- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #49554 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy kell az alsó szintnek fixnek lennie.
Illetve a lebegést sem teljesen.
Gép mondjuk ahogy emlékszem nincs lekötve a földre, bár lehet a tápban mégis.
Emiatt földhurok akár lehetne, de azt nem nagyon tudom megkerülni, mivel a gép és a szkóp is földelt.
Szkóp nem PC szkóp.
Nem az egész hullámzik, hanem a jel szintje hullámos, nem igazán csillapodik. -
Sz.Péter
tag
válasz
bkercso #49515 üzenetére
Forditsuk meg a dolgot.Mint a lenti példán is látszik,az ember méri a jelet. A jel mérve nagyon jó,De jön a mélyvizes kérdés,mit hallasz?Azt nem tudom,nem is érzem,de a jel nagyon jó.Sajnos ennél még az is jobb ha rosszul hallanék,és rossz rendszert.A kérdés persze költöi,és nem Neked szól,és még csak azt sem,hogy felesleges,söt, akár még hasznos Is lehet.De csak lehet,mert hallani mindenképp kell hacsak nem egz Beethoveni elektroguru,akinek nem kell fejes vagy hangfal,a jelböl is hallja az énekest,és a többieket,azt már lesem merem irni,hogy a zene Még érzelmeket is képes közvetiteni,de talán a jelböl még ez is lejöhet.
Töled pü- ben mást szeretnék kérdezni,a tàpom,és a hangkártyám közè.Szép napot. -
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #49546 üzenetére
Igen, de nálam mindig ugyanúgy nézett ki a kimenet jellene akár kötöttem rá dacot és ott a lezárás után mértem, vagy simán bármiféle lezárás nélkül, vagy ha direktbe rádugtam egy BNC-s 50 ohmos lezárást és ott mértem. Kinézete nem változott lényegesen. Nálam nincsenek ilyen hirtelen túllövések. Nálam az egész olyan mintha félig túl lenne csillaptíva, de közben meg hullámzik az egész mint a fene.
Lehet táp gondja van és azért nem képes tartani a feszt. Nemtudom. -
jacint78
addikt
válasz
bkercso #49515 üzenetére
Ez igaz, a 192KHz-es anyagot én is úgy akarnám hallgatni, megőrjítene ha nem tehetném, de az S/PDIF kimenetem 96KHz-et tud, a vevő is csak annyit tud, ráadásul a legjobb anyagom is 96, vagy 88KHz-es 192-esem egyáltalán nincs, ráadásul a 95% sima 44KHz-es, így nem veszítek semmit.
Amúgy csak annyi a lényeg, hogy tisztában vagyok a korlátaimmal és sokszor kiderült már, hogy a fülem becsap. Multkor "jó lessz az" alapon raktam az aluláteresztő szűrőre kreámiakondikat, mert mit számít, ha úgyis 200KHz-en dolgoznak. Aztán észrevettem, hogy nagyobb hangerőn, mintha harsány lenne, egyszerűen bántotta a fülemet a középtartomány, persze nem hittem a fülemnek, már csak azért sem, mert csak egy X hangerő felett tűnt rossznak. Kettő hétig nem is foglalkoztam vele, csak szenvedtem, majd elővettem a kompútert és kiderült az igazság (most találtam róla RMAA mérést, csak ezeket archíválom).
Úgy tűnik ezúttal nem csapott be a fülem.
Aztán cseréltem a kreámiákat fóliákra.
Tehát én is úgy gondolom, hogy fontos meghallgatni az eredményt (végülis ezért készül), de szerintem ugyanolyan fontos, objektív módon is ellenőrizni akár ilyen primitív megoldásokkal is a kütyüket, mert ezúttal nem csapott be ugyan a fülem, de sokszor megesett már. Volt, hogy úgy tűnt, hogy valami borzalmas, de másnap kipihenve már minden rendben volt és ekkor kezdtem méregetni minden számomra elérhető módszerrel és azóta rengeteget tanultam, például azt is amit egy kolega említett, hogy az eredményeket tudni kell megfelelően kiértékelni.
-
jacint78
addikt
válasz
bkercso #49505 üzenetére
Jaa, azért mert objektív, mindíg ugyanaz az eredmény. Nem volt még veled olyan, hogy meghallgattál valami újat, aztán elmentél melózni mondjuk, majd hazaértél és megint beüzemelted, de mintha nem azt adta volna, mint előző nap. Minden műszer (ha pontos) ugyanazt az eredményt adja, viszont minden ember mást mond nugyanazt meghallgatva, így nem lehet mérvadó.
-
-
jacint78
addikt
válasz
bkercso #49464 üzenetére
Ami a coax/optika vonalat illeti, sikerült megcáfolnom magamat, most mind a kettő vevő (cliff és denon féle) ugyanazt mutatta, sőt a COAX és optika között sem sikerült mérési pontatlanságon kívüli különbséget mérni.
Úgy tűnik ennek csak a korábbi próbálkozásoknál lévő hibák miatt volt komolyabb jelentősége.
Ami az ASRC oszcillátor minőségét illeti, azzal rengeteget harcoltam, a végső megoldás az lett volna, hogy egy mérnök bácsi ajánlott nekem 10K+ os oszcillátort, ami megoldotta volna a problémámat, de az árat látva el is múlt a problémám.
Maszek megoldás. Itt sikerült 20Khz fölé vinni az SRC zaját, de továbbra sem százas, amúgy ez a zaj Coax-al szinte teljesen eltűnik, tehát ez még mutat valami különbséget a koax és az optikai megoldás között.
Optikai vevő mintavétel konverzió nélkül. Az 1KHz melletti kis tüskék jelzik a jittert.
SRC-vel 96KHz-re konvertálva jelenleg éppen 96KHz a forrás is
Ennek a masinának az a lényege, hogy a DAC és az analóg szekció külön panelre kerül, illetve a digitális vevő rész is szintén egy küllön cserélhető panelen van, hogy lehessen összehasonlítani a különböző megoldásokat.
Így jött ki, hogy a mitnavételkonverzió 96KHz-en ideális, 192KHz-en nagyon megnő a torzítása a PCM1792-nek (doksiban is benne van), valamint az is, hogy az S/PDIF vevő és a DAC közötti adatformátum sem mindegy, az I2S nyert, a PCM sokkal jitteresebb volt, függetlenül attól, hogy hol van az első bit..
A próbálkozások után megmaradt panel, ez kb. a fele, a többit kidobáltam.
-
jacint78
addikt
válasz
bkercso #49441 üzenetére
A belső oszcillátorokról nem az audio rész megy, arra van a kristály, a sima RC megoldásról, az egyéb digitális áramkörök mennek, mikrovezérlők ilyesmi.
A határfrekivel nekem sem volt gondom, de a fázistolással már igen, egy B-reflex doboz így is eléggé torzíítja a fázist ráadásul még ezen felül késik is, tehát nem hiányzik, hogy még a kondi is tolja a fázist, igazából csak ezért kerülöm, de fülesnél ez a jelenség minimális, viszont hangszórónál egészen más világ. Az már más kérdés, hogy a jelenlegi erősítőmnek is van alsó határfrekvenciája, hiába DC csatolt. De néhány év és talán nekiálok egy másiknak.
-
-
emiki6
veterán
válasz
bkercso #49422 üzenetére
Igazából előbb utóbb kell egy normális erősítő, mert a musilanddal elég halk a 110 ohmos technics, lehet csak egy rendes erősítő kell neki + mint írtam, hogyha később veszek valami jobb fejest, ahhoz sem árt.
Írtam Istvánnak megvan e még, ha megvan, akkor valószínű megveszem. Legalább erre se lesz gondom egy darabig. -
emiki6
veterán
válasz
bkercso #49417 üzenetére
42k, jól látom?
Ez nekem már túl jó lenne...
Kinézetre jópofa, szép nagy bibircsókja van.
Gondolom ezután ha nem leszek elvetemült, akkor nem is nagyon kell váltanom jobbra.
Ahhoz képest, hogy csak hangerőszabályzást szerettem volna...
Az ajánlást köszönöm. Hacsak nem lesz valami jó olcsóbban, akkor lehet ezt veszem, de még alszom rá egyet legalább.Leigazoka: Én úgy tudom, hosszú folyamat, míg leszakadnak, addig még vehetsz ha akarsz.
-
emiki6
veterán
válasz
bkercso #49404 üzenetére
Néztem, csak mint nemrég kiderült van egy kis baj:
"tudnatok ajanlani erositot Sense v1 helyett, hasonlo arban?
Sajnos, abba hagytak a gyartasat es mar nem lehet kapni, legalabbis az aliexpresses eladok szerint."
+
"találtam ebayen, mire megrendeltem volna az is eltűnt"Úgyhogy max használtan tudok, ha valaki el akarja majd adni, ami viszont elég bizonytalan, hogy mikor lesz. Vagy van most fent valahol?
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #48590 üzenetére
Tán egy ilyen feketét tudok kölcsön kérni. Ez jó, nem jó? Hol helyezkedik el a noname xmos cuccok közt?
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #48511 üzenetére
& Krissz80: Köszi-köszi!
Szigorúan véve persze szubjektív az írás, és nem is mindig lehet megkülönböztetni ennyi tulajdonságot, mert egymást húzzák magukkal.
Igen, hangerőben is lehet egy optimumuk a hangsugárzóknak, jóval alatta még nem épül fel, felette meg már összeomlik, és csak kiabál. Az a jó ha e kettő közötti tartomány minél szélesebb.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #48485 üzenetére
Lehet hogy pont annyit, "kicsit" mászott el lassan. Sajnos amíg az oszcillátor alapja egy '''üveglap''' addig történhetnek vele bajok, pl.felenged a lap felületén a forrasztás, a gőzölt fémmel együtt, stb.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
bkercso #48493 üzenetére
Amit én a hangerőszabályzás digitális megoldási elvénél problémaként látok, az a folyamatos "újraszámolás", amit el kell végezni az eredeti jel feszültségének csökkentéséhez. Az ilyenfajta "újraszámolással" kapcsolatban pedig alapból ellenérzéseim vannak.
Tapasztalatom pedig csak annyi van, amennyi mindenkinek, aki már hallott túlmintavételezéssel dolgozó eszközt a saját digit hangerőszabályzásával félhangerőn szólni egy erősítő vonalbemenetén teljesen feltekert hangerőgombnál, és ugyanezt az eszközt 100%-os kimeneti szintre állítva ugyanennek az erősítőnek a potméterével halkítva "félhangerőre".
Nem állítom, hogy mindig, minden ilyen eszköznél hallottam különbséget a digitális és az analóg szabályozás között, de annak okát, amikor nem hallottam különbséget, inkább a gyenge (ld. potméter) analóg szabályzásra vezettem vissza.
Természetesen nem kizárt, hogy részemről ez az analóg hangerőszabályzás "felsőbbrendűsége" csak valami megkövesedett rossz beidegződés a régi, gyengébb digitális hangerőszabályzás idejéből, de ezzel úgy vagyok, mint a két tábor tagjai a CD kontra LP vitánál. Ezért is kezdtem úgy az eredeti mondókámat, hogy "Szerény véleményem szerint" -
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #48308 üzenetére
Ehhez viszont legalább egy zuhanyzás erejéig el kellene gondolkodni egy erősítő működésén.
(Na jó, nekem is nagyon sokára esett csak le a tantusz.)
Szerinted a High-end gyártók csoda tervező mérnökei fürdenek??? Nagyon tévedsz ők szűzlányok tejéből készített folyékony szappannal kenegetik magukat óránként...
-
Krissz80
senior tag
válasz
bkercso #48305 üzenetére
"És szűrve semmilynen problémát nem okoz, csak hát én gyári készüléket még nem láttam, amiben megfelelően szűrik. "
Erre mertem volna fogadni.
Amúgy biztos lesz olyan típus amibe már beteszik azt a pár ezer forintos szűrőt, csak jól meg is kérik majd az árát.
Amúgy csak az anyagigény miatt hozták ezt a szabályozást?
Én úgy gondolnám inkább a fogyasztása, illetve a konverziós vesztesége kevesebb a kapcsüzeműnek, ezért tiltják ki a pazarlóbb trafósokat. -
Krissz80
senior tag
-
Krissz80
senior tag
-
binatone
tag
válasz
bkercso #48197 üzenetére
Köszönöm srácok a véleményezést, valami hasonlóra gondoltam én is tehát a listáról törölve. Viszont kérdeznék még. Van e olyan dac ami XMOS USB koax transzportal etetve jobb tud lenni a Musiland Monitor 03 US-nél persze abban az árfekvésben mint a Musiland 03. Azért kérdezem ezt így mert beruháztam egy itt a fórumon kiskínai névre hallgató dac-ra. Rendesen megépített kettős tápegységgel és kiegészítve bkercso által tervezett és javasolt K Multiplier kapcsolással valamint az OPA kicserélve LME49860-ra nekem jobban tetszik a hangja mint a Musinak. Sokkal nagyobb tere van a zenének. Ezen felbuzdulva keresgéltem az e-bay-n és akadtam rá a kérdezett példányra.
-
Krissz80
senior tag
válasz
bkercso #48128 üzenetére
" háttér tiszta és csendes, "fekete" "
Nem ettől hat sterilek?
Ezt a tisztaságot akkor tapasztaltam, ha egyről beszélünk, amikor a cineknek nem volt igazán lecsengése, mintha el lett volt vágva.
Persze lehet másra gondolsz, inkább csak tisztán szeretnék kicsit látni ezeket a fogalmakat illetően, mintsem belekötni abba amit írtál. -
Ear001
addikt
válasz
bkercso #48118 üzenetére
Hát ha Royd a lánc vége, akkor a Heed több mint logikus választás. Joe Aykroydnak a gyártójuknak elég sommás véleménye volt a hifiről és igen karakteres dolgokat csinált. Egy korai Roydot vagy utálsz, vagy imádsz, de hidegen nem hagy. Az ő hangszórói jól Exposure erősítőkkel szólnak, meg korai olív Naim-ekkel, de mindennél jobban, és ez is volt az ajánlása, ION elektronikákkal. Ezek lényege a kimenő kondenzátoros kapcsolás, és ez öröklődött tovább és fejlődött sokat a mai Heed elektronikákban.
2014-ben a Royd napon volt is lehetőség többféle ilyen dobozt meghallgatni, többféle elektronikával, és abban, hogy kinek melyik doboz tetszik a legjobban, elég nagy volt a szórás, de hogy a Heed dolgokkal a legjobb a szinergia, az gyakorlatilag közvélekedés lett. És igen, ez benne van a D/A konverterekben is.
-
-
-
válasz
bkercso #47894 üzenetére
IEM fülessel szeretném hallgatni, 12-32 Ohm között.
Igazából még azt sem tudom, hogy egy teló tud-e terheletlenül olyan minőséget adni (ez gondolom főleg a DAC minőségével függ össze), mint egy max. 30k-s PMP.
Mert ha igen, akkor egy sima, de jóféle (terhelésre nem nőnek meg nagyon a különböző torzításai) erősítő jobb megoldásnak tűnhet. -
Tomacko
őstag
válasz
bkercso #47856 üzenetére
Na pont jó példát találtál te is... A Lady Gaga egy minősíthetelen visszataszító undorító műsort csináló lény. Szándékosan nem mondom, hogy nő, nehogy a női nem tagjait sértsem vele. Egyszerüen a végletekig utálom, ja és engem sem érdekel, hogy az X milliós rajongótábora megsértődik ezen, ettől én még szinte zsigerből fogom továbbra is utállni. Szóval nem, engem sem érdekel mit írnak róla a neten... bele sem olvastam és nem is fogok
De amúgy így vagyok mindenféle lemezkritikával, hogy max elolvasom, de csak annyira méltatom, hogy kihámozom belőle az aelőadó stílusát, hogy maga a kritikát író milyen véleménnyel van a lemezről, nem érdekel már, mert tudom, hogy nem vagyunk egyformák. Ettől még ő sem hülye és én sem, csak más a véleményünk, ő magasztalja a lemezt én meg azt mondom róla, hogy ez szar.... csakhogy a semmitmondó vélemény rövidségénl maradjak kicsit
-
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #47220 üzenetére
Na befutott a Breeze 3116-os.
Van egy kis alapzaja, főleg inkább a magas hangszóróból jön, de nem vészes.
Ki/bekapcs zaja nincs.
Egy asus 19V tápról hajtottam. Kérdés annak a zaja, vagy amúgy is lenne.
Kellene már beszereznem egy leválasztó trafót a szkópnak. -
.DLL
veterán
válasz
bkercso #47662 üzenetére
Amúgy miért van így megoldva, hogy a feszültsége állandó (szeretne maradni) és a kimeneti áram változik a zene ütemében? Minden ΔΣ dac áram kimenetű-e (amelyiknél van is belső I/V konverter, azt leszámítva.) ?
Egyáltalán ez a Texas féle "Advanced Segment DAC" is ΔΣ, csak ők nevezik így? -
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #47632 üzenetére
Ja különben tényleg durva.
HS-100 1 dollár! Bakker ennél még a PCM2704-es kínából rendelt chip is drágább igaz az 2 dollár.
De sokat sejtet, hogy a CMEDIA honlapján már semmi infót nem találni a HS-100-ról.
És a lars&ivan gyártó honlapján még infót se találni arról, hogy mekkora bit mekkor mintavételi frekit tud. Így elég valószínű, hogy nem merik bevallani 16bit/44.1kH... Elég valószínű mivel csak USB1.1-et tud a chip.ÁÁ megvan [link] ez a chip fix 16bit/48kHz slusz pasz!
-
törölt tag
válasz
bkercso #47511 üzenetére
"egy negyed könyvet magáévá tesz"
Szóval mégis meg lehet b....ni a fizikát?Szevam: Azért elég konkrét vélemények is vannak róla, bár nem minden hsz-ben szerepel az "idsd" kulcsszó, de ha végiglapozod, hogy ki mire válaszol, akkor kiderül, hogy a legtöbben nem tartják semmire igazából, ahogy az egész iFi márkát sem.
Sony PHA1 esetleg? Nem tudom az mit kezdene a DT770-nel, de egy próbát megérhet. Vagy Soundblaster E5? Oppo HA2? Mondjuk ezek lehet, hogy drágábbak már.De egyébként kipróbálhatod egy combosabb DAP-ról is akár, mondjuk DX90, X5.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Linux Mint
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest