- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
kemcso #67268 üzenetére
A másik hasonló oldal a hifipiac. A 'piacos bekezdés utolsó 2 mondata 10/10. (Egyébként az egész bejegyzés jópofa.)
-
s4tch
veterán
Vettem egy ilyet az amazonról (keresőnek: Fostex TE02n). Kb. 2 hete hallgatom, és eléggé tetszik. A mérete kissé nagy, az alap illesztékkel a kényelme határeset, de ez nyilván egyéni megítélés alá esik. A hangja alapvetően kiegyensúlyozott, telefonról (Mi3) és dac/ampról (Denon DA300) tonálisan hasonlóan szól, a Denonnal hangosabb és valamivel részletesebb, feltehetően még jobb forrással még tovább skálázódna a hangja. Úton van egy Benjie S5, kíváncsi leszek rá, mit tudnak majd együtt. Mindenesetre a telefonnal is bőven vállalható. Nem fárasztó, nem sziszeg, mégis van megfelelő mennyiségű magas, bár aki szereti a magaskiemelt füleseket, csalódhat benne. A kábele csak minimálisan mikrofóniás, viszont lehetne puhább. A füles minősége jónak tűnik; full műanyag, de nem gagyi, elhiszem róla, hogy 1-2 év múlva is működni fog. A vízállóságával kapcsolatban nem kísérletezgettem. 4 pár illesztéket, egy nem túl igényes szövet hordozó tasakot adnak hozzá, tehát majdnem full fapad a csomag. Hatalmas fülhallgatós összehasonlítási alap nélkül (inkább fejeseket volt szerencsém nagyobb mennyiségben összehasonlítani) csak annyit mondanék róla, hogy ha tartósnak bizonyul, akkor nekem az aktuális, 26 euró körüli árért mindenképp megérte.
-
s4tch
veterán
Fostex TE02n ismerős valakinek? Amazonról kulturált áron lehet venni, pár review, illetve mérés alapján szerintem megér egy próbát.
-
s4tch
veterán
válasz
f4lcon #64994 üzenetére
A head-fin ezek kapnak mostanában nagyobb figyelmet: Vivo XE800, Tennmak Pro, illetve - kicsit drágábban - Senfer 4in1. Utóbbin én is gondolkodom, annyira jókat írnak róla.
-
s4tch
veterán
Vettem egy ilyet: [link]. Olcsó volt, jól nézett ki, head-fi ajánlást megkapta pár tagtól, gondoltam, ennyiért nem nagy zsákbamacska. Ma jött meg, egy órája hallgatom telefonról, nem tűnik rossznak. Bejáratás után írok róla bővebben.
-
s4tch
veterán
Nézelődöm 50$ környékén, Astrotec AX35 alternatíva után kutatva (bár minden bizonnyal ezt fogom megrendelni). A head-fin jött szembe a Shozy Zero: egyszerű dinamikus cucc, de egyrészt jól néz ki, másrészt a head-fin az első reakciók biztatóak:
http://www.shozy-hk.com/zero-earphone/
http://www.ebay.com/itm/111965739760
http://www.head-fi.org/t/803785/shozy-zero-50-iems-with-real-rosewood-taking-on-the-500-big-boysKulturált:
-
s4tch
veterán
válasz
f4lcon #62477 üzenetére
~15 év külföldi rendelgetősdi és ~80-100 kínai rendelés után nyugodtan mondhatom, hogy teljesen kiszámíthatatlan, vámköteles értékhatáron felül mit vámkezelnek. Jött már át 200 dolláros karórám, de olyan is előfordult, hogy ugyanazon kereskedő által 2 nap eltéréssel feladott, azonos telefon (minideal, ZTE V5) közül az egyiket megáfázták, a másik meg átjött vámkezelés nélkül.
A lényeg: ennél olcsóbban (appon keresztül ebből még lejön hangyányi) lehet valahol AX35, vagy kb. ez a kínálat alja árban?
-
s4tch
veterán
válasz
kemcso #62348 üzenetére
+ (#62349) f4lcon
Ha van jobb ennyiért, akkor az LZ elvetve.
Annak mennyi lehet az esélye, hogy ez eredeti?
-
s4tch
veterán
válasz
kemcso #62344 üzenetére
Aha, az AX35-re, az szerepel az összefoglalóban. Az amazonon valami 3,5 körüli az átlaga, a head-fin viszont elsőre csak felületesen néztem meg, az az ítélet, ami lehúzza a minősítését, eléggé trollkodásnak tűnik. Most egyébként ez is akciós az aliexpressen, 50 dollár alá befér. Jobban megnézve kifejezetten ígéretes cucc ez, köszi a javaslatot.
Az LZ Z03a nem ismerős véletlenül? Ez is elég aprónak tűnik, a head-fin a kínai gyűjtőtopikban többen ajánlották, a review-k is biztatóak, ennek csak a dizájnja nem tetszik elsőre (kicsit dikkmádeszíp).
Megnéztem a többit is, amit ajánlottatok:
- Brainwavz M1: apró, olcsó, ha bírja a metált, jöhet
- 1More: ugye ez az?
- CKR9LTD: biztos klassz, de erről nehezen tudom elképzelni, hogy ne zavarjon, ha ráfekszem...(#62346) Tulku: köszi, pofára, árra megfelelne. Arról nem olvashattam olyasmit, hogy sziszegős, magas kiemelős?
-
s4tch
veterán
Köszi a válaszokat! Utánanézek ezeknek az ajánlatoknak is.
(#62339) kemcso: "de hogy ne kelljen olyan sokat olvasnod"
Köszi, ez igazán kedves fogadtatás. Az összefoglalóval kezdtem, többek között onnan jött a kimondottan apró Hifiman is, de az említett füles méretre nem tűnt éppen picinek, és sem az amazonon, sem a head-fin nem kiugró a minősítése.
-
s4tch
veterán
Sziasztok! IEM-et keresek, hasonló paraméterek mentén:
- hang: a NAD Viso HP50-em kistesóját keresem. Nem sziszegős, hosszan hallgatható, kiegyenlített, talán kissé meleg, megfelelően részletes, de nem túl analitikus hangja van, kb. minden forrásról minimum megfelelően szól, nem kíván atomerőművet.
- hagyományos kábelvezetést szeretnék
- ne legyen nagy méretű a füles, elalvásnál is használnám, nem szeretnék arra ébredni, hogy egy krimplin egyensúlyozok (jelenleg még a Samsung Wave-hez ezer éve kapott gyári fülest használom, ez méretben oké)
- izoláció főleg kifelé fontos, nem szeretném, hogy más is hallja, amit hallgatok
- zene: rock/metÁl, jazz, jellemzően hangszeres muzsikák; klasszikus, elektro nem tényező
- forrás: kizárólag mobil (egyelőre Mi3, nyártól Mi5/S7)
- legyen tartós, nem egy évre venném
- ár: 100 dollár alatt jó lenne megúszni, de ha van jó ajánlat olcsóbban, azt is szívesen meghallgatomLeírások alapján a Hifiman RE400 tetszene, de az anyagminőségét head-fin is szidják... Látatlanban az LZ Z03a szintén tetszik, most 24 dollár körül meg lehet kapni, ha 100 dodó alá befér ennél lényegesen jobb cucc, azt megfontolom. Köszi a javaslatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest