Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázzs
senior tag
válasz
hopolompacus
üzenetére
Dell sajat progikat (aw control, killer WiFi stb) felraktad? Mert azok is bezavarhatnak.
-
hopolompacus
csendes tag
válasz
MR007RM
üzenetére
Igen, Max perfomance, DSR= Off, Physx GTX1080 ra van allitva, bar most futtattam csak gpu t megint furmarkon es azert 90 re is gyakran lemegy, power limit sokszor 1 esen volt vagyis true, tehat van power limit a gpu n. Lehet ez a baj?Mivel legtobb jatek valoszinu a gpu -t kapja el hamarabb 100 on es akkor cpu logikusan nem fog maxon forogni. Gpu powerlimitet valahol tudok allitani?
-
MR007RM
addikt
válasz
hopolompacus
üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
-
blue_23
senior tag
Ez csak nekem tűnik nagyon olcsónak? [link]
-
Raymond
titán
válasz
hopolompacus
üzenetére
Akkor nem hutesi problema.
-
hopolompacus
csendes tag
válasz
hopolompacus
üzenetére
70 fok körül vannak, lehet hogy Gpu n az egyik memoria hűtő pad rosszul van fel rakva?
-
hopolompacus
csendes tag
válasz
hopolompacus
üzenetére
Ez valószínű független dolog , de ujratelepites óta Battlefield 1 nem indul el. Semmi error csak origin feljön indításkor , játék play gombja szürkésebb lesz, majd vissza áll az eredeti elénk narancs színre . Ujratelepites nem oldotta meg, az Originen belüli “repair” gomb sem segített .
-
Raymond
titán
válasz
hopolompacus
üzenetére
A homersekletek hogy neznek ki a tesztek alatt? Mert ez thermal limit-nek tunik a leiras alapjan.
-
hopolompacus
csendes tag
válasz
MR007RM
üzenetére
60Hz jó minden fix 60 nem forog semmi maxon ugyan úgy, a régi laptopba ugye 6700hq volt aminél a 6820Hk (mostani gépben van)20% legalább erősebb, ha a furmark ot elinditom a gpu 90-97% forog , de érthetően nem küzd teljesen, ha cpu burnert elinditom mellé akkor leesik 60% ra és ugrál fel-le. Cinebench R20 pontja a 6820Hk nak OC nélkül, (3.2Ghz vel kezdte majd kb az 1/4énél a test kozben lement 3.0ghz és 100% on ment végig feladat kezelő szerint), 1514 ez kevesebb pont mint a 6700HQ 1647 pontja pedig ez egy gyengébb processzor. Nemtudom lehetséges hogy nem kap elég áramot?
-
MR007RM
addikt
válasz
hopolompacus
üzenetére
Ebben meg gtx 1080 van mi? És lassabb mint az előzőleg használt 1070-el ugyanúgy 6700HQ cpu-val? Mert ha igen akkor a cpu visszahúzhatja. De csak találgatok, mert így sem stimmel. Az ACO-nál volt nálam egy bizonyos helyen tesztelve a graf. beáll.-t akárhogy állítottam, butítottam úgymond nem adott több fps-t a játék, pedig a cpu nem tekert maxon. Érdekes eset volt. És másnál gyengébb(1060) gpu-val hozott ugyanannyit fps-t a games. Valahol van egy gyenge láncszem. Ha a kijelzőt 60Hz-ra állítod mi van?
-
hopolompacus
csendes tag
válasz
hopolompacus
üzenetére
Ujra inditottam a gepet ,OC nelkul, Overwatchban most alig van 100fps em, cpu es gpu is ilyen 50% korul megy.
-
hopolompacus
csendes tag
válasz
echterion
üzenetére
Igen, oda jutottam hogy ujratelepitem a gepet, most Overwatch 100Fps korul megy, de erezhetoen szaggat... Bar feladat kezelo azt irja hogy 100% a CPU, Nemtudom hogy az hogy lehet , levettem full hd ra a felbontast es overwatch kb 100-120fps en ugralt, elozo laptopomban egy 6700HQ volt es egy GTX 1070, azon tobb fps volt kb 130-140, de nem szaggatott.
-
echterion
nagyúr
válasz
hopolompacus
üzenetére
Más játék is ilyen?
-
hopolompacus
csendes tag
válasz
MR007RM
üzenetére
Szia
Furmark terheli rendesen, Cinebench R20 csak gyári 3.2 GHz ig engedi a procit , pedig 4.0ra van állítva , hőmérsékletek bőven 80fok alatt de általában 70 alatt a tesztek jelentős részénél . V sync bekapcsolásakor ha 120hz re van állítva a kijelző frissítés akkor is 70 fps körül ugrál, de ez 60-90 et jelent de jellemzően 70 az értek . Mikor 1440p 60hz n van v sync , akkor rendesen 60 fps van végig (természetesen ugyan úgy nem terheli túl magát a gép). -
MR007RM
addikt
válasz
hopolompacus
üzenetére
Mi is a konfig?
Mintha szó lett volna rá korábban hogy a G-sync sem tökéletes minden játékban. V-sync 60fps sem jó?
Én a helyedben örülnék hogy nem terheli le teljesen a hardvert. Keress még pár játékot és azoknál is nézd meg mi a helyzet. Nyomj egy Prime95 Furmark kombót és nézd meg normálisan terheli-e a cpu gpu párost....annyi módja van hogy az ember letesztelje a hardvert külön-külön és együtt. Energiagazdálkodás beáll....Hogy melegszik? -
-
Akasztják a hóhért!

Segítségeteket szeretném kérni! Eladtam a 17R4-esem egy nagyon kedves tagnak innét a PH-ról, aki olyan problémával szembesült, hogy bizonyos játékok egyszerűen nem hajtják ki a CPU-t és a GPU-t 100%-osan, azaz 60-80% között megy pl az Overwatch vagy a BF. Ha a render scale-t átállítja 5K felbontásra (olyan 200%-ra) akkor rendesen 100% közelére hajtja a GPU-t és a CPU-t is. Ez a fenti probléma azért zavarja őt mert néha visszaesik az FPS a 120-ról 100-ra és olyankor egy pici lag lesz.
A G-Sync-et meg a V-Sync-et már kapcsolgatta, de a jelenség fennáll ez esetben is.Előre is köszönöm

-
MR007RM
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Nálam kb 1500 huf volt a kulcs, kicsit sem izgulok. Hát csődbe sem mentem miatta, ha baj van veszek újat.
Van még régről egy torrentről leszedett dvd-re kiírt változat ami akkor még kulccsal együtt készítettek, azt használom időnként ha megkérnek tegyek fel Windowst. Fél nap frissít. Elfogad mindent a mostani legfrissebb Win frissítéstét is beleértve. Szóval no para emiatt.

-
válasz
echterion
üzenetére
A lopottra nem fejtettem ki hogy mit értettem alatta, szóval most pótlom. Olvastam hogy van hogy lopott bankkártyával / adatokkal vásárolnak windows kulcsot és azt adják el, de ha buknak a lopott adatokkal, akkor a rajta vásárolt kulcsokat letiltják.
A mennyiség liszenszekre azt írták, hogyha lejár vagy egyebek szintén tiltják a kulcsokat. -
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én is ilyet szeretnék, legyen egy pendrive hordozható licensszel, viszont a legolcsóbb amit találtam 36k.
-
-
válasz
blue_23
üzenetére
Mostanában nézegettem én is windows árakat és olvasgattam kicsit. Lehet elvileg régi tovább értékesített kulcstól kezdve a lopotton át a mennyiségi liszenszeken keresztül akármi, ha olyasmi van a hirdetésben hogyha nem tudod aktiválni akkor majd küldenek másikat akkor az utóbbi kettő közül valamelyik. Itt és érvényes, hogy olcsó húsnak híg a leve. Benne van a pakliban hogy később letiltják a kulcsot.
-
blue_23
senior tag
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Jó teszt lett ,köszi!

Vsync driverből nálam mindenhol hibátlanul ment eddig,szerintem is az az AMD sara lesz.
Én egyébként sem hiszek ilyenben hogy AMD proci +Integrált AMD GPU/ nV GPU Optimusban hibátlanul tudna egy laptopban működni,szerintem ezt lehetetlenség szoftveresen anomáliák nélkül kivitelezni.Azt a K5 Pro-t majd ki fogom póbálni,ha egyszer végre lesz egy kis szabadidőm..,Azzal már bel tudom majd tenni a modded heatsinket is szerintem,mert azt thermal padokkal képtelenség normálisan megcsinálni.Ideje lenne nekifogni mert már lassan 1 éves az ICD a chipeken,azt meg 6 hónaponta illő cserélni.Szerencsére nincs időm játszani,így bírja a vas száraz pasztával is.

-
Darth_Revan
veterán
Több mint 1 hónapja írtam de kint van Logouton a véleményem az Asus TUF gépekről : [link]

-
blue_23
senior tag
Szerintetek hol érdemes eredeti windows 10 home retailt vásárolni (USB-vel)?
-
válasz
ruczak
üzenetére
Szerintem az max-q lesz. Nekem dell 7577 van és most ránéztem a szervizkódomra és nálam is 1060 oc-nak van feltüntetve. Ha jól emlékszek te kerestél a motogp2019-hez gépet és szerintem a 1060 max-q boldogul vele.
szerk.: a videókártya alkatrész száma is megegyezik W21JJ és a komponens neve is egyezik: 490-BDHU : NVIDIA(R) GeForce(R) GTX 1060 OC with 6GB GDDR5, szóval biztos hogy max-q kártya van benne. -
GTX 1070 / 1080 MXM -t hol érdemes beszerezni Clevo gépbe?
-
-
-
-
-
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
De pont ezaz, hogy BF3-nál minden ok. Stabil 60-70 körüli fps,sehol egy lagg.(medium-high beállítás) SC2-t egy core2duoval már lehet játszani, Warcraft3-nál meg csak az intel dolgozik, nincs szükség dgpu-ra, a venti télen nem is kapcsol be alatta

(#38548) Muerte:
Kissé kellemetlen, főleg mikor 30 másodpercem lenne csiliárd unitot építeni. Mondjuk nem a világvége, csak érdekelt a véleményetek. Illetve a cpu teljesítményére hatással van az energia gazdálkodás játék közben? Eddig abba voltam, hogy Ha kell a kakaó, akor ugyanúgy ráadja a gép a naftát, ha jobb akksira van állítva, és csak akkor marad kímélő üzemmódban, ha nincs terhelve a gép.
+1 ha ugye leveszi az órajelet energia saving modeban, akkor ott miért nins cpu limit?
Míg ha 100%-on van akkor van. Na ez az amit nem értek.
-
Medocsabi
addikt
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Medocsabi
üzenetére
Akkor is csak úgy tudsz utána járni,ha más gond van is,hogy első körben kiíratsz mindent AB-el játék közben és figyeled az órajeleket meg a hőfokokat,hogy mikor dobja le a láncot.
Ha nem túlmelegedés és egy friss OS nem oldja meg,akkor kezdhetsz aggódni.
BF3 azért ki tudja akasztani azt a 960M-met,meg a 6300hq-t is,a másik két játékot nem ismerem,a gépigényüket pláne nem. -
blue_23
senior tag
-
Medocsabi
addikt
Arra mi lehet a megoldás,hogy ha a laptop töltőn van, és "legjobb teljesítmény"-en, új laggol minden mit az állat, ha csak "jobb teljesítmény"-en akkor kevésbé, ha meg akksiről játszom, egyáltalán nem laggol, pedig akkor "jobb akkumulátor idő"-n van? Pedig józan paraszti ésszel azt gondolnám hogy ennek pont fordítva kellene működjön.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Minden relatív. Ha vkinek nem kell annyira erős gpu, inkább cpu fontos, akkor jó gép, mert könnyen lehet 8/9 gen intelt beletenni és még játszani is jó. Ha gpu-t akarsz benne, főleg 20XX-et akkor drága az upgrade. 20XX heroin áron megy még... ha mondjuk 1070 elég és 1060-at akármennyiért elpasszolod, akkor értelmes áron lehet jó gépet kihozni belőle. Persze erre már nincs gar, de azért clevok elég megbízható gépek.
-
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Kell hozzá vbios mod, bios mod, amit nagy valószínűséggel programmerrel lehet csak fellőni. Azt vedd figyelembe, hogy 1060-at nem igazán vesznek, esetleg back up kártyának, így a gpu upgrade plusz ráfizetés. Esetleg lehet 1060-at tdp unlockolni, azzal lehet nyerni 10%-ot még esetleg. Jó gép, mai napig up2date-en tartható. Kijelzőt is relatíve egyszerűen lehet 144hz IPS-re cserélni gsync-kel.
-
MR007RM
addikt
válasz
echterion
üzenetére
Én kevésbé vagyok nevetős hangulatban. Inkább tartok hardver meghibásodástól, mint ugye a korábbi hwinfo témám is hagyott pár kérdőjelet, és senki sem tudott rá érdemben válaszolni. Ha az lenne és tudnám mi a gond, javíttatnám, természetesen a saját költségemen, sosem voltam nyerészkedő, van rá tanúm.
Mellesleg "virágbolt" ide vagy oda, azért nem spórolok a gépemet karbantartó szoftverek megvásárlásától sem. Nem beszélve nálam a 3DMark is megvásárolt, ami alap szerintem egy gaming laptop esetében. Vajon hányan mondhatják el ezt itt közülünk? -
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Rakható bele minden. Hivatalosan 7700k és 1080, de megy benne 9900k és 2080 is, csak dolgozni kell rajta "kicsit"
-
Clevo P751DM2-G laposba GTX 1070 rakható bele max. vagy 1080 is? (úgy néztem 1070 a max. ami bele építhető és i7-7700K CPU?)
-
echterion
nagyúr
-
MR007RM
addikt
válasz
gyemipapa
üzenetére
Hú akkor ott valami más lehet, bár a játék elején volt olyan videó rész ahol az adott beállítás mellett(high) 60 fps alá zuhant a dolog és az észrevehető volt. Ez nálam nem jellemző, mondjuk jóval erősebb vga mellett, 1070-el nyomtam. Úgy átlag nem volt panasz.
Mindig van valami szar, ilyen ez a Windows. Nálam bekapcsolásnál mindig és néha csak úgy jelez a Reimage vírus megvédelekésmindentkarbantartok progi és javítanám történet. Persze hiába. Mostanában egyfolytában kukorékol valami miatt....."Iastordatamgrsvc.exe" ...stb aztán a feljövő ablak még mielőtt reagálnék hogyan tovább el is tűnik.Tök mindegy hányszor futtatom le sosem talál semmit sem, pedig Online elemzés. Ki érti ezt. Mivel fizettem érte korábban még nem törlöm le egy darabig. Több éve nem raktam Wint, lehet má vírus konferencia házigazda vagyok jó ideje bizonyos köröknél. Mindegy leszek szálloda tulajdonos, csak fusson rendesen minden.

-
-
ruczak
tag
válasz
echterion
üzenetére
Köszi!
Amiatt kérdeztem, mert van egy Dell g5 inspiron 5587-es. A magyar dell oldalon azt írjàk, hogy a 1060-as kàrtya, ami ezekben van MaxQ. (Meg magyar teszt oldalakon is).Ugyanakkor kaptam az eladótól egy s\n szàmot, azt beütve a dell support azt írja, hogy 1060 oc.
Valami ötlet, hogy ilyenkor mi van? -
MR007RM
addikt
válasz
gyemipapa
üzenetére
Ilyen nekem is volt a Metro Exodus kapcsán, időnként leesett nagyon az fps egy pillanatra. Feltehetőleg a cpu 4 mag volt kevés vagy már nem rá optimalizálták a játékot(virágbolti, szal lehetett más oka is). De úgy őszintén a 4 magos cpu simán jó még. Új gép vásárlása esetén persze tuti nem vennék már olyat.
-
matyee
őstag
válasz
gyemipapa
üzenetére
ez vmi hülye win10 hiba... nézd meg ha cryptsvc szolgáltatást lelövöd rendesen megy-e... ha igen akkor azzal kell vmit csinálni... (gugli) többször volt nekem is ilyen
-
gyemipapa
senior tag
Üdv!
Egy ideje azt tapasztalom a laptopomon (Win 10 Home, Aspire A717, i7 7700HQ, 8GB, GTX 1050Ti 4GB) , hogy játék, de filmnézés, böngészés közben is random időközönként megáll a kép, kimerevedik, egér se mozdul, majd pár másodperc múlva mint ha mi sem történt volna...Driverek frissek, és amúgy atomstabil, gyors a rendszer.
Van valakinek ötlete? -
ruczak
tag
Van valami értelem az i5 9300-gtx 1660ti párosnak?
Vagy inkább i7 8750h-gtx 1060. -
-
MR007RM
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
Mik ki nem derülnek.

Mint nálam....persze a belső keringés veszít hisz gondolom azért volt légmentesen lezárva, de ha hűtő van alatta és ott kap befúvást sokat nyer vele az ember. Még a végén megtetszik ez a lapos.
Sok drága laptop eleve így hasonló képen, alul kivágva jön forgalomba mostanság. Semmi riasztónak nem kellene benne lennie. -
Neten turkáltam g752 cooling mod után és erre futottam rá:

[kérdéses, hogy mennyire praktikus, de valljuk be azért nem néz ki rosszul ]
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Túl sokat nem ad hozzá, hogy alulról fújja a venti, az emelés szerintem több ad hozzá. Ráadásul lehet akkor azt is cipelni...
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére

Mély alázattal jegyezném meg; ha kipattintanád a plexit akkor még érne is valamit

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Battlefield 1 rol van szo, ott sajnos nicns ilyen opcio, raadasul itt csak 70 Fps korul van szerencsem jatszani.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)