-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
Fred23 #90766 üzenetére
"Egyébként ghiottone fórumtárs felhívta a figyelmem arra, hogy már elérhető GCam az S10e-re is, szóval fel is tettem párom mobiljára, és szerintem maradni is fog. Majd leteszteljük úgy is."
Azt a tesztet a szerkesztett fotós topikba tedd majd.
egyébként én is kíváncsi vagyok rá. -
floratm
senior tag
válasz
Fred23 #88159 üzenetére
Igy van!
A topiknak az lenne a célja hogy a készülékek legjobb képességeit vessük össze egymással.Itt azonban a korlátozások végett csak a gyári kameraszoftverek versenye folyik, hiába lenne képes egy telefon többre egy másik alkalmazással. Ez igy akár félrevezető is lehet, mikor valaki egy bizonyos tipus vásárlását fontolgatja.
AZ életünk tele van szabályokkal, de legyen még ennél is kockásabb
Trebona: "Talán csak annak, akinek erre nincs lehetősége, mondjuk mert nincs támogatva legmagasabb szinten a Camera2 API."
Meg is válaszoltad. Általában felsőbb kategória kiváltsága ez
Hogy egy jobb kameraszoftvert lehet vagy nemlehet telepiteni egy bizonyos telefonra annak éppen nincs jelentősége, a topik ugyanis az alsókategóriátol nyitva van a legfölsőbbig.
-
Francia91
veterán
válasz
Fred23 #88159 üzenetére
A Nokia 7.1-esemmel pont így vagyok, az alap kameraszoftver semmit sem ér, a Lumia 950-es után egy fapados valami. GCam-ot használok, de szerkeszteni én sem szerkesztek, ellenben a GCam-mal sokkal értelmesebb képeket lehet lőni, a HDR+ pedig elég jól dolgozik
Fotózgatok DNG-ben is a LightRoom CC-vel, ott kiderül, hogy a szenzor sokkal többre lenne képes, de az alapszoftver irtó buta, nagyon ritkán használom -
Bazsi84
aktív tag
-
trebrona
nagyúr
válasz
Fred23 #88159 üzenetére
Talán csak annak, akinek erre nincs lehetősége, mondjuk mert nincs támogatva legmagasabb szinten a Camera2 API.
Meg is válaszoltad. Általában felsőbb kategória kiváltsága ez, jóval kevesebb az a mobil, amelyekben tényleg csak egy alkalmazás telepítése, és nem igényel mélyebb szintű beavatkozást.
btw már külön GCam topik is van: [link]
-
-
csp01
tag
válasz
Fred23 #82352 üzenetére
Huawei telefonomon nekem szebb képeket produkált az open camera, mint a gyári. Most nekem is A3 van, szintén open camera-val, de nem látok különbséget a képekben. Viszont szeretem az alkalmazást, ezért azt használom. Engem sajnos megvezettek a tesztoldalak képei, nem gondoltam, hogy az A3 visszalépés lesz a huawei után, viszont az egyetlen normális méretű telefon volt.
-
törölt tag
válasz
Fred23 #82355 üzenetére
Ez a topik épp azért van, hogy összehasonlítsuk a mobilok kameráit, valamint a legtöbb mobillal legyen egy fotó itt, így azok akik mobilvásárlás előtt állnak, jól tudjanak dönteni.
Annak ellenére, hogy a Pixelek/HTC-k mellett nincs sok értelme, vannak még érdeklődők.
(pl. én minden fotót szívesen megnézek, készüljön az olcsó vagy drága mobillal.
Valamint sosem szabad azt mondani, hogy teljesen sz@r egy kép, egyszerűen csak nem sikerült túlzottan jól. Egyébként szerkesztőkkel, pro módot használva bármelyik mobilból (jó, persze nem a 2 megapixeles szenzorral ellátott készülékekre gondolok) ki lehet hozni a maxot. Pl. a Xiaomik.
-
Ricardo
titán
válasz
Fred23 #82235 üzenetére
Mindkettőtöknek köszönöm.
Ha az ember megszokott valamit, azt már nem tartja különlegesnek.
Ott van példának a Balaton. Rengetegen járnak oda nyaralni, nem kevés pénzért, de aki ott lakik annak semmi extra nincs benne. Én ismerek olyan embert, aki párszáz méterre lakik a Balatontól, mégsem jár ki a partra. -
törölt tag
válasz
Fred23 #82159 üzenetére
Szinte mindenben Exmor RS szenzor van már.
Papíron nincs nagy difi, csak – ahogy már sokszor írtam – ezekből nem szabad sok következtetést levonni, mert ezer más tényező is van. Az utóbbi 2-3 év terméséből nagyjából egy szinten van hardveresen az összes felső kategóriás telefon, a legnagyobb különbségeket nem a szenzor, hanem inkább a szoftver miatt látjuk.
Amúgy a G6-hoz szerintem kell a GCam, vagy a raw-ból kidolgozás, mert a G4-hez képest elég nagy visszalépés képminőség terén.
-
törölt tag
válasz
Fred23 #79315 üzenetére
Talán még van remény arra, hogy adnak ki valami jó telefont, ami viszonylag kompakt és 100k alatt van, meg a kamerája is jó.
Szerintem az Xcover is 145+-os méretű lesz, tavaly 146 volt, aztán gondolom, hogy fognak rajta változtatni.
Én még abban reménykedem, hogy a J4 méretben marad olyan, mint a tavaly kiadott J3. -
tomboy0013
veterán
válasz
Fred23 #79297 üzenetére
Nekem G6 van, az csak kicsit esik ki a keretből
148 hosszú, IP68+MIL-STD810G, Gcam-mal szerintem elég jó a kamera. 105 ezer körül már kapható GSM boltba, nem problémás széria szóval simán vehető az 1 év gyári garis verzió is. Az A3-mal szerintem összehasonlítani se érdemes. A G6 már szerintem egy remek ár-érték aránnyal rendelkező teló.
-
törölt tag
válasz
Fred23 #79297 üzenetére
Én se találok olyat, aminek elég jó kamerája van és kisméretű is. Nekem a vízállóság nem fontos, de még így se találok megfelelő készüléket.
Lekopogom, de még a mostani egész jól bírja, így fél évig nem szándékozom leváltani.
--
Fotóztam ma néhányat.
kép link
teljes képHuawei P8 Lite
Mindegyik fotó az alap Huawei kamerával készült, kivétel az utolsó, azt Open Camera-val csináltam.
Valaki tudná véleményezni?
-
DemonDani
addikt
válasz
Fred23 #11405 üzenetére
ezt most mire írtad? itt senkit nem érdekel mid van, csak h mit tudsz vele csinálni, mellesleg sehol nem 30k egy ilyen teló, max használtan kapsz már és kétlem hogy releváns lenne egy használt ár
75 a világ legjobb fotós telefonja a Nokia N8, és ehhez kétség nem fér, namost akkor rajoskodni kell mert 75ért szépen fényképez? Bocsi ha megbántottalak valamivel, de szándékos volt
mindenkit kritikával illetek, és nem sokszor kaptam még kritikát azzal kapcsolatban hogy hülyeséget mondanék, azért 90%ban segíteni próbálok nem beszólok.
kártyát meg próbálj meg szerezni haveri körben tesztelni pár kép erejéig és akkor ki is derül mi a gondja.
-
DemonDani
addikt
válasz
Fred23 #11403 üzenetére
mindet le lehet ekkorára kicsinyíteni, és ilyen lesz, de teljesen butaság ilyenben fotózni, és az is hogy akkor jobb képet lő. ha az 5 megapixeleset megnyitod ugy h 1,3 megás méretbe "zoomoljon" ugyan ezt látnád, vagy ha nem akkor komoly gondok vannak a telefonnal
1szómint100, tedd csak 5 megapixelre egész nyugodtan, hacsak nem küzdesz a hely hiányával.
-
DemonDani
addikt
válasz
Fred23 #11401 üzenetére
noob, imageshack
soha ne használd a képfeltöltés.hu-t hamar nyoma fog veszni a képeidnek
elforgatást is megoldhatnád mert egy igy nagyon rossz.jó képek, de nagyon zajosak... fényviszonyok jók voltak, színek aránylag jók, lehetne kicsit nagyobb a kontraszt, a dinamikatartomány szép, sok részlet van rajtuk jó a felbontás de a zaj ellenébe egy kicsit feláldozhatna, kiégések nincsenek...
tényleg egész jók, de miért 3 megapixelen használtad?
-
Danny750
őstag
válasz
Fred23 #10450 üzenetére
Ha kicsi lenne a kijelző akkor a wave2-ő a nyerő neked! Az már 3,8"-os és az már bőven használható!
2-3000ft-al több használtan!
Annyi a negatívuma ,hogy eléggé zárt rendszer még 2.0-val is! (nekem már az volt rajta ,maga a kezelőfelület sokat javúlt ,de sajna ugyanolyan zárt maradt!)
Viszont multimédiában is elég jó , offline navigációt sem nagy kaland ingyenesen rápakolni!
Abban az árkategóriában BEST! (35-40000ft-ért vannak már)
Jahm és End OFF! -
rizso
addikt
válasz
Fred23 #10445 üzenetére
Nagyon jó telefon a wave, én is sokáig használtam (most öcsém nyúzza), páromnak meg waveII-t vettünk. Amiben gyengének találtam a wave-et, az a böngésző (nagyon sokat netezek telefonnal, ezért számomra az egyik legfontosabb funkció), de elvileg a hamarosan megjelenő bada 2.0-ban egy átdolgozott lesz.
Ha egy frankó multimédiás telefon kell, ami valamilyen szinten azért okos is, akkor tökéletes választás lehet -
rizso
addikt
válasz
Fred23 #10437 üzenetére
N85?? Kizárt dolog, főleg használtan. Használtan pl. ott van a Samsung WaveI/WaveII, 5MP kamera, egész korrekt képminőség (korábban én is töltöttem fel pár képet), 30fps 720p videó (hamarosan folyamatos autofocus is lesz videó alatt). Amúgy meg minőségi ház, egész kellemes hardver/tudás.
N8 lenne még jó, de az 50-60k körül megy használtan. Amúgy a C905 is egy egész jó kis teló (de csak qvga videó), motorola zn5 nagyon jó képeket csinál (videózásban viszont használhatatlan).
Nézegettem még esato-n is képeket, és a pixon12 is nagyon jó képeket lő (videózást nem vágom). További klasszikus még az i8510, de azt kifogni szép állapotban szinte esélytelen... -
dokee78
félisten
-
ezeregy
csendes tag
Most nem tudok képet feltölteni, mert nem otthonról írok. Nekem tök változó, hogy milyen képet csinálok a telefonnal....mikor remeg a kezem, vagy nem tom egyenesen tartani tökre elmosódik...de készítettem már nagyon sok meglepően ó minőségűt is...pedig az ember azt hinné hogy nagyjából uolyan képeket csinálhat egy telóval: vagy jó vagy rossz, vagy a kettő között....hát nekem nem így van...
-
mindthecrap
aktív tag
"Mindenesetre az kijelenthető, hogy a telók már elérték a korai digigépek minőségét -a mostani csúcsmobilok meg már meg is haladták."
sőt, a fényképezőgépekre egyre rosszabb fényt vetnek a telefonok. mármint ha figyelembe vesszük, hogy egy mobil kamera mekkora helyen, mekkora érzékelőből és mekkora objektívből mit hoz ki, a kompaktgépek alsó szegmense már rég elbújhat. persze jobb képet csinálnak valamivel, de sokkal nagyobb CCD-vel és lencsékkel.
persze a milyen áron is relatív, mert most még a Nokia N8 árából egy tükörreflexes gépet vehetsz két kitobival. de azzal meg nem tudsz netezni meg telefonálni.
de amire ki akartam lyukadni a végén, hogy a kompakt gépek képfeldolgozó rendszere siralmasan sz.r mostanában, többnyire a MPX növelésen kívül semmi nem történik. a mobilok ezen a téren szorongatják őket egyre jobban, hiszen az új telefonok sem lettek tégla nagyságúak, full frame érzékelővel meg 9 tagú aszferikus lencsével, mégis a megapixelekkel párhuzamosan fejlődik a képminőség is.
a kompakt gépeknél éppen fordítva sajnos
múltkor egy két éves Olympus mju gépet kaptam kölcsön, 8 mpixel, és kb 60.000ft volt a bolti ára. és a képminőség? kb egy LG Arena, csak színhelyesebb, de jóval fakóbb is. rengeteg félrefókuszálás, sötétben használhatatlan vakuval is.
persze ha szigorúan a pixelvadászatnál maradunk, meg méricskéljük, hogy a CA hány mikron széles, akkor még sokáig le lehet írni a telefonokat, de butaság lenne.
műszaki boltban dolgozom, nagyon sok gép megfordul a kezemben. van DSLR-em, volt sok féle telefonom, nem csak prekoncepció ez részemről.
-
meroly
veterán
-
-
Bővebben: link
Görgess lefelé az oldalon, itt találni fogsz pár, a 9500 kamerája által készített képet!!! -
Digital
addikt
Itt egy hasonló témát boncolgató oldal: Bővebben: link
-
Algieba
őstag
Az utca nem elég izgi téma nekem.
Ezek a fotók is bôven mutatják, hogy mit tud. Volt egy K508-asom. Ô a kis tesó azért volt jobb, mert kisebb képméretnél tudott zoomolni, meg könnyebb volt vele videót felvenni. Most a családtagjaimat nyaggatom, hogy vegyen már valaki még egy K SE mobilt.
-
Tottu
senior tag
Ezek a képek Sony Ericsson K750i-vel készültek:
&
A linkeken meg is tudod nézni nagyítva a képeket.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest