Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ToniSoprano

    addikt

    válasz tirszin #51845 üzenetére

    Azért így nem mondanám ki. A te képeid tényleg elég rosszak lettek RAW-ból. Te ezt erőlteted mert lehet a rendes gépeknél megy, de pl. mobilon inkább ez parasztvakítás. El kell fogadni, hogy a mobilok esetén a jellemzően gyári szoftver algoritmusa legjobb és itt sokat számít a szoftveres utójavítás. De HDR-ben pl. LG G4 elég jó éles képeket lő, ne feledd a Nexus 5X-en is úgy lövik a képeket, hogy a HDR+ folyamatosan be van kapcsolva, ami szoftveresen élesít. Simán HDR+ nélkül azok az 5X képei nem az igaziak kicsit életlenek, kiégnek színtelenek.

    A közeli képeknél tényleg a Nexus 5X jobb, távolinál az LG G4 és az Samu S6-t a 4:3-ban pl. egy tájkép szerintem nem mutat jól szerintem. A 4:3-as lapkás kamerák között tényleg Nexus 5X az egyik legjobb, ha nem a legjobb véleményem szerint az Iphoneoknál Samsungoknál is jobb. De 16:9-ben pl. az 5X, Samu 7, Iphoneok képei esetén a téma közelebb kerül és ezek esetén a levágás miatt csak 9 MP-esek a képek ami szerintem kevés. Nexus 5X 16:9-ben készült képeit nem lettek annyira jók, előjönnek a hibák:
    NEXUS 5X eredeti kép 4:3-ban
    NEXUS 5X ugyanaz a kép 16:9 képarányra átalakítva
    A kép forrása innen van: [link]

    Szerintem 16:9-ben méretben HDR-ben fotózva jobb az LG G4 (HDR -t bekapcsolva) és a Samsung S6 (HDR nélkül ez a legjobb) is az Nexus 5X-nél. Én elsősorban ezért vettem LG G4-et, mert már 6 éve csak 16:9-ben fotózom szerintem ez mutat legjobban a monitoron, 4:3-ban a monitortól eltérő képarány miatt kicsi minden a képen, állandóan nagyítgatni kell pl arcok, téma kicsiben látszanak rajta.Ezt szerintem vásárlás előtt mindenkinek el kell döntenie milyen képarányban szeret fotózni és ettől is nagyban függ milyen kamerás mobilt választ.

Új hozzászólás Aktív témák