Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16514048

    törölt tag

    válasz tirszin #80731 üzenetére

    Persze számít a szenzor, de sok összetevős az egyenlet, nem lehet azzal magyarázni mindent. A Pixel 2 nem azért gyengébb kicsit a régi Pixel-nél, mert 0,15 µm-rel kisebb a pixelek fizikai mérete, meg a P20 sem azért jobb annyival a pro-nál, mert IMX 378 (vagy 380) van benne.

    Hardveresen nincsenek akkora eltérések a csúcstelók között, amik indokolnának ennyire különböző képminőségeket, túlnyomórészt itt már a szoftveren múlik a dolog. Legjobb bizonyíték erre a GCam, meg a raw-ból kidolgozott képek.

    (#80729) gerner1:

    "Amenniyben ez csupán szoft kérdése, akkor egy picit "véleményes", hogy miért nem a nagyobb, drágább tesók képei a jobbak"

    Megint csak a korábban készített sima p20 vs pro raw összehasonlítást tudom felhozni. Ha közel ugyanolyan jó minőséget ki lehet hozni mindkét telefonból, akkor egyértelműen a szoftverrel van gond elsősorban, nem a szenzorral.

    Én ezt annak tudom be, hogy a legtöbb felhasználó nem úgy nézi a képeket, mint mi. Az érdekli őket, hogy legyen minél élesebb és minél zajmentesebb a kép, ezt az igényt meg maradéktalanul kis is elégítik. Meg ahogy látod, a "szakma" is el van ájulva a pro-tól, amit mi itt hibának hozunk fel, az nekik valamiért pozitívum.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák