- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Visszatér a Pebble
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ágógreen
senior tag
bárki tudja-e é,h iphone6C-ben lesz e valamilyen stabilizátor ? köszönöm szépen
-
w333
félisten
Hát nem tudom ... itt egy S6 -al készült videóm és jó látszik hogy remeg, akadozik, és a fókusz is összevissza ugrál szóval nem az igazi, minden elfogultság nélkül mondom hogy i6 videóban optikai stabilizátor nélkül is sokkal jobb az S6 -tól (de ez csak az én véleményem) !
Persze ettől még simán jobb az i6 Plus OIS ott nagyon jó megvan ez oldva, viszont S6 -nál én több hátrányát éreztem mint az előnyét, (ennyit az S6 -ról)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
legenda
az iphone 6/6s nem rendelkezik optikai képstabilizátorral, így nem is kérdez rá, ha egyszer nem tud tenni ellene.
az s6 nem remeghet jobban, ha engedélyezve van a stabilizálás, az viszont legalább rákérdez, ha nem jó a beállítás...stb., mert tud tenni ellene.
itt nézz rá, ha már muszáj ilyen felhasználói teszteket viszonyítási alapul venni; link (0:55 - 1:22 és 6:51 - 7:01)
közel ilyet látnál a sima és plus iphone verziók között is, de az iphone 6 és pláne 6s plus esetén az ois más ois képes telefonokhoz képest is nagyon jónak számít.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
w333
félisten
i6S Plushoz sajnos nincs viszonyítási alapom ... viszont S6 -hoz igen amiben van OIS mégis jobban remeg mint az i6 és ezt nem csak én látom így, Youtube -ra felpakolt videókra a Youtube egyből vinnyogott hogy "remegést észleltünk, szeretnéd ezt javítani ?" míg i6 esetében soha nem találkoztam még ilyen kérdéssel ... szóval nem tudom pedig hidd el hogy az S6 -t is stabilan tartottam
(#44894) Ágógreen
Semmi baj nincs a manuális móddal akinek erre van igénye és türelme (el lehet vele játszani) pl. i6 -ra is van milliónyi manuális kamera alkalmazás amivel sokkal jobb képek is kihozható vele ráadásúl durván le lehet vele menni 1/2 (fél másodperces) záridővel itt egy jó példa és sőt le lehet vele menni brutálisan kicsi iSO "4" -re is másik példa
De mi értelme van ha autó módban ilyen képeket lehet vele lőni ?
Szóval főleg idő és kényelem miatt használom én is az auto módot, na és azért mert nagyon profi (eddigi legjobb amit én eddig láttam és használtam)
[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
sokan elfelejtik, hogy a manuál mód az egy profiknak szánt 'tool' profi gépekbe !!! ...és baromira nem szaros telefonokba (legalábbis egyenlőre). ez csak egy további ál-"feature", hogy húúú de profi még manuál is van benne. közben meg azért van benne sok gyártó esetében mert ezzel burkoltan elismerik,h gyenge az automata módjuk és inkább azt üzeni ezzel a gyártó neked h do-it-yourself csicska, mert nekünk nem sikerült a tervezés.
...lényeg hogy az automata mód egy őrülten nagy kihívás a mérnökök számára és a szifon nagyon tudja a dolgát. automata mód hitelessége mellett az automata sebességéről sem szabad megfeledkezni... kettő együtt adja a telefonkamera használhatóságát. dxomark eddig is sok hülyeséget írt, de a z5-el végleg leírta magát a szememben. sony az egy katasztrófa, főleg ennyié.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz legiaap #44888 üzenetére
nem csaltak, de ők nem csak ilyen vagy olyan egyszerű (kérdéses) módon készített képek alapján tesztelnek, hanem profi módon, műszeres beállításokkal és mérésekkel is.
olvasd el a tesztjüket, illetve a módszereiket, mielőtt ilyeneket leírsz.w333; azért ha azonos feltételekkel készítenél videót 6s és 6s plus telefonnal kézből, problémásabb téna kapcsán, úgy szépen kijönne a plus oldalán az ois munkája.
a sony is próbált a maga módján szoftveresen (is) stabilizálni, mégis húzós különbség van a z5 kontra 6s plus tesztben ilyen téren, látványos a z5 által készített videón a remegés.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Ez az opció sincs kizárva, bár sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom, mert nem láttam a képek minőségét amikor teszteltek a Z5 -t
Amiket eddig láttam tesztképeket a Z5 -ről nekem nem nagyon jönnek be !
Arról nem is beszélve hogy túl digitálisnak tűnnek a Z5 képei, messze de nagyon messze a valóságtól ... és nekem ez a legnagyobbik bajom vele !
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz Ágógreen #44887 üzenetére
tököm kivan a manuáltól, erre realworld nincs idő...
+1 főleg ilyen hidegben, még a sima kép készítéskor is lefagynak az ujjaim, hát akkor mi lenne ha manuálisan mindent beállítanék 2-3 perc alatt ?
Stauffenberg kollégát tudom csak idézni ...
Az iPhone 6 kamerája nem gyengébb a G4 vagy S6-tól. Alacsonyabb felbontású, de ez egyáltalán nem baj. Az iPhone a mobilkamerák Leicája, lehet tőle technikailag fejlettebbet találni, lehet nála összetettebbet találni, de attól még teszi a dolgát tisztességgel és nem akar cserben hagyni.
Szóval az iPhone tipikusan az a telefon amit előveszel és lövöd a képet, ennyi !
(#44888) legiaap
Számomra is hihetetlennek tűnik hogy a Z5 legyen a Top 1 helyen ...
(#44890) Bozek
Pedig hidd el hogy az átlag userek 90% -a autó módban lövi a képeket !
[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
tököm kivan a manuáltól, erre realworld nincs idő... még sok esetben beállított képek esetén sincs erre lehetőség. egyszerűen pillanatokat akarunk megörökíteni. számomra a manuál mód hasznos lehet, de az esetek kb. 5%-ában lehet értelme egy átlag felhasználónak. felőlem legyen benne, de ha egy automata módot elcsesznek akkor a gyártó az esetek 90-95%-ában szarik a user felhasználói szokásaira. egyedül az iphone tudja ezt. engem nem érdekel h 10 vagy 20 megapixel, de legyenek már élethűek azok a fránya színek.
-
w333
félisten
válasz Ágógreen #44884 üzenetére
Igen az iPhone képei sokkal természetesebbek szerintem is, az optika képstabilizátor a videóknál van jelen de iPhone -ban olyan jól megvan ez oldva szoftveresen hogy ezzel sincs szvsz. semmi gond
Volt S6 telefonom amiben ugye van OiS, i6 -ban nincs de nem érzem hiányát !
Tessék itt egy videó tőlem, szerintem nem remeg a kép
És igen egyesek szerint és jómagam is úgy gondolom hogy jelenleg a sima i6 valamivel jobb kamerában, én elégedett vagyok vele, szerintem elég jó
(#44885) Bozek
A képek full automata módban készültek amiről tudjuk hogy iPhone automatikája valami zseniális, Note 5 is viszonylag jó, viszont a Sony egyenesen rossz auto módban, ezért érzed azt hogy nem hiteles a teszt, viszont manuális módban biztos vagyok benne hogy többet is ki lehet belőlük hozni
[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
ránézésre az összkép alapján nálam a képek 90%-ánál a apple a legjobb és legtermészetesebb.
a 6S Plus optikai stabilizátora képkészítéskor is előnyt jelent vagy csak videóknál ?
vannak olyan vélemények hogy a sima 6 jobb (élesebb) képeket lú mint a 6S ! erről tud valaki valamit ? -
Zsoltika11
tag
válasz BigBlackDog #44879 üzenetére
-
w333
félisten
Újabb kamera teszt ... Xperia Z5 vs iPhone 6S vs Note 5
Sony csúnyán leszerepelt
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Találtam egy kis videót, mivel lehet makró képeket csinálni, olcsón.
Hátha még nem volt itt nálatok. Már régen jártam erre.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
BigBlackDog
veterán
válasz korcsillio #44876 üzenetére
Szép táj! Csak valami sz@r belelóg...
-
jacis
nagyúr
válasz ForRedGlory #44862 üzenetére
Ha megvan az új nexus majd írok. Kiváncsi vagyok mit mondasz róla. Én is olyat akarok tavasszal.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Rob700
senior tag
Meglepően jók amennyiben ezek kézből lettek fotózva.
iPhone 12 128GB Black
-
L_ajos
őstag
[ Szerkesztve ]
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
klz80
tag
Jó lett a javított is, életszerűbb nekem. Környéken lakom ezért van hasonlítási alapom .
Ja, amúgy nem a Nokia hibája a fehéregyensúly. Tegnap tőlem is megkérdezték milyen új telefonom van, és kapásból azt mondtam, hogy Nokia Lumia 950. Bár a PureView kamerarendszert ők kezdték el fejleszteni igaz?[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Jó kép lett.
Fehéregyensúlyt nem találta el a Nokia.
Én ennyit tudtam javítani rajta ,de abszolút kezdő vagyok ilyen képszerkesztő programok használatába.
A látószög olyan mintha kisebb lenne az I6-nál, vagy csak én látom így?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
w333
félisten
Teljesen korrekt ... egy kicsit a fehéregyensúlyon majd állíts
LOL, most nézem a kép jobb alsó sarkát, a bicikli ugyan ott van
Természetesen a Lumia 950XL sokkal részletgazdagabb, de szvsz. az i6 -nak sincs semmi szégyenkezni valója, de javítsatok ki ha tévedek
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
-
félisten
-
gulb
senior tag
Ez pedig egy 120fps video. Nexus 6P
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
válasz ForRedGlory #44799 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó lett.
Láttam megy vissza a Lumia a feladónak....iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Csarli85
aktív tag
Nem effektelt rawból kihozott képek jöhetnek ide?, vagy az már a másik fórumba való?
