- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz
talmida #1310 üzenetére
Igen, fejlődött a tudomány... ennek köszönhetően mindenről el tudnak olyan dolgot mondani, hogy miért is nem jó... és annak természetsen az ellenkezőjét is...olyan, mint a Statisztika.
A kedvencem az, amikor azzal tömik az emberek fejét, hogy "A XY csoki-diétával fogyott sok-sok kilót!" - persze igaz lehete, ha egy nap egy táblát evett, de mást nem. Akkor biztos, hogy fogyni fog+fél év és többet csokira sem néz!
Lassan főzni kellene valamit, hogy legyen a bendőmben... mert enni ugye este kell...
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz
talmida #1298 üzenetére
Ma már, szinte mindenre azt mondják, hogy veszélyes és ezt meg azt okoz... de hát valamiben meg kell halni.
Amúgy, én mostanában raklett grillen csinálok mindent.. jó a levest nem...
Elégedett vagyok, mert alig adok vagy szinte nem is kell semmilyen zsiradékot hozzáadni az elkészítendő ételhez.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
talmida #1298 üzenetére
mint vegyéz, tudom, hogy az alumínium igen reaktív fém, de a felületén védő, passziváló oxidréteg alakul ki. ezt a réteget durvább mechanikai behatás (karcolás), vagy extrém savas, vagy lúgos kémhatás megbonthatja. a túlzottan lúgos (pH>9-10) dolgok elég ritkák a konyhában, de az erősen savas (pH<3-3.5) már gyakoribb. ezesetben valóban megvan a lehetősége minimális reakciónak az alumínium és az étel között. a lényeg itt a lehetőségen és a minimálison van. amit utána megeszel, abban megintcsak vegyületeiben lesz jelen az alumínium, nem fémként. leginkább nem vízoldható oxid/hidroxid, esetleg részben, vagy jól oldható sók formájában (ez a ritkább). alapos kutatásról én se tudok, ami igazolná, vagy cáfolná az alumínium szervezetre gyakorolt esetleges káros hatását, de azért nem az a jellemző, hogy egy alumínium teáskannában főzött tea után az ember záros határidőn (1-2 év) feldobná a pacskert. véleményem szerint a sötét-biók túlmisztifikálják. szerintük miben kellene főzni? cserépedényben? megsúgom, az agyag, amiből ezek a köcsögök vannak, szintén aluminoszilikát-ásványok...
nagyapáink korában valóban sok egészen más volt. mint ahogy 5-10 éve is, és mint ahogy 5-10 év múlva lesz. ezt hívják úgy, hogy fejlődés.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
talmida #1291 üzenetére
ööö... a földön az egyik legelterjedtebb fémes elem az alumínium, lásd aluminoszilikátok. semleges pH környékén oldhatósági minimuma van, és bár még nem mértem soha a sör pH-ját, nem hinném, hogy túl sok átmászna a nedűbe. ráadásul az elterjedtsége folytán a szervezet az évezredek/milliók alatt bőven hozzászokhatott, nem hinném, hogy valaki azért kezdene rohamosan butulni, mert dobozos sört iszik, és az a fránya Al3+ alzheimer-kórt okoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest