-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
válasz
Donki Hóte #11149 üzenetére
Az eredeti receptúra 2,5 dl vizet ír. A főzés végén ezt a kevés zsíros levet a sütőben piruló húsra kell önteni, és kicsit a zsírjára sütni.
Az általad leírt módszert ki fogom próbálni, már csak azért is, mert most hogy beleástam magam a kukta rejtelmeibe, rájöttem, hogy a magas hőmérsékleten való gyors főzés, nem biztos , hogy jót tesz az ízeknek, vitaminoknak stb.
A tévés mesterszakácsok sem nagyon alkalmazzák a kuktát manapság, inkább a az alacsonyabb hőfokon, hosszabb ideig tartó hőkezelés hívei -
Cha-b
senior tag
válasz
Donki Hóte #11119 üzenetére
Igazából tartósítási eljárás, le szokták mosni a sós, cukros keveréket, aztán szárazra törölni. Mehet minden bele izléstől függően, kapor, citrusok héja stb, szoktak pl. Reszelt céklát tenni a keverékbe, ami megfesti így a hal husát, és bordó lesz.
-
balazs1956
senior tag
válasz
Donki Hóte #11119 üzenetére
A hűvös hely mit jelent?
Kb. hány fok? -
lumpy92
aktív tag
válasz
Donki Hóte #11119 üzenetére
Ez igen! Érdekes!
-
válasz
Donki Hóte #7489 üzenetére
-
válasz
Donki Hóte #7489 üzenetére
Ahogy láttam ebben a cikkben, twitteren szavaztatták meg 3,5 éve, hogy legyen e ilyen.
Cikkben írják az arányt, 1:1, szóval könnyen meg tudja otthon is csinálni, pont olyan lesz, mint a gyárilag összekevert.
A Mayochup ugyanis tényleg semmivel sem több, mint majonéz és ketchup, egy-egy arányú gyári keveréke. Nincs benne semmi plusz, semmi csavar.
-
Top cat
addikt
válasz
Donki Hóte #7489 üzenetére
Elég bizarr.
Ha nem talál, csináljon házi majonézt és keverjen hozzá ketchupot.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7439 üzenetére
És milyen, valóban csípős?
#7438 Digitalpimp
Köszi!
-
lord_m
senior tag
válasz
Donki Hóte #7400 üzenetére
Most látom, hogy azonos receptet találtunk solfilo -val, elkerülte a figyelmemet, bocs.
-
lord_m
senior tag
válasz
Donki Hóte #7394 üzenetére
Egy ilyet találtam:
250g aszalt szilva
4 dl víz
1 ek alma ecet
2 ek méz
3 ek szójaszósz
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
1 tk paprikakrém(lehet csípős aki szereti)
1 ek kukoricakeményítőAz aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk.
Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, mézet, paprikakrémet. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük, és megrottyantjuk. Ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7394 üzenetére
Szilva chutney csináltam már, ez a mártás hasonló ízvilág?
-
válasz
Donki Hóte #7394 üzenetére
Nem sok Uncle Bens szószt kóstoltam, de azt a szilvásat pont igen, az tényleg nagyon finom volt. Nem szoktam látni én se.
rákerestem, feldobott egy gyakorikerdeseket szerencsére, még egy receptet is írt oda valaki
1 kg csirkemell filé
só, bors ízlés szerint
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk gyömbér
250g aszalt szilva
4 dl víz
1 ek alma ecet
2 ek méz
3 ek szójaszósz
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
1 tk paprikakrém(lehet csípős aki szereti)
1 ek kukoricakeményítőAz aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk.
Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, mézet, paprikakrémet. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük, és megrottyantjuk. Ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, 3 gerezd fokhagymával, és egy wokban kevés olajon megsütjük, majd kevés gyömbérporral megszórjuk, és hozzáadjuk a szilvaszószt. Pár percet még együtt rotyogtatjuk, majd főtt rizzsel tálaljuk.
Nem hangzik rosszul, lehet valamikor kipróbáljuk. Szerencsendió az mondjuk meglepett.
-
válasz
Donki Hóte #7391 üzenetére
Elnézést, kivetítettem rád a rizs szeretét amiatt, hogy sok távol keleti fűszert tartotok otthon.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7391 üzenetére
Ezen most nagyon jót nevettem.
-
DrDobos
őstag
válasz
Donki Hóte #7349 üzenetére
Otthon terveztem elkészíteni házilag a pácot, félreérthető voltam
Cha-b köszi neked is, kitalálom még akkor hogy hozzam össze, de biztos menni fog -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7351 üzenetére
A fagyasztott zöldséget nem kell felengedni, mert petyhüdt lesz.
Az üvegtészta is teljesen jó, legalábbis én szeretem. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7347 üzenetére
Ezt tényleg így szoktad készíteni
-
DrDobos
őstag
válasz
Donki Hóte #7347 üzenetére
-
Cha-b
senior tag
válasz
Donki Hóte #7204 üzenetére
Biztos jó lesz, és nyílván kényelmesebb és gyorsabb megvenni boltban, de ha nincs ez van.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7204 üzenetére
ránézésre karamellizálódott
mondjuk nem tiltakoznék ellene, ha megkínálnál a reggeli kávéhoz
-
válasz
Donki Hóte #7202 üzenetére
Elkészült a nagy mű. Erre szoktam mondani, hogy nem rossz, de a jó az nem ilyen.
Egy idő után (kb. 50 perc főzés után) a massza nem sűrűsödött tovább egyenletesen, hanem elkezdtek kisebb-nagyobb csomók, gumók kiválni benne, úgyhogy a végén át kellett szűrni az egészet.
A végeredmény kb. 3 deciliter sűrített tej lett 1 liter tejből és kb 15 deka cukorból. Az eredmény eléggé sárgás lett. Átöntöttem egy fél literes üvegbe, meglátom, hogy kihülés után elő lehet-e csalogatni az üvegből, vagy annyira besűrűsödik, hogy csak kanállal lehet kiszedni (a biztonság kedvéért széles szájú üvegbe raktam, de lehet, hogy inkább egy befőttes üvegbe kellett volna rakni).
#7203 Ispy
Földgázt nem raktam bele, de valami csomósodásgátlót kellett volna rakni, mert kb. 25 %-a az anyagnak kiszűrésre került a nagy csomók miatt. Szóval egy bizonyos sűrűségnél otthoni körülmények között nem tudod sűrűbbre főzni, mert csomókká összeáll
-
Ispy
nagyúr
válasz
Donki Hóte #7202 üzenetére
Földgázt ugye raktál bele?
-
válasz
Donki Hóte #7199 üzenetére
-
j.bravo
addikt
válasz
Donki Hóte #7196 üzenetére
Lehet hogy bődületes tévedés részemről, de ha a tejsűrítést nem vállalom, akkor főzőtejszínnel és cukorral próbálkoznék.
Ha a tej fehérjetartalma is kell a megfelelő állaghoz, ami a tejszínben vsz kevesebb, akkor passz. -
Cha-b
senior tag
válasz
Donki Hóte #7196 üzenetére
Csinálj magad. Tej meg cukor visszaredukálva. Én nem csináltam még, mert nem használjuk, de nem lehet egy atomfizika.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte #6751 üzenetére
Tessék: [link] Tavaly ilyenben füstöltem paprikát. Annyi, hogy a bemutatott alufólia tálcás megoldás nem akart működni, ezért egy 8 centis, visszahajtott nyelű szűrőbe tömtem a fűrészport. Bükk, akác, tölgy, vagy akár meggy, szilva, alma is jó füstölni.
-
válasz
Donki Hóte #6719 üzenetére
Egyszer a józsefvárosi piacon volt szerencsém pho-t enni, ott láttam egy helyit, hogy fogyasztja, pálcikával eltüntette a sűrűjét, levét meg megitta.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6712 üzenetére
Ahogy én is.
Ez párom levese volt, ő szereti így enni, én inkább kanalas vagyok.
Szeretnék jól bánni a pàlcàval, ezért sokat gyakorlok, de nem mondanám, hogy kimondottan ügyes vagyok...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Donki Hóte #6712 üzenetére
Ezt simán megeszem pálcával... A folyadék egy része a kiemelhető darabokkal együtt jön..a maradék meg kanál/megiszod... Attól függ otthon vagy étteremben vagy éppen...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6712 üzenetére
nem jártál még autentikus japán étteremben? anno beültem egyszer egy algalevesre, 5 percig szemezte vele (és engem nézett két pincér), aztán odajöttek, hogy valami baj van a levessel? mondom nem, csak nem értem hogy fogyasztom el
p1 a pálcikával exkavátorozunk minden szilárdat belőle p2 megisszuk az edényből.
-
#73959936
törölt tag
válasz
Donki Hóte #6674 üzenetére
cses..d meg éhes lettem !
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6674 üzenetére
Tökéletes kép, már csak a recept hiányzik mellé.
-
válasz
Donki Hóte #6674 üzenetére
Én a túróscsusza tésztáját is megpirítom. A múlt héten, h kinti sütögetés volt minden este, bográcsba csináltam
Előszőr a szalonnát zsírjára sütöttem, kivettem a pörcöket majd bele a tésztát. Sütögettem míg picit megbarnult majd bele a víz és készre főztem. Tök más íze van így
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6670 üzenetére
Korábbi képed sincs? Az is jó lehet.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Donki Hóte #6645 üzenetére
Azt te sem gondolod, hogy natúr 100% réz....
A talp rész már nagyon régóta többféle rétegezéssel készül...ettől függetlenül maga a felépítménye az réz tud lenni... mert baromi jó a hővezetése. -
DonThomasino
veterán
válasz
Donki Hóte #6637 üzenetére
Elektromos és indukciós.
-
FerNandor
őstag
válasz
Donki Hóte #6624 üzenetére
[kép]
Jó lett a csípős-savanyú leves, eddig ez lett a legjobb, és ami el is fogyott, úgyhogy csinálok majd még. Nem tudom, mitől lett ez most jobb, de pl gyömbért por formában raktam bele. Kb 1.1literhez 4g nátrium glutamátot raktam. A zacskón 250ml-hez 2g az ajánlás, ha jól rémlik.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6624 üzenetére
-
válasz
Donki Hóte #6624 üzenetére
Szép kis csapat!
Bambusz kapcsán érdemes szeirntem figyelni Aldi-t, Lidl-t, rendszeresen szokott lenni 300/üveg áron, amikor ázsiai kalandozásokban vannak éppen. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6605 üzenetére
Ha hozzászokott a szervezet, akkor nem emeli meg a vérnyomást. Én már többször mértem, de nekem pl. sosem emelte meg(normál vérnyomásom van).
De nyilván, akinek eleve magas vérnyomás van, az ne fogyassza, ha azt tanácsolja neki az orvosa.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6605 üzenetére
mert a koffeint lebontja a szervezet.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6600 üzenetére
A kávé nem káros, nem értem miért került bele a szórásba.
-
válasz
Donki Hóte #6591 üzenetére
Akkor már csak egy só-lepárló kell.
-
Top cat
addikt
válasz
Donki Hóte #6588 üzenetére
Az olcsóbbik vegetában (sok helyen bármilyen ételízesítőt így hívnak
) is van, sok mással együtt, nátrium-glutamát.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6588 üzenetére
A nátrium-glutamát mérsékelt mennyiségű bevitele nem okoz egészségi problémát.
vs.
fenti videóban lapátolja.vegeta-bűnözés a másik, az legalább kevésbé káros
(mondjuk abból is a 80% szárított fűszer 20% só bio vegetát pártolom)
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6584 üzenetére
Mert a kínaiak a minőségről híresek...
Bizonyított, hogy nem tesz jót az egészségnek...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6584 üzenetére
azért nem árt vele csínján bánni. (megvetem az ilyen olcsó trükközést, ezerszer inkább valamelyik kapitalista junkfoodot inkább)
-
válasz
Donki Hóte #6581 üzenetére
Igazad van, túlságosan leegyszerűsítő voltam.
A szecsuáni borsot én is eléggé szeretem, bosszantanak is a büfék, hogy nem tesznek a szecsuáni nevű kajáikba.#6582 grizlisandor
Szimpi nekem is a Mengyi, remélem hoz még pár receptet. Igazából ezt a leves receptjüket sincs jogom kritizálni, az ő apja így főzi, akkor így főzi.FerNandor és még akit érdekel, egy büfés recept videón: [link]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6576 üzenetére
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6564 üzenetére
Nyárson simán meg lehet sütni egy kisebb disznót/malacot.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6564 üzenetére
bestbuy xxxxxxl sütő kell csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest