- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #53234 üzenetére
Csak még nem elég folyékony hangú, kissé műanyagos, éles is magas tartományban. Annál mindenképp érdemes valami jobbat használni. Én nem szerettem a régebbi Presenterben, Emotiva XDA-2-ben, Asus Essence One-ban, stb... sem. Persze kiindulási alapnak jó.
(#53241) Bodz: Folyamatosan.
(#53243) arcsi84: 15eFt-ért pedig csak belső hangkártyák vannak, azokat viszont jobban ismerik a hangkártyás topikban. A külsők 30eFt-tól kezdődnek.
-
-
Sz.Péter
tag
válasz
bkercso #52897 üzenetére
Én is értékelem,ha vki dac,vagy erősítő építésen van elfoglalva,vagy,hogy melyik opa,hogy szól,vagy dac chip,vagy hogy a jitter melyik bemeneten a faszább.Ehelyett én,a valódi zeneépítést választottam.Hangszerkészítőként, azt tudom,hogy mi a korpusz a gépház,és a vizibillentyű,egy trombitánál vadász,és baritonkürtnél,amiből csináltam egy pár darabot,és nem csehszlovákiában kelt el.És,hogy egy valódi hangszernek hogyan illik zenélnie.De ha ezekre nincs időd arra biztos jut,hogy az amp dobozaidat egy kicsit precízebbre reszelgeted.Amúgy biztos jók.Ettől függetlenül Penna Úr aki az avx-en is fent van leírta a tapasztalatát a 8289-es hsz-ben,hogy érthető legyen.
Bocsánat az offért a téma nálam lerázva,vgyis lezárva. -
fericske
addikt
válasz
bkercso #52897 üzenetére
Miért nem? Én rájuk küldeném, hogy csak nyikkannának
A torzítást csak az agyunk állítja elő, meg a valóságot az illúzióból, amiben élünk. De bármennyire is mélyenszántóan akarunk belemenni ebbe a témába az a nyavalya vele, hogy az a valóság amit az agyunk azzá tesz.
Bárhogy is hullámzik a délibáb, a módolt Beyer dt860-asom piszok jól szól.
Aki ráér December 27-én az Kiskunfélegyházán meghallgathatja (többek között ezt is, meg a feldícsért Tennmak ie800-at és még egyebeket amiket nem is tudok mik is lesznek, de lesznek) -
Sz.Péter
tag
-
Sz.Péter
tag
válasz
bkercso #52876 üzenetére
Az alapgond a fejesekkel,hogy az(nem csak emberi) hangérzékelésnél ez természetellenes.Senki sem sem hall úgy hangokat,általában,hogy csak fejes,vagy füles(most mindegy)van a fején.Nyilván az egyik oka ennek,hogy nem csak a füllünkel,hanem a teljes testünkkel is érzékeljük a hanghullámokat.Biztos vicces,de egy kutya vagy macska nem hiszem,hogy sokáig viselné.
A másik,hogy a mély hangok fejhallgatón a valóságban nem szólalnak meg,pl egy 30hz-es hangnak cc 6méter hullámhosszúsága van,az hogy egy ilyen hang mégis megszólal,vagy kevésbé mély hang min 100hz alatt, azt az agyunk állítja elő psziho akusztikailag.De mivel ez munkával jár ez fárasztó,igy a zene is fárasztó lesz,hosszabb távon.A jó zene pedig pihentető,vagy aktivizáló,de nem fárasztó.Mindezek ellenére,én nagyon szeretem ezeket,kiváltképp este mikor nagy a csend,és nem zavarok másokat.Ez is tud sok örömet okozni,de a hangfal az más.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #52876 üzenetére
Nem olcsóbbak, ~ugyanannyiba kerül új áron. Az más kérdés, hogy a fejest használtan vettem így az olcsóbb volt. Részletessége, felbontása kb. ugyanott van mind a DT880, kiegészítve az extra előnyökkel, mint a térben (a levegőben) elkülönülő hangok/hangszerek, és a valóságosabb testesség, dinamika. A Q5 Pro DAC-ja elég jó, de az egybe van építve a PWM processzorral, tehát kb. mindent az csinál digitlisan, kezdve az újraórajelezéstől, a hangszínszabályzásig, hangerőállításig. Részletességben ez is kb. ott van mint a nagy DAC-om analógon összekötve a nagy erősítőmmel (FinteArts V4) azzal a különbséggel, hogy ebben a kicsiben nem egy 300-400W körüli trafó duruzsol/fűt.
A hangdobozaim nagyon érzékenyek, és ennek az erősítőnek a 2x120W zenei teljesítménye nem volt kihasználva közel sem, így mondhatni fölösleges nálam, jobbat érdemel, pl. álló hangdobozokat egy nagyobb szobában. És valószínűleg minőségi tartalék is van benne. A Q5 meg majd kiderül ha egyszer lecserélem ezeket a dobozokat, hogy azokat is kiszolgálja-e.
(#52871) babicsbalu: Milyen összeghatárban gondolkodsz?
(#52879) babicsbalu: Szerintem nem lenne rossz hozzá, de DAC-ból lehet érdemesebb az új kisDac_B kártyát kérni/venni. -
Tim82
félisten
válasz
bkercso #52876 üzenetére
De mennyire jó? Mert ami egyesknek nagyon jó, másoknak már felejtős.
Erre gondoltam, for the record, de hát hülye kérdésre ugye...
(Én kérek elnézést, természetesen nem komolyan veendő.
)
A fejesrendszeremet mellesleg nagyrészt ismered a tavaszi találkozóról (vagy legalábbis a lehetőséged adott volt), például azt, amelyik a kezed munkája.
Teljesen komolyra fordítva a szót, ha tartózkodsz hosszabb időt Bp.-n, szívesen kölcsönadom neked is az SMSL Q5 Pro-t.
-
Tim82
félisten
válasz
bkercso #52867 üzenetére
Pedig tényleg jó hangja van (nyilván ár-érték arányban - én pl. 23k-ért vettem a magamét augusztusban, .DLL-nek az enyémet volt alkalma elvinni jó pár napos tesztkörre a saját példányának megrendelése előtt), bár szerintem nem igazán összevethető egy hangfalakhoz való "digitális erősítő" (T-osztályú erősítő + integrált DAC-szerűség együtt) egy fejeses rendszerrel.
-
Tulku
veterán
válasz
bkercso #52835 üzenetére
De egyébként tényleg így van....számomra sem volt hallható a középtartomány, zongora különösen nem...
Sheratan:
LCD-ben a végtelen nagy hangszertestek tetszenek...nekem a PM3 szimplán mosott...persze meg kéne hallgatni a mostani szerkómmal...meg féloldalas a akábele, nem lehet DIY kábelt buzerálni hozzá....
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #52816 üzenetére
Nem biztos, van aminél firmware-ben fixálva van az oprendszer hangerő maxon. Dctilus Plus-nál sem lehetett a mixerben hangerőt állítani, pedig annak csak valami PCM vevője volt, nem is ilyen fancy FPGA, és a böngésző, youtube, stb. az DS-en keresztül szólt, nem ASIO-n.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #52774 üzenetére
8 db AD1955 még jobban mutat.
-
Bane03
csendes tag
válasz
bkercso #52766 üzenetére
Jelenleg egy DT 770 PRO,de "folyamatban" van egy GMP 400 (300 Ohm).Árban 70K lenne a plafon,használt lehet,Ali,eBay belefér,színre pedig rózsaszín
Presenter 3-t sokan ajánlották már itt a fórumon és kecsegtető is,de a műveleti erősítők variálásától kissé tartok.(Munkahely és egyéb elfoglaltságok...időhiány)
Mindemellett sok szó és írás esett már a DA-300USB-ről de a hozzá tartozó fejhallgató erősítő ajánlásokról nem igazán vagy csak elkerülte a figyelmem. -
Sonja
nagyúr
válasz
bkercso #52650 üzenetére
De van európai oldala (itt a Gungnir Multibit), ahonnan lehet rendelni euróban és hollandiából küldik.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #52596 üzenetére
Felül az is igen világos
csak mélyben ütősebb.
Ezt a fejest nem cserélem le soha, arany középút, és a karakterét tökéletesen megformáltam, beállítottam.
Arany középút, mert pont elég jó, hogy bármikor, akár hosszasan lehessen vele élvezni a zent ha kell, és bár létezik jobb, pontosabb, de ez sem hagy cserben részletek terén, viszont még pont nem került annyiba, hogy fájjon, ha sokáig kihasználatlanul áll (hangfalak miatt). Emiatt drágább, komolyabb fejest megvenni kár lenne, amit arra szánnék annak máshol van a helye a láncban, pl. hangsugárzó, DAC. -
l3v3e
csendes tag
válasz
bkercso #52457 üzenetére
Teljesen jogos, én nem vennék DragonFly-t, csak láttam, hogy a topikban korábban volt róla szó, és gondoltam érdekel valakit az akció.
Cambridge Audio DacMagic 100-ról mit gondoltok? Alapvetően az erősítőm mögé kéne, hogy PC-ről hallgassak zenét (tehát a fejes része a DAC-nak nem is fontos annyira, lévén, hogy nincs is). Sajnos most esetemben a külföldről rendelés nem játszik (itthon kéne utalványt költenem), szóval eléggé szűkös a bejárható terület. A neten alapvetően jókat olvastam róla, itt a topikban vegyesek a vélemények.
-
Dorien
veterán
válasz
bkercso #52430 üzenetére
Tudsz / tudtok esetleg még valami magasrészletező OPÁ-t ajánlani a Presenter2-höz?
Sajna a HD650 még így is túl unalmas nekem a magastartományban...Nézelődjek inkább DAC fronton? Van egy HRT Microstreamer (25k) + egy Musiland 03 US Dragon (30k) is aprón. Ja meg egy Focusrite Scarlett Solo (25k) is.
Köszi mindenkinek!
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #52417 üzenetére
2nd gen-ről ennyi van
A keresőt amúgy a jobb felső sarokban találod. -
-
Vanos
aktív tag
válasz
bkercso #52362 üzenetére
A legtermésesebb hangot a tegnapi tesztnél a HD600 adta. Mint (ma) kiderült egy Focal demólemezt hallgattam. Női énekhang tökéletes volt rajta, mikor elkezdett énekelni a néni az ütött. Nyugis, finom zenére ideális választás, órákig el lehetne hallgatni, de rockra nem jó.
Hallgatásakor valahogy azt éreztem, hogy "biztosra" megy. Olyan hang soha nem fog kijönni belőle, ami sok lenne (éles, maszatos, színezett).Az otthoni Hi-fi láncomnál jó pár frontot, erősítőt kipróbáltam. A "hang" jellegét leginkább meghatározó egység a hangfal (jelen esetben a fejhallgató). Ezt lehet módosítani, finomhangolni a többi egységgel, de a hang jellege nem fog drasztikusan megváltozni.
Ezért nem is nagyon foglalkoztam a front és az erősítő típusával. Erősítőre is csak azért kerestem rá, mert rákérdeztek. HD600-ból sose lesz dögös hangú füles, bármi legyen is előtte.Lehet, hogy inkább 2 fülest kéne vennem. Egy olcsó dögöset rockra/metálra, és egy minőségit a többi zenére. A többi zenére viszont a HD600 tényleg jó választás - még a tesztelt lánccal is.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #52359 üzenetére
Nem tudom mit nem értesz, tök egyszerű
Van egy Házimozi-erősítőd. Van rajta optikai és/vagy coaxiális digitális csatlakozó. Ezen a jószág tud fogadni valamilyen kódolású X.1 hangjelet. Nem SPDIF, hanem teszem azt DD vagy DTS, amit épp a DVD lejátszó kiad magábul. Na ilyet ki tud adni magából egy interfész is PC-ről, nem csak SPDIF jel tud közlekedni az optikai csatlakozón.
Ha ilyen jelet küld a jelátszó, akkor természetesen belül nem kódolja ki analóg hanggá, mert nem sztereó jel, hanem tovább adja az optikai kimenetére (most a 01 Mark2-nek utána néztem tudja ezt) és a H.M. erősítő fogja dekódolni, csak úgy mintha egy asztali lejátszóról jött volna a jel) -
Dorian
félisten
válasz
bkercso #52344 üzenetére
Sőt még a digitális 1-2 méteres kábeleknél sincs igazán jelentősége, főleg annak tudatában, hogy itt a csatlakozások, csatlakozók sincsenek kalibrálva. Inkább kategóriákról beszélhetünk, tehát mondjuk egy 50 ohmos koax értéke valahol 40 és 70 ohm között van, akkor már ráírják, hogy 50-es. Hallható következménye a mi hobbinkban szerintem nincs.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bkercso #52333 üzenetére
"Ennyi pénzből már készíthető jó DAC, csak az a kérdés, kiben van meg az akarás olcsón többet adni, mint a többiek."
Abban én is biztos vagyok, hogy "olcsón" is lehetne jó dacot készíteni, de ezek nem kaphatók minden sarki boltban. A jellemző árképzés viszont pont az ellenkezője ennek. És igen, Bodz egyik "levetett" dacját vettem meg.
-
Polllen
félisten
válasz
bkercso #52327 üzenetére
A tápellátást is ez a reclocker végzi, amin van tápszűrő is.
Azon is gondolkodtam, hogy csak a forrás lenne ez, de akkor meg kellene egy i2s bementű dac, olyan sok készre szerelttel nem találkoztam. Az egyik fórumon láttam, hogy valaki összeműtötte egy nfb-vel és nagyon dicsérte.
-
Tulku
veterán
válasz
bkercso #52253 üzenetére
Annak milyen fantázianevet adtál amit hallgattam fejes találkozón?
Az a gyufás skatulyányi dac-amp...amibe még egy tölthető akku is belefért?Na arról is kellene pár sort itt írni a nagyérdeműnek, mert igen kellemes hangja volt az LCD2-vel...nem is mertem volna gondolni....vagy még az nincs kész?
Maximus: Ha tudsz forrasztani, veszel a Kácsában méterre összekötőt (a fejesemhez én is azt vettem...OCC és nagyon jó hangja van), kettészeled, veszel hozzá négy RCA dugót, ráforrasztod a végeire aztán megérkeztél egy életre...annál nem kell jobb....
-
zolnagy
őstag
válasz
bkercso #52229 üzenetére
No igen, a leírás alapján az valóban más karakter. Az, hogy hangzásban kinek mi jön be az már egy szubjektív dolog. Az is befolyásolja gondolom, hogy milyen zenéhez használja az illető. Nekem a "semleges" hangzás jobban tetszik, mint a "mélytúlsúlyos" (szeretem a zenében a részleteket is). Mennyire mélyorientált amúgy a Maxell? Lehet azért a középhangokat is jól hallani?
@kirchd1, köszi az ajánlást. A Musiland úgy látom annyival kevesebb, hogy nincs rajta hangerőszabályzó poti. Ekkor gondolom a számítógépen állítom a hangerőt. Viszont, ha hangzásban több, mint a SB, akkor inkább az, mert árban így kb ua (külföld nem probléma)
-
dgyuri0123
nagyúr
-
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Samtya
senior tag
válasz
bkercso #52184 üzenetére
Nekem is totál csendesek az alaplapik háttérileg, normális gyártótól vannak a tápok (FSP főleg). Rengeteg könnyen hajtható fejhallgató van, ami simán elzenél róluk. Persze amint igény lesz némi minőségjavulásra vagy nehezen hajtható fejes kerül a házhoz, akkor természetesen elismerem, hogy kell az AMP.
-
zsocy
őstag
válasz
bkercso #52171 üzenetére
Szokásos hatásvadász, de egy kicsit lemaradt indexes cikk... A legújabb (1.0.42.151 és újabb) verzió nem csinálja már. A cikk után én is kimértem, a process explorer semmilyen vagy csak minimális írást regisztrált a spotifytól amikor csak úgy áll magában. Persze ha streamelsz akkor ír, de miért is ne tenné.
Szóval úgy néz ki megoldották azóta, legalábbis reméljük.
-
emiki6
veterán
válasz
bkercso #52155 üzenetére
Nem. De új nálam a shure és így nem az igazi a lánc. A telefon valamit hozzáad, ami hiányzik, cserébe sokat elvesz, ezért próbálnám meg beletenni a láncba azt a pluszt és ha csak egy opa elég akkor mákom van, ha nem, akkor próbálkozni kell mással, de most max opa.
Tudom amúgy, hogy van egy varázsa a gyenge eszközöknek, főleg ha nosztalgikus, itt is szóba jöhet ez.
A dac hiszem, hogy jobb, mint a musi volt és az srh is jobb mint a cloud az amp pedig nem lehet számomra nem megfelelő, max az opa. Közelebb vagyok, de még nem értem célba, tart még a lejtő.
-
emiki6
veterán
válasz
bkercso #52153 üzenetére
Nem az a baj (azthiszem). Ki kéne próbálnom más daccal vagy amppal vagy opával vagy istentudjamivel. Én arra gyanakszom, hogy a telefon tere jobban tetszik, bár a hangja gyér. Annak a térnek az érzését szeretném az asztali láncon visszakapni, ha további ráköltés nélkül lehetséges.
-
emiki6
veterán
válasz
bkercso #52144 üzenetére
Azt tudom, hogy ha közvetlen telefonra dugom, akkor részlettelenebb, csúnyább a hang, de közelebb érzem magamhoz. Gépről erősítőről meg távolibb. Nem benne vagyok a zenében, hanem csak lazábban körülvesz. Azt szeretném, hogy utóbbinál is közelebb kerüljön hozzám a zene, márha ez lehetséges.
Mit tud az az ellenállás?
-
válasz
bkercso #52085 üzenetére
Ez egy jó kérdés és sokan nem foglalkoznak vele. Én sokat telefonálok. Nagyon ritkán teszem a fejemhez ha lehet vezetékesen vagy autóban pár éve már a gyári BT-on fogadom a hívásokat (de 15 évig ezt sem használtam). Este semmi faszságot nem hagyok a közelemben,(telefon,Bt-s hagszóró,stb)szerencsére vidéken élek és házban így ha a saját wifimet estére kikapcsolom másé nem igazán ér be.
Én úgy gondolom, hogy ez is kb 20-30 év múlva fog kiderülni, mint a cola,mekis kaja,mesterséges édesítő,tartósítószer,stb, hogy mennyire tré a szervezetre akkor meg már pepita lesz.
Szóval én tartok az elektro szmogtól. -
emiki6
veterán
válasz
bkercso #52082 üzenetére
Ha csak füles van dugva a telefonba akkor is cicereg. Azt tapasztaltam, hogy az ampoknak szokásuk összeszedni ezeket. Csak emiatt nem fogok opát cserélni, inkább arrébbteszem a telefont ésvagy kilövöm a mobilnetet.
De gondolkozom opa cserén finomhangolás szempontjából. Van ami nem tetszik a hangban, de még nem tudom mi...(pl. van ami telefonról közvetlen bár rondábban szól, de mégis jobban magávalragad, talán a tere más)
Már átszoktam arra, hogy északára repülőbe teszem, a netkapcsolgatást szerintem automatizálni fogom.
Galacsindobá: "Az almaszósz, az almaszósz, ne dobálj bele galacsint..." Bocs.
-
emiki6
veterán
válasz
bkercso #52070 üzenetére
Nemtudom mi van, vissza kell vonjam azt a kijelentésemet, most nem hallok semmi aggasztót. Lehet nem a hang volt torz, csak az emlékeim vagy kitudja, lehet változott valami. Mindenesetre most kipróbáltam fejessel is, fülessel is, de semmi...
Talán csak rossz dalt találtam akkor. Bár van az egyik zenében egy összetevő, ami fülesről hallgatva telefonról pattogás szerű, gépen kevésbé.
Mindegy, visszavonom, elhamarkodott kijelentés volt.Na, mindegy, a CompositeAmp-ot úgyse tudom magammal vinni...
-
mandras81
senior tag
válasz
bkercso #52050 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat, akkor kicsit konkretizálom a dolgot: ugye pc - sztereo erősítő közé lenne szükségem DAC-ra. Ezt a feladatot eddig egy Harman/ Kardon HD970-es cd lejátszó DAC-ja látta el (AD1955 alapú, ha jól tudom), ami optikai kábelen kapta a jelet.
Én teljesen elégedett voltam a hangjával, de mivel már cd-t nem hallgatok, ezért eladom a lejátszót, és az árában (25-30e Ft) vennék minőségben legalább ezt a szintet hozó DAC-ot (valószínű nem lesz nehéz). Jelenlegi favorit a Musiland US 01 Mark 2, de persze szeretném kimaxolni a keret erejéig az ár-érték arányt.
Nem kell nekem csicsa a készüléken, hiszen kb. nem is lesz szem előtt. Fejhallgató erősítő rész egyáltalán nem számít, a felbontás és a mintavételezés sem olyan kegyetlen fontos, hogy minél nagyobb legyen, mert jellemzően cd minőséget hallgatok, de néha beesik egy 24 bit-es vinyl rip.
(Ha számít esetleg a többi komponens: az erősítő Harman HK970, a hangfalak pedig old school JBL L19-esek.)
Olvasgattam az ajánlott DAC-okat, csak itt a kimeneteknél kicsit megkavarodtam -ahogy lentebb is látható -, ezért kérném a segítségeteket.
-
Tulku
veterán
válasz
bkercso #52050 üzenetére
"Csak abban az esetben jobb a dedikált vonalkimenet, ha az létezik."
Na ez az....manapság minden eszközre ráteszik, de sok esetben nem azt jelenti, hogy kikerül felesleges jelutakat (végfok, potméter...stb) hanem mondjuk fix ellenállásokkal adnak ki valami jelet...dap-okon legalábbis így van, elég példát tudnék rá hozni....
Fiio x5 II-nél ahogy állítom a gaint úgy változik a line out hangképe is (kissé szélesebb tér)...pedig tudtommal a gain-nek a line outhoz nem sok köze van....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Tőzsde és gazdaság
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fujifilm X
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motoros topic
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest