- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stemplar07
őstag
Nos akit esetleg érdekel :
Fiio F-9PRO teszt : Napokig hallgattam a normál ,,unbalanced,, kábellel , a V30-on(HighGainben) ,az ES-100-on (LDAC 990). és az AK XB10-en (AptXhd 660). Forrás Tidal HiFi/MQA illetve UAPP , Tidal HiFi/MQA (saját Highres driverrel), valamint Poweramp beta (saját Highres driverével), ( az LG gyári lejátszójával is hallgatóztam) .
Alapvetően mivel az ATH-AD900x , ATH-MSR7 (egy air, egy zárt ) fejhallgatók, nem hiszem ,hogy releváns lenne az összehasonlítás, de jobban szólnak és szebben főleg az ATH-AD900x ( mindegyik forrásból ).
A Fiio F9 pro nagyon részletes ,elemző ,igen szép sztereó színpadképpel rendelkezik , finom nem tolakodó mélyekkel . De egy kicsit jobban( és másképpen) szólt az ES-100-on mint a V30-on, vagy az AK XB10-en .. Ennek azért oka lehet a dual AK4375a DAC, aminek eleve a fejesekkel is melegebb barátságosabb a hangja ,de azokkal valahogy nem olyan ,,precíz,,mint a V30 . Mindösszesen .. a Fiio valahogy jobban passzolt az ES-100-hoz ez nem vitás,mint a V30-hoz .És akkor ma, előkerült a ,,balanced,,kábel , és minden hype nélkül de.. lesett az állam , igen,..valahol itt kezdődik a minőség ( fülhallgatóban) .. ahogy azt írtam is, erre álmomban sem mertem gondolni , úgy ahogy van ,,pure,, music,, minden hatásfokozó off (EQ stb) gyönyörű telt mélyek,közepek magasok.. torzításmentesen erős, nem akarom túllihegni , szenzációs páros így ( persze ár/érték arányosan Fiio F9Pro ,50+ ES-100 ,40)..(és ez érvényes az összes lejátszó forrásra ) Ha lenne fejhallgatóm balanced kábellel , megkockáztatom lehet kenterbe verné a V30 Sabre Quad dac/amp-ot, illetve és/vagy huszáros lenne a V40-re egy balanced out ..
ps. kényelmesek a hozzá adott memóriahab fülgumik, de túl vastagok nekem , illetve fiziológiás problémám van ( kicsi szűk a hallójárat nyílásom.. ) , kisebb kellene .. a gumi harangok tesztelése még folyamatban van a balanced kábelhez .. a Fiio -hoz kapott dobozba pont belefér az ES-100 is .
-
stemplar07
őstag
válasz
milkabrams #78750 üzenetére
Vivanco Jack plug 3.5 apa/anya nekem van ilyen 30 cm-es , a Conradnal keress rá, elég jó minőségű azt hiszem ott vettem pár éve ..
-
stemplar07
őstag
válasz
fericske #78758 üzenetére
lehet, én megszoktam és sokkal jobban tetszik így a hangzás világa, a ma vásárolt Fiio F9 pro is szebben szól High ban mint normál módban .. Azt viszont ,hogy ezt az ,,agyba dugós ,,dolgot meg tudom-e szokni memória hab ide vagy oda.. ebben még bizonytalan vagyok ,, vagy mégse ? ,,
nagyon fejes párti vagyok sajna..
szerk.. jut eszembe de itt a 75 ohm csak az átveréshez kell, a zene már nem megy keresztül a az impedancia növelő adapteren, mert már High-ba marad,és ki lehet húzni , utána az L extenderbe már az 50 ohm alatti füles kerül .. félreértetted a módszert -
stemplar07
őstag
válasz
fericske #78755 üzenetére
Nem ,, viszik el a hangzást ,, direkt 3 állást érzékel az amp, normál/aux/high csupán ez van átverve , , hogy az adott esetben 36 ohmos fülest alacsony hangerőn is sokkal dinamikusabban tudja megszólaltatni , ahogy a délután próbált SE HD650 (150 ohm) azonnal HighGainbe kapcsolt amikor beledugtam . A külső DAC-ok többségén is van High/Low állás , csak itt egy érzékelő automatizmus váltja ki és ki is írja ,hogy aux/low/high .
Sokan root után a Viper4droid-al kapcsolgatják , de ezt én feleslegesnek tartottam , ezzel a két olcsó (amúgy dunu) alkatrésszel ez a funkció elérhető . Ez a LG V10 óta a Sabre erősítők sajátossága és az összesnél műxik (V10/20 G5/6/7 szériánál amik Normál vagy Quad Sabre DAC/AMP ugyancsak ) a bebikázás alatt ha azt érted jobban merül vagy melegszik ? nem , elvileg,, 600 ohmos fülest is meghajt , természetesen arányos lehet a merülés ha egy HD700 lóg rajta folyamatosan, de én a 36/38 ohmos fejeseimmel nem vettem észre High-ban semmi természet ellenest , a V10/20-at is így használtam.. -
stemplar07
őstag
Köszi a tippet ,
utána olvastam, pár fórumon és végül az F9 Pro-t vettem , ha igaz sokat javítottak az F9 óta, másrészt a memóriahabos füldugókat amúgy is megvettem volna az F9-hez és ehhez adtak 6 db-ot , egyenlőre tesztelem, majd ha időm engedi az Earstudio ES-100 , balanced/unbalanced összehasonlítást is megteszem (bár én is kétlem, hogy az LDAC 990-en érezhető lenne a dolog ), ezt a fülest ,,csak,, jövés menésre használom , alapból legtöbbet otthon az Audiotechnica ATH-AD900x ,(és néha az ATH-MSR7 ) amit használok.
Ma viszont az Oktogonban voltak olyan szívesek és tesztelhettem a V30-on Tidallal a Sennheiser HD 650 -et , háát szépen meg tudta hajtani a kicsikét ,( ,,sebészi,, módon szólt ) Valamint egy Audio-Technica ATH-A990Z ART -ot High-ban, ugyancsak nagyon kellemes élmény volt , kíváncsi voltam a 990x-hez képest milyen egy zárt hasonló füles.. ( legközelebb ha arra járok viszem magammal az ES-100-at is ..)
-
stemplar07
őstag
-
stemplar07
őstag
Sziasztok a Fiio F9 Hi-Res -ról mi a vélemény ? Van itt valakinek ?
( alapvetően az otthoni fejeseim megvannak már, egy hordozható,de kényelmesebb modell kellene , jó hangminőséggel )
a használt eszközök LG V30 HighGainben, illetve ezzel a fülessel pedig Astell & Kern XB10 ,de leginkább EarStudio ES-100-el használnám , gondolok itt arra ,hogy ebben az árkategóriában nem megszokott a szimmetrikus csatlakozó és az ES-100 rendelkezik ezzel és szerencsés módon a Fiio F9-hez is adnak ilyen kábelt ..( egyáltalán ez a balanced/unbalanced dolog észrevehető ?már ebben a kategóriában.Használt zene források: Flac/Tidal HiFi/ v30-ról UAPP DSD )
.. ( amúgy látom itt sokaknak van SoundMAGIC E10 ,de ott azért a kényelem számomra kérdéses, viszont a tudása/ára az kellemes )
köszönöm, ha van valakinek ezzel tapasztalata és megosztja ..
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest