-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Németh91
tag
Sziasztok!
Új telefon vétel előtt állok Fotó/Videó téren melyik telefonok ajánlottak?
Eddig s9+/huawei p20pro között agyalok Telenor/MM-be venném. -
jacis
nagyúr
LG V30
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
modulus
aktív tag
Én azt gondoltam, hogy a 'raw' egy kifejezés vagy rövidítés, csak a veszteségmentes fájl formátum mentésre utal. Nem olvastam utána ennek egyébként soha.
Nem gondoltam, hogy van külön .raw, meg .dng. Csak arra gondoltam, ha bekapcsolom a raw mentést, az így nyert fájlok dng kiterjesztésűek és kész.Csak most már akkor furcsa, hogy miért van raw mentés a menüben, és közben meg dng-t ment.
-
-
félisten
Minden telefon DNG-be ment, és minden DNG megnyitásánál a Lightroom rátolja a képjavító csúszkákat, függetlenül attól, hogy az alkalmazás készítette e a képet vagy a gyári kamera app.
Én még nem láttam olyat, hogy egy LR-al megnyitott kép szerkesztése során minden Detail csúszka zéróra lett volna állítva.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
natë
nagyúr
válasz modulus #79385 üzenetére
Mit nem értesz? A gyári kamerád dng formátumba ment. Van ami raw-ba.
(#79387) Plazmacucci: nem, az iPhone alapból raw formátumba tud menteni, természetesen ha nem LR-ból fotózol. Drodion passzolom, nem emlékszem. A raw-kat raw editorral nyitom meg (iOS-en).
[ Szerkesztve ]
-
modulus
aktív tag
Én ha bekapcsolom a raw formátumot a kamera beállításokban, akkor az így mentett képek kiterjesztése dng.
Akkor most WTF? Már nem értem.[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Pontosítok : a raw és a dng között annyi a difi, hogy a DNG (Adobe formátum) minden adatot egy kimenetben tárol, kisebb file mérettel. Raw-ból lehet konvertálni DNG-be, de az eredeti raw már nem nyerhető vissza belőle. Elviekben a két formátum nem tér el vizuálisan egymástól, de ha raw-ba fotózom az Apple natív támogatásával mégis más lesz az eredmény, mint a LR automata kamerájával (DNG). Látható, hogy a - mobilos - LR alapból optimalizál (próbál) a végeredményen. Ez pedig nem mindig jó.
A desktop változatot nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz Elit3Zotya #79378 üzenetére
Hozzad csak, ne csak az enyémek legyenek!
De mintha már lett volna: [link]
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
addikt
-
natë
nagyúr
válasz PartyShan #79375 üzenetére
A DNG az Adobe saját formátuma, gyakorlatilag egy nyers file, mégis eléggé belenyúl a LR algoritmusa. Érdemes egy témáról Lightroommal és szimplán raw-ba is lőni egy képet, eléggé nagy a különbség.
Az általam feltöltött raw file-ok érintetlenek, így köpte ki őket a kamera. -
PartyShan
aktív tag
Köszönöm, teljsen máshogy nyúl hozzá a kamerához a mostani gcam verzió amit használok mint a gyári és az előző gcam-ok. Ez a sorozat is nagyon jó, kellemes ránézni.
Mi a különbség a RAW és a DNG között ha már így kiemelted hogy nem dng? Én úgy tudtam mindkettő ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
Srácok nem teljesen fotós téma de talán mégis.. van egy több éves samsung micro sd kártyám amit telefonról telefonra viszek magammal. Egy ideje azt vettem észre hogy ha sok fotót lövök egymás után és hirtelen rá is nyomok az utolsót követően a megtekintésre akkor homokórázik egy keveset mert menti a képeket. Egyértelműen lassú az sd-m. A kérdésem az lenne, hogy ki milyen tipust használ és kinek mi vált be? Választ köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
PartyShan
aktív tag
válasz Plazmacucci #79366 üzenetére
Benőtte a gaz. A Máltai Szeretetszolgálat mosodája van itt.😀
-
félisten
-
jacis
nagyúr
-
jacis
nagyúr
vihar előtt
LG V30iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Sgarrista
tag
Ricardo törőd légyszives .
Köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz gixxergabi #79344 üzenetére
Hja..jól látod, van ott valami anomália.
-
-
Ricardo
titán
válasz eladogeppc #79341 üzenetére
Jófej kutya.
Az uttólag szerkesztet képeknek van másik topik.
-
jacis
nagyúr
lilaakác
LG V30iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
törölt tag
válasz eladogeppc #79252 üzenetére
Hú, ez nagyon szuper kép lett grat.
-
törölt tag
válasz kislaci #79325 üzenetére
Én simán átküldöm, de ha a legjobb minőséget akarod visszaadni, akkor érdemes Flickr-re feltölteni a fotókat, kijelölni őket a Camera Roll oldalon, és a linket átküldeni az illetőnek.
Szerk.: Pont most próbáltam, Viberen nekem a teljes képet, jó minőségben adja vissza.
[ Szerkesztve ]
-
kislaci
senior tag
Appokon (viber pl.) keresztül ti hogy küldtök képet? Foglalkoztok vele hogy lebutítja a program vagy esetleg ott is linkeltek inkább, vagy fájlként külditek?
-
törölt tag
válasz Fred23 #79315 üzenetére
Talán még van remény arra, hogy adnak ki valami jó telefont, ami viszonylag kompakt és 100k alatt van, meg a kamerája is jó.
Szerintem az Xcover is 145+-os méretű lesz, tavaly 146 volt, aztán gondolom, hogy fognak rajta változtatni.
Én még abban reménykedem, hogy a J4 méretben marad olyan, mint a tavaly kiadott J3. -
törölt tag
Világos, bár ugyanúgy az 1.0 µm pixelméretű szenzorral, 40 MP-en készül a fotó, csak leméretezve menti. Nem lesz tőle olyan jó, mintha ugyanekkora fizikai méretű, de alapból csak 10 megapixeles szenzorral készült volna.
De nem is ezt mondjuk, hanem pontosabban fogalmazva: az "AI" okosságok csak 10 MP-en érhetőek el, de az így készült képeken túl sok zajszűrést és élesítést alkalmaz a telefon szoftvere.
Pro módban, 40 megapixelen nem nyúl annyira hozzá, így érdemesebb abban fotózni és esetleg utólag leméretezni.Szerintem erre gondolt funkmester is.
-
Fred23
nagyúr
válasz #81733120 #79299 üzenetére
Én is kivárásra játszok, talán jön majd valami nem túl drága, és mégis megfelelő. Legjobban annak örülnék, ha az új Samsung Xcover lehetne a választásom, de szerintem tepsit fognak belőle csinálni.
tomboy0013: Sokat gondolkodtam az LG G6-on, és a Moto X4-en; mindkettő szuper teló, de kompromisszumos is. A sok üveg sem tetszik bennük, mert ejtettem már el párszor telót, olyan is volt, hogy kocogás közben kiesett a zsebemből, illetve van pár egyéb apróság, pl. kamera lencse könnyen karcolhatósága, nem túl erős akku, stb. Szóval kivárok.
-
PuMbA
titán
válasz #16514048 #79313 üzenetére
Ez igaz, de 10MP-en jobbnak kell lennie és nem rosszabbnak Lumia 1020 és 950 fotói is sokkal jobbak 5 vagy 8 MP-re leskálázva a telefonban, mert nem 1 pixelből, hanem 2-4 pixelből lesz egy pixel, tehát több információ áll rendelkezésre a végleges 1 pixelhez.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz funkmester #79311 üzenetére
Ilyen kicsi szenzorhoz tökéletes a 10MP 8x nagyobb szenzoroknál is "csak" 24MP van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma kaptam két képemre választ csak rossz topikba írta az illető ezért bemásolnám ide és egyúttal válaszolnék is..
"Őszintén szólva... Ez a képpár a vakuverzióban egyenesen undorító. Nem tudom miért tetszik neked a sárgás fosra színezett kép. Gyak. pont az a baj, hogy vakuval használhatatlanul ronda fehéregyensúlyt hoz össze az automatika, már kiterveltem fehér kiegészítő diffúzort, hogy a sárgát ellensúlyozzam. (Ugyan így nagyon gáz, hogy nincs manuális WB állítás illetve nagyon kevés előre definiált verzió van a gyári kamera szoftverben) "
Gondolom az egyik kép amire gondoltál az a spongyabobos.
Ki kell ábrándítsalak.. a kép verőfényes napsütésben készült vaku nélkül. S9+ élő fókusz móddal lett fotózva. A sárga szín meg pont olyan volt mint élőben.
-
natë
nagyúr
válasz tomboy0013 #79302 üzenetére
+1
-
tomboy0013
veterán
válasz Fred23 #79297 üzenetére
Nekem G6 van, az csak kicsit esik ki a keretből 148 hosszú, IP68+MIL-STD810G, Gcam-mal szerintem elég jó a kamera. 105 ezer körül már kapható GSM boltba, nem problémás széria szóval simán vehető az 1 év gyári garis verzió is. Az A3-mal szerintem összehasonlítani se érdemes. A G6 már szerintem egy remek ár-érték aránnyal rendelkező teló.
-
w333
félisten
P20 Pro vs S9 Plus ... GsmArena
Szerk.
A véleményen nem változott : kevés ez a P20 Pro, de a marketing az nagy !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával