- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Eh, eddig 10$ volt a shipping... (A többivel "ugye" nem találkozok.) Vicces, hogy eBay-en még mindig 10$, csak ott US a küldő ország, pedig HK-ból jön mindenképp, nekem UK-be 40e alatt marad a végösszeg eBay-ről, akkor onnan olcsóbb M.o.-ra, és nincs a DHL szenvedés(hihetetlen lehúzás amúgy).
EU-ban pedig nem lesz olcsóbb, max. használt, ott tarják még a 200$-os árat, meg a rájövő ÁFÁ-t.
-
vicze
félisten
válasz
Sefter #75910 üzenetére
Hivatalos store. Mivel DHL-lel küldik így a 27% ÁFA és a kezelési költség mindenképp rájön.
-
-
vicze
félisten
válasz
korpicschess #75798 üzenetére
Nyilván ez az én véleményem, az alapján amit hallottam.
-
vicze
félisten
válasz
korpicschess #75791 üzenetére
Neked lehet hogy nem, de objektíven az.
-
vicze
félisten
válasz
korpicschess #75762 üzenetére
"kb. beszerezhetetlen mondjuk ebből értelmes áron 4 armatúrás"
200GBP-ért vannak XBA40-ek, ami nagyon baráti ár, de a hangja köszönő viszonyban sincs a XBA2/20-szal. XBA40-ek van, de az is rémes. Ha nagyon Sony-n akarnál maradni akkor az XBA300 elég közel van az XBA2/20-hoz. Az árkategóriában meg Tenore és a AX35 van, de ott a RE400 is bár kicsit más karakterisztika.
Aszimmetrikus kábelezés teljesen kihalt, azt ne is nagyon keresd. -
vicze
félisten
válasz
Luck Dragon #75731 üzenetére
H3 ANC = E4, csak a név változott meg az ár, illetve más formájú az aksi.
-
vicze
félisten
válasz
Luck Dragon #75725 üzenetére
H3 ANC-ből nincs 2nd generation, az csak a sima H3-ból van. A H3 ANC szintén egy kivezette termék, amit az E4 váltott dupla áron.
-
vicze
félisten
válasz
Luck Dragon #75723 üzenetére
Hát amikor a 4 csillagnál azt írják az ANC-re, hogy "better then nothing", azt én elég megkérdőjelezhető minőség.
"Active Noise Cancelling
Blocks out 95% of noise, reducing ambient sound to 28dB."
Ha valaki ilyet marketinggel, akkor az 100% kamu, még Bose is 25dB felé tendál, a 95%-ot meg inkább hajuk.Az összeszerelési minőség, pedig a szokásos kínai low end OEM, pár hónapnyi használatra tervezve jó esetben.
A Samsungot azért írtam, mert az egy sikertelen termék bevezetés eredménye, és a raktáron lévő készletek totálisan leárazták. Jó minőséget kapsz, ANC, hang és összeszerelés oldaláról is +2év garit.
-
vicze
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #75717 üzenetére
Volt ami eredeti volt. Amit én vettem, az pont olyan mint, amilyennek az eredetit leírja a linked kommentje, szintén 20$ környékén. És ott Vivo is szerepelt a termék nevében, ezeknél már szó sincs erről.
Kíváncsiságból megnéztem a Vivo oldalán az tuti eredeti épp 8$...(#75718) sheratan: Még van egy JBL amit HTC-hez csináltak, sajnos ezeknek a kompatibilitása kérdéses, Xiaomi hivatalosan csak pár saját termékét támogatja, de sokan írták, hogy megy mással is. Ha lesz valami jobb akció rá, valószínű kipróbálom, bár kicsit félek, hogy Pro HD hangja lesz...
-
vicze
félisten
válasz
Luck Dragon #75711 üzenetére
A busz sajnos problémás, Ikarus ellen nem véd...
Azt mondanám, hogy első körben a Level In ANC-t próbáld ki az tényleg a legolcsóbb(10e) általános célú opció, ha az beválik esetleg nézhetsz felsőbb kategóriát, illetve talán vissza is veszik, ha nem. -
vicze
félisten
válasz
Luck Dragon #75703 üzenetére
Sony MDR-EX750NA csak akkor ha ~20e körül hozzájutsz. 50e-t nem ér és sokkal inkább külföldről a H3 ANC, amit csak a Bose előz meg 100e-ért.
A 5pin-es verzióm van az EX750-ből, annyi baj van vele, hogy elég nagy, és maga a füles rész is nehéz könnyebben kicsúszik. Zajszűrése átlagos, és tényleg a 20e alatti kategóriában játszik leginkább.
Van valamilyen egyéb feltétel? A zaj típusa tényleg fontos. Esetleg csak magyar rendelés, vagy külföld is? USB-C szóba jöhet, vagy Lightning? Fontos-e az üzemidő?
-
vicze
félisten
válasz
Luck Dragon #75690 üzenetére
"van aktív és passzív kivitel"
passzív = bedugod a füled. Minden szilikon/szivacs harangos füles passzív zajszűrésű.aktív = valós zajszűrés, külső mikrofonnal elemezve és ellenhangot generálva megpróbálnak minél többet kioltani a környezeti zajokból. Az aktív zajszűrés belenyúl a zenébe és lehetnek mellékhatásai, legtöbbször emelt mély a végeredmény, illetve tompább magasak. Illetve keletkezhet fehér zaj is a szűrés típusáról függően.
Mivel aksiról meg, így a zajszűrés véges időre működik csak, mind vezetékes, mind BT esetében.A piacvezető még minidig a Bose, utána B&O és Sony. Fülhallgató esetében szinte elengedhetetlen egy aksi/elektronika a a füles zsinórján hogy univerzális legyen. Ez egy ~50-100g-os plusz súlyt jelent, amit cipelni kell és erősen csökkenti a mobilitást.
Vannak aksi nélküli zajszűrő megoldások. Az egyik az említett Sony 5pin-es megoldása, ami kizárólag Sony telefonokkal működik Z és X szériából(XZ2-ig), valamint az USB-C-s megoldások is vannak, amik képesek a telefon aksiját és elektronikáját használni zajszűréshez. Ezeknek az előnye az, hogy nagyon olcsók és akár 10e alatt elérhetőek, mivel nincs bennük semmi elektronika és a telód aksija határozza meg meddig működik a zajszűrés.40e-ért a BT-s megoldásokat kb. elfejtetném, mert ha van is az nem lesz túl jó, illetve fülesben elég kevés termék is van úgy általánosan, csak viszonyításnak a Bose BT fülese 300$.
Első sorban a fent linkelt Wirecutter cikket ajánlom, hogy végigfuss jó pár opción.
Ezen az áron én első körben, a B&O PLAY H3 ANC-t és a Samsung Level In ANC-t ajánlanám. A Samsung különösen olcsó, az elég sikertelen Level sorozat miatt(Ezért vették meg inkább az AKG-t.).Még annyit hozzátennék, hogy a zajszűrések nem egyforma hatékonyságúak, van ami egyik környezetben működik jobban, van ami a másikban. BT-seknél általában előny, hogy kapsz appot, amivel lehet állítani, milyen típusú szűrést szeretnél, és lehet finomhangolni a saját igényeidhez. Pl. Sony alapból nagyon gyengén szűr szélhangot, de van beállítás külön szélzajra, és teljesen megszünteti.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #75522 üzenetére
7$ és a BT kábel is 7$.
Mondjuk ezen van hasznuk, de ha megnézem a BT-s árát, akkor elgondolkodtató, hogy mennyiből rakják össze azokat a füleket, ha 5$-nál több lehet sokat gondolok. A ZS5 meg 10-15$ 2BA-val meg 2DD-vel.Amúgy a kedvencem a KZ5-höz ajánlott 80$-os kábel, vakulj paraszt.
-
vicze
félisten
válasz
monti0222w #75515 üzenetére
"A cserélhetős kábeles fülesek meg általában nem az olcsó kategória"
A drága 10$ KZ-ékre gondolsz?Ez csak gyártótól függ, hogy tartós terméket akar adni vagy eldobhatót.
Mondjuk én valami ufó vagyok, mert 1db fülesemnek tört meg a kábele, 7év után a füles alatt, és csak azért, mert a törésgátló kikeményedett és letört, onnantól meg csak az idő kérdése volt. -
vicze
félisten
"Just the tip"...
A fórumon lévők közül talán nekem van az egyik legnagyobb illeszték készletem és folyamatosan veszek újakat, mert hát illesztékből sose elég.
Egyszóval amit s4tch írt az a valóság "nincs tuti recept", és ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni, vagy szerencséd van és jó a gyári, vagy jön a végtelen keresgélés. Más fülesre más illeszték jó, sőt nekem amorf füleim miatt van, hogy más mért kell egyikbe másikba.
Vannak alapvető irányok, általánosan a szivacsok mélyet emelnek és magasat tompítanak, szóval ha ilyen kell, akkor lehet érdemes a comply-k között szétnézni. Illetve egyik legmeghatározóbb dolog, az illeszték kimentenék átmérője ez befolyásolja leginkább a hangzást, de a hossza és az anyag is tényező.
Minél jobban szigetel egy illeszték, annál erősebb lesz a mély, ezt határozza meg leginkább a megfelelő méret, ezért is emelnek mélyet a szivacsok, mert sokkal jobb szigetelést adnak. Az se garancia, hogy X typusból az M ugyan olyan jó mint Y-ból.
Még van a kényelem szempontja is, ami végképp egyén függő.Egyszóval fül, füles és annak a függvénye mit szeretnél hallani, sokszor nem egyszerű sajnos.
Most hogy "sokat" segítettem és totálisan összezavartam mindenkit, jó keresgélést.
-
vicze
félisten
válasz
monti0222w #75481 üzenetére
"nem hallottam még a Piston Air-t"
Szívesen elküldöm legalább jó messzire lesz tőlem, ha szerencséd van akkor elveszik útközben. -
vicze
félisten
válasz
soetigabor #75458 üzenetére
Az "i" jelölésű RHA termékek, csak iOS kompatibilitással rendelkeznek, Androidon nem fognak működni a hangerő gombok, csak a play/pause jó esetben.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Most nem keresem ki, de valaki keresett fülest RF sugárzás ellen. Nekik ajánlható ez a csoda.
-
vicze
félisten
válasz
D@niel #75306 üzenetére
"Fülhallgatóm 4.0-s bluetooth-al van", amit egész pontosan 2.1-ás protokollon használsz.
A Bluetooth nem verziókkal működik, hanem a verzióban összefoglalt protokollokkal, amíg a protokoll verzió nem változik, addig mindegy a BT verzió. Az adudióhoz használt A2DP nagyon rég nem változott.
A BT verziónak a hangminőséghez semmi köze és nem is lesz sose.Jelerősségben javulhat a 5.0-át kezelő vevő, illetve fogyasztásban, így üzemidőben is, de arra még 1-2évet várnod kell, hogy el is terjedjen. 5.0-ban elsősorban olyan újítások vannak, amik nem érintik az adudió átvitelt csak közvetve.
-
vicze
félisten
A hangszigetelésben a szerintem a hangerő lesz a különbség.
Egy kis zúzósabb rock azért nagyobb hangerőt kér, mind a nyugis jazz.Igen azt el is felejtettem, hogy a be hallatszás is probléma.
Amúgy az i4-et hallottad végül? Már akkor is mondtam, hogy az neked nagyon bejönne.
-
vicze
félisten
OK, nem hallgattam őket túl hosszú ideig, és csak a gyári illesztékekkel, de a i4 szintekkel jobb a másik kettőnél, van rendes tér és tényleg a nyitott fejhallgatós szintet adja. iSine 10 és 20 semmi olyat nem nyújtott, amire azt mondanám, hogy egy sok BA ne adná vissza azonos árkategóriában. Se extra nagy teret se extra testességet nem ad, amit elvárnék egy ekkora drivertől, részletességben meg nem éri el a BA-kat egyik se.
"kifelé nem sugároz szinte semmit"
Szintén nagyon nem ezt tapasztaltam. Nyilván egy BKV-t nem visz át, de egy irodában simán hallani mit hallgatsz. -
vicze
félisten
válasz
Nunder #75248 üzenetére
UK, úgyhogy pontosan annyiba amennyit írtam, semmi extra költség nem volt, simán postán megkaptam.
85GBP volt amúgy 2hónapja, illetve a hivatalos ára(HK) is 96GBP, szóval van nyilván ÁFA trükközés, de ugye az én estben ez nem érintett.Ha kell a gari akkor nyilván magyar eladó, ott 100% hogy van garancia rá.
-
vicze
félisten
Mivel már jó sokan kérdezték így akkor írnék egy "rövidet"(többet nagyon nem tudok) az alap H2-ről.
Szóval ProStereo H2 (hogy kereshető legyen.
):
Ár: 75GBP jelenleg 26e Ft.
A csomagolás és az összeszerelési minőség kiváló, ahogy ezért az árért el is várható, minden műanyag első osztályú. A lapos szövettel bevont kábelezés nem a szívem csücske és összességében túl merev, de használható azért. A szövet bevonatnak csak esztétikai funkciója van, teljen szeparáltan van a kábeltől.
Sajnos az füleshez adott illesztékekről sok jót nem tudok elmondani számomra szörnyűek, az anyaguk se túl jó, és szabályosan kicsúszik a fülből, túl merevek és nem nyújtanak túl jó szigetelést, ezért 3 próbálkozás után hanyagoltam is őket.
Ez után jön a legnagyobb negatívuma a fülesnek. Mivel fülesekbe kerül a két 80mAh aksi így igen nagyok és nehezek. Mindenképp használni kell a mellékelt "szárnyakat", hogy stabilan a fülben maradjon, anélkül teljesen esélytelen.
Vételi jelerőssége extrém jó és itt ezt tényleg kiemelném, mert kb. 30cm-es antenna kábellel rendelkezik, ami az átlaghoz képest tényleg hatalmas, ezt tükrözi is a jelstabilitás, aazt azért megjegyezném, hogy stabil LDAC kapcsolathoz kell is ez az antenna méret.A vezérlés kifejezetten kiemelkedően jó. számléptetés +/- hosszú nyomásra, multifunkciós gomb jól ellátja a feladatát, és extra ként 4 EQ beállítás van magában a fülesben. Egyszerre 2 eszközhöz kapcsolódik, teljes funkcionalitással, azaz nem csak hívás az egyiken, hanem teljes A2DP-vel, és a váltás is teljen automatikus. Az előbbi miatt amennyiben van kompatibilis eszköz, két BT füles is kapcsolódhat a telefonhoz, a H2-n keresztül. Ezek a funkciók nagyon jól használhatóak.
A visszajelzések beszéd alapúak(angol) nem idegesítőek nem túl sűrűek, ez jól el van találva, bekapcsoláskor megkapjuk az aksi állapotot és a kapcsolódott eszközöket.Hangról alkotott véleményem bejáratás nélkül pusztán 1órányi hallgatósás után született, így nem feltétlen mutatja egy bejáratott rendszer hangát.
A hangképe elég kulturált mély emelt és kicsit magas is, de csak tényleg egy enyhe fun V hangzás. Ha sikerül jó szigetelést elérni akkor elég szépen szól, persze driver korlátai között. Minden tartomány rendben van, nincs túl nagy minőségbeli eltérés. Hallgatni csak LDAC legmagasabb elérhető módján(990kbps) hallgattam. De váltogattam a codec-ek között. Amit észrevettem, hogy a AptX és Aptx HD más hangképpel rendelkezik, mint a LDAC, sokkal erőteljesebb mély kiemelés vehető észre. Magát a hangminőséget a driver korlátozza leginkább az LDAC sokkal többre képes mint amire a fülesbe rakott driver kiad magából. Szinte hallod, ahogy a driver küszködik, és ezt most már elég biztosan állíthatom, kb. az AptX szintén rendben van a többi igazából felesleges neki és csak marketing.Akkumulátor időről nem tudok nyilatkozni, mivel nem volt egyben elég ideig, hogy lemerítsem, valószínűleg bírja a ráírt időket. Akkumulátor kijelzés csak 4-5 fokozatú(100-70-50-20%) nem elég sűrű, ebben még senki se érte utol az Jabra, Apple párost.
-
vicze
félisten
válasz
Krill77 #75158 üzenetére
Here "we" go again...
Valahogy most az első mondat jutott eszembe, a többi... -
vicze
félisten
válasz
pulutodurumo #75149 üzenetére
Azért ne lepődj meg ha 3 van benne.
-
vicze
félisten
Amúgy ha a tied 50Ohm körüli, akkor azzal jobban fog szólni. Sajnos az eredeti két driver úgy 32+ Ohm és nyilván arra van belőve az erősítő, így elég "all over the place" a hangzás 12-vel. Nagyon csúnya kiemelések vannak benne, + a mély eléggé el van nyomva.(kemcso-nak nagyon bejönne.
) Bassus EQ-val (magában a fülesben van) elég hallgatható, a BT tisztasága simán jobb mindénél.
-
vicze
félisten
Csak a vezérlőt semmi mást, tényleg fék egyszerűségű a dolog.
XB10-ben pedig csak 2 fokozat van, amivel a másik kettő az a balanced, ide bőven elég 1 mivel, csak kis ellenállású eszköz lesz rákötve, nem egy 50ohm-os akármi.
Nyilván nem tökéletes az összhang, de nem is várom el. -
vicze
félisten
Ezt linkeltem. A félkész működőre várnod kell még a meccs végéig.
2pines csati fenn, csak az antennát kell megcsinálni.
-
vicze
félisten
LDAC-ot csak a H2 tud, ahogy AKM se mindegyikben van, BT 5.0-t pedig egyik se nyújt. Bár itt már erősen lenne értelme. A platform alapja a CSR8675, de nem vagyok benne biztos, hogy mindegyikben az van. Ha jól emlékszek, csak a H2-höz van FCC ID, így szétszedése is csak ahhoz van.
Amúgy a CSR8675 alapból és az LDAC is max. 24/96-ot tud(Aptx HD 24/48), így a 32/384 továbbra is marketing fogás, valamit sajnos kötve hiszem, hogy az alap CSR8675 DAC-hoz bármit is hozzád az AKM, a marketinget kivéve. -
vicze
félisten
Ha tudnád, hogy mekkora, a Tennmak antennája, akkor nem csodálkoznál.
Konkrétan kisebb mint 5mm, szettnéd mutatok képet.Amennyiben sportoláshoz használod és ki a szabadban mozogsz minél nagyobb nyílt téren, az nehezíti a vevő dolgát, mert annál inkább direkt rálátás kell a jeladóra, mert nincs miről visszapattanjon a rádiójel. Alapesetben, rálátás kell, de mivel a 2,4GHz szépen pattog mindenről, így zárt térben nagy távolságot is megtehet, rálátás nélkül. De nyílt terepen már ez eléggé problémás lehet.
De nem csak az antenna mérte számít, hanem a jelerősítés is, ami áramfogyasztással arányos, tehát leginkább az aksi méretével függ össze.
Amúgy az hogy kihagy vagy megakad 1-1 pillanatra normális, de az se szabad előforduljon túl sűrűn, óránként egy teljesen oké. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Sportra kéréstél fülest, arra nincs jobb a vezeték nélkülinél. Ezt 1év használat után elég magabiztosan állíthatom, úgy hogy 10éve BT-zek.
Sima BT esetében értelmetlen a drága füles, hacsak nem a márkát akarod venni mindenáron, nem kapsz jobb hangot, mert a BT a korlátozó tényező. Ott a Soundmagic E10BT, az egy biztos pont. -
vicze
félisten
válasz
llJoeBlackll #74870 üzenetére
Amennyiben fej hallgató és nem fül akkor OFFtopik.
Ami nincs azon nem lehet rontani, amit te keresel az egy mindent elnyomó basszus és nem a minőség, azon nem változtat egy adapter.
-
vicze
félisten
Hát a 18-asért többet kapná a vastelepen az biztos, de megnyugtat, hogy az enyémben 6 van.
Sőt lassan minden topkilakónak több BA-s fülese lesz.Amúgy így belegondolva van itthon úgy 20-30db BA-m, abból már csak lehetne legózni valamit.
(#74835) Bodz: Van itt más aki a DD-kel kötekszik, kihozza ő ugyanazt 500Ft-ért hidd el.
-
vicze
félisten
"ilyen garázs termékeknél rendszerint nem kellő hatásfokkal ügyelnek..."
Van Alin is olyan ki igényeset csinál, a te megrendelésedre pont ugyan úgy, ahogy egy 64Audio, de az is az 1000$+ kategória lesz. Most mondhatnám, hogy az én U6-omnál se mm-re egyezik a két vetőcső dőlésszöge, de ez van hogyha kézzel illesztesz, az ember nem gép. Manufaktúra esetében mindig lesz hiba. -
vicze
félisten
válasz
darvinya #74702 üzenetére
Pont megint sikerült, egy teljen "Made in Germany" termékbe belekötni...
Ahogy amúgy minden felső kategóriás termékünk német.
Pont úgy ahogy Sony esetében minden XBA maláj, vagy tájföldi és még sorolhatnám(AKG...). Aki nem akarj, hogy egyből másoló sorra kerüljön a terméke nem viszi Kínába a gyártást, nyilván kevés ilyen van és csak felsőbb kategóriákat érint.
Az hogy hol készül a termék tök lényegtelen lesz minőség biztosítás mindenhol lehet ugyan olyan, a nem kínai gyártás csak arról szól, hogy ne vigyenek be valós új technológiát, mert onnantól már nem az övék, a bérgyártó kapásból elnyúlja. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
Krill77 #74648 üzenetére
EX1 50$ szóval 13e, messze nem 20. 23e-ért már F5-t van, ami pont egy szinttel jobb.
Vetőcső EX1 esetében nehezen szakad, kivitel full fém, ahhoz a teljes füles kell ketté válljon. Hibátlan termék nem létezik, a hiba árny nem mindegy. Bármelyik termékről lehet hibát írni.Jelen esetben minél többet olvasol, annál kevésbé fog bármelyik is megfelelni, mert csak kiemeled a hibákat, amik elnyomnak minden mást.
-
vicze
félisten
válasz
Krill77 #74644 üzenetére
Nekem meg van jelenleg 40db fülesem, 5$-tól "kicsit" többig, ettől számítani fog bármit is a véleményem? Nem. Van több viszonyítási alapom, és nagyvonalakban be tudom lőni egy füles "értéket", de ennyi. Azt hogy neked mi tetszik egyedül egyvalaki tudja, te. Egyszerűen, olyan magas a variációs lehetőségek száma, hogy hihetetlen, van aki gálára moddolni a meglevőt, van aki másikat vesz, de csak egy illeszték drasztikusan véleményt változtathat. Minél több véleményt olvasol annál kevésbé veszel bármit is. Nyilván próbálja az ember kitalálni, hogy ki mondja a te igazd, de ez elég szerencsejáték.
Drágább füles jobban szól semmi értelme fillért *aszni, ha tudod, hogy milyen hangzás kell.EX1 1st gen van, és továbbra is kategóriában, messze a legjobb ár érték arányú fülesnek tartom. A minőség és a tartozékok kiválóak.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #74639 üzenetére
Talán(!) Basic az utolsó alsó kategóriás, ez. Youth, Colorfull, meg kutyafüle néven mentek a korábbiak, meg az első Piston műanyag változata, az szörnyű.
Szóval a legolcsóbb most Basic, bár láttam más néven is, hogy tök egyszerű legyen.
A kép annak egyértelmű max. aki tudja, melyik melyik. -
vicze
félisten
válasz
Peterhappy #74560 üzenetére
Igen az ütést kapott, ami a belső felén van az pedig nem nevetséges okozta, hanem fülzsír, és a piros az ellen kell megvédje a füles belsejét, csak tisztítsd meg és annyi.
-
vicze
félisten
válasz
kemcso #74555 üzenetére
Na mert a két pines szerinted nagyobb élvezet?
Abból 4 fajta különböző szabvány van és ha negatív profilos akkor nem jó másba, főleg ha másik pozitív profilos, és így tovább, cserélgetéskor meg majd leszakad a kezed, olyan csodás. Sony MMCX-re cserélnék mindent, az jó, meg a AT csatlakozója is elég értelmes volt.Ja és 64Audio is 2 különbözőt használ, a A sorozatnál süllyesztett a csatlakozó, az U-nál nem, kivéve... Rémálom, még jó, hogy nem építek kábelt... Ja de, csesze meg...
-
vicze
félisten
válasz
Peterhappy #74549 üzenetére
A linkelt képen a vetőcső van, ami az ATR-nél műanyag, arra pedig nem kéne kihatása legyen nedvességnek, szóval ha deformálódott nem attól van. Biztos, hogy arra gondolsz?
-
vicze
félisten
válasz
Peterhappy #74545 üzenetére
A "Sweat Resistance"-et bármelyik fülesre ráírhatják, semmi jelentősége. IPX6 vagy inkább 7 alatt nincsen semmilyen valós vízállóság.
"az izzadságtól már teljesen deformálódott."
Pontosan mi deformálódott? A műanyag azért elég nehezen. -
vicze
félisten
Mondjuk egy ilyet rá lehet dugni 1-1-et a vetőcsőre és akkor igen messze kerülhet a fejtől maga a füles, mondjuk a tarkón nem tudom mennyire kényelmes, illetve jó kihatása van ott. végül is csak egy illeszték, ha meg egy vezeték nélkülivel kombinálod, a váll alá lóghat.
-
vicze
félisten
Én csak ilyeneket láttam eddig, de ez max. tarkóig megy, mondjuk ez DD-s, BA-sal még nem találkoztam.
(#74526) schawo: Így ~10év BT-zés után ki tudja hány tumoron vagyok már túl...
-
vicze
félisten
Igen valamilyen akusztikus csővel messzebb lehet vezetni a fültől, de ha az a cél, hogy a fejtől a lehető legmesszebb legyen, a EM-et kibocsájtó rész, akkor azzal hogy a füled mögé kerül nem feltétlen vagy előrébb.
Mondjuk a BA-val mondasz valamit, annak sokkal kisebb az energia felvétele, és így jóval kisebb az EM mezeje is. Amúgy ugyan ez a gond a csontrezgetéses dologgal, hogy bár nincs klasszikus hangsugárzó, de a halántékodra rakod az EM-et generáló egységet, így inkább rosszabb mint jobb.(#74523) f4lcon:
"vezeték nélküli eszközök között nem sok minden megy át sugárzás nélkül." = Semmi. -
vicze
félisten
válasz
muranyig #74504 üzenetére
Megpróbálom még egyszer a logika mentén, hátha lesz foganatja.
Amit szeretnél az a fejreható sugárzás csökkentés, egy kábeles fülesnél. Kérdéses, hogy milyen sugárzás? Gondolom nem a hang sugárzás, hanem feltételezem elektromágnesesre gondolsz.
Tehát vezeték nélkül hangot eljuttatni a fülbe, a technikát úgy hívják hogy hangszóró, és ezzel össze is foglaltam a lehetséges technológiát, hogy hogyan lehet hangot vezeték nélkül a fülbe juttatni, EM sugárzás nélkül.
Minden más vezeték nélküli rövid vagy ultra hullámhosszú jeladó drasztikusan magasabb sugárterhelést okoz mint egy vezetékes füles vezetékének 0 sugárzása, mondjuk ez is végtelenül kevesebb, mint a fülhallgató elektromágneses mozgása által generált EM mező/sugárzás(?).Konklúzióként mindent átgondolva, a célod eléréséhez, még mindig az alufóliát ajánlom leginkább.
-
vicze
félisten
válasz
schawo #74315 üzenetére
Egyrészt nem tudjuk, hogy megszűnt, a többi meg spekuláció, pl. azon az áron nem volt gazdaságos gyártani őket, vagy a kategóriát túl kevesen vették. Mivel ezek nem rendelésre készülnek, hanem kb. üresjaratban.
Amúgy a fórumokat olvasva több hónapos várakozási idő van a CIEM-ekre, szóval ez is lehet magyarázat, hogy egyszerűen nincs idejük U-sat csinálni. -
vicze
félisten
válasz
schawo #74313 üzenetére
Hogy hogy mi? A hangzás. Pont, hallgasd meg.
64 Audio elsősorban zenészeknek gyárt CIEM-et. Ez egy 50fős manufaktúra Vancouverben, ahol mindent kézzel csinálnak. Jelenleg két olyan szabadalmat birtokolnak, amik teljesen egyedivé teszik. Ebben a kategóriában kizárólag az ő termékekben nincs csővezés. Még Campfire van akik akusztikus kamráznak, de eggyel lejjebb vannak.
Azt hogy most elkezdtek az utóbbi évében a consumer piac felé nyitni olcsóbb termékekkel inkább egy próbálkozás. De az a szegmens egyáltalán nem árérzékeny így kb. mindegy mennyiért adják.
-
vicze
félisten
válasz
realist #74278 üzenetére
Mind a kettő eredeti, szerinted a 1More hivatalos storeban, hamis van?
Arra azért figyelj, hogy vagy 4 különböző verziója van, a Xiaomi brandes a mikrofon vezérlőben különbözik, a 1More megy iPhoneba is. A fekete és az arany csomagolása különbözik még, illetve frissített vezérlő van az újabb modellnél jobb/más csomagolással. -
vicze
félisten
válasz
korpicschess #74249 üzenetére
Tidal. MQA kb. csak egy DRM, semmi plusz minőséget nem ad.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #74243 üzenetére
Első sorban SW kérdés nem HW, mivel a HW túlnyomó többségben Qualcomm az USB vezérlő.
Sőt a csatlakozó a legtöbb esetben 2.0, a tiéd külön speciális a VOOC/Dash miatt, az teljesen USB specifikáción kívül van. Szóval telefonon sajnos bonyolult dolog ez, nekem szerencsére eddig túl nagy gondom ne volt.@f4lcon: PC-n gond nélkül kipróbálhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- INTEL PC KONFIGURÁCIÓ: Számítógép helytakarékos, kisméretű Mini ITX házban, SSD nélkül
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest