- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Luissimo #58736 üzenetére
Én nem kell semmit mondjak, mivel 100x-ra is a BT szabvány mondja ki, hogy a 4.0-ás profil gyűjtemény kizárólagosan kis hatótávú alacsony energiájú eszközökhöz van, ezét is BT Low Energy(LE) a 4.0 egyik közismert neve, a másik a BT Smart.
Hm, olyan apróságra nem gondoltál, hogy az IS800-ban egy körömnyi antenna van, míg a BT-s hangszóróban egy csöppet nagyobb és szintekkel jobb a jelerőssége? Azért szakadozik, mert egyszerűen gyenge a jel, nem igazán van mit csodálkozni. Ráadásként a testeddel elég könnyen árnyékolod a fülest, ezért Sony rendszeresen beleírja a használati útmutatókba, hogy lehetőleg, a vevő egység oldalán tartsd a telefont.
@darvinya: A BT sávszélessége már 2.0-nál is 3 Mbit/s volt, 3.0-tól meg 24 Mbit/s, szóval bőségesen elég az adott minőség átvitelére. Végül is alig 7éve használom, csak észrevettem volna ha nem 16kHz lenne... Nem a sávszélesség a korlátozó tényező, hanem a codec, és ezért szajkózom az AptX-et, ami nem egy csodatévő valami, de sokkal jobb mint az SBC, én ezeket konkrétan évek óta használom, nem a levegőbe beszélek, rengeteg BT eszközöm van.
-
vicze
félisten
válasz
darvinya #58733 üzenetére
Annyi, hogy a BT verziók valójában BT profilgyűjtemények, illetve 1-1 régebbi profil frissítése. A2DP az egyik profil, ami a sztereó hangátvitelre szolgál, ebben vannak különböző codec-ek definiálva. A BT verziókkal a A2DP profilt is frissítették és bővítették a codec supportot. Alapból a CSR(cég) SBC codec-jét támogatja mindegyik lejátszó, mert a többi támogatott fizetős vagy sok minden nem supportálja, mint az MP3 vagy a AAC vagy gyártó specifikus mint a ATRAC, viszont a BT 3.0-val bevezetett (tehát magának a A2DP profil frissítése) AptX codec bár fizetős, de a szabvány része teljesen, a legmagasabb minőséget nyújtó mind közül + a legáltalánosabban elterjedt. iPhone-on kívül minden felső kategóriás telefon támogatja már pár éve.
Nem igazán értem hogy jön ide a kapcsolati frekvencia, a hang teljesen digitálisan megy át. Az eszközön egy enkódolás történik a vevőn meg egy dekódolás, a többi meg tök sima adatátvitel A2DP esetében.Nincs köze a BT esetében más profillal beszédhez használt CVSDM codechez, ami tényleg egy 16 kHz szokol rádió szint. Ennek javítására van újabban a HD Voice-nak címkézett AMR codec.
Teljesen mellesleg még mindig a BT 4.0-nak nem része semmilyen audió átviteli profil, semmilyen hadeset nem használ BT 4.0-ás profilt hiába írják rá.
-
vicze
félisten
válasz
szakibá... #58726 üzenetére
"Both the Zen and Asura use the same Sennheiser MX / Foster 040596 housing and cap that so many other Chinese earbud designs incorporate."
Konkrétan nem másolat, hanem egy Sennheiser házban van.Nem tudom, hogy el van-e írva a 0 vagy sem mert a másik meg 618$, az meg csak nem elírás...
-
vicze
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #58716 üzenetére
Oho, they have an attitude!
Amúgy... Mehet is az ajánlóba nem kell itt gondolkodni, meg meghallgatni.
Azt azért magyarázza már el valaki, hogy hogy a rákban lesz 320Ohm egy füles?
-
vicze
félisten
Ha minőség is számít akkor az Apt-X jelölésre érdemes figyelni. Csak egy példa (25$-ért akciósan majdnem berendeltem).
Ha mindegy, akkor leginkább a BT2.0 a korlátozó tényező nem a füles. -
vicze
félisten
válasz
kemcso #58707 üzenetére
Vazze, AK-ból beugrottak a nevek egyből.
Mindegyik JH csak címkézik.
Na nem baj az egyik Layla tök jól hallgatható.Korábban már írtam, fejesből csak nyitottat vagyok hajlandó hallgatni, az meg nem olyan vicces openoffice-ban, +sok fel-levétel fejesnél sokkal macerásabb mint egy fülesnél. Na meg DAC+AMP...
-
vicze
félisten
Melyik Layla Google Music 4 vagy 5 előadót is egybemos.
(Fú ezt nagyon utálom benne...)
Zenéim elég nagy rész női előadó, ezért is nyígok a sziszegés miatt. Szóval én Adele, Alicia Keys, Sarah McLachlan és Tuomas Saukkonen hörgése között próbálok valami egyensúlyt találni.
Amúgy vicces módon az XBA-300-zal Nickelback a legrosszabb, azaz tőlük is az első 3 album. Mocsok máshogy vannak hangolva mint kb. minden más, elég furcsa anomália.Tök mindegy mit csinálok tudom, hogy kompromisszumos lesz a megoldás és akkor már inkább több füles zenéhez illően. Ugye nekem nem szempont a mobilitás.
@sheratan: Nekem abszolút nem pénzkérdés.
Még csak nem is sajnálom rá. Amúgy pl. a VJJB miatt kihúztam a HA-FXT90-et, mert a kiállítása nyomja a fülem, így elég kényelmetlen pár óra után.
Szóval inkább hasznos volt.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #58687 üzenetére
Amúgy úgy mondod, mintha valaha csak egy W40 nyit költöttél volna fülesre.
Tudod jól, hogy van ez, persze utólag könnyű okosnak lenni. Na meg az se mindegy, hogy valaki kiegészítőnek használja, vagy fő hangforrásként.De hiába van meg a XBA-300 mégis hiányolom a EPH-100-at.
-
vicze
félisten
válasz
sting2 #58639 üzenetére
What?
A P3 leírása az kb. stimmel amúgy annak mindennel ilyen hangja, vagy bejön vagy nem.A 625-ben egy MSM8930-van, ami mellett/ben Qualcomm Hexagon QDSP6V4(DSP) + WCD9310(DAC) van hangkeltésre. Kb. ez a lelegeltebb hangkeltő páros a Qualcommos készülékekben. Újabbakban lehet WCD9320/30.
-
vicze
félisten
válasz
Bazsee71 #58616 üzenetére
A kialakítás hasonló, a forma azért más.
Mivel szöget zár be a vetőcső a testtel, így max. körbetekerni tudod a kábelt a füleden, fordítva berakni eléggé kényelmetlen és rossz szigetelést eredményez. Ráadásnak a Hybridnél igen hosszú a törésgátló, ami extrán befolyásolja, illetve még a mikrofon/vezérlő himbálózása is hozzájön jobb oldalon, egyszóval nem igazán jó vagy korlátozottan alkalmas sportolásra. -
vicze
félisten
válasz
f4lcon #58606 üzenetére
Elméletileg csak a körítés, de olvastam kínai fórumon (Google fordító) véleményeket a 1More verzióról, és ott többnyire bassz hiányosnak írták le, szóval fene tudja.
Egyelőre jön a Xiaomi verzió, aztán eldöntöm a 1More megéri-e a felárat.Túl sok füles került mostanában a listámra.
Szerk:
Ja egy igen fontos dolgot elfejetettem, az Android/iPhone dual kompatibilitást csak a 1More verzió tudja, a Xiaomi nem! Ez egy elég fontos különbség azért.Szerk2:
Még egy review. (Most már elrakom magam.)
-
vicze
félisten
Na már van is egy beszámoló Head-Fi-n.
"Xiaomi is definitely looking to improve upon the V-shaped legacy of Pistons 2.0" Hát az nekem nop.
-
vicze
félisten
válasz
f4lcon #58601 üzenetére
Nem!
Ez a 1More Hybrid. Ez egy "kicsit" más körítést ad mint a Xiaomi változat. Na végre olvashatom angolul a marketing bullshit-et.Szóval ő a 1More 50$, a dobozt érdemes megnézni.
Ő meg a Xiaomi verzió most még 26$, a ehhez semmit nem kapsz, csak papírdoboz meg a harangokat. -
vicze
félisten
válasz
Akos1994 #58596 üzenetére
"Sony XBA-C10-em van, imádtam a közép és magas tartományát"
Röviden tömören: Hát ezt megszívtad...
Ezt mint C10 tulaj mondom. Van olyan dinamikus, ami meg tudja közelíteni vagy jobb, de az úgy a 30e+ ársáv. EX650 biztos jó, de közelében se lesz abban a két tartományban, egyszerűen technológiai korlát. Én is beleestem abba a hibába, hogy elkezdtem a BA tisztasága és magasai után futni, keresve a basszust, és most egy XBA-300-nál tartok. Szóval 3BA tudja a teljes frekvencia tartományt mélyekkel együtt, és a Westone W30 ajánlott, annyi is...Amit próbálhatsz, azok a 1BA+1DD hybridek, kezd elég divatos lenni, és olcsóbban is beszerezhető. Nekem érkezőben van a Astrotec AX35 és egy Piston Hybrid. Meglátjuk mit tudnak, sajnos december közepe előtt nem tudok nagyon véleményt mondani.
-
vicze
félisten
válasz
darvinya #58589 üzenetére
Itt van, szerdára kihallgatom magam vele, viheted.
Sajnos az egyik "támasztó" műanyag a bal fülemet nyomja és egy idő után elég kényelmetlen azért.Amúgy nem tudom van-e benne crossover, az a része nem átlátszó, de az ábrák alapján nincs, és nem is hiszem hogy lenne. Amúgy nem vettem észre különbséget PC és telón hallgatás között, nyilván hangosabb, mint egy 32Ohm-os, de ezenkívül mást nem hallok.
Nagyon "nop" részemről. -
vicze
félisten
válasz
darvinya #58585 üzenetére
Jaja már, a kötekedős mindenit.
10-kor jött meg a VJJB, addig az XBA volt a fülemben.A dupla driver lehet jó, meg nekem a kialakítás is tetszik. Igazából azt se tudom mondani, hogy a hangja szörnyű, csak van az a fátyolosság a hangján, amitől távolinak tűnik, és a "dobozhangot" okozza. Jóval nagyon nem tiszta a hangzása. De nagyjából, minden a helyén van, nem mély túlsúlyos egyáltalán, viszont erőtlen a mély, ami azért meglep.
-
vicze
félisten
Hát akkor ma pihen az XBA.
Elég vicces az XBA után a hangja, na ez a doboz hang.
Az illeszték valószínű nem jó, de most nincs nálam értelmesebb. De nem sziszeg.
A kábele hát izé... mikor végighúztam a két ujjam között kiegyenesíteni, akkor kicsit ropogott. Az anyagminőség is inkább a 12$-hoz illik, nincs egy ligában a hasonló árúakkal. Részemről már ezért nem ajánlott.
Ha valakinek a talin tetszik, viheti. -
vicze
félisten
válasz
-FreaK- #58567 üzenetére
Nem, az a lehúzó ár, amit a viszonteladó "kegyesen" elkér érte... Nem csak itthon megy a lehúzás. Xiaomi 15$ (99jüan)-ért árulja. iBuygou 1$-ral olcsóbb és biztosabb forrás, de majd ha lesz készleten akkor normálisan bemegy az ára a Xiaomi hivatalos közelébe, vagy alá addig értelmetlen megvenni, és a hangja is eléggé kakukktojás még.
-
vicze
félisten
válasz
randras_83 #58524 üzenetére
Vannak erős kétségeim, de majd kiderül. 15$-ért egy hybrid elég durva bárhogyan is, ha már csak közepesen szól akkor is.
Na VJJB már végre Pesten, akkor jövő héten abba is belehallgatok.
-
vicze
félisten
Akkor jó, megnyugodtam, hogy mindenkinek egyforma a véleménye.
-
vicze
félisten
válasz
Chuck Norris #58493 üzenetére
Leírom, hogy egyáltalán micsoda az a füles és eldöntöd.
750NA egy Aktív zajszűrős füles. Amit a promó képek nem árulnak annyira el, hogy van egy kb. 100g-os aksi a kábel végén a jack előtt, ami kb. 16órát tudja üzemeltetni(működik ANC nélkül is). Maga a füles rész egy elég nagydarab házban van, mivel 2 meghajtó van és két kisebb ami az ellen hangot csinálja a zajszűréshez. A splitter előtti rész a mikrofonnal is elég nagydarab, és nehéz + 1 szem gomb van rajta(???).Szóval ha neked ANC-s füles kell, akkor gondolkodj jel rajta, különben felesleges.
A h.ear on család rettenetes lett szerintem kinézetre.
-
vicze
félisten
És mit írtam?
Hogy tudom, hogy a W30 lenne a legjobb nekem, de fül feleteti.
Fogok még privátban idegesíteni egyeseket.@randras_83: Nem vagyok én rajongó, de berendeltem na.
Viszont ez tuti csak meghallgatásra jön, mert a 1More verziót akarom belőle, az sokkal szebb. Ennek jó igénytelen a csomagolása is...
-
vicze
félisten
válasz
#71562240 #58488 üzenetére
Köszi, igen így egyértelműbb.
Ráraktam hangkártyára (Recon3D) 24bit-es kimenettel(dedikált kimenet fejeseknek), Foobar+flac eredmény ugyan az, ennél jobbat magamtól nem tudok. De most a forrás is különböző, így ez csak a füles csinálja sajnos.Elég nehezen tudom elképzelni, hogy a Hello felvétele szar lenne, mielőtt ez jönne.
pl. a Daydreamer tökéletes, mert nincs benne sz-es szó.
Chasing Pavements megint sziszeg és így tovább.
Ha ilyen marad, akkor bár együtt tudok vele élni részben, de költeni totál értelmetlen rá.Sőt ha egy DAC dinamikát ad az egészhez, akkor csak ezt a hibát még jobban kiemelné, és csak rosszabb lenne.
BA és bejáratás. Hát ez egy nagy talány számomra, mert dinamikusnál még meg tudom érteni, de egy BA-nál nem tudom mi járatódik ismerve a mechanikáját. A fülem nem tudja megszokni, mert 4-5-t ezt használom és 2,5órát MW600-at
kb. 20óra van eddig benne és kap két hetet az 80óra lesz kb., az elég kéne legyen.Komolyan szinte semmilyen más hibája nincs, mert ezt az egy dolgok kivéve pontosan úgy szól ahogy szeretném, mint egy mélykiemelt dinamikus nagyon percíz prezentációval mint egy BA, szűk "Sony-s" térrel.
-
vicze
félisten
Ó ha tudnád, mivel szenvedek.
Stream-et elég nehéz törölni. Lehet 1 hónapra vissza aktiválom Tidalt azt okosabb leszek, bár a vakteszten ugyan úgy elbukok, szóval értelme lehet, hogy nincs.Olyan erős a XBA-300 sibilance kiemelése, ami miatt adott szám hallgathatatlan konkrétan. HD super tweeter jéj... Még sose egyetlen fülessel se volt ilyen problémám, RE-600-zal se az csak pusztán nyers(harsh) volt a magasakkal, de itt nem ez van, mert megvan a magasak nyersesége, nem olyan erős de megvan, így a cinek kiemelődnek, néha kicsi túl erősen. De mivel nincs túl nagy szeparáció, így még elfedi az egész és nem zavaró túlzottan.
Egyszerűen próbálom kitalálni, hogy a sibilance honnan jön pontosan. Mivel számonként sőt inkább albumonként változó, így inkább a felvétel a ludas, de ah...Amúgy szimfonikus és akusztikus dolgokkal nincs gond azok gyönyörűek, de egyes rock előadók rettenetesek. Valamit nagyon nem értek...
-
vicze
félisten
Na ez egy hülye kérdés lesz, de nincs kedvem épp nagyon utána olvasni.
Ha A eszközön a sibilance erősebb mint a B és a sibilance alapvető forrása a tömörítés, akkor A vagy B eszköz rendelkezik jobb hangmegjelenítéssel?
Utána gondolva, az kéne legyen ahol erősebb, mert annál a magas frekvenciáknak nagyobb a dinamika tartomány, ami felerősíti a sibilance jelenséget. Rosszul gondolom? -
vicze
félisten
válasz
BigBlackDog #58473 üzenetére
Igen Sheratan tartozik még mindig a beszámolóval róla.
A H2 már kifutott, helyette az A2 van, de ezek ugye erősen V-sek. A2 azért "kompaktabb" lett. -
vicze
félisten
válasz
BigBlackDog #58470 üzenetére
Hát még ott az XBA-20 ugye, ára se olyan hú de nagyon elszállt.
-
vicze
félisten
válasz
kemcso #58434 üzenetére
Először azt hitten nem 1More, de hát az...
A korábban linkelt Piston HD-ról elég rossz véleményeket olvastam, úgy néz ki hogy ez annak az átalakított mocsok ronda változata. Több basszus miatt megnövelték a "hátsó" részt, így tippre. 1More oldalán semmi sincs róla(van hogy Xiaomi után kerül fel hozzájuk), ők szerintem maradnak a saját verziónál.Létezik olcsóbb Hybrid füles, mert neheze tudom elképzelni?
Hát még malmozok rajta, de max. meghallgatásra berendelem, ha lesz olcsóbban, és talin kioszthatjátok, nekem ez túl ronda.
(Na nem mintha az XBA-300 nem lenne az.
)
----
Amúgy a 1More mániámnak már lett egy előnye, ugyanis a China Voice Edition illesztékkel sokkal jobb a XBA-300 főleg mélyek teltebbek lettek, nem szűkíti le annyira a vetőcsőt. Továbbra is ez egy mocskos dinamikus füles
Viszont most már szinte biztos (semmi időm nincs tesztelni sajna), hogy nagyon forrás érzékeny.PC-n jól szól, viszont a mobilon teljesen szétesik a magas és sziszeg mint a fene.
Hétvégén lesz időm és meghallgatom a SB Recon3D-ről is végre.
Ja és nagyon az OPPO DAC felé hajlok, nagyon bejön külsőre. -
vicze
félisten
válasz
krisztianAMG #58431 üzenetére
Tessék.
Kapcsolódó topikban rákérdezhetsz.@v-man: Hivatalos oldal.
Viszont senki se vegye meg innen, mivel az eredeti ár 15$! -
-
vicze
félisten
válasz
kemcso #58419 üzenetére
Körbejárom persze. Az Essence One azért pár számmal nagyobb mint az STU.
@sheratan: Mivel hordozhatóságnál nem a minőség az első számú szempontom, így az AptX maximálisan kielégít, vezeték mentesség fontosabb, és nem találok semmilyen értelmes, értsd kicsi AptX alternatívát.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #58410 üzenetére
+kemcso:
De minek vegyek DAP-ot mikor nekem USB-DAC kell? Nem igazán értem benne a logikát, lejátszóként sose használnám. Játékra céges gépet nyilván sose használnék, de amúgy se játszok. Mérete nem probléma(DAP előnye, hogy kicsi) és a Xonar azért erősen hi-fi cucc.Én továbbra is elsősorban fejes helyett használom, nem hordozhatóság miatt. A hordozhatóság ezzel lesz megoldva, majd egyszer...
-------------------
"Színezett, de BA" Eme kijelentésem második fele nem tudom, hogy igaz-e, és hogy vakon erről bárki megmondaná-e, hogy nem dinamikus, ez a furcsa benne talán számomra, lehet azért mert nincs szinte semmi térérzet, vagy legalábbis kicsi. Egyszerűen semmi különleges nincs benne(olyan szürke), minden úgy szól ahogy kell, van basszus egyáltalán nem mély hiányos. EQ-t már kikapcsoltam, túl sokat "torzított".
Amit észrevettem, hogy telefonnal jóval erősebb a sibilance mint a laptopon, van mind a kettőn, de a telón már túl erős (Adele - Someone like you), ez majd még a One mini-vel megerősítem, abban jobb azért a kimenet. High Hopes(remastered) annyira, de annyira szép vele, gyönyörűen sír a gitár.Amorphis is teljesen korrekt még a régi albumok is hallgathatóak, amiken a masterelése kriminális.
Ha már RE-600, a hatalmas tere miatt sokkal jobb a szeparáció szintén ezért a tisztábban is szól egyértelműen mint korábban is írtam jazz/szimfonikusra sokkal jobb mint az XBA300, még talán női vokál estében is, de az nem biztos.
Még nagyon sokat kell hallgassam, hogy úgy általánosan képet tudjak mondani róla.
-
vicze
félisten
válasz
kemcso #58397 üzenetére
Ja milyen az Alföld a Kárpátokhoz képest? Tájt a tájjal.
Leírom megköveztek.
Dell E6450, Dell nem cicomázza HW oldalon szóval sima Intel HD audio, SW oldalról meg MAXX Audio. Ebben toltam fel a "MaxxBass" izét 10%-ra. Gondolkodtam már, egy ASUS Xonar Essence STU-n, de az árát még nem nyeltem le... (jövő zenéje)
Másik eszköz teló Z3c, illetve választható HTC One mini, N4, N10, és Z4T ebben van nyilván a legújabb Qualcomm DAC.Forrás Google Music, Tidal tiltva van cégben, így elég gyorsan kiesett illetve a választéka sajnos nem megfelelő számomra, kettőt fizetni meg felesleges. Illetve azoknál a zenéknél amit túlnyomó többségben hallgatok nincs jelentősége a FLAC-nek.
Még egy kis megjegyzés a fülesről. A enyém az a sima XBA-300 nem az XBA-300AP, az AP-nek lapos kábele és mikrofonja van, a simának nincs mikrofon és hengeralakú recés a kábele, hangban állítólag különböznek (???). A XBA-300 természetesen Japán only, a többi ázsiai piacra az AP került.
-
vicze
félisten
válasz
kemcso #58393 üzenetére
"RE600 tükrében
"
Sört borral?Azt már most ebben a pillanatban leírhatom, hogy a RE600 sokkal jobb vétel(ez duplája).
Bármennyire is jó füles ez, az árát semmiképp nem éri meg.
De azért most sikerült olyanra belőnöm(egy kicsi basszus, tényleg kicsi), hogy felfelé görbül a szám, mikor hallgatom, egyre jobban. Dübörög, meg nem mondanám hogy ez egy BA.Lehet a AX35 hiába jön.
-
vicze
félisten
válasz
BigBlackDog #58388 üzenetére
XBA-300, lassan 1 hónapja kapható japánban, szóval 3hét volt mire ideért.
-
vicze
félisten
válasz
#71562240 #58383 üzenetére
1. Hangszórónál nyilván elég nagy jelentősége van az infrahangnak, de fülesnél?
Az ultrahang meg azért elég ritka a felvételek többségében, nem mondom hogy nincs jelentősége, de hogy "drasztikus" különbséget okozna, az eléggé túlzásnak érzem. Megint csak szintén szintén nagyon erősen fülesek tekintetében.2. Ez lehet, de sehogy sincsen jó érzésem az ilyen esetekben mikor, egy gyártó sok "lábon" áll.
Sose mondanám, hogy rossz minőségűek, mert valószínű a jobbak közé tartozik még így is. A túlárazásban viszont nem hiszem, hogy olyan hatalmasat tévednék, de nyilván lehet.--------------------------------------
Na végre... Mint a kisgyerek karácsonykor.
Hát bárki bármit mond, ez hamisíthatatlan Sony hang ízig vérig.
Színezett, de BA, furcsa. -
vicze
félisten
válasz
matyiGo #58379 üzenetére
"csúcs"
Na azért ilyeneket tök hülyeség kijelenteni, és valószínűleg senki se írt ilyet sehol. Nagyok jó ár/minőség aránnyal rendelkezik semmi több.A Youth 8$-et ér többet nem, 12-ért már hülyeség megvenni mert annyiért már kapsz sima P3-at.
A másik dolog meg, hogy a hangzást még mindig ne keverd a minőséggel. Teljesen más a két füles hangképe, így ha az egyik nem jön be ne azt szajkózd, hogy a hangminősége szar. Hangminőségre rosszabb a Youth mint a P3, de nem olyan drasztikusan, és a többségnek nem fogja észrevenni.
Még egy kérdés pusztán kíváncsiságból, a Youth-odon 3 vezérlő gomb van vagy csak 1?
-
vicze
félisten
válasz
f4lcon #58368 üzenetére
Menni, nem fogok szóval, majd azt valakivel megoldatom. Gyakorlatilag van egy teljes 1More készletem.
@kemcso: Elég sok nyilván a kiszűrődő hang, úgyhogy majd irodán kívül hallgatom meg kicsit jobban, de értelmes vélemény nem feltétlen fogok tudni mondani róla, mivel Earbud-ban 0 tapasztalatom van.
"mélyhiányos (kb mint a 2BA-k)", ebben az a vicces, hogy az XBA-2/20-t tipikusan V-s és mélykiemlet füles, de ezt majd sheratan megerősíti.Nyilván az erő hiányzik belőle.
Nem mindegyik hangjáért rajongok (sőt), de a kivitelezésüket nagyon szeretem. Szóval inkább a design és a csomagolás teszik, ami hát hangban nagyon számít na.
-
vicze
félisten
Hát az Earbud megjött. (Ami mai lényeg még nem
)
IEM után a hangját nagyon nem tudom értelmezni, már több mint 10éve nem hallottam ilyet. De annyira nem rossz, a magasak kicsit szúrósak, valószínű járatni kéne, amit sajnos nem fogok megtenni a találkozóig.
Más:
Hát ez meg mi a jó fene? Most ezt is meg kell rendeljem...szerk: OK, egy helyik énekesre "szabott" verzió, kérdés melyikből csinálták, hogy látom a Crystal variációja, remélem olcsóbban.
-
vicze
félisten
válasz
PpenoO #58355 üzenetére
Hát normális szövetet csak jóval efelett láttam.
Ennyiért 100% csak díszítést kapsz.
Amúgy kábel zaj nem hinném, hogy nagyon függ a kábel borításától, inkább a kábel vezetéstől. Pl. most már egyre többet látom, hogy a füles előtt valahogy meg van "törve" a kábel, ami elég drasztikusan redukálja a kábelzajt, mivel nem teljesen egyenesen jut a fülesbe.
-
vicze
félisten
válasz
PpenoO #58352 üzenetére
Pistonnál legjobb tudomásom szerint elég általános ez, bár érdekes módon legtöbbet a ezüst változat fehér kábelenél láttam képeken az "arany" verziónál kevésbé.
Amúgy itt a szövet csak díszítés, nincs igazából funkciója sajnos, ha értelmes szövetbevonatú a kábel és még kezelt is, akkor se nem koszolódik, se nem szakad ki.
Szóval nem kell mindenre általánosítani. -
vicze
félisten
Ha megerkezik a Dazzel Edition, vagy mi a neve és kiderül hogy az 6$ ért ugyanaz, hát egyből nem fogom jó vetelnek titulálni.
-
vicze
félisten
válasz
szentkuti11 #58318 üzenetére
Igen azt furcsa. Nem kérdtek egy teszt példányt OP-tól?
-
vicze
félisten
Hmmm.
Elég húzós az ára, de érdekes dinamikus lehet. Marketing videó. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #58312 üzenetére
Hangképben biztos nincs sok különbség, csak a kábel a különbség és a magas frekik fémes hangzását szüntették meg, hogy a kábel miatt van-e azt nem tudni.
Ez az ő véleménye a 20-hoz képest, nem 1db review-t olvastam.
Szinte mindenki mély kiemeltnek írja le.
Na meg kinek mi a flat, van aki a P3-at is kiegyenlítettnek mondja.1v1:
-
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #58304 üzenetére
Hát elég összevissza van igazából.
Folyamatosan változik, nem csak generációnként, kicsit nehéz is kiigazodni.
Az XBA-n belül ugye alapból változó volt, mint ahogy elírtam korábban a hang, a 4/40-nál már túl erős bass-al, de a hibrideknél ez lett tovább víve, az összes H és A meg a Z5-is mind inkább erősen V-s.
Ha a 300 mély kiemelt, de nem erősen V-s akkor nekem pont jó + talán minimálisan jobban ül a fülben mint a 3/30.(#58306) darvinya: Mind japán.
A többség nem szállít nemzetközileg csak USA-ba. Aki Int is szállít annak van szállítási költsége. Mivel Amazon így garantált vámoltatás, és már ott is vagyunk a 100e-nél.
Illetve az hogy raktáron jelzik nem garancia arra, hogy van is. pl. Minden eBay-es próbálkozásra az jött vissza, hogy már nem forgalmazzák, és el is tűnt a hirdetés simán lehet, hogy ezek is fennfelejtett hirdetések. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #58301 üzenetére
Hozzáadtam egy 0-t.
30-as már csak japánból beszerezhető és 100e felett lenne, úgy hogy ~100e-ért inkább 300-as lett.Igazából több kritériumnak felel meg a cserélhető kábel miatt, és a BT-s opció hozzá eléggé tetszik.
Már csak pár nap...Most már nagyon kíváncsi vagyok rá, főleg hogy ilyet írtak róla.
"I actually have westone w30 and yesterday I got the chance to try a demo unit of xba300 for a while. My initial impresion is xba 300 has deeper and bigger bass. The high is also more sparky but I found no sibilance. The mids of xba feels thicker. It seems to be more v-shaped than w30. I also feel it has better soundstage" -
vicze
félisten
válasz
matyiGo #58296 üzenetére
Random szubjektív lista, tessék ez hosszabb.
HA-FX700 azé listámon is rajta van, csak a bevásárlandók között, és úgy fogok járni vele, mint az XBA-30-cal.
-
vicze
félisten
válasz
LyonnaisFan1 #58292 üzenetére
Vedd ezt és jobban jársz, ez a frissített verzió minőségi aksival.
-
vicze
félisten
válasz
LyonnaisFan1 #58289 üzenetére
"Sztem ebben közrejátszhat a telefonom Bluetooth 4.0 Low Energy profilja is."
Maga a SBH-20 "csak" 3.0-ás, azaz nem íják rá kamuból a 4.0-át mivel a 4.0-ban nincsenek audióra vonatkozó profilok, az továbbra is 2.1/3.0-ás protokollon és energiaszinten megy. -
vicze
félisten
válasz
darvinya #58277 üzenetére
Utolsó off ebben a témában, elnézést.
Amit leírtál telejen hülyeség. Az aksi képes majdnem végig lineárisan leadni az áram erősséget, a végén lesik, de az a 10% környéke vagy alatta. Sőt minél nagyobb egy powerbank annál lineárisabb a töltési karakterisztikája, és annál később éri el a kritikus értéket. Az összes aksi ami a környezetemben van így működik.
Egy hibás vagy hamis termékből vonsz le következtetéseket.
Nem mellesleg, visszatérve a SBH20-hoz, 110mA aksi töltése 2óra azaz 50mA átlagos a felvétele, tehát még 80mA-val is vígan töltenéd... -
vicze
félisten
válasz
Luissimo #58269 üzenetére
4.-est kivéve tisztában vagyok mindegyikkel, és egyik se változtat azon amit leírtam.
Ez egy 6-éves füles, az elektronika nem örökéletű...(#58270) darvinya: "gomb aksi van benne"
Nem, egy hengeres 50mA-s Sony Lithium poly Sony aksi van benne. Ne legyen igazam, és találjatok bele valót.A power bankod meg vagy halott, vagy nagyon nem annyi a kapacitása, ahogy előttem is leírták, egy 6000mA-s simán feltölti a 1800-as telómat 3x.
-
vicze
félisten
válasz
LyonnaisFan1 #58263 üzenetére
Nyilván nem kell akkora 500mA-t kell leadjon és kész, azt meg mindegyik megteszi.
Pl pont Sony-nak vannak 2000mA-s kicsi henger alakú aksijai.@darvinya: Valamit ott elnézel. A 8000-es 80x tudná feltölteni. (jójó tudom valóságban nem, de 70x simán.)
-
vicze
félisten
válasz
hszilard666 #58198 üzenetére
Ah, az progresszív nem black, így értem.
A Citadel tetszett valamennyire.
-
vicze
félisten
válasz
hszilard666 #58194 üzenetére
Black metálban magasak? What?
Hacsak nem szinkronikus válfaja, akkor olyan sok magas abban nincs.
Persze vannak elfajzottak a stílusban. -
vicze
félisten
válasz
hszilard666 #58192 üzenetére
Pusztán hangminőségre valószínű jobb, de esélyes hogy nem fog annyira bejönni, mert a Razer egy basshead füles és ha ez tetszik leginkább, akkor a kevésbé mélykiemelők kisebb valószínűséggel jönnek akkor be.
-
vicze
félisten
válasz
hszilard666 #58180 üzenetére
Jó csaltam kicsit, és a legnagyobb árkülönbséget írtam le, általánosan csak 10-15$ a különbség ennél a fülesnél, a Mode-nál már viszont simán dupla az Urbanears verzióhoz képest.
Nem tudom miben gáz főleg, hogy Razer is ugyanezt csinálja, csak ott nem tudod a OEM-et, mert hogy audióval nem foglalkoznak az 100%.
De nem akarok illúziókat rombolni.
-
vicze
félisten
válasz
hszilard666 #58178 üzenetére
Kerső.
Volt róla szó.
Marshall Minor(15e) = UrbanEars Medis (5e)
Meg akkor egy kicsit a Marshall Headphones-ról.
A Zound Industries svéd cég vette meg a jogokat, hogy Marshall márkanév alatt termékeket gyártson, szóval semmi köze lényegében az eredeti angol márkához, megvették a névhasználatot és ennyi.
Márkáik: Urbanears, Marshall, Molami, Coloud. A márkák általánosan különböző célközónégnek szólnak, de a mögöttük lévő termék mindegyiknél ugyanaz.
Azaz Marshall termékek mindegyike egy átcímkézett termék esetlegesen minimális módosításokkal, többnyire 1:1-ben valamelyik Urbanears. -
vicze
félisten
válasz
Interceptor #58145 üzenetére
Hm hát nem is tudom hányszor le lett írva, hogy a 20e-s fülesnek nem 2x jobb a hangja mint a 10e-nek. A "jóságot" jelen esetben kizárólagosan a füled tudja mérni.
Az hogy hogyan fog szólni első lépésben a hangkarakterisztika/hangkép/frekvenciamenet/frequency response/stb. határozza meg. Ez a fix. hangerőn, vagy bemeneti feszültségre adott hangerő, végigmérve a frekvencia tartományon. Ez egy egyenes vonal kellene legyen (lehetetlen) ideális esetben.
Összefoglalóból:
- Frekvenciamenet: Annak a jellemzése, hogy a fülhallgató mennyire képes reprodukálni a frekvenciatartomány egyes részeit. Átlag felhasználó számára kevésbé érdekes részletekbe menően, de ebből a grafikonon ábrázolt mérésből látható jó a fülhallgató hangképe.
Így fog kinézni:Ebből szépen látszik, hogy mély kiemelt, magas kiemelt vagy magas kiemelt, annak a függvényében, hogy az adott tartományban mi látsz. pl. a képen jól látszik, hogy a SE215 mély kiemelt. bővebben az összefoglalóban.
Azt azért megjegyezném, hogy fenti karakterisztikát, az izoláció és a meghajtás(lejátszó) nagyban befolyásolhatja, szóval ez nem egy állandó fix érték, ráadásként a hangerőtől is változik némileg.Amit az égvilágon semmi se ír le, az pedig a minőség. Magát a hang minőséget tehát, hogy adott zenével mennyire szépen szól valami az csakis kizárólag a saját füled tudja meghatározni. Ez többnyire mindenki csak szépen körülírja ahogy tudja, jellemzően elég sokrétűen és színesen.
Végére érve, a minőség adja a különbséget drága és olcsóbb füles között többnyire, akkor ha olyan faktorokat mint anyaghasználat, és minőségi kialakítás, márkanév megfizetése, nem nézzük. De ezt csak maghallgatással tudod meg.@omp: Azért nem érted, mert kevered a mintavételezést(192kHz) a frekvencia tartománnyal(20-20kHz).
-
vicze
félisten
válasz
Interceptor #58143 üzenetére
"ezáltal teltebbek a hangok is"
Még csak érezni se érzed, mert mély esetében túl kicsi a "tér", hogy érezd, magasak esetében meg a füled a korlátozó tényező ott még érzés sincs."5hz baromság ahogy a 20 is ilyen alapon."
Nem. Lehet hogy tudja gond nélkül, de semmit nem mond el a hangjáról. Egy 600$-os fülesnél is bizony 20-20kHz fog állni, mert azt van értelme odaírni, minden más csak marketing. Sőt ha más érték van ott, akkor már jelezheti azt, hogy túlárazott marketing termék. -
vicze
félisten
válasz
Interceptor #58139 üzenetére
Mivel konkrétan nem hallasz 20 alatt illetve 20-20kHz felett semmit, így elég nehezen lehet ez a különbség. Akár kamu akár nem, egyszerűen ember számára hallható tartományon kívül esik.
Simán mutatok, neked olyat 4e-ért is amire 5-25kHz van írva.A karakterisztikán kívül semmi más nem számít, az fogja meghatározni, hogy neked nem tetszik (= műanyag hangja lesz), vagy tetszik. Általában 1 bizonyos karakterisztika van, ami az embernek megfelelő, mert idővel ez vált számára dominánsá, de ez nem határozza meg az adott füles minőségét.
-
vicze
félisten
válasz
16sziszi #58078 üzenetére
Abból talán a Sony SBH20 a legolcsóbb, ami márkásabb. Ilyenekből szinte mind fej mögötti 40cm-es kábelvezetéssel. Még a Jabra Play van ami éppen 10 körül van és hengeres oldalsó gombokkal.
Amit kihagytam még, és valószínű számodra a legjobb lenne, az nyilván, ez. De ez mind mono és túl sok jót nem lehet elmondani róluk jelenleg, a sztereó variánsok többnyire nem kaphatók, nagyok és jócskán 20e felett kezdődnek.
-
vicze
félisten
válasz
16sziszi #58072 üzenetére
Hááááát.
BT fülesnél a következőket vedd számításba. Többnyire 2 fajta van.
BT-nek kell antenna/elektronika és aksi, tehát ezeket vagy külön rakják vagy a fülesekbe két oldalt vagy egy külön egységbe. Első esetben elég nagyok lesznek többnyire maguk a füles testek, így elég nagyok lesznek, de a a kábel csak annyi, amennyi a két fülest összeköti, ilyenek.
Másik eset mikor egy külön egységben van az elektronika és egy rövid füles része van, ilyenek.
Csak tök random példákat raktam be, nem ajánlást.Szóval első esetben az alvást a nagy mértet lehet(többnyire ezeket sportra csinálják) hogy zavarja, illetve nem túl hosszú az üzemidejük szóval ha egész éjjel hallgatnád, akkor lemerül.(kb. 4óra üzemidő) A második esetben tovább bírják és vehetsz hozzá akár nagyon kis testű fülest olyat, ami neked megfelel és alvás közben kevésbé zavar, egész éjjel kibírja. (8-10óra üzemidő), DE jóval több kábele is van, ami zavaró lehet, ha pl. forgolódsz.
A kettő közül melyik lenne jobb számodra?
-
vicze
félisten
Érdekes részlet a "Piston HD"-hoz:
This earphone support on Android or IOS operating system?
We have included our specially made chip which will automatically identify the phone's operating system. So it's compatible on both operating systems. There is no longer needed to buy 2 different earphones to use if you have two devices which running on Android and IOS. -
vicze
félisten
válasz
contaxg #58048 üzenetére
Ennyi erővel a 3000$-os se.
De akkor mondhatom, hogy hallottam a RE600 400$ alapárút, és az már lehet semleges?(Csak mert a hangzása azonos a RE400-zal...)
Nyilván soha egyetlen egy füles se lesz "semleges", mert gyakorlatilag technikailag lehetetlen elérni, hogy egy egyenes vonal legyen a frekvencia válasz a teljes tartományban, így valamerre mindig "csalni" fog valahol mindegyik füles.
RE400 pont azért kiemelkedő, mert ezen az áron hozza azt a semlegességet, amik más fülesek 300$-ért.@kemcso: Egy kis Geocaching?
-
vicze
félisten
válasz
matyiGo #58040 üzenetére
Ennyi erővel minden erősen V-s fülest a sárga földig lehúzhatnék, hogy milyen szar, csak azért mert nem az én hangzásvilágom. P2-t számomra egy borzalmas füles és mellette azok is amiket te használsz mégse mondok hülyeségeket rá, mert el tudok vonatkoztatni, a saját hang "ízlésemtől".
A hang minőség meg még mindig telejen más tészta, mint a hangzás. A Piston minősége továbbra is eléggé jó ár érték arányt képvisel a piacon, ha nem is a legjobb, de az egyik legelterjedtebb és legkönnyebben beszerezhető ezért ajánlott termék.Hallgass meg egy RE-400-at és megtudod, milyen az a semleges nem kiemelt hangzás.
-
vicze
félisten
válasz
darvinya #57974 üzenetére
Ettől még a zenéhez nem lesz köze, és eléggé hidegen hagy a 50Hz-7kHz-es hívásokra milyen minőséget használ milyen sávszéllel. Amúgy a AMR-WB szabvány szerint 23.85 kbit/s a max.
Nem tudom neked mi a 3G, de UMTS-től kezdve támogatott és Orange azon is vezette be először, csak azon max. 12.65 kbit/s-ot tud. 3,5G-n nem megy hang csak adat.
A rációhoz meg végképp nincs köze, az eléggé analóg továbbra is tudtommal itthon, hova oda a DAC? -
vicze
félisten
válasz
Bootyhunter #57972 üzenetére
Hát a hangról nem nyilatkozok, de az Amazonos review-k alapján a vásárlók felének konkrétan szétesett 1-2 hónap után.
-
vicze
félisten
válasz
darvinya #57967 üzenetére
Annak mi köze a DAC-hoz? 1:1-ben ugyan azt tudja mint az SBH-52, csak valamivel kisebb és könnyebb, illetve digitális zajszűrést kapott, ami hívásoknál elégé hiányzott mivel borzalmasan zajos volt, a mikrofon.(Nekem ez sokat számít, mert sporthoz kell.)
Utána olvasva a HD Voice nem az AptX-et jelöli sajnos.
Már csak azt szeretném tudni, hogy mi jó fene jelöli, mert Sony totál összevissza jelöli az eszközeik között.
Így még passz, hogy az 54 tudja-e vagy sem, nincs semmi technikai manual. Így majd kénytelen leszek saját magam összehasonlítani, ha megvásárolható lesz végre...
HD Voice itt elsősorban a magasabb minőségű beszéd átvitelre vonatkozik 3G/4G(VoLTE) hívások esetében elsősorban GSM standard nem BT. Ebben az esetben csak a AMR-WB-re vonatkozik, amit a headset támogat.
-
vicze
félisten
ÁÁÁ, MW600 utód a Sony-tól, hogy ez miért nem hírezték az IFA-ról...
Szóval BT-re innentől SBH54. Van AptX, NFC és DNC is, mint a búcsúban.
5g-mal nehezebb mint az előd.Ami nem fog tetszeni senkinek, ár: 25e
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- INTEL PC KONFIGURÁCIÓ: Számítógép helytakarékos, kisméretű Mini ITX házban, SSD nélkül
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest