- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #64851 üzenetére
Teljesen elképzelhető lenne, nem birtokolnám szinte az összes 1More fülest amit kiadtak, igy vagy az összes rossz vagy. És én nem a minőséget kritizálom hanem hogy a mély ráül a középre és túl sok mindent elnyom, amit én hallani szeretnék. EX1 sokkal tisztább jobb szeparációval rendelkező hangot ad, viszont mocsok sziszegős, amin az illeszkedik nem nagyon változtatnak, bizonyos számokkal kifejezetten bántó már. Egyszóval messze van a tökéletestől, de mégis mikor cserélgettem a Tripla és közte egyszerűen "underwhelming" a tripleben a részletesség, hiánya közép tartományban. Illetve azért nagyrészt a csalódottság is beszél belőlem, mert sokkal többet vártam a Tripletől, amit nem kaptam meg.
-
vicze
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #64840 üzenetére
Akkor a KC06-t kihúzom a listámról.
Eddig is szkeptikus voltam vele szemben, de azt hiszem eben megerősítettél.
A 1More Capsule-ra nagyon kíváncsi vagyok, a mikrodriver miatt, legalább valami változatosság -
vicze
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #64837 üzenetére
Épp most most hallgattam végig a füleseimet, P3-től XBA300-ig (hogy írjak a Piston Calssic és EX1-ról remélem legkésőbb hétéviéig), a Triple továbbra is kiábrándító.
Se az AX35, se az EX1/Titan1 mellett nem állja meg a helyélt, ami még a 78$-os árat nézve se jó teljesítmény, főleg hogy az EX1-nek azért igen nagyon jó a minősége és a felszereltsége. Túl sok a mély, túlságosan el van hangolva számomra.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #64619 üzenetére
Ha 70$-ért vetted, akkor az egyáltalán nem rossz ár érte, mert a Triple egy nagyon nagyon minőségi füles, tényleg a legjobb anyaghasználatú fülesem ami van, csak a hangja nincsen összhangban ezzel.
De most kellően alacsonyra állítom be az elvárásaidat, hogy majd meglepődj.
-
vicze
félisten
"ellenkező esetben átveszi az irányítást, kizárólag a magas tartományban hallható a BA"
Őszintén szóval mind a 3(Piston Hybrid, 1More Dual/Triple) 1More hybriden ezt hallom, egyszerűen nincs meg az egyensúly a két driver között. A BA sokat hozzáad a hangzáshoz, de a DD nem, hanem a 2BA-nál már elvesz, mert nem skálázódik felfelé, megragad egy szinten, a BA-k túl kicsi frekvencia tartományt fednek le.
Mondjuk a méretükből adódóan gondolhattam volna, hogy ez lesz. -
vicze
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #64603 üzenetére
ZeroAudio Doppio pl. vagy minden ami két BA.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
BigBlackDog #64469 üzenetére
26e épp itt, csak mondom.
-
vicze
félisten
"Gotta catch em all!"
Most már legalább tudom, hogy a Titán 3 a nekem való.
Ebben túl sok a mély de nagyon kellemes, nagyon emlékeztet az jó öreg EX90-re.
-
vicze
félisten
válasz
korpicschess #64419 üzenetére
A Sony füleseken rajta van a típus szám, vagy a lifegő papíron, vagy a V spliteren általában, ritkábban a jack egyik oldalán is láttam már.
-
vicze
félisten
válasz
BigBlackDog #64358 üzenetére
Kb. semmilyen.
Esetleg a villogni akarok nagy B betűvel kategóriában. -
vicze
félisten
válasz
f4lcon #64335 üzenetére
Kábele nem az a merev borzalom mint a AX35-é? Kép alapján pont olyannak néz ki.
Kényelmesebbnek néz ki a szöget bezáró vetőcső miatt, viszont nagyobb, mint az AX35 a képek alapján. Illetve a freki görbéje nagyon közép kiemeltnek tűnik, de a fene tudja az mennyire valós.
30$-ért nem néz ki rosszul. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #64315 üzenetére
"AX-35 can’t compete with the more complete and higher quality sound of the 1MORE hybrid. The AX-35 seems like a midbass heavy and fuzzy sounding earphone in comparison. I don’t think there’s one thing about the 1MORE sound that isn’t superior."
Lehet tényleg én vagyok a totál hülye, de tök mást hallok.
-
vicze
félisten
válasz
darvinya #64317 üzenetére
1More esetében egy intelligens vezérlése van magának a vezérlőpanelnek, attól függően mibe dugod állítja, így működik a legtöbb Androidon és iOS-en is gond nélkül.
Tesztelni csak iOS és Androidon tesztelte, de ha mondasz egy nagyon eltérően működő készüléket, ha van esélyem le tudom tesztelni. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #64311 üzenetére
"A Triple-t nehéz hova rakni mert az anyag minősége tényleg nagyon magas, de a hangja nyilván nem gyenge, de sehol nincs akár az AX35-höz képes részletességben leginkább"
"~40$ környékén mocsok jó vétel a Dual"
A nem sok jótól szerintem messze van.
Vedd figyelembe hogy AX35 ~50$.
Hiába a 2 BA ha nem ad semmi +t. Csak hát a Dual-t 60 alatt már nem kapni.Persze, így meg a Triple a jobb vétel egyértelműen. Nagyon sajnálom, hogy a Dual-t ennyire elárazták. A legnagyobb hibájuk még mindig, hogy DD oldalon pont ugyanazt hallod mint a 12$-os P3/1M301-ban, és ez nekem nagyon lehúzza az egészet BA ide vagy oda. Sok másban annyival jobb DD van, kár hogy ezek már csak inkább profit szerzésre fejlesztet fülesek.
AX35 vs. Triple estében nagyon nehéz, hogy a hangminőséget, vagy az anyagminőséget áldozod fel.
------------
Amíg a Capsule ilyen irreálisan drága, addig el kell döntsem, hogy EX1/Titan vagy Titan 3. Na ez sokkal nehezebb döntés.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #64307 üzenetére
Szerintem nem írtam olyat, hogy nem tetszett, mert minőségre még mindig az egyik legjobb amivel találkoztam. De ha hangzásra összehasonlítom a Pistont(isten tudja mi az alap neve), a Dualt és a Triple-t akkor semmivel se indokolható az árkülönbség, pusztán hangzás szempontjából. Nem tudom, hogy te hallottad-e mind a 3-at egymás mellett, mivel én az AX35-at belevéve folyamatosan váltogatva hallgattam.
Egyszerűen a Dual és a Triple között olyan kicsi a különbség, hogy a többség nem fogja hallani és 40$ vs. 100$, ezért vagyok ennyire kritikus a főleg a Triple-lel.
Ha gondolod, szept. elején és okt. közepén arra járok, akkor összefuthatunk.Addigra talán beszerzek egy Capsule-t is.
Abban is teljesen igazad van, hogy az AX35 kábele egy fos, ezt se tagadnám. Számomra a mikrofonnak 0 hozzáadott értéke van, ez persze nagyon egyéni dolog.
-
vicze
félisten
válasz
BigBlackDog #64301 üzenetére
Otthon mocsok drága, UK ár épp 19e.
-
vicze
félisten
"75-ös volume skála maximális hangja nagyjából megegyezett a high-gain trükkös üzemmódbeli 45-ös hangerő értékkel"
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a hangerő nem lineárisan, hanem logaritmikusan(10-es alapú) növekszik, még a legjobb SW kalibrálással is. Te egy random beosztású skálából számolsz, ami lehet 10dB különbség, de lehet 30 is, nem tudod, így a beírt % érték még csak viszonyításnak se jó, illetve minden fülessel máshogy fog viselkedni. Ehhez műszer kell, de még azt se lehet %-kosítani, mert színén exponenciális. A hangosság kizárólag dB-ben megadható dolog.Itt a B&O G5 modul tesztje, amiben már újabb Sabre van, de az AMP ugyan az, illetve felépítés is elég azonos. +10dB alapjáraton a modul, és kb. ennyi. Terhelésre viszont máshogy reagál, valószínűleg pont úgy mint a V10, kb. fülesenként változó hogy mit hoz vagy visz.
És nem arról beszélek, hogy nem jobb A vagy B, hanem arról, hogy mitől különbözik. Illetve, hogy a komponensek összessége adja a különbséget nem 1 valami. Pl. XY füles vagy akár fejes, borzalmasan fog hangzani high gain mellett, mert nem arra van tervezve és vezérelni, persze ez főleg fülesre igaz.
Amúgy ES9018-K2M-as USB-s DAC-ot használok és manuálisan tudom low/high-t kapcsolgatni, de sose jutna eszembe, hogy ezt egy fülesen megtegyem, még fejes estén se van mindig eredménye, nagyon eszközfüggő.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #64257 üzenetére
Lightning-nál kizárt, ott erős problémát okozott, hogy nincs a csatlakozóban analóg kimenet és ezért került a jack alulra, hogy egyszerű 30PIN-es átalakítóval még működjenek a régi dokkolók. Illetve szépen megdobta a Lightning dokkolók árát is.
USB-C-nek van analóg kimeneti lehetősége, de valahogy nem hiszem, hogy sokan használni fogják. Egész mizéria lényeg, hogy kevesebb alkatrész kelljen a telóba, illetve drága kiegészítőket tudjanak eladni, így max. pár kínai gyártó meghagyja de a nagyok biztos nem. -
vicze
félisten
"Amellett, hogy kb. 67%-al hangosabban szól, hallhatóan nagyobb a dinamika is"
Erre azért kíváncsi lennék, hogy határoztad meg? Ugye a hangosabbnak hallod dinamikusabbnak is véled, illetve az adott fülesnél ha nem egyenletes jobban szétnyílik a V karakterisztika(akármekkora is), szóval a dinamikusság maximum placebo. Elsősorban a felvétel, másodsorban füles határozza meg a dinamikát."alap esetben egy-egy kommersz (típusát tekintve nem specifikált) DAC+AMP páros üzemel."
Na akkor sokadszorra. Qualcomm SoC mellé kötelező egy WCD93xx DAC, mivel anélkül meg se mukkanna sok estésben, pl. hívásnál, vagy a hangszóró. S808 hoz a WCD9320 párosul, ha gondolod, a system/etc/firmware mappában meg is keresheted a drivereit. Ugyan ez a DAC LG(és sok más gyártó) által Hi-Fi DAC ként lett eladva eddig(mivel az is), de most hirtelen "kommersz" lett. Csak tudnám, hogy mitől? Pont annyira kommersz mint az ESS.
A WCD mellé pedig egy WSA88xx (ez esetben gondolom, egy 8810) AMP jár, de még egy másik is kell legyen, mert ez a hangszóró erősítő, van még egy jack is. Leírásotok alapján minimum 4 AMP van benne, ezek szerint."BT hangátvitelnél nem is kapcsolható a Hi-Fi üzemmód, s erre amúgy - az átvitel jellege miatt - nem is lenne szükség"
Nem szükség nincs rá, hanem lehetőség, egyszerűen leheleten. Igen van különbség.
(OFF)Már előre élvezem a köröket a Lightning és a USB-C füleseknél, mikkor 100x leírjuk, hogy a DAC fülesben van a DAC nem a készülékben.(/OFF)Akkor összefoglalva, ha jól értelmezem,amit hallani lehet a követhető.
Gyakorlatilag nagyobb HW erősítésre "kényszerített" füles (ami esetileg túlvezérelheti) nagyobb hangerőt kap, aminek a placebo hantása, hogy ezt nagyobb dinamikának gondolja a hallgató mivel jobban szétnyitja a fülese alap V karakterisztikáját(mivel egyenletes füles kvázi nem létezik, így mindenképp nagyobbak lesznek az amplitúdók valahol).
Ez nem jelent se minőségi javulást, se nagyobb valós dinamikát, se egyebet, csupán nagyobb hangerőt.Javítsatok ki ha tévedek.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #64187 üzenetére
Nem, a linkelt app nem azt csinálja csak, hogy más alakhamzásokat is az adott USB audio sávra továbbítja, hogy a ESS-t használja a WDC helyett. A Low-High váltás automatikus mindenképp.
És természetesen semmi értele kikényszeríteni a high gaint-t egy IEM-nél pont a lehető legkisebb impedancia a kívánatos.@Tulku: Nem azért de SW-vel hogy növeled ezeket? SW erősítés szépen túltolhatja a limiten, dinamika meg kb. a masterelésnél/felvételnél kerül a zenébe, utólag már biztos nem adsz hozzá, max. a legtöbbet lehet kihozni belőle, de ahhoz nem SW kell, hanem HW. Max. úgy nőhet a dinamika, hogy durvábban belenyúl a szenébe és szegreáltan halkít erősít egyes részeken, de az eléggé széttorzítja a számot összességében, sok értelmét nem látom.
-
vicze
félisten
Xiaomi Piston Air (1More gyártmány természetesen)
Azt hiszem le kell szokjak az impulzus vásárlásról...
Ez az izé az IEM és az earbud közti átmenet szeretne lenni. Szigetelés 0.
Szóval a füles teljes teste bemegy a fülbe, 100% hit and miss, hogy jó lesz-e egyeseknek, mind két oldala szilikon így van valamennyi játéktér, de nagyfülűeknek simán ki fog esni, ha pedig túl kicsi a füled egyszerűen nem fog beleférni. Minden fix rajta semmi se változtatható, összességében nagyon rossz konstrukció.
Nekem folyamatosan az az érzésem egy IEM után, hogy nincs megfelelően a fülemben, de bárhogy módosítom, kb. megszűnik a zene, szóval nagyon furcsa. 2 órát volt a fülembe, ezalatt igazából nem zavart nagyon, nem nyom vagy ilyesmi.Hangminőség? Szól... A 0 szigetelés miatt számomra ételmezherelen a hangja. Van valamennyi extra tere mert viszonylag távol van a dobhártyától, mély az elég kevés a szigetelés hiánya miatt.
Mivel teljesen eltűnik a fülben, így esetlegesen sisak alá, vagy alváshoz tudom "ajánlani", ha csak szólnia kell valaminek, de bárki aki megveszi kockáztatja, hogy nem lesz megfelelő a méret.
Szóval furcsa egy cucc ez, és elég kicsi a réteg akinek ez bejöhet.
-
vicze
félisten
válasz
darvinya #64021 üzenetére
Igazad van keverem. De még a nagynál se kell semmit betuszkolni, kívül van teljesen, szóval az mindegy mekkora, max jobban kiesik mozgás közben a súly miatt. Aminagyon kényelmetlen az a vezérlés mert a házon lévő vezérlőt nyomokat a a fülemben lévő fülest is mozgató ami nekem rettentő kényelmetlen.
Legalább nem egykaptafa mint a többi.
-
vicze
félisten
Bose végre csinált egy NC-s BT fülest: QC30
Már csak az árát kell túlélni. -
vicze
félisten
Hát simán lehet, hogy ennyire érzékeny.
Mondjuk csak úgy tudom elképzelni, ha szennyeződést mos be az alkohol, vagy nem elég tiszta.
De a dumper nálam nem fémháló két készülékben se, és elvileg valamilyen "szövet" vagy szivacs szerű anyag kéne legyen, hogy akusztikus filterként működjön, a fém max. igen alacsony Ohm-osnál tudom elképzelni, mivel annak azért nem olyan magas az akusztikai ellenállása.
-
vicze
félisten
Azt azért még esetleg nem árt észeben tartani, hogy a vetőcsőben lehet dumper, vagy akár a testben is, az meg annyira nem jó ha ázik.
@sheratan: BA-nak elvileg mindegy kéne legyen, hogy alkoholban ázik, tudtommal csak fém van benne, illetve a crossovert se kéne zavarja, szóval BA könnyen tisztítható.
-
vicze
félisten
Jön az új Xiaomi rettenet. Már tényleg ne tudnak mit kitalálni.
Két hét múlva beszámolok.Illetve csak infónak, hogy 1More újra elkezdte forgalmazni a P2-t Classic néven. Viszont 20$ alatt nincs, így elég véleményes hogy megéri-e.
A Crystal árát meg felk**ták 80$. -
vicze
félisten
válasz
korpicschess #63845 üzenetére
Minden XBA-hoz adtak annó.
Sony EP-EXN50 néven keresd(japán only termék). Ezek külön csomagolt méretek 2pár minden csomagban.
Tőle (méretet változtasd meg ha kell) konkrétan igen durván 5nap alatt itt volt Japánból, nem tudom milyen mákom volt, de eléggé meglepődtem. -
vicze
félisten
Amúgy megérkezett ennek a rettentenek a random márkás verziója... (Mpow Swift)
Konkrétan senkinek nem ajánlanám... Még 12$ se adjon ki érte senki tényleg. A hangja még csak csak elmegy, de az egész az a grrrrrrrrrrr kategória. Minden porcikájáról az "olcsó vagyok" sikít, ehhez még jön, hogy brutál kényelmetlen, az ergonómiája erősen mínuszba üt.Sokat nem vártam tőle, de sikerült alul múlni.
Legalább AptX-et és az aksi kijelzést tudja, így arra amire használni szeretném jó lesz.
-
vicze
félisten
XBA H1 és H3 3éves fülesek, már rég nem gyártják őket. Illetve alapból elég nagy "flopp" lett mindegyik, mivel brutálisan túl volt árazva. Szóval azokat felejtsd is el(Az igen külön nevetséges, hogy nálunk a H1 a max. EU-ban meg H3-mal rég kifutott modellt forgalmaznak csúcsként.). Az XBA 2/20,3/30,4/40 voltak kizárólag, amik váltó nélkül készültek és ebből már csak a 40-es van gyártásban a többi teljesen kifutott.
Az XBA-300(3BA) már rendes ellenállásos crossovert kapott, ez már a 2. generációs Sony BA-val készül mint az A1,A2,Z5(ősszel ezeknek is kéne jöjjön a váltása). Ezek sokkal jobban sikerült darabok, mint a H-k, az A2 egy kifejezetten kiegyénített hybrid a Z5 pedig általában dicséri minden review szóval az se lett olyan rossz ár érték arányú mint az elődök.Aktuális XBA sorozat:
XBA-40, XBA-100, XBA-300, XBA-A1, XBA-A2,XBA-A3, XBA-Z5Sajnos kicsit félek, hogy az XBA vonal kihal a "h.ear" márkanév bevezetése miatt.
-
vicze
félisten
Ah ok, én passzív alatt azt értem, hogy 0 az elektronika, tehát ellenállások sincsenek, amik szűrőznek a driver előtt, csak a driver önmaga 1 adott frekvenciát ad le. Saját felfogásomban értelmeztem.
Nekem aktív = benyúl az alap jelbe a driver előtt.Igazad van, ezek is mind passzívak nyilván. Csak akkor nem tudom hogy nevezzem a Sony megoldását.
-
vicze
félisten
Azt kihagytad, hogy ezeket a módszereket lehet egymással kombinálni.
Legelterjedtebb, az induktivitás + damper + cső, ez a legolcsóbb is. A csövezés már erősen méretnövelő sajnos meg értelme csak 4 utas felett van. Mondjuk az első 3 is elég nagy variációs lehetőséget ad.#63733 Bici: A passzív váltó ritka mint a fehér holló, mivel ahhoz a BA csak adott frekvenciát kell átengedjen, tehát a modellhez specifikusan kell gyártani a BA-t. Amiről tudok csak a Sony XBA 1/2/3/4/10/20/30/40 ilyenek, mivel a Sony magának gyártja a BA-kat, így könnyen megtehetik.
@kiszu: Csak hogy értsed miről van szó. 60e egy több mint nevetséges ár volt érte. Ennek az árát a noisecancelling dobja meg, nem a "minősége", a nagy lifegő aksit vedd számításba!
-
vicze
félisten
válasz
kemcso #63717 üzenetére
Azért tűntek el inkább mert jöttek a hybridek, és nagyon sok szempontból jobb mint a 2BA. 2BA elég nehéz hangolni, hogy megfelelő legyen, megfelelő mély sehogy se lesz, így rétegtermékké válik, illetve sokkal drágább a 2BA mint a 1BA+1DD.
Szerintem az az ár amibe a 2BA kerül és többet nyújt esetleg a hybridnél, azt nagyon nem éri meg a legtöbb esetben.
-
vicze
félisten
válasz
korpicschess #63713 üzenetére
Mivel több éve kifutott modellről beszélünk, így kicsi az esély sajnos olyan ársávra ami tényleg megéri.
40+e volt az utolsó magyar ára és külhonból is kb. ennyire jönne ki, és hacsak nagyon specifikusan nem az a hangzás kell, akkor inkább próbálj másikat keresni. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
kippi86 #63681 üzenetére
Mivel 40cm-es kábele van, így eléggé korlátozott a használhatósága.
Esetleg ha szeretnéd előáshatok egyet, talán van egyik dobozomban egy hátramaradt.Más:
Akit érdekel a BT aksi kijelzés, ezért van iPhoneokon. (5. pont)
"Headset battery indication is implemented by two Apple-specific Bluetooth HFP AT commands,"
Me mért használjunk má szabványt...
Tehát Androidon csak ezt hackelve lehet kiolvastatni sajnos.
-
vicze
félisten
Semmi baj nincs a Sony DAC-jával, viszont a Z-k tapasztalton szerint mind magas kiemelnek erősen(hogy minek így hangolja a Sony fogalmam sincs), ezért érzed a Hybrid magasát már soknak. Esetleg próbáld meg a Sony-n a füles profilokat, azok a HW(DSP) programozott kód alapján vannak EQ-zva így elég kicsi a torzítás a SW-hez képest, persze ha nem passzol a füleshez a profil lehet nem kívánt végeredménye. Elég durván más hangzás kihozható egy-egy profillal. Viszont az EQ sajnos teljesen SW marad, teljesen elrontja a hangképet.
-
vicze
félisten
válasz
Darko_addict #63455 üzenetére
Hát ha nem élnék szimbiózisban jó pár baktériummal és egyéb organizmussal, az elég káros lenne az egészségembe.
(#63458) AGE-T: Ha neked is van, hát sajnos így alakult, én szerintem nincs ezzel semmi probléma. Lehet hogy én tök szerencsés vagyok nem tudom, viszont nekem meg a fejesekkel vannak problémáim, ami másoknak nincs.
Azért a 10-11 évnyi használatot huzamosabbnak tekintem, és eddig 0 kihatása van.
-
vicze
félisten
Mivel rendszeresen karbantartom a fülem, így ilyen nem fordul elő még véletlen se. Mondjuk úgy még sose láttam fülzsírt IEM-en.
Ha szerinted egy 6 évnyi 3órás edzések alatt(még izzadok is te atyaúristen) hol végig a fülemben van az IEM és valahogy sose szüreteltem csiperkét a fülemből, akkor mennyire igaz ez az általánosítás?Nyilván van olyan akinek ez problémát okoz, de mind írtam nem vagyunk egyformák. Ésszel használva nem káros.
Ennyi erővel mikor az oldalon alszol, akkor a füled ugyan úgy nem szellőzik és le van fedve nagyrészt, szóval akkor az is káros ezek szerint?
Ez tipikus orvosi/(és egyéb) a jobb mindenkit ijesztgetni, mint elmagyarázni és oktatni hozzáállás. Mondjuk kíváncsi vagyok honnan terjed el, van-e bármi kutatás erre vagy csak valaki kimondta azt pont innentől mindenki tényként kezeli stb. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #63445 üzenetére
Az utóbbi 7 évben nem vettem észre hogy romlott volna.
Mondjuk úgy hogy erősen megkérdőjelezném a "brit tudósok" kutatásait ezzel kapcsolatban...
On-ear továbbra is elviselhetetlen számomra a legkényelmesebb is max. 1óra, utána legalább fél vagy 1óra pihenő. Over-nél meg ugye a nyitottat kizárja az iroda, zárt meg szintén max. 1óra, de talán rosszabb is mint az over.
Továbbra se vagyunk egyformák szerencsére, nekem sokkal jobb az IEM mint bármi más.(#63446) Bici: Sajnos ha egy mobillal kihelyettesíted, akkor az általános zenehalgátasi forma lesz tömegközlekedésen.
-
vicze
félisten
válasz
makoss #63373 üzenetére
"Takstar fejhallgató miért jó???"
Mert nem mikrofonos.Próbáld megérteni a problematikát előbb. Le van írva, az összefoglalóban.
Teljesen mindegy milyen mikrofonos fülest vennél ez lenne a problematika, mivel pár éve a OMTP kihalt és átvette a helyét a CITA túlnyomó többségben.Összefoglaló mikrofonos füles rész:
"Amennyiben szükséges a mikrofon és/vagy távirányító rész, nem árt ügyelni a bekötésére, mivel sajnos nem egységes az ipar ilyen tekintetben. A régebbi szabványt a mai telefonokon már nem nagyon használják (néhány típus kivételével), az Apple által bevezetett másik bekötési forma pedig de-facto szabvány lett." -
vicze
félisten
válasz
Darko_addict #63331 üzenetére
Igazából azt kell kell dönteni, hogy DAP(lejátszó) vagy DACAMP, én személy szerint a DACAMP mellett vagyok mert modulárisabb, mint a szimpla DAP. Az audió lejátszók célhardverek, amik semmi másra nem használhatod, eszközt helyet súlyt nem spórolsz, mert telefon nálad van úgy is manapság. A gépre kötés meg egy olyan extra, ami bár tudhat a DAP, de nem mindegyik tudja.
@Zack: Most kb. azt kérdezgeted, hogy melyik lepkefing a szagosabb. Ezek a "DAC"-ok kisujjam körmömnél kisebb chipek, amik a marketing bullshiten kívül semmire nem jók. Jobb esetben kerül mellé erősítő és pár plusz áramkör és a kimenti impedancia alacsonyan van tartva, hogy tényleg értelmesen szóljon. Na az utóbbi komponensek 1000x jobban meghatározzák a hangzást, főleg az értelmes erősítés mint a DAC, Telefonoknál csak egy divatos buzzword lett, amit jól lehet marketingelni.
HTC 10-nél is az alap Snapdragon-hoz kötelező WCD9335 DAC van, mint minden S820-ban csak raktak mellé egy jobb körítést amitől jól szól. A többiek meg pakolgatnak felesleges IC-ket a telókba pusztán a marketing kedvvért...
Itt megjegyezném, hogy Exynos mellég nincs alap DAC külön kell választani, de minden MTK mellé a SoC-ba építve van a Wolfson licences. -
vicze
félisten
válasz
Darko_addict #63329 üzenetére
-
vicze
félisten
válasz
Darko_addict #63321 üzenetére
Nincs jobb hangkártyám(Recon3D, legkisebb X-Fi-ből is porosodik egy a polcon, az még rosszabb), sőt inkább sokkal rosszabb. Mivel Win7-et használok, így meg aztán kb. tök mindegy mivel szenvedek a WDM 2.0 audio driver alrendszerén, egy hulladék lesz. Aki azt kitalálta kb. süket volt.
Az hogy a X-Fi egyik legnagyobb kiszerelését birtokold, kb. semmit nem jelent nem ad semmi +t minőségben, az másra van kitalálva leginkább (játék). X-Fi sajnos alapból borzalmasra sikeredett zene szempontjából.Többit és a lényeget a többiek leírták.
Ha PC-n minőségi hangot akarsz, akkor egy USB-s DAC kell, ami megkerüli az egész SW fertelmet és direkt dekódol.
-
vicze
félisten
válasz
Darko_addict #63300 üzenetére
Lehet hogy el kell keserítselek de a prémium az 500$+-nál kezdődik.
A minőség és a hangzás meg két teljesen külön dolog, ne keverd a kettőt. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #63261 üzenetére
Na akkor sorban:
@kemcso: Pontosan.
@K1LLMy53Lf: Hallgasd meg a 1More Dualt, szerintem schawo kisegít.
Attól félek aprón kívül már ritkán lesz 70$ alatt.
Az US piacra aló nagyon erőteljes koncentrálással a 1 More elég drága lett sajnos.
@Keem1: Nincs más szín és nem is lesz, A Triple (100$) fekete "arany" és mocsok jól néz ki, de nagyon túlárazott, ahogy korábban írtam. A Dual is 40$-ig éri meg afelett egyszerűen van jobb.
-
vicze
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #63248 üzenetére
A leirt füles a 1More Dual ugye.
Sajnos olcsón már nem találom.
-
-
vicze
félisten
Csak meglett, szóval ennyiből állna.
-
vicze
félisten
válasz
darvinya #63212 üzenetére
Az app sajnos lehet nem működik, nem nagyon találtam olyat ami biztosan az eszközből olvassa ki, a gyártó specifikus appokat kivéve.
FW alatt nem tudom mit értesz, van rendes Android API erre(4.3), mivel a linkelt profilból kell kiolvasni. Alkalmazással elég egyszerűen megoldható, nem kell hozzá semmi extra ha a BT eszköz tudja.
Szerk: most nem találom valamiért az androidos kódot, ez webes böngészőből hívható.
-
vicze
félisten
válasz
Lacielvtárs #63201 üzenetére
Ez nem olyan egyszerű.
Egyrészt a BT headset kell támogassa, Ezzel vagy valami hasonló appal leellenőrizheted ezt. Ez maga a szolgáltatás BT oldalon. GATT profilon belül van, így minimum 4.0-ás BT kell hozzá.
A másik oldal a készülék nyilván. BT 4.0 miatt Android 4.3 a minimum ehhez, a másik hogy a gyártó ezt ROM-on belül valósítja-e meg vagy sem. pl. LG G4 igen, random példaként. -
vicze
félisten
válasz
randras #63194 üzenetére
"kikapcsolhatatlan zenébe pittyogás és pofázás helyett"
Ennek nincs köze a füleshez.
Normális esetben hívás esetében BT profilváltás történik, mivel a headset át kell váltson A2DP-ról HSP-re. Ez monora váltást jelent és a szokásos csipogást, ez a BT szabvány. Minden értesítésnél ugyan ez történik, így ha sok hnagos értesítésed van borzasztóan zavaró tud lenni. Részben megoldás ezek minimalizálása.
Láttam már olyan Android ROM-ot, ahol A2DP-n maradt lekeverte a zenét, bekeverte a saját csengőhangodat/értesítést, és mikor felvetted váltott HSP-re, de ez elég ritka. Kevesen gondolnak bele ebbe a problémába sajnos.Egyszóval ezt füles oldalon nem tudod orvosolni sajnos, rezgőmotor ide vagy oda.
-
-
vicze
félisten
válasz
s7evcsenko #63136 üzenetére
Kereső használata megadja a választ.
-
vicze
félisten
Na itt a sokadik, jól elszaporodtak.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- INTEL PC KONFIGURÁCIÓ: Számítógép helytakarékos, kisméretű Mini ITX házban, SSD nélkül
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest