-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
válasz
modulus #86849 üzenetére
oké...De ki akar magával cipelni még a telefonon kívül egy fényképezőt pluszban ?
Pl egy Ip68-as víz és porálló minősítésú flagship mobil még a vízicsuszdán is nálam lehet....de egy fényképező max a parton......azt a telót vizes fürdősortban is zsebrevágom és megyek gyrosozni....ezt a fényképezővel maximum nyakba akasztva lehetne megoldani...kényelmetlen na....
Ez a topic lényege...MOBIL fotó....értem hogy olyan árból mát lehet kapni 5X olyan fotós képességű fotómasinát akár tokkal meg plusz objektívvel is.......de itt nem az a lényeg.
Hanem hogy zsebben a Mate10 pro...Mate20 pro...S9 vagy Note9....stb stb és vígan jó mindenre....fotózni, videózni, telefonálni, E-mail, messenger, viber, facebook, Játék...stb stb...1 készülékben.
Kötni kell és tudni kell kompromisszumokkal élni....ennyi.fotóra és videóra egy mai bármelyik flagship mobil pöpec...legyen az nyomtatás vagy szinte bármilyen "cél" amire használni akarnám a felvételeket.
-
trebrona
nagyúr
válasz
modulus #86849 üzenetére
Igen. És?
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
-
-
Aryon87
félisten
válasz
modulus #81755 üzenetére
Facen amiket felteszek éjjeli képeket elég népszerűek. Nem kell lájkvadásznak lenni hozzá. Bár ha valaki arra élvez el, meg is érdemli. Szerencsére eddig tetszettek a képeim, és több visszajelzést is kapok, akár pozitív, akár negatív.
Amúgy mióta a RAW kidolgozást használok, nem igazán tetszenek az automata adta képek, mert látom a hibáit, amit többnyire az Ai is okoz. (P20Pro-nál legalább kikapcsolható)(#81748) Lacno jövő hét szerdán esetleg?
-
gerner1
nagyúr
válasz
modulus #80577 üzenetére
1:1 -es méretig te sem nagyítasz. Nagyítás az 1:1 -es (azaz a 100% -os) mérettől kezdődik. Ha egy FHD kijelzőn nézel -egy- mondjuk ~9Mpix -es képet, akkor ha azt egészben látod, akkor csak az eredeti információmennyiség ~23% -át látod (mert azon a felbontáson a többit nincs hová kirakni, nincs annyi pixel...). Tehát ~75% -át a letárolt részleteknek nem látod. Amikor rákattintasz, akkor a kijelződön a kép, az 1:1 -es (100%) méretre ugrik, ami nem nagyítás (főleg, nem "belenagyítás" ...).
-
törölt tag
válasz
modulus #80263 üzenetére
A szabályzatban benne van, hogy ilyenkor linkeljük az érintetlen képet is, de senki nem tartja be (én sem). Az érintetlen nyers képnek nem sok értelme van szerintem, abban az az érdekes, hogy te mit hozol ki belőle.
Mindig oda van írva, hogy raw, nem téveszt meg senkit. Bár az tény, hogy ennyi erővel a szerkesztett képek is lehetnének engedélyezve ugyanezekkel a feltételekkel, de szerintem soha nem lesz ebben a témában egyetértés itt.
-
natë
nagyúr
-
Creepy
tag
-
-
Burt1793
veterán
válasz
modulus #75871 üzenetére
Sose készítettem még ilyen szar videó az S7esemmel. Rendesen kézben tartva nincs semmi remegés, kis rugalmasság kell, de minden telefonnak (nem hiszem, hogy a mate így tartva jobbat csinálna, vagy bármi más), ez nem gimball.
Most, bokaszalagszakadással, bokarögzítőben stabilabban fognám a telefont. Főleg napfényben olyan videókat szoktam csinálni az s7tel, hogy öröm visszanézni. Sajnos elég személyesek, de majd feltöltök egyet, hogy megvédjem a becsületét. -
Aryon87
félisten
válasz
modulus #75606 üzenetére
Ugyanaz a kamera van mindkettoben ha jol tudom.
Max csiszolhattak a plus kamerajan.
Kulsoben ter el a 2 telo, a plus sokkal kompaktabb.Bossi: nem kerdes miert az U11 csalad a masodik legjobb kameras telo a pixelek utan. Tetszenek a kepek.
En az agyat nyomom (tegnap korhazban kotottem ki), pedig most csinalnek 1-2 kepet ebben a szep idoben... -
BalanceR
addikt
válasz
modulus #75396 üzenetére
Egyelőre egy kép van benne, tegnap este melóból hazafelé letámasztottam a korlátra, semmi komozíció,vagy piszkálás, gyári kamera manuál mód ISO100 /4 sec:
Havas parkolóXiaomi Mi Note 3
Csak a készülék típusa maradt le
[ Módosította: Ricardo ]
-
Quqesz
nagyúr
-
törölt tag
válasz
modulus #74935 üzenetére
Igen, ez is közrejátszik, de biztos sokan azért is eladják az almájukat mert kiderült az Apple sunyisága. Csalódtak és ennyi. Meg sokan nyílván újabbra váltanak. Én a kijelzővel abszolút nem voltam elégedett, nagyon jó az érzékenysége, de főleg egy év után elkezd foltosodni, nekem rengeteg pixel kezdett atvilágítani, ami terjeszkedett is.
A kamerájuk a "sima" kattintok egyet usereknek megfelelő mert megbízható képet készít, de ha valaki tovább gondolja a fotózást, előjönnek a gondok. -
Aryon87
félisten
válasz
modulus #74773 üzenetére
Éjjeli felvétel módban csak az ISO és záridőt lehet állítani. Illetve a fényméréssel lehet játszani annyira, hogy a fényes pontra böksz, akkor azt érzékeli, de manuálisan nem lehet szabályozni, mint automatában.
Natúran ennyit lehet csinálni.Burt1793: nem is igaz, mindketten Samu tulajok vagyunk már
-
törölt tag
válasz
modulus #74685 üzenetére
Szerintem nagyon is túl van, nézd meg a ház falát, a füvet, stb, abszolút nem természetes.
Valamennyi élesítésre szükség van, én is szoktam tenni a raw képekre, de gyárilag a jelenlegi telefonok közül szerintem csak az U11 és a Pixelek használják elfogadható mértékkel. Minden más gyártó többé-kevésbé túlzásba esik, Samsung, LG, Huawei, Apple, stb., míg régen azért nem ez volt a helyzet.
Nem csak a gagyifonokra érvényes az, amit az előbb írtam, nagyon jól megfigyelhetők a csúcskészülékeknél is. Nézd meg a mobilaréna tesztekben, G4 vs G6, S6 vs S8, Note 4 vs Note 8, Mate 8 vs Mate 10...
-
törölt tag
válasz
modulus #74678 üzenetére
Az a baj, hogy sokan így nézik a képeket, hogy mennyire olvashatók rajta a feliratok.
Pontosan ezért élesítik agyon a képeket, mert kiemeli ezeket és meg tudják téveszteni vele az embert (ugyanis valójában nem részletesebb egy kicsit sem, mint a google camerás verzió, csak a kontúrok mentén növelik vele a kontrasztot). Az már nem számít, hogy mennyire mű, digitális hatású lesz tőle a kép.Ezért tetszenek jobban a pár évvel ezelőtti mobilok képei. Ott még volt hardveres fejlődés az előzőekhez képest, nem kellett nekik ilyen szemfényvesztő szoftveres trükköket alkalmazniuk, hogy el tudják adni az új modellt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest