- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Lensdump is egy kalap szar.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
félisten
-
ShadowLac
addikt
A lakás megvilágitását növeld meg(nagyobb fényerő, led pl) az s8 nak nagyon gyors az automata fókusza,(szerintem nem találsz gyorsabbat) Ha a fény nő a lakásban a fénymérője a telónak gyorsabb fókuszt fog beállítani nem lesz mosódás.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Danny365
őstag
Egyetlen dolgot lehet ezzel tenni, hogy pró módban gyorsabbra állítod a záridőt. Ennek velejárója, hogy a kép sötétebb lesz, ha tényleg kevés fény van. Ezt az ISO-val valamennyire tudod korrigálni, de akkor meg zajosabb lesz.
Ilyen szempontból egyik telefontól sem kell csodát várni, mert a fizika így működik.
-
Thoty
senior tag
Szia,
köszi, igen, próbáltam, de azzal sem lett túl meggyőző az eredmény (így is nagyon sok kép lesz elmosódott).
Meg ez szerintem pl. akkor nem segítene, amikor nem rohan épp sehová, csak a fejét fordítja el hirtelen (és ilyenkor az arca helyén egy nagy paca lesz a képen). -
Thoty
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Jelenleg egy SGS8-at próbálgatok, de nem vagyok tőle hanyattesve, a probléma a vele készített képekkel akkor van, ha szobában, lámpafénynél kisgyereket akarok fotózni, mivel állandóan mozgásban van a téma, a képek 70-80%-a "bemozdult", elmosódott lesz. Ezt a szintet "sajnos" a Redmi Note 5-öm is tudta hozni, verőfényes napsütésben pedig mindkettő jó képeket lő.
Sport mód kiegészítőt már feltettem, valamivel jobb lett, de még mindig sokat hibázik.
Lehet ezen valahogy javítani SGS8-on?Ha nem, akkor hasonló "feladatokra" melyik telefon az, amelyik alkalmas lehet? Pl. Huawei P20 mennyire boldogul jól ilyen körülmények közt?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz balazs0102 #85191 üzenetére
Ez a link már rendben van.
A képek is elég jók.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
balazs0102
senior tag
Hát ha ez se jó akkor sorry. Gépet nem nagyon használok ez a link átírósdi meg kész tortúra telefonról. Nem értem miért nem jó a link, dropboxon elvileg jól van beállítva, de akkor maradok a Google drive-nál. Admin légy szíves az eddigi próbálkozásokat törölni és az eredeti hozzászolásnál a linket erre javítani.
Link -
legenda
válasz balazs0102 #85189 üzenetére
Too many
broken heartsrequests
Sorry, this link has been automatically turned off for now.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
senior tag
válasz balazs0102 #85187 üzenetére
ez valami facebook link
-
balazs0102
senior tag
P20pro
Teljesek a linken -
veterán
válasz bajtokarpi #85178 üzenetére
Ha videonal eleg a full hd, akkor a sima P20 is jo valasztas lehet. Szeintem telejesn jo kepekt keszit full hd 30 fps alatt pedig szinte tokeletes videokat. Nincs remeges a videoknal meg mozgas kozben sem...
Nalam iPhone X et valtott a p20. A prot akartam venni en is, de sajna mar eleg nagy telefon ha a meret is szamit, marpdig tudjuk , hogy szamit🙃 akkor nezd meg , fogdosd meg a p20prot eleg nagy telefon.[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
balazs0102
senior tag
válasz bajtokarpi #85178 üzenetére
Nincs olyan mobil a piacon ahol ne kellene kompromisszumot kötni. Mások vagyunk más igényekkel. Nekem a p20p lenne az ideális telefon samsungos kép és videós képességekkel. Elején meg is vettem az s9et mert úgy voltam vele a fotó videó páros a legfontosabb. 3 hónap után lecseréltem P20p-re. Ezt sokkal jobban szeretem használni, mert első sorban munkaeszköz a telefonom azt pedig nehezen emészti meg a gyomrom hogy egy kurva hívást sokszor 2mp míg elindít. Sajnos a P20pro meg fotó videóban nem gurít olyat, de tudomásul veszem. Sajnos android vonalon főleg videóban a Samsungnak nincs ellenfele egyelőre. Videóban talán a oneplus fogja utolérni leghamarabb szerintem.
-
HUTCHDB
nagyúr
En nem tapasztalok tobb laggot s9 plus-on, mint elotte levo telefonon a mi mix2S-en, sot a memoriakezeles s9 plus-nal meg jobb is.
Vejem a mi 8-ba volt belehullva, de tobb alkalommal elkerte az s9 plust, egybol megvaltozott a velemenye.
Felreertes ne essen, en is imadom a xiaomit, de most az s9 plus nagyon szepen mukodik minden teren. Alig tudok belekotni." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
natë
nagyúr
válasz Plazmacucci #85177 üzenetére
Ez igaz
-
bajtokarpi
őstag
válasz Plazmacucci #85177 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat.
Igen a videó is számít, bár már ennyi pénzért elvárná az ember, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni, és ezt márkától függetlenül értem.Nektek is köszi: Moz,YamatoVTEC,balazs0102
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
félisten
válasz bajtokarpi #85169 üzenetére
Ha videó is számít legalább annyira mint a fotózás akkor biztos nem ajánlanék Samsungon és Almán kívül mást. Ha nem videózol akkor meg amelyik készülék tetszik... Nappal nincsenek olyan nagy difik köztük.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
w333
félisten
válasz balazs0102 #85174 üzenetére
amennyiért új xiaomit, de többet kapsz vele.
Több laggot !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
balazs0102
senior tag
S9+
Ha ennyi az elvárásod, mármint hogy fotó videó, és nem kell előlapi ujjlenyomat olvasó, távirányító akkr s9+
Használtan szerintem kb kapsz annyiért új állapotút amennyiért új xiaomit de többet kapsz vele. -
törölt tag
A leírásod alapján a P20 Pro!
-
natë
nagyúr
Mi 8.
-
T0rnad0
addikt
Samsung A7 2018 borús időben: [link]
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Segítsetek nekem légy szíves. Xiaomi Mi8, Huawei P20 Pro, SGS9+, véleményetek szerint melyik "éri " meg a legjobban ár/érték arányban? Hetek óta filózok rajta, mert szeretnék egy készüléket, ami értékelhető képeket készít nem csak nappal, és nem csak úgy, hogy le van támasztva a kezem. Jelenleg egy Xiaomi A1-es készülékem van, de tovább szeretnék lépni.
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
tomboy0013
veterán
válasz balazs1022 #85167 üzenetére
Holnap ha kézhez kapom az új példányt majd kipróbálom. A kijelző bevilágítás csak nem hagyott nyugodni, úgyhogy kicseréltettem
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz tomboy0013 #85165 üzenetére
Probald a drive-ombol telepiteni: https://drive.google.com/file/d/11GtC12H5m1g9rScwxkA2fl-C7FshtKLn/view?usp=drivesdk <- Bocsi de telorol igy tudok linkelni.
-
tomboy0013
veterán
válasz balazs1022 #85162 üzenetére
Nem kompatibilis a verzió az eszközzel, így semmit nem kezd vele A működő verzió meg fizetős.
-
natë
nagyúr
válasz balazs0102 #85163 üzenetére
Valahol igazad van..én is már megszállottan figyelem nem belenagyítva, csak teljes méretben a részleteket, de minek? Egy 12 collos laptopon nézegetem, max a tévén - még - FHD-ban. Ha kinyomtatom, akkor tenyérnyi méretben a kedvesemmel készült közös fotóinkat.
Nem feltétlen a részletességnek, vonalélességnek kellene fontosnak lennie (ilyen méretekben), ahogy az sem számít nagyon, hogy megcsillan-e a nap fénye a légy szemének egyik mozaikján. Fontosabb kellene, hogy legyenek a színek, az összehatás. Ebben jó pl. az Apple.
Most magam ellen beszélek, de annak sincs nagyon értelme, hogy mobilon raw-ból dolgoz ki valaki fotókat. Kivéve persze ha fotóművész (de valljuk be, ez itt sem nagyon jellemző).[ Szerkesztve ]
-
balazs0102
senior tag
Belenagyítva azért van benne hiba bőven. A kajánál a színek sem az igaziak. Amúgy ha az ember nem nagyítgatja szét csak annyira hogy egy 24 colos monitoron egészben látható legyen kb. már minden mai telefon elfogadható képet csinál. Anyámnak volt most egy 2017-es J3-ma. Komolyan mondom teljesen okés képeket lehetett vele csinálni.
A legszembetűnőbb különbségek szerintem már inkább videóban vannak. -
balazs1022
őstag
válasz tomboy0013 #85153 üzenetére
Szia!
Evvel mit kezd a PH F1?
Pl úgy, ha kikapcsolod vele a zajcsökkentést. -
Anulu79
addikt
válasz tomboy0013 #85155 üzenetére
Legalább nem kellett foglalkozni a kitakarással. Amúgy vannak számomra szép részek a képen.
-
Anulu79
addikt
válasz tomboy0013 #85153 üzenetére
Az arc már nagyon gáz viszont az a Vitara nagyon jól néz ki. Mármint minőségre.
-
zsoltiz
aktív tag
Tud néha érdekes dolgokat produkálni. Pár napja akartam pont berakni egy példát, most pótolom:
https://i.lensdump.com/i/A1WGqz.jpg
(ez teljesen jó szerintem)https://i.lensdump.com/i/A1W5j5.jpg
(ez meg borzasztó)Csak monitoron érdemes 100%-ban nézni. A 2 kép ugyanott, ugyanakkor készült, a részletekre nem emlékszem, a rosszabbik kép talán HDR-es vagy csak simán kicsit máshova mértem a fényt, hogy világosabb legyen, de ettől még nem kéne ilyen mosott sz*rnak lennie. (Ugyanekkor csináltam gcammel is képet, az sajnos már nincs meg, de nem volt érdemi különbség a fenti jobbik képhez képest.)
Néha vannak ilyen anomáliák, de amúgy összességében én nagyon jónak tartom a mi8 kemráját. Állítólag a china verzióban nincsenek ilyen hibák, illetve általánosságban még jobbak a képek, talán egy sw frissítás után a global is tovább javul. -
Tekergő82
tag
Google Pixel XL
[ Szerkesztve ]
-
Tekergő82
tag
Google Pixel XL
[link] -
ShadowLac
addikt
válasz lenzso #85130 üzenetére
+Moz,Drakmusz.Elírtam az essentiálra gondoltam az az első. De tényleg. S10, hát nem tudom.S9 nagyon ok kivéve a túlélesitést.
Mi8 vagy u11 en gondolkodom.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
balazs0102
senior tag
Érdekességképpen:
P20pro AI-al és anélkül. A citromsárgább színek ai nélkül készültek a narancsosabbak ai-al. A legnagyobb érdekesség számomra a mélységélesség. Itt látszik legjobban hogyan lehet elkúrni a fotós szoftvereket. Nekem az ai rohadtul nem hiányzik, viszont ha így nagyobb mélységélességet tud produkálni már van valami haszna...
[link] -
lenzso
tag
Én is így gondoltam ,amíg nem teszteltem személyesen kollégám újdonsült szerzeményét.Persze még most is igen jónak tartom,de annyira nem kiemelkedő mint először hittem.
(#85138) kali Nem rosszból írtam,csak egy személyes tapasztalatot osztottam meg.Mint írtam most is jónak tartom,nem csak kamerában,hanem minden téren.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
Viper26
nagyúr
MI 8
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
törölt tag
Kicsit elkanyarodtunk nem?
-
tomboy0013
veterán
válasz Drakmusz #85126 üzenetére
Igen meglett Kamerában szerintem elég jó az árához képest, bár nekem a Gcam képei itt is jobban tetszenek egy kicsit. De itt már tudok élni anélkül is a G6-tal ellentétben, ott a gyári kamera produktumai siralmasak voltak a Gcam-hoz képest.
A telefon egyébként nagyon bejön, egyedül talán az AoD ami hiányzik, minden másban viszont jobb mint a G6 volt. Mondjuk elértem a határaimat a telefon méretben úgy érzem De hogy konkrétumot írjak: az üzemidő durva (tegnap 9 órás SoT-ot hoztam össze 2 aktív SIM-mel, fotózással stb. és még 10%volt az akkuban mikor töltőre dugtam), az infrás arcfelismerő meg az ujjlenyomat olvasó gyorsasága szinte hihetetlen, a kijelző szerintem nagyon szép (bár alul nekem is van egy kis bevilágítás, de igazából észre se venni csak ha nagyon nézem sötét felületen magasabb fényerővel), meg minőségre is nagyon jó, egyben van rendesen a teló. A rendszer sebességéről meg ne is beszéljünk... 110-ért ez szinte ajándék volt, aztán remélem nem döglik be Az is tetszik, hogy műanyag a hátlap, tök jó fogása van a fémmel és üveggel ellentétben.[ Szerkesztve ]
-
ShadowLac
addikt
válasz tomboy0013 #85125 üzenetére
Ez a telo az első nálam kamerában.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Drakmusz
addikt
válasz tomboy0013 #85125 üzenetére
Akkor meglett a G6 utódja ezek szerint.
Milyennek érzed?🙂https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
törölt tag
válasz balazs0102 #85123 üzenetére
Nem kell ettől több sharpness...
-
balazs0102
senior tag
-
törölt tag
-
félisten
-
törölt tag
válasz Plazmacucci #85112 üzenetére
Fogadjunk?
-
félisten
-
törölt tag
-
Bossi
őstag
válasz Anulu79 #85107 üzenetére
Hát az a helyzet, hogy van ez a kereskedés:
A Turbado (Holding) egy nemzetközi e-kereskedelmi vállalat-csoport,
Náluk 2 év garanciával jó áron lehet megvenni én itt venném most az biztos. -
félisten
-
törölt tag
Pixel 2XL
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- iphone 14 Pro 128GB makulátlan, gyári független
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- XIAOMI Mi10 Twilight Grey 8+8/256 5G(HyperOS )független ,újszerű,dobozában,+ajándék tokok,+3db fólia
- iPhone 14 Pro Max 128GB Fekete Független Megkímélt/1-3 hónap gar./p3970
- iPhone 12 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3968