- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
attiati #9569 üzenetére
Csirkemájat nem szoktam venni fagyasztva (pedig érdemben olcsóbb, mint a friss), mert az valahogy mindig kemény lesz, gondolom több nedvességet veszít a fagyasztás felengedés miatt. Hogy zsírosabb, hízott májakkal mi a helyzet, nem tudom.
De persze nem lehet kizárni, hogy én vagyok a béna a fagyasztott májjal.
-
-
Antonious
kezdő
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
attiati #9105 üzenetére
Sparban árulnak lazacpisztráng filét. Ez micsoda?
Csak nevében lazac, igazából pisztráng, nagyon hasonlít a színe a lazacéhoz innen kapta a nevét. Nagyon finom, egyébként olykor több helyen is lehet kapni(Lidl, Aldi).Illetve mi a legolcsóbb lazac, amit még meg szabad venni?
Érdemes figyelni az akciókat, és akkor lecsapni, ha jó áron van.Vajon mit adhatnak?
Ha úgy néz ki mint a lazac, és az íze is olyan, akkor lazacot adnak.De nem feltétlenül a legjobb csak azért, mert drága.
Hétvégén megvolt az első főzésélmény. Egy norvég lazac filé volt az áldozat
Nagyon baba kezdőknek, garantált sikerélmény.
Gratulálok, csak így tovább!
Képet, receptet szívesen fogadunk.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
attiati #8259 üzenetére
Van ilyesmi is, mint amit linkeltél, azt kevesebbet használom, de van a hosszúkás barna tepsim, van piros fazék/lábasom is, az már vagy nyolc- tíz éves. Olyasmi, mint amit egy ideje már barnában gyártanak, csak az még piros volt. Anno sokat használtam, mert jó rá a tefalos fedő. Most kevesebbet, mert pörköltet már az újabban főzök, ami viszont alumínium alapú, nem vas. Nekem mondjuk sok edényem van, tepsim is, mérettől függ épp melyiket használom, de ugye ezekbe fémmel sosem nyúlok, súrolni nem szoktam, így a bevonat eléggé kímélve van. elejtve nem voltak, hogy a zománc lejöjjön róluk.
-
totron
addikt
válasz
attiati #8248 üzenetére
Határozott igen, a válasz veszélyes. Nem a végletes ökoboy beszél belőlem, egyszerűen a kényelmünket nagyon sok esetben a felszín alatt randa, veszélyes technológiákkal abszolválják, ez sajnos ilyen. A vételáron felül egészségügyit pluszban már ne fizessünk. Volt egy serpenyőkeresős időszakom, akkor eléggé utánamentem a biztonsági vetületeknek is és hát nem ért meglepetés: minél könnyebben használhatónak hirdeti magát valami, annál inkább indokolt az óvatosság. Az acélban, megvigyázott, minőségi zománcosban, mint mindenes edényekben azért bízhatunk hosszú távon is.
Moleman, az jó akkor. Majd írj tapasztalatokat.
-
totron
addikt
válasz
attiati #8246 üzenetére
Formára pont ilyen az említett, előnyöket ötvöző szeletsütőm, csak más a belseje. Ez, amit linkeltél és használtál jól felvonultatott mindent, talán elég lett volna kevesebbet/egyneműbben, de azt profin. Felpattogzás után én mindenképpen nemet mondanék rá, búcsú. Rossz, mert kötődik az ember egy idő után.
Beni2360, vízzel együtt nehéz értelmezni, mert amúgy száraz elmosást szolgált a kavicsos móka. Súrold el a tied, ezek imádnak a legkisebb párára is rozsdát termelni, ha a gondoskodásból kicsúsznak. Kiváló ötlet a marhapöri, csak hagyj neki időt, rotyogtasd amíg kell.
Moleman, ó, akkor az még bejáratós, bár ezzel együtt is érdekes a jelenség. Jön egy alap védőmázzal újan, ami ki tudja miféle, azt le kell gyalulni az elején, aztán jöhet a saját, hosszú távra.Ez elmaradt? Másik gyártótól származó olajjal is érdemes lehet próbát tenni.
-
válasz
attiati #8210 üzenetére
Én acél edényes vagyok (zepter, meg van pár gagyi is), könnyű "beleragasztani" a kaját de a mosogatógép szereti őket
Vaslábas, zománcos lábas készlet - mikor mit főzők. Kell pár serpenyő különböző méretekben, legyen fedős is (van egy új réz talpas, kő bevonatos, hát az nagyon faja) Van rómaitálam (be kell áztatni sütés előtt) - ez az egyedüli cserép / kerámia edényem sajnos - pedig nagyon jó kaják készülhetnek a sütőben (levesek is). Pár tepsi se árt. Néhanapján üveget (jénai) is használok - ezekkel óvatosan, sütőből kivéve nem mindegy hova teszi le az ember- így inkább csak tálaláshoz, tárolásra használom őket
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
attiati #8210 üzenetére
Pataki tál nálam nem vált be, egy időben nagy divat volt, de nekem rendkívül macerás a kezelése. Ha már agyagtál, akkor jobb a mázas. Múlt hétvégén beszélgettem Dinnyésen egy fazekas hölggyel, ő mondta, hogy nyugodtan süthetsz. párolhatsz benne bármit. Mondtam Neki, hogy vannak őrségi edényeim, de féltem őket és inkább díszek. Tőle tudtam meg, hogy az agyag fajtája sem mindegy, az őrségi agyagból készítettekben főzni is lehet, tűzhelyen, az övéi esetében ezt nem javasolja. Ellenben nagyon szép kis tányérokat tudtam Tőle venni, majd ha lesz időm teszek föl képet. A dinnyési Várparkba már ezért megérte betérni.
Amúgy kisebb gyerekekkel a Várpark tökéletes program és még nincs is messze Pesttől.
-
Moleman
addikt
válasz
attiati #8210 üzenetére
Én a saját kezdésem tudnám felidézni, nagyon-nagyon sokáig egyetlen nagy (talán 28 centis), üvegfedős Tefal párolóserpenyőm volt, az jó volt mindenre, akár steaket sütni, akár bő olajban sütni, akár 1-1.5 kiló húsból valami ragut főzni, a mai napig folyamatosan használom. A márkanév miatt ez pont egy drágább darab, de tényleg évtizedes befektetés. Mostanában kiegészült hasonló bevonatú és anyagú, de wok formájú edényekkel, kisebb az alapterületük, de szeretem dobálva átforgatni benne az ételt, akkor is, ha épp nem ázsiait főzök.
Emellé köretnek/főzeléknek egy végtelenül olcsó mömaxos edénygarnitúrát vettem, ugyanígy néz ki, de pár ezer forintért vettem.
Nagyobb egytálételeknek, leveseknek nekem nagyon bevált a lidlis zománcos nagy öntöttvas edény. Mostanában 14 ezer körül vesztegetik, mikor épp kapható, szerintem nagyon megéri.
Bevonat nélküli serpenyőm még nem volt, de sok videóban láttam már rozsdamentes acél serpenyőket, azt én is szívesen kipróbálnám.
A tepsikben sem nagyon vagyok otthon, van pár olcsó lidlis/aldis, meg a sütő gyári tepsije.Apróságoknak, mint rántotta, magok pirítása, kolbászkarikasütés pedig szerintem bármilyen 1-2 ezer forintos, akár ikeás 24 centis serpenyő megfelel, azt nem szoktam túlbonyolítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest