- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
veterán
válasz
Don Vittorio #1314 üzenetére
a sztrapacska és a nokedli nagyon egyszerűen elkészíthető. nem kell nyújtani, elég kanállal belenyúlni a tésztába, majd bele a forró vízbe! a házitészta egészen más, mint a boltban kapható vackok.
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz
Don Vittorio #1319 üzenetére
..ha ritkán megeszem, akkor is csak a kevert verziót...
A fehér, zacskós, szétázott...etc. elveszi az életkedvemet is, ha rágondolok...
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Don Vittorio #1316 üzenetére
Megfutamodtam: kínai gyorsbüfé.
-
Thrawn
félisten
válasz
Don Vittorio #1314 üzenetére
Énénén!
A legutóbbi alkalommal mikor csináltam, jól elcsesztem a galuskát -
Don Vittorio
őstag
válasz
Don Vittorio #1313 üzenetére
Ki szavaz arra, hogy ma sztrapacska legyen a kaja?
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Don Vittorio #1312 üzenetére
Elfogyott.
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz
Don Vittorio #1307 üzenetére
Az a legborzasztóbb...
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz
Don Vittorio #1304 üzenetére
Pont tegnap volt steak, így büszkén állíthatom, hogy átsűlt rendesen... persze a rendesen bepácolt dolgok könnyebben sűlnek.
A lávalöves-vaslapos megoldást nem próbáltam... lehet, hogy az lesz a következő? -
talmida
Közösségépítő
válasz
Don Vittorio #1293 üzenetére
Igen, jénai sörös üveg.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Don Vittorio #1277 üzenetére
Velem is nagyon megkívántattad
Ki fogom próbálni.
-
mmdms
addikt
válasz
Don Vittorio #1288 üzenetére
mostantól csípom a kóser kaját
-
mmdms
addikt
válasz
Don Vittorio #1286 üzenetére
finom lett, jóféle kaja ez...
-
Jofi81
őstag
válasz
Don Vittorio #1277 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Ez elég jól hangzik, szóval így fogom csinálni. Nem olyan sok a hús, csak 8 szelet, úgyhogy egyféle lesz. De biztos nagyon finom lesz.
-
Jofi81
őstag
válasz
Don Vittorio #1275 üzenetére
Van esetleg valami tuti tipped?
-
ladybug
őstag
válasz
Don Vittorio #1267 üzenetére
Nem, elmentünk főzni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Don Vittorio #1262 üzenetére
No, indul a második nap.
Vagy ez már a harmadick? -
Thrawn
félisten
válasz
Don Vittorio #1260 üzenetére
Köszi a receptet, hát mit ne mondjak, csorog a nyálam
Tulajdonképpen mindent meg tudok oldani vagy beszerezni, de a leszorításra ki kell találnom valami mást. Mindenesetre kedvet kaptam egy hétvégi sütés/főzéshez
ps: Én jó leszek, kapok sütős receptet?
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Don Vittorio #1259 üzenetére
No, szóval most van 4 lapos szelet hússzendvicsünk. A tányéron, ahol eddig pihentek a melegben a fedő alatt, a négy szeletből két szendvicset csinálunk.
Alul a hús a baconos felével fölfelé, rá a mozarella szelet(ek) (általában kettő kell hozzá), rá a paradicsom szelet(ek) (ha nagy, akkor egy, ha kicsi, akkor kettő karika), majd erre ráforítva egy második hús a baconos pofájával lefelé.
A sorrend tehát most alulról fölfelé a következő:
hús baconnal fölfelé, mozarella, paradicsom, hús baconnal lefelé.Ebből most akkor van kettő, vagy, ha borjúból csináltuk, akkor egy nagy szendvicsünk van.
Most akkor ezt a magas szendvicset vissza kell tenni a serpenyőbe, ami azóta is ott van a minimum lángon, csendesen pezsegve, és le kell takarni egy fedővel, és ezen a minimum lángon kell 1 percet hagyni párolni.
Az egy perc arra elég, hogy az egész ismét átmelegedjen, és a mozarella egy kicsit megereszkedjen.
(Figyelj, mert, ha sokkal tovább párolod, akkor a mozarella pillanatok alatt elfolyik, ami nem előnyös, mert nem szép és nem finom.)
Ekkor, frissen tálalható. Akkor jó, ha a sima fa fogpiszkálóval átdöfhető az egész szendvics. Ezt egyébként érdemes is megcsinálni, és úgy tálalni, mert akkor sokkal könnyebb evéskor szép szeleteket vágni belőle.
(Ha borjú volt, akkor a nagy szendvicset ketté vágod, úgy lesz két adagod, a csirkékből az egy-egy szendvics a fejenkénti adag.)
Jó hozzá a petrezselymes krumpli, a sült krumpli, a franciás tepsis krumpli. Én félig főtt krumplit szoktam hozzá sütni bő olajban.Aki egyszer megcsinálta, megcsinálja másodszor is.
Aki másodszor is megcsinálta, harmadszor csinálja úgy, hogy az egy percre párolni visszarakás előtt öntsön a vajas-olivás-kisült baconos lébe egy kicsi fehérbort, tegye fel 10 mp-re a lángot csutkára, hogy kiforrjon az alkohol, vegye vissza a lángot minimumra, és csak utána tegye vissza a szendvicseket az 1 perces párolásra.Ha jók lesztek, mondok sütős saltimboccát is. (Az felcsavarós.)
FONTOS!!!
Ha sütés közben kicsúszik a húsból egy-egy darabka fokhagyma, azt mindig vegyük ki az olajból/zsírból/vajból, mert nagyon csúnyán feketére tud égni. -
Don Vittorio
őstag
válasz
Don Vittorio #1254 üzenetére
Tehát most akkor jöjjön a teflonos serpenyő, bele kell tenni kevés vajat (nem margarint!) és egy kevés olivaolajat. Nem kell sok, kb. 2-4 dkg vaj, és egy loccsantásnyi olaj, mert valamennyi zsírja lesz a húsnak is a bacon miatt. (Az olajban nem vagyok szőrösszívű, az lehet simán csak napraforgóolaj is, ha nincs más, de ne legyen sok, ne tocsogjon!)
A vasnehezék legyen előkészítve a korábban ismertetettek szerint, tehát
a) tessék elmenni a Kátayba venni egyet
b) a nehéz, jó egy kilós vas lángelosztó alufóliába becsomagolva.(Én már csak az új konyhába veszek igazi nehezéket, tehát a csomagolt vaslap marad, plusz a tetejére egy mozsár pofával lefelé, azzal fogom még pluszban nyomni is.)
No, tehát még láng sem kell neki, hanem a hideg serpenyőbe tedd be az első kettő csirkét egymás mellé úgy, hogy a baconos réteg legyen lefelé, a bőrös fölfelé. Ha rám hallgattál, és betetted a hűtőbe, jól jártál, mert hogy hidegen szépen összetapadt az egész, tehát nem esik szét a szendvics, amikor baconnel lefelé beteszed a serpenyőbe.
A húsokra ráteszed a vaslapot, arra a mozsarat, és _most_ lehet alágyújtani.
A sütés leglényegesebb pontja ez: maxi lángon nyomatod 30-60 mp-ig a húst úgy, hogy közben a vaslappal meg nyomod lefelé. Ettől a baconréteg összesül egységesre, és mögötte ott maradnak a nedvek meg a fűszerek, és csak a hús felé tudnak menni, nem ki az olajba.
Az egy perc után visszaveszed minimumra a lángot, és hagyod a lapot és a súlyt is rajta, nyomni már nem kell. Így sütöd még 3-5 percet.
Most kell levenni a mozsarat, aztán a vaslapot, és most alá kell nyúlni a húsnak valami lapos eszközzel, és a tetejét egy villával megtámasztva meg lehet fordítani. Látni fogod, hogy a szalonna milyen szépre sült. Ha mindkét húst megfordítottad, azonnal vissza a vaslapot a tetejébe, rá a mozsarat, föltenni csutkára a gázlángot, és megint 30-60 mp-et nyomni a húst lefelé. Ezzel a másik oldalán a bőrös fele sül meg oly módon, ahogy az imént a baconos. Ha letelt az egy perc, akkor vissza minimumra, és a súllyal a tetején lehet sütni még 3-5 percet.
Ha a két szelet hús megvan, akkor ezt ki kell tenni egy tányérra, le kell fedni valamivel, hogy ne hűljön ki, ne száradjon ki, és meg kell ismételni a procedúrát a következő két csirkével. (Borjú esetén a második szelettel.)
Ha ezek is elkészültek, jön az utolsó fázis, de most kis szünet. -
sgergi
veterán
válasz
Don Vittorio #1254 üzenetére
nyálcsorgatós smiley
-
Thrawn
félisten
válasz
Don Vittorio #1256 üzenetére
Ráérsz vele holnapig
szerk: off -
Thrawn
félisten
válasz
Don Vittorio #1254 üzenetére
Ez már kínzás
Éhes lettem! -
Don Vittorio
őstag
válasz
Don Vittorio #1251 üzenetére
Túl az egy napon, tehát akkor jöjjön az előkészítés:
A filézett csirkecombokar bőrös felükkel lefelé tálcára teszed, enyhén sózod, borsozod, majd rá teszed előbb a vékonyra szeletelt fokhagymakarikákat, majd a bazsalikom levelekkel szépen hermetikusan lezárod a húst. A cserepes bazsalikom tökéletes, de ha az nincs, jó a Tescóban kapható aprított-fagyasztott kiszerelés is. Aprítottból kb. másfél-két teáskanálnyi elkenhető a húson, viszont akkor erre a rétegre menjenek a fokhagymaszeletek. (Ha borjúból csinálod, akkor a bazsalikom helyett mehet a zsálya, de azzal csak óvatosan, mert nagyon erős, szinte émelyítő tud lenni, és a hazai száj azt nem szereti annyira. Zsályából elég szeletenként fél-fél levél.) Legfelülre, a levelekre jöhet a szeletelt bacon, szintén egy telibe fedést kell csinálni. Ezt úgy csináld, hogy a baconszeletek legalább 6-8 mm-nyit legyenek átfedésben. Ha ez megvan, akkor akár kézzel, akár sodrófával kicsit nyomkodd meg a húsokat, hogy a szendvics, amit csináltál, jól összetapadjon. (Fontos, hogy a húsokat soha nem szabad klopfolni, mert éppen az a szálszerkezete megy szét, ami miatt a hús finom marad. Viszont a nyújtófával hengerelés mindig bejön, mert azzal is meglapítható a hús, ha kell, viszont nem roncsolódnak a rostok. Egyszerű panírozásos hússütéskor is bejön, tessék kipróbálni! Jelen esetben még a sózás-borsozás előtt lehet egy kis henger, és a végén elég a kézzel belenyomkodás.)Nos, tehát elkészültek a szeletek, amik alulról fölfelé így néznek ki: bőrös hús bőrrel lefelé, pici só, pici bors (frissen őrölve kézi örlővel, ha megy), fokhagymaszeletek, bazsalikomlevélréteg, baconréteg.
Ezt az egészet célszerű lefóliázni (nem alu, hanem rendes), és betenni 10-15 percre a hűtőbe. (Ha közbejön valami, pl. szexuálisan inzultálják a szakácsot a konyhapultnál, akkor lehet abból egy nap is, ártani nem használ.)Mennyiség: ha borjúról beszélünk, akkor két nagyobb szelet kell, ha filézett csirkecombról, akkor akár alsó, akár felső a comb, 4 db kell két személyre. Nagyobb mennyiségnél tessék interpolálni!
Most jöhet a zacskós mozarella, ami úszik a saját levében. Nem a mini, hanem a rendes 100-125 grammos kiszerelésű. Ezt ki kell venni a léből, és fel kell szeletelni 5-6-7-8 mm vastag szeletekre. A szarvasi ideális, mert jó tartása van.
Ugyanígy fel kell szeletelni egy szép paradicsomot. A napszagú, igazi paradicsom a tutti, de lehetőleg ne puha paradicsom legyen, hanem olyan, amelyiknek van tartása.
A paradicsomot és a sajtot most félre kell tenni a hűtőbe, és akkor neki lehet ugrani az utolsó fázisnak. -
Thrawn
félisten
válasz
Don Vittorio #1250 üzenetére
Találtam borjúra, csirkére vagy pulykára alapozó receptet is, de megvárom mit sütsz ki belőle
Már csak egy nap meg egy pici -
Mawyx
őstag
válasz
Don Vittorio #1251 üzenetére
Majd beírom, ha túléltem a következő két napot.
A két nap negyedén túl vagyok. Ez is valami.
Akkor a recept negyede jön.
Hát ez nagyon jó
Akkor várjuk a teljes receptet
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Don Vittorio #1250 üzenetére
A két nap negyedén túl vagyok. Ez is valami.
Akkor a recept negyede jön.
Borjú vagy filézett csirkecomb a finom hozzá. Szükség lesz még fokhagymára, zsályára vagy bazsalikomra, mozarella sajtra, szeletelt baconre, vajra. -
Thrawn
félisten
válasz
Don Vittorio #1248 üzenetére
Gugliznom kellett, még sosem hallottam a Saltimbocca-ról.
De nem hangzik rosszul -
vedini
őstag
válasz
Don Vittorio #1243 üzenetére
sajna vaslapom nincs, serpenyőbe nyomom, aminek vastag az alja
a lenehezékezve az mit jelent nálad?
ilyen összecsukható szendvicssűtőre gondolsz? -
vedini
őstag
válasz
Don Vittorio #1240 üzenetére
steaket sütöttél már?
én szoktam, szépen megveszem a fehérpecsenyét, jó kis vastag szeletekre felvágom, pácolom 4-5 napig, aztán hirtelen nagy lángon megkérgesítem egyik oldalt, majd a másikat
be a sütőbea gond az, hogy nem lesz omlós mint az étterembe, hanem kicsit gumis marad az állaga, vagy ha omlós akkor tocsog a vérben
kéne vmi profibb módszer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Medence topik
- Microsoft Excel topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Posta, csomagküldés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest