- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én tegnap láttam egy Sony 7R II képet a debreceni óriáskerékről és azóta nincs kedvem fotózni!
Nagyon hozzászokott a szemünk a mobilos kamerák képeihez, amik egyébként is alig különböznek egymástól, akár 80.000 Forintba, akár 450.000-be kerül. -
Drakmusz
addikt
válasz #18001664 #86296 üzenetére
A viccet félretéve, én egyébként jóindulattal állok hozzá a kérdéshez.Már az is csoda amit kihoznak a gyártók ezekből a párányi érzékelőkből.
Mindegyiknek van valami hibája, ezt el kell fogadni.
Moz A legjobb!Amikor egy nehéz munkanap után hazajövök, az akvárium kiválóan meg tud nyugtatni.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Bossi
őstag
válasz Danny365 #86278 üzenetére
Hát igen, mert sok ember az első vizuális behatás alapján és nem a minőség alapján dönt...
Az emberek nagy része ránéz, de szép színek minden látszik igen csak nem 100%-os nézetben.
Igazából ezzel nincs is baj, mert az átlag felhasználót ennyi érdekli, csak hát ha részletesen megnéznék nem nagyítva csak 100%-os méreteben már látni lehetne az, hogy mi az eltérés.
Én pont családon belül futottam bele a napokban hasonlóba egy régebbi iPhone és a HTC u12+ készített képeket néztük és páran mondták hú azért az iPhone képe jobbnak tűnik.,. 100%-os méretben már nem ez volt a vélemény az iPhone egy zajtenger volt 0 részlettel.kivehetetlen arcvonásokkal. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz Drakmusz #86285 üzenetére
En valasztanam, ha mas teren nem kellene kompromisszumot kotnom.
A sulyozas is lenyeg, nekem kb. 3-4. helyen all a kamera egy mobilban." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Danny365
őstag
válasz silentkiller #86283 üzenetére
Biztos nem rossz egyébként, de pont ez a lényeg, hogy ahogyan a videoban is elmondja, a legtöbben a világosabb, kontrasztosabb, talán látványosabb képeket helyezték feljebb, és az, hogy mondjuk a zaj szűrés/elesites egy hulladék, csak másodlagos. Tehát tok szubjektív, hogy kinek mi számít jo(bb)nak.
-
Drakmusz
addikt
Ez világos, nyilván felmérik az igényeket.
Már nagyon sokszor írtam, a véleményem nem változott.
A mai csúcsmodellek mindegyikével lehet igen jókat lőni, nagy különbségek nincsenek.
Az ember válassza a neki tetsző képi világot, ez a legegyszerűbb.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
legenda
válasz Drakmusz #86281 üzenetére
De vakteszt esetén tényleg csak a látott fénykép megítélése a mérvadó, ott nincs trükközés, mégis olyan eredmények jönnek ki, amilyenek és részben azért is mennek el a gyártók olyan irányban, amilyenben teszik azt.
Sőt, sokszor olyan oldalak vaktesztjeiről van szó, ahol valamilyen szinten hozzáértők is szavaznak.
Itt - vagy bárhol máshol - néhányan azt írják, hogy egyik vagy másik gyártó rossz irányban indult el, pedig ez nézőpont kérdése inkább, ha arra van jelentősebb igény és a gyártók úgy több készüléket adnak el, akkor azt az irányt fogják preferálni, mert sokkal több embernek tetszik, mint amennyinek nem.
Más területeken/termékeknél is adott ez a jelenség, nem szabad ilyeneken csodálkozni.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Z.É.T.
őstag
válasz Drakmusz #86281 üzenetére
Pont emiatt a játék miatt akarom megcsinálni a Fotó-totó topikot, amit már elkezdtem, csak nem volt időm befejezni
A márkanév nagyban befolyásolja a véleményt, ezt már több szakmámban is felismertem, de akiknek én mutogattam, azok többsége abszolút nem Huawei párti, sőt. De nem is befolyásolhatták volna a márkák, mert monitoron és/vagy egy adott telefonon mutattam őket és nem tudták, hogy melyik mivel készült
Ahogy elvileg az alábbi is vakteszt volt...(a tippért, hogy mivel lehet átírni az exifet, azért hálás lennék!)
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz Z.É.T. #86280 üzenetére
Én sok mobilfotós csoportban vagyok tag.
Volt már olyan hogy egy topiktársunk Nexus 5X képén átírtam az exifeket, majd továbbadtam mint P20 Pro alkotást.
Senki nem sértődött meg, még időben lelőttem a poént.
De addig mindenki el volt ájulva az este módtól, nagyon tetszett az embereknek.
A marketing kétségkívül nagyon hatásosan működik, ennyi.
Szeretném jelezni hogy azóta már megjavultam.[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz Danny365 #86278 üzenetére
Ezt már sokszor pedzegettem itt (is), számtalanszor mutattam már csomó embernek különböző telókkal készült fotókat és szinte mindig a Huawei iskola tetszett jobban a többségnek.
Amíg ez így lesz, valószínűleg a szoftveres fejlesztés a legtöbb gyártónál ebbe az irányba fog mutatni.A többségnek a téma és a kijelzőre méretezett minőség ezerszer fontosabb, mint az 1:1-es méretben látható részletek és objektív minőség. (és nem is tudok nagyon vitatkozni velük)
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Drakmusz #86276 üzenetére
Neked is igazad van, mint minden (vagy majdnem minden) műszaki cikk ahogy éljük ezt a príma fogyasztói társadalmat silányul.
Ahol lehet spórolnak, csökkentik a költségeket, a felhasznált alkatrészek minőségét, stb...de tudjátok ti, hogy hanyadán állunk.
Sajnos ott tartunk, hogy néha vágyakozunk a régebbi dolgokra, mert azok milyen kiválóan voltak megcsinálva, vagy kivitelezve, de ugyanakkor szeretnénk az újdonságot is...ördögi kör ez, na.
Ezt pl. te is tudod, hiszen most váltál meg egy pixeltől...de én is áldozat vagyok, hasonlóan bekapott az ékszíj, csak épp más téren, nem tagadom.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Drakmusz #86273 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan a videózásról, pontosabban a stabilitásról lenne egy szösszenetem.
Szóval a szoftveres dolgot szerintem nem kell lebecsülni.
Az EIS olyan szinten képes jól működni, hogy leeseik az állam." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
w333
félisten
válasz Drakmusz #86273 üzenetére
Előbb vagy utóbb szerintem ennek a Pixel szériának is vége lesz !
Sokkal nagyobb jövőt látok az Android One telefonokban !
Kár hogy a Nexus szériát kicsinálták, szeretem ezt már ők is bánják ... pedig a koncepció nem volt rossz, de az Apple ellen ilyen csúnya telefonokkal (ugyan olyan áron) nem lehet versenyezni !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Drakmusz
addikt
válasz MikulasB #86272 üzenetére
Azt a szintet még egy jó darabig nem fogja hozni semmi, maximum akkor hogy ha a jelenlegi AI trend majd lecseng.
A Google vonalon már a Pixelek is gyengültek a Nexusokhoz képest.
Sőt a szenzorok is kisebbek, persze a szoftveres varázslatokkal igyekeznek hozni a szintet.
És ugye itt nem lebeg a fejed felett a bootloop probléma, ez azért fontos tényező.[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz Bazsi84 #86266 üzenetére
Abban igaza van Moznak, hogy csak azonos fényviszonyok mellett lehetne jól összehasonlítani a képeket.
Nekem általában szerencsém van a macskákkal, biztosan tudják hogy felkerülnek a világhálóra!
Meg persze nem is használok portrémódot mint Yamato kolléga, ott jóval több a hibázási lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
haiduo82
aktív tag
-
törölt tag
Mix 2S portrémód, Lightroommal vágva.
[link] -
Viper26
nagyúr
Pixel 2 XL
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
törölt tag
válasz gixxergabi #86259 üzenetére
Telefonról nem akarok ezzel szerencsétlenkedni...így is elég időigényes már egy kép is!
PC-t abszolút nem használok. -
törölt tag
Mix 2S automata, Lightroomban vágtam picit.
[link] -
novinyul
veterán
-
-
Drakmusz
addikt
Akkor ez már egy fotók, videók Mi 8-al topik lesz??
El vagyunk nyomva, bezzeg a kameránkat lenyúltátok a túloldalon...[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
iPhone XS
-
félisten
-
félisten
-
Drakmusz
addikt
Szerintem már nem tudsz olyat venni, ami előrelépést jelentene.
Illetve van, de nekem annyira nem fontos.
Igazi hardcore felhasználó vagyok, telefonálok meg fotózok.
Ha lennének egyébb szempontok is akkor persze más lenne a helyzet.
A 3-as Pixeleket felváltva akciózzák kint, a napokban 650 euro volt a kisebb.A nagy szerintem is ronda....
YamatoVTEC Egyelőre még nem.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Akkor már inkább a Pixel 3 XL ... ugyan az a szenzor van mint a Mi 8 -ban !
Pixel 2 és XL kissé gyengusabb kamerában és az sem mai csirke már !
Szvsz. nem sok előrelépés lenne, kamerában biztos nem !
(#86208) Drakmusz
(#86210) YamatoVTEC
Tényleg az, nagyon ocsmányra sikerült !
Hát én ennek a Pixel szériának sem adok nagy jövőt, szerintem bukta lesz !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Drakmusz
addikt
Olyan mobilt szeretnék, ami lépcsőházak és pocsolyák fotózására is alkalmas.
De ha esetleg nagyítás közben észreveszem hogy a 32 méterre lévő kóbor kutya bal oldala az elkészült képen homályos, akkor azonnal eladom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Direkt néztem ezt, főleg a fás, ágas képeken. Ha nagyon belenagyítasz akkor van minimális mosás de abszolút nem zavaró. Nem tudom rendes képernyőn, 1:1-ben mit látni, nem tudom ellenőrizni.
A fókusszal volt inkább gondom, egy vízcseppes képet amiatt nem is tudtam megcsinálni. Az ág mögött is rengeteg ág volt és semmi pénzért nem akart az "én ágamra" fókuszálni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Politika
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Autós topik
- PlayStation 5
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 128GB Fekete Független Megkímélt/1-3 hónap gar./p3970
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB 12GB RAM Dual ÚJ, 2-ÉV GARANCIÁVAL, SZÁMLA + DOBOZ + TÖLTŐ SZETT!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini, Black, 256Gb, független, 86% akku