinál senki.Tudom mit írtál feljebb, de azért ránéztem mit ír a Hwinfo most így netezés közben a 2070 fogyasztására: 7W
-
FőDudu
veterán
válasz
Apollo_21
üzenetére
Nem is kell ilyenen porogni.
Ma reggel a Cyberport hasznalt notijainak oldalara futottam ra.

Ott 6800 Euronal indult a hasznalt notik sora....Macbook Pro 16", I9, 64GB memoria, 4 v 8 TB SSd.
Es ha jol remlik ez meg nem is a durvabb VGA volt, hanem csak a R5300.Azaz egy 2018-as cuccert kernek ennyit.
(az mas kerdes, hogy az ujabb 16" 4e Euro kornyeken valoszinuleg porig alazza)Szerk: kikerestem. Majdnem uj a gep. [link]
De akkor is a GPU nem egy mai darab.... -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Ugy ertem, hogy 2 ora alatti akkuval gepet kihozni (szerintem) szegyen.
Az Nvidia GPU uresben bekap 25-30 wattot, siman kiprobalhatod.
Csak be kell kapcsolnod az MSI Afterburnert. Az nonstop piszkalja a GPU-t, pont mintha egy olyan geped lenne ami alapbol csak azzal szerelt.Nem josolok nagy akkuidot semelyik laposnak aminel akkurol megy a dedikalt NV GPU.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Ha megtudod, légyszi oszd meg velünk.

FőDudu: nem használok TC-t, csak intéző, ott hiába próbálok belelépni, nem enged. Ezért bem szedem le a TC-t, annyira azért nem lényeg, csak nah.

-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93
üzenetére
Most esik le nem is lehetne Freesync sehogy sem benne, hiszen a gépben semmilyen radeon nincs még igp formájában sem, hisz a gép azokkal a Ryzenekkel jelenik meg amik nem rendelkeznek igp-vel, nem pedig G sorozatóú APU-val.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Freesync nem hiszem, ezekben a nagy Clevokban G-sync szokott lenni nem hiszem hogy kihagynák hisz az előző AM4-es gép is G-syncet tudott, valamint a GPU továbbra is Nvidia ezért is valószínűbb az utóbbi.
Gémer lapost a többség rajtad kívül nem feltétlenül akkuméret alapján ítél
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezzel párhuzamosan megérkeztek a belépő Desktop procis gémer Clevo modellek utódai is
RTX 3050 GPU-val (ideje volt), NK70S (gondolom jön majd az NK 50S is): [link]
Öröm látni hogy a Clevo ezeknél is szintet lépett, már nem azt a puha gagyi műanyagot használják mint régen, sokkal klasszabbul néznek ki már az olcsóbb gépeik is.
Kellemesen szolid kis kinézete van, szerintetek?
#73218 FőDudu: Az egy régi modell a P870D -a két alapján legalábbis - ez a régebbi Clevo sorozatokhoz tartozik, ezt a modellt váltotta az X170, és igen valóban egy szörnyeteg

-
FőDudu
veterán
A GPU meres egy kalap szar. Marmint progival.
Nekem a Razer 90 wattos GPU-ja mutatott mar 145W felvett teljesitmenyt.
Szoval progira nem nagyon hagyatkoznek. Probaltam Hwinfo, XTU, coretemp es egyb progikat is.Egy pontosabb konnektori vagy lakatfogos muszerrel mar esetleg kozelito erteket lehetne merni a teljesitmeny felvetelrol. Nekem meg nem sikerult. Igaz nem is igazan izgat.
Amit nezek az megy, a tobbi nem lenyeg.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Erdekes szornyeteg. 32mm vastagsag, nem irja van-e freesync (vagy csak en nem talalom, egyik helyen 105W CPU TDP, masik linken mar csak 65W ugyanarra a procira...
A 62Wh akku az inkabb a bele se tegyek kategoria, kar vele novelni a sulyat. Adjon abban a sulyban egy beepitett tapot es mindenki boldog....
-
vakablak93
őstag
Már megjelent a bga mobil Intel procikkal szerelt utódja a tavalyi AM4-es NH55-nek, erre most megjelenik egy újabb AM4-es gép az Ryzen 5000 szériával, GPU-ban RTX 3070-ig, elsőként az Eurocomnál: [link]
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Se explorer, se total commander, se disk management nem mutatja kulon.
Meg eleve, az indito link is egy belso windowsos exe fajlra mutat.c:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.254428597CFE2_1.3266.27842.0_x64__8wekyb3d8bbwe\HaloInfinite.exe
Ha jobban megnezed, akkor ez a konyvtar egy Link (mert amikor belelepsz, akkor megvaltozik a kijelzett szabad terulet a meghajton). Es el is jutottunk a windowsos Symlink kerdesekhez.
Tehat nalatok lehet, hogy kulon mutatja az adott program a linkeket - de alapbol ez egy sima konyvtar amire csinaltak egy symlinket.
Mondjuk en eleve Adminkent futtatom a Total Commandert - szoval lehet ezert latom a konyvtar tartalmat. Es persze be van kapcsolva, hogy mutassa a hidden es system fajlokat is.
Amugy 'DIR /AL /S C:\' kilistazza az ilyen jellegu linkeket... (az elejen, Symlink v agy Junction)
-
Speedy007
addikt
válasz
Evil Snowman
üzenetére
-
FőDudu
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Gondolom ezzel is az anti cheat vonalat erositik, nem lehet egyszeru halandonak atirogatni a dolgokat.
A masik a Malak altal emlegetett Sandbox lehet - bar azt ugye peldaul processzorok altal tamogatott modon is meg tudnak oldani. Igaz a Windows sandboxing az Pro vagy Ent verziot kovetel meg - gamereknel meg ritkan van ilyen per default.
-
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nekem nincs ilyen.
Legalabbis a Halo Infinite nem csinalt hasonlot. Pedig GPU PC amivel lejott. -
FőDudu
veterán
Ne is mondd. Leszedtem ezt a Vanguard nevu szemetet. Regisztraljak Battle.Net-re. Aztan megerosites.Aztan kulon Activision-re is. Majd 2 faktoros azonositast is kert. Majd 5 percig shadereket frissitett ( a frissen letoltott jatekhoz), majd aztan meg megfrissitette magat es kert egy ujrainditast.
Nem sietek sehova, de k.. anyjukert nem tudjak megoldani, hogy a legfrisebb verzio toltodjon le es ne kelljen rogton frissiteni meg ujra inditgatni....

Amugy nekem ez nem jon be, megy a lecsoba....
-
válasz
echterion
üzenetére
Ezért jó a virágbolti, az szépen alakítható.
A másik meg nem kell hozzá feltétlen internet, gondolok arra mikor elindítom a megvásárolt dolgot és előbb belép...Steam, Origin és a többi áruház. Pont ennek okán azt is lehúzom amit már megvettem.
Egy nyavalyás 3DMark futtatáshoz is csatlakozni kell az eredetinél. -
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nyilván nem a véletlen műve.
Nálam sem külön partícióként jelenik meg, csak épp nem lehet azzal a mappával semmit se csinálni, nem tudok olyan jogosultságot adni saját magamnak, hogy akár csak belenézhessek.
-
-
Speedy007
addikt
válasz
Evil Snowman
üzenetére
nekem a lenov vantage, a HDD sentinel látja a sajátgépben nem látszik.. talán a lemezkelő láthatja még esetleg
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36 GB RAM, 512GB SSD, Space Black - 27% ÁFA (0431AB)
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 8GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
1080p-ben. Most azt nézzük, hogy 5 éves kártya, és még mindig kb. gondtalanul kiszolgál... Szerintem 6GB alatti RTX-ek kvázi parasztvakítás kategóriába számítanak, "há legyen benne valami" vérpistike meglátja az ERTÉIX felíratott apuci meg hitelre be*assza a kosárba... az, hogy kvázi gyengébb mint maga korában az 1050 (Ti meg már budgetkirálynak számított) az már más kérdés, illetve jelen körülmények között kvázi esport játékra használható... Azért egy közel 400K+ konfigon (covid ide yoda), nem low-meden akarok játszani... mert nem fér bele több vramba
, de a gpu bírja a strapát... ez szimpla "budgetezés...", há megveszik így is felkiáltással, szerintem...

), nem oly életveszélyes, mint régen volt) vagy pl. a 81-esen. Legyen tartalék a rendszerben, nekem nyugalmat, biztonságot ad.
az én 3050 ti men is megy a halo infinite de csak szutykos 40 fpssel high/ultrán. Lehet fel kéne gyújtanom a gépet
Ez olyan mint a mai autógyártás; ha nicsen egy autó 150 lóerős akkor az már ilyen-olyan fostalicska. Apáinknak meg érdekes módon elég volt a 36 lóerős Wartburg is a boldogsághoz
"
lévén asztali gépről van szó. Viszont úgy látom itt van egyben a legtöbb tapasztalat UV-al kapcsolatban. UV és az áramerősség kapcsolatáról lenne kérdésem. (A korábbi kommentekben leírt tűlzott UV intelmek gondolom asztali gépre is ugyanúgy érvényesek lehetnek).

Muerte