Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrel

őstag

válasz Tyrel #74218 üzenetére

Nah közben meg jött az én Legion 7-em is, csak időm nem sok van mostanában tesztelésre, meg írni róla... Ez ugye egy 5800H / 3070 verzió.

Első benyomások:

Pozitív:
    - nagyon szép és jól összerakott kis gép, minőségi érzést kelt
    - szép a billentyűzet világítása is, homogén és tetszetős
    - jó a billentyűzet és a touchpad, használni is, elosztásuk is, minden
    - nagyon jó a kijelzője, szépek a színek, jók a betekintési szögek, jó a háttérvilágítása, és jó ez a 2560x1600 felbontás is (default 150% scaling-re állt be, azzal abszolút tökéletes a mérete mindennek, és tű éles is)
    - gyors (nyilván)
    - tök jók az Fn gyorsgombjai, és az is hogy külön világítanak amikor az Fn-t nyomom
    - Van MUX switch
    - Hybrid módban kifejezetten jól bírja az akksija, szerintem ha odafigyelek rá akár egy lazább munkanapot is végig tudna csinálni töltő nélkül

Negatív:
    - hangos a hűtése, még Quiet módban is. Ilyenkor nem jár magas fordulaton, de valahogy az alap hangja ill. hangszíne olyan, hogy feltűnik az embernek. Céges noti (HP ProBook 450) üresjáratban sokkal csendesebb. Visszatérve a Legionra, terhelve meg aztán végképp nagyon hangos. Egyébként a hőfokok rendben vannak, nem azért ordít mert épp készül leégni, egyszerűen csak így van gyárilag szabályozva a hűtése, és ezen változtatni sem lehet.
    - A billentyűzet és a gépház világításának testreszabhatósága nagyon minimális az ICUE nélkül, azt viszont eszem ágában sincs felrakni...
    - Megfelelő célszerszámok nélkül k...rva nehéz szétszedni, egy átlagos háztartásban szerintem nincs a szétfeszítésére alkalmas eszköz...
    Ha a Hybrid mód ki van kapcsolva és üresjáratban is a 3070-é a kijelző, akkor úgy merül mint egy kő... Borzasztó rossz az energiagazdálkodása ennek az nVidia cuccnak... (világ életemben Radeonos voltam, csak nincs olyan nem kapni velük notikat)

Tesztek:
    Ezek a Hybrid mód kikapcsolásával (tehát letiltott integrált GPU-val) és Performance módban készültek!! Win 10 van rajta.

Gyári RAM-okkal:
    TimeSpy
    FireStrike
    Cinebench
    Aida Memory
    ZenTimings

KF432S20IB1K2/32 RAM-okkal:
    TimeSpy
    FireStrike
    Cinebench
    Aida Memory
    ZenTimings

Úgy tűnik a 3D Markot nem nagyon érdekli a gyorsabb memória, de játékok nincsenek még a gépen, szóval ennyi összehasonlításra futotta. Egyébként nem csak a jobb késleltetések miatt cseréltem, a munkámhoz kell a 32GB, szóval nekem mindenhogy megérte...

Az egyik asztali gépemben 5800X volt, az kicsivel 15 ezer pont felett tudott multi-core-ban. Általában viszont 95W-ra visszafogott TDP-vel használtam, úgy 14700-at ment, 3600MHz CL16 RAM-okkal... Innen nézve ez az 5800H elég brutál egy cucc. :B

Gyári 1TB SSD (ez valami nevesítetlen Samsung).
    Általam a 2. foglalatba szerelt Samsung 970 Evo Plus 1TB.
    Nagyon jó SSD van benne gyárilag.

Egyelőre ennyi. Összességében nagyon tetszik a masina. :K

Új hozzászólás Aktív témák