Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Kipróbáltam melóhelyen is, poén, egy ősroncs Dlink dir-300-as wifi van itt meg Diginet, azzal 35-45ms között ingázik 47ms a plafon ping a Division2ben, ezek szerint a Telekomos routerrel(F@st 5670) és/vagy a hálózattal lehet valami

-
FőDudu
veterán
3 eve meg ADSL kapcsolatom volt (4mbit/20kbit). Aztan hirtelen a helyi telekom elkezdett boviteni. Elobb VDSL (40/10Mbit) majd GPON (optika) lett elerheto. Ma mar 2 GB az kerheto sebesseg - de tok felesleges. 300Mbit ami van, boven eleg mindenre.
Pedig en a vilag vegen lakom, ralatok a horvat hatarra. Utanam mar csak 1 haz van, aztan senkifoldje....
Szoval nem lehetetlen, hogy nalad is elerheto lesz komolyabb szelessav.
Persze, vannak elatkozott korzetek ahol nem eri meg fejleszteni.
De Debrecen pont nem olyan. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Tokmindegy, ugysem tudja egyik sima haztartasi eszkoz sem.
Legtobbszor internet kapcsolat sincs hozza. Egyedul egy combosabb tarolo ami ki tudna hasznalni - az nalam is ki birja maxolni a gigabitet. Abbol 2,5x gyorsabb mar jo lenne.
Nem tudom sima Sinology es Qnap otthoni cuccaibol mi tud 2,5GBps kapcsolatot.Halozatnal (home router) is csak par eszkoz van ami kliens oldalon tudja - a legtobb azoknal is csak WAN vagy epp GPON uplinken tud ilyen sebesseget.
ROG es Tplink van sundiszno kinezetuben (sok antenna korben), a Netgear cucca meg olyan mint egy felhajtott szarnyu Jedi urhajo.
Szalloda felujitasnal akartunk 2.5GBPS portokkal menni mert a meglevo kabelezes elbirna, de ugysincs olyan wifi (es meg sokaig nem is lesz) amit ki lehetne szolgalni stabil 2.5Gbps sebesseggel per szoba. Igy az egyszerubb 1GBPS per vegpont es per wifi antenna lett a halozat. Az is siman jo lesz vagy 5 evig, utana majd lehet optikat huzni mindenhova ahova kell. Ha kell. Azert remelem meg nem fejlodik olyan utemben az adat felhasznalas, hogy 5 ev mulva gigabit kapcsolat kell a mobiloknak. Ott azert a kepernyo erosen limitalja a dolgokat - hacsak nem TV-re tukroz akkor felesleges novelni a felbontast.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Sosem lesz olyan netem. Azért jó látni mit hasznász.
-
-
-
válasz
Hunattila
üzenetére
[link] Ezt érdemes elolvasnod. Én egy régi ...Paragon Hard Disk Manager™ 15 Professional...
(torrent)programot használok lemezkezelésre a win lemezkezelő helyett, a szívemhez nőtt, amolyan nyugdíjas program és még teljesen jó. Van még egy csomó ilyen sokkal újabbak.....
2GB felett modernebb laptopokban rendszernek UEFI-GPT párosítás (MBR helyett) partíciót használunk, illetve nagyobb kapacitású lemezeknél GPT partició kell, csak úgy tudod megcímezni a teljes lemezt.
Az új lemez addig nem lesz látható míg nincs installálva. Én migrálni szoktam, illetve vagy beteszek egy rendszer telepítőt és azzal készítek GPT-t. Adat lemezt is így készítek, ha a 2. lemezem túl nagy méretű, mint a múltkor vásárolt belső 5GB hdd.
Remélem nem mondtam túl sok hülyeséget.
-
nggabi
félisten
új korában nekem is ezt csinálta, kellett fél nap mire besült és visszament a cpu 93 fokról 80ra.
killhates: a 7260at sztem el se fogadja ez a trágyadomb
inkább ax201ben gondolkoznék. driverből mindig a régi jó ja, ha leszedeted a windowssal az összeset másodszorra már abbahagyja a frissítgetését.FőDudu nem hinném h ez garvesztős művelet lenne. simán kicseréled benne te magad.
echterion: az olyan. ugyanitt törött gitárpengető eladó
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Eléggé. Egy bankártyát kellett csiszolópapírral elvékonyítanom, hogy alá lehessen nyúlni annak a szarnak, de a ventiknél lévő részen extra cumi van, plusz így az elvékonyított bankkártya is deformálódik rendesen. Hogy miért nem elég a csavarrögzítés, azt csak a tervezője tudja...
-
Silverboy
aktív tag
válasz
KillHates
üzenetére
Az fejleszthető, csak idő meg idő meg még több idő. (tapasztalat, így kezdtem gitározni, mondjuk Jimi Hendrix tuti nem leszek, de tábortűz mellet jó buli, főleg ha akad szép számmal másik nem is meg egy kis alkohol is
)
Lassan nekem is illene már elbattyognom hozzád
, lassan egy éve nem jártam arra, és miniware már kezd kazánház lenni, főleg a gpu már bele nyaldos a 85-88ban
. -
Picco
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
proli matek pasztat egyebkent kiprobaltam mas laptopon, sot az L5 3060-as chipjen jelenleg is az van, ott bezzeg boldogan teszi a dolgat, 75C peak 30/40 perc jatek utan (Kena) ami stabilan 125-130w-on hajtja a 3060-at.
ez a honeywell cucc erdekes amugy, saccra sokkal tovabb is fogja birni mint barmelyik paszta, bar ugye ezt csak az ido fogja eldonteni.
muanyag vedofoliaval egyutt (mindket oldalan) 0.23mm vastagsagu -
Hunattila
tag
Nem vagyok guru, ezért a kérdésem lehet hogy naiv.
Vettem egy AXAGON dokkolót, és egy 3 TB-s merevlemezt (HDD), hogy az egyre gyülekező adataimat át tudjam tenni egy ilyen tárolóra. Kisebb kapacitású (1TB) HDD-t látja a rendszer, a 3 TB-st nem. Szeretném, ha tudnátok segíteni, hogy milyen megoldás létezhet. Mivel nem vagyok számítógépes, ezért szeretném, ha számomra is érthető - amatőr - szintű magoldást kaphatnék. A válaszokat előre is köszönöm. -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Nekem az meg akad.
Igaz a planar fulesben kevesnek erzem a basszust, lehet romlik....
Vettem hurccibalni egy ilyet. Ebben nem keves.DAC-rol hajtva leviszi az ember fejet....

Melle akad meg fejesnek Sony XM3 meg egy planar fules is.Jah: gyerek meg kapott Razer Barracuda X fejest a PS5 melle.
-
Jártam már én is így; értetlenül álltunk a probléma előtt.
Aztán kiderült, hogy gyárilag el van billentve a hűtés és a folyékony fém"pasztát" kinyomja az egyik oldalra. Így meg egy kalap meleg sz@rt ér a fémpasztázás. Ott is végül egy sűrűbb állagú kerámaia alapú paszta lett a megoldás, aztán kicserélte a TMX a hűtést és utána már hozta az elvártakat az eutetikus anyag! -
Picco
addikt
egyebkent irok majd valamikor a Lenovo Legion 5 ujrapasztazas saga-rol, szerencsere mar lezarult csak lusta voltam.
nagyon roviden: ne basztasd!!!negy!!4!4
KillHates sensei altal javasolt femes pasztaval sajnos csak rosszabb lett, hiaba csinaltam vekony vagy vastag reteggel.
vegul rendeltem gyari honeywell(ptm7950) paszta lapkat amit lenovo is hasznal, fel nap mulva (miutan "beerett") mar tokeletes volt.napi szinten pasztazok ujra laptopokat, L5-ot leszamitva az elmult 10 evben nem volt olyan laptop amit ketszer kellett volna pasztaznom, oszinten szolva ertelmetlenul allok a dolog elott, de ez van.

-
FőDudu
veterán
-
Picco
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
kozeli baratsagba vagyok a thinkpadekkel mivel ezek az altalam arult laptopok 90 szazalekat teszik ki. P14s/T14-t sem szedsz mar szet a kormoddel, oda is kell egy muanyag kartya/pengeto etc.
minimalis ovatossaggal szetszedheto a Legion 5 szerintem. az hogy valakinek 2 orajaba telt amig szetszedte...na neki inkabb KillHates mestert kellene hivnia es nem nyulkalni nala
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FőDudu
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Akkora szivas ahogy fentebb linkeltem?
Ezeket a bepattintos muanyag fuleket aki kitalalta, az megerdemelne egy erdemei elismerese vegett torteno komolyabb seggberugast...

Nekem van mindenfele pry tool meg hasonlo - de a legjobb egy vekonyabb bankkartya meretu de megis hajlekony muanyag lap....
-
echterion
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
Elől jobbról a 3.?

Nekem is kellene mennem feléd, mikor vagy hosszú napos (lehetőleg a héten), hogy meló után el tudjak menni Hófehérkével (nem akarlak elszakítani a családtól
)? Nem bírtam magammal, csak levettem az alját, de nem lett jobb semmi az MX4 után, szal kellene valami ütősebb anyag bele (hacsak nem csesztem el a visszahelyezést, ami persze az ünnepi hangulatfokozók hatásai miatt nem lenne annyira meglepő
). Szerencsére rosszabb se lett azért. -
FőDudu
veterán
Igen. Csak mig thinkpad eseten jo esetben nehany csavarral szetszedheto - addig a L5 verziok szetszedese mar messze nem ilyen egyszeru.
En is a T sorozaton nottem fel, annal valoban kb mindent az utolso csavarig lehet cserelni es vasarolni mondjuk a Hardware Maintenance Manual alapjan a Spare Stock Handler-ben (Budafoki ut 61 ha meg ott vannak).
-
-
Gyere, időmilliomos vagyok! Nem veszek most fel külső munkákat, mert van most mivel babrálnom (többek között itt az alaplapod és a vízhűtést is meg szeretném csinálni a CPU-ra)
A 7260-es Intel-t én lehet, hogy hanyagolnám, maga a hardver elég jó, de a szoftvere egy bughalmaz és hiába rakod fel a jót, néha a Winfos önállósítja magát és frissíti a bugosra .
-
-
FőDudu
veterán
Persze, lehetseges.
De a Lenovohoz ha jol hallottam meg tan bontasi engedelyt is kell kerni, azaz a wifi kartya csereje mindenkeppen szervizhez torteno fordulast jelent.
(szemely szerint en siman szetkapnam, mint foxi a labtrolot - lehet azonban olyan 'kacska' kezu is valaki amilyen pl. te vagy (minden bantas nelkul) es akkor tuti lesz nyoma egy ilyen beavatkozasnak.)
Szoval a helyzet megint nem trivialis.
-
És most nézem Debreceni mint én, ráadásul szinte tök ugyanaz a lapos 99,9%, jack aljzat színei tökre, még a fedél is a ráírtakat leszámítva mint az enyém ugyanaz. Eddig még sehol nem láttam ilyet. Akár én is lehetnék. Vazze itt vagyok már jó pár éve a laposommal, keserítem a népet, ez meg még eddig meg sem keresett.

-
Whysperer
addikt
válasz
nggabi
üzenetére
Felraktam ,de ugyan úgy. nem a játék lagol vagyis nem a gép nem bírja, hanem az csak WIFI-n lagol. kábelen rendesen megy. másik 2 laptoppal tesztelve semmi baj csak ez a lenovo lagoltatja ,de a wifi netet lagoltatja valami nem a játékot. felraktam ezt WiFi_MediaTek_v3.2.0.213.zip bementem . szintén lagoltam.
-
Whysperer
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
teljes új etedrti windows 11. nincs semmi fent csak legalis premium avast.. a Londoni film stúdiós VPN meg teradici. meg csak megvasarolt Blizzard battlenetes játékok. semmi mas jincsen a laptopon. vicc az hogy a regi asus i3 5010u meg a gt940m ugyan ugy egymas mellé téve segg szikla szilárd ugyan azon a wifin. Legion meg csak kábellel az, de kabellel megse reccen. wowban kabellel 20... wifin 250-en ugy lagol hogy ertsd hogy van a épület a játékban es a karakteremmel megyek előre de mindenki egy helyben fut es aztan meg lepereg 10 maspordperc cselekmeny egy masodperc alatt. Dota 2-be meg folyamatos input lag féle es 15-60 kozott ugral a ping. De netapeed testtel meg hibátlan
-
lypen99
aktív tag
Üdv üdv.
Legion Y540 az alany.
Külső monitoron lenne használva, hol állítható, ha le van csukva akkor azt használja main monitornak?Energiaséma vagy Lenovo Vantageba?
-
Picco
addikt
ha valaki hasonlo dokkolt setupra vagyik akkor ajanlom Lenovo 40AS dokkolojat.
2 hatranya van osszesen, egyik sem eletbevago szamomra, inkabb kellemetlen:
- dockon keresztul nem lesz gsync/freesync
- bekapcs gomb a dokkolon nem mukodik ergo bekapcsolt allapotban kell csatlakoztatni -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Nekem ezt produkálja Div2-ben, 3féle verziót próbáltam, mindegyikkel [link] Telekomos ONT-vel 5GHz-en… Mindjárt kipróbálom 2.4-en mit produkál.
-
nggabi
félisten
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
nekem win11 alatt ez jött be WiFi_MediaTek_v3.2.0.213.zip
a gyári lenovossal 95Mbit volt a max feltöltés, ezzel jó. már nem tudom honnan van, de ha kell [link]
-
lancia75
tag
Sziasztok. Hogy tudom megnézni, hogy milyen játékokkal birkózna meg a gépem?
Dell inspiron5570, -i5 8250u4/8,-16GB ddr4 (2400),-1GB ntel UHD Graphics 620 (Kaby Lake R U GT2), -2GB AMD Radeon R7 M465/530/535 -256GB nvme ssd.
Köszi. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Whysperer
üzenetére
Ezt én is megfigyeltem, Mediatek WiFi modullal ami laptopomban van, nagyon durván ugrál a pingem hasonlóan mint neked, ez mondjuk főleg Division2ben érezhető, hogy 40 és 200ms között vergődik. Még nem jutottam el odáig, hogy kiderítsem, ez most driver hiba lehet-e vagy a wifi modul ilyen szar?! Rendes speedtesteken meg jó.
-
Pocok256
veterán
válasz
Whysperer
üzenetére
Ha a raklap.gane killer van a gépben akkor uninstall az osszes killer software re sajnos a killer drivere szoftware rosszabb mint egy vírus... Egyszerűen teljesen gajra vágja a wifit hasznalhatatlan. Annak aki kitalálta a nyakát törném ki. Halozat informatikusként képtelen voltam értelmesen bekonfiguralni akkora kula.... Szoval driver software letöröl es5minden jó lesz. Ha nem tévedek akkor a winfos úgyis ujra rakja mert egy gané az is. Szóval ott a végső megoldás, hogy egyszerűen letiltod a szervíz elindulását és így hiába van feltéve nem fog elindulni... Erre érdemes néha ránézni mert ezt is önkényesen a winfos allitgatja néha...
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Most cserélném az asztali gépem laptopra, de a VGA-k tekintetében homályos a kép.
RTX 2070 - RTX 3060-nal szereltek a gépek amik szóbajöhetnek, de nem tudom melyik lenne jobb választás. a 3060 esetében csak a 6GB VRAM az ami kissé aggodalomkeltő számomra. Melyik lenne a jobbik opció? -
Speedy007
addikt
válasz
Whysperer
üzenetére
esetleg nem lehet hogy a routerrel lehet a gond? Legion 5-t használok állandóan 2.4GHz-n de ilyen jellegű probléma nincsen emulatoron CoD Mobile 40,Euro Truck Simulator 2 50-60 között van a pingem... Hasonló volt a helyzet igaz mobil esetén hogy az én telefonom flottul ment a UPC Connect Box-on WiFi-n a páromé az istenért sem akart csatlakozni rá állandóan le dobálta és lassú volt az internet neki márha sikerült kapcsolódnia... 1-2 hónapja a VF le cserélte a sajátjára azóta neki is prímán működik a telefon WiFi-n
-
Whysperer
addikt
válasz
nggabi
üzenetére
Úgy, hogy fogtam a ket laptomomat. elvittem szuleimhez es anyosomekhoz is meg itthon is akármelyik routerekre rakmegyek játékban a regi asussal 20-25 pingem van bármelyik említett helyen. Legionnel 100-250 kozott ugrál. Például WoW-ban időközönként megáll a kep. marmin ugralok akarival de nyomkodom a Spelleket es semmi aztan par masodperc mulva mozog minden. Dota2-ben meg 3 másodpercenként akadozik a játék. ping meg ossze vissza ugrál. De amint bedugom a Lan kábelt. rögtön megszűnik a legionben is a jelenség.
-
nggabi
félisten
válasz
vakablak93
üzenetére
Egy hdmit a gépbe, egyet a dokkolóba és abban van a minidisplay port is. 3at nem bír el, de egyértelműen a hdmi miatt szürkébb a fekete 2 monitoron. Átdugdostam a kábeleket, nem a monitorok miatt van. A dokkoló nem bír el 3x fullhdt.
-
nggabi
félisten
válasz
Whysperer
üzenetére
Hogy értve laggol? Az egész gép vagy a net szaggat lassú akármi? Mediatek a lártya? Én már gondolkozom h visszaállok a 10re.
Tovább folytattam a 3 monitoros tesztet a legion 5 proval. 3x fullhd, 5920x1080 felbontás. Megelpő, h pont a forza 5 jól megy, a többi játék vegyes, de átlag 50-60 fps meg van. A warzonet nagyon nem erre találták ki

Ami fura, dokkoló dp kábellel kötve az egyik monitor, 2db hdmivel a másik 2. A dp-s kábellel a fekete fekete, a másik két monitoron szürkés. Mintha amoled vs lcd lenne :) erre van ötletetek?
-
Whysperer
addikt
Srácok tundátok tanácsot adni,hogy a pár hetes legion lenovo 5-s laptopom miért lagol WIFI-n? lan kabelen hibátlan ... hardware okes ,de wifin lagol nagyon. de ugyan ott lemértem az ezer éves ASUS laptopomnak meg semmi baja nincsen ugyan ott.. ugyan azon a netre csatlakozva. Érdekes,hogy miért csinálja a lenovo.. Windows 11 van rajta
-
válasz
cyberkind
üzenetére
Csak egy tipp, én Revo Uninstaller Pro [link] programot szoktam használni baj esetén. Vele aztán mindent leszedek, lehet még azt is amit nem kellene
, mindent pipálok, aztán drasztikus módban gyalu.
Nem marad a rendszerben nyoma sem amit ezzel leszedek. Van pár extra is, pl az asztalon lévő widgeteket is meg lehet célozni, és azon keresztül irtani.Valami kosz, mint vírus ilyenkor megbújhatott valahol.
-
cyberkind
félisten
Aki használ Msi Afterbuner-t, annak benne van még a cpu órajele (core clock)? Nálam ez nincs.
-
-
FPS-ben gazdag, de hőfokokban szegény új évet kívánok a topiclakóknak!

Köszönöm szépen mindenkinek aki engem ajánlott, mindenkinek aki munkát küldött!

Nyomom tovább a Genshint
-
Mikulásbá
nagyúr
Boldog Új Évet Kívánok!
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Nálunk szolid családi house party. Én szétcsapattam magam ma Forza H5-el, mert a rohadt heti triál nekem kicsit izmosra sikerült. Kellett vagy 15 futam, mire a fortuna is úgy akarta, hogy sikerüljön. Csapassátok. FPS-ben gazdag BUÉK! Clevo rulez
-
vakablak93
őstag
BUÉK!!! Gémekben és FPS-ben gazdag új évet kívánok minden kedves topiklakónak!
Ti hogy mentek át az új évbe?
Mi keresztül öljük magunkat pár szinten a sittescsapattal, buliról volt szó, de voltunk olyan hülyék hogy hoztunk gépeket, naná hogy ez lett a vége![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[kép] -
echterion
nagyúr
BÚÉK!
-
válasz
DonDragonka
üzenetére
Csak annak hoz valamit is aki megveszi.
Papíron nem olyan érdekes.BÚÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)? Nem bírtam magammal, csak levettem az alját, de nem lett jobb semmi az MX4 után, szal kellene valami ütősebb anyag bele (hacsak nem csesztem el a visszahelyezést, ami persze az ünnepi hangulatfokozók hatásai miatt nem lenne annyira meglepő 
(a fenti képen elrejtettünk egy RM007-et
Papíron nem olyan érdekes.
Muerte