Galaxy S21 Ultra, Galaxy A14 5g
-
BigBlackDog
veterán
válasz L_ajos #44851 üzenetére
Na ezek már jobbak lettek szerintem.
Legközelebb majd képként csak miniatűröket (max. 500 pixel legyen a hosszabbik oldal) illessz be kérlek, mert nagyon lassan töltődik be az oldal, ha tele van tűzdelve nagyméretű képekkel, nem beszélve a mobilneteseket ért hátrányról.
-
legenda
ennyit ronthat rajta egy külsős alkalmazás nem megfelelő beállítása, a gyárival nincs olyan sok hibalehetőség.
más kérdés, hogy egy jó külsőssel több ki is hozható belőle, de ahhoz mindennek stimmelnie kell.irgum; nagyon jó a makró!
[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
Mikor megszerzem az új telót első szokott lenni a zseton makró, megkésve lőttem párat.
kétezres makró iPhone 6s Plus
-
w333
félisten
válasz randras_83 #44843 üzenetére
Jah hogy Nexus 5 valamiért hirtelen nem tudom hogy miért de N6 -ra gondoltam ... ebben az esetben visszaszívom, és nagyon korrekt a minősége
-
w333
félisten
válasz randras_83 #44840 üzenetére
Nem rossz ... viszont kisebb iSO és nagyobb záridővel jobb lett volna
-
randras_83
addikt
[ Módosította: BigBlackDog ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
w333
félisten
válasz L_ajos #44837 üzenetére
Manual Camera Compatibility mit mutat ... sajnos nem tudom tesztelni !
-
L_ajos
őstag
Tesztelgettem a kamerát ( Snap )
Azt hiszem még állitgatni kell
Gyári kamera app
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
S e t h
nagyúr
Ebben az esetben nem a méret a lényeg, ugyanis C verzió esetében hiába nagyobb, minőségben semmi különbség nincs, sok kivágatot néztem, semmi. Max placebo effekt, hogy mivel nagyobb, akkor biztos jobb is, hát C verziónál csak a tárhelyet foglalják nagyobb mértékben.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
irgum
addikt
-
Rob700
senior tag
[Lumia 1520]
Iphone 6iPhone 12 128GB Black
-
w333
félisten
válasz L_ajos #44825 üzenetére
Majd nézd meg hogy a Snap camera alkalmazással lesznek kb. 15 - 20MB -s képeid, míg a gyári kamerával kb. nagyon max. 10-12MB, ebből is látszik hogy a Snap camera alkalmazás nem tömöríti annyira a képet ami azt eredményezi hogy sokkal jobb lesz a minőség !
Itt láthatod a különbséget ... szerintem megéri megvenni Link
De előbb teszteld le rendesen, ha bejön akkor vedd meg (én már régen használtam) mindjárt meg is nézem S4 -n hogy milyen képeket lehet vele lőni és hogy mi változott ,kíváncsi vagyok ... nemsokára dobok fel összehasonlító képeket
[ Szerkesztve ]
-
L_ajos
őstag
Még nem. Gyára. Auto mode.
De most hogy elmondtad az app lényegét és beállítottam, mindenképpen kipróbálom holnap
ha tetszik, akkor megveszem
Na úgy döntöttem megveszem Remélem nem bánom meg azt a 7 kilót
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz L_ajos #44823 üzenetére
Nekem tetszik ... Snap Camera alkalmazással készült ?
Az nagyon jó hír hogy Snapi -s verzió (vagyis F modell) mivel ha a képminőséget beállítod "kiváló" vagy "szuperfinom" (már nem is tudom hogy írják az alkalmazásban) szóval a legjobb képminőségre, akkor kb. RAW szintű képeket lehet vele készíteni, természetesen a Snap kamera alkalmazásról beszélek
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
BigBlackDog & Econ: köszi! Azok a G4 képek (is) azért elég meggyőzőek. Jó lenne itt is egy kis napsütés itt is, mert ezzel az M9-cel még nem volt alkalmam napsütésben exponálni.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
legiaap
félisten
Nexus 6P lenyomta a V10-et is...érdekes azért meg kell hagyni.
[link]How are U today? Just kidding...I don't care!
-
w333
félisten
válasz L_ajos #44816 üzenetére
Van a beállításokban egy Camera APi amit be kell pipálni (ekkor lesznek elérhetőek a + funkciók) illetve egy Samsung mód, különben S805 vagy Exynos a Note 4
(#44817) BigBlackDog és (#44818) Blyan
Szerintem azért mert az i6 (1.5µm pixel) míg az i6S (1.22µm pixel)
-
Blyan
félisten
válasz BigBlackDog #44817 üzenetére
Szerintem a 6 képei jobbak, mint a 6S képei. Kicsit arra emlékeztet, mint amikor a 4S volt az első 8MP-es Szifon, aztán szépen javultak a képek az i6-ig. Szvsz valami ilyesmi várható most a 12MP-es képességekkel (pl a 6S kép részletessége nagyon a 4S-ére hajaznak, a felbontásbeli különbséget nem nézve)
A 950 nagyon betalált, bár nekem az éjjeli képei tetszenek jobban, és a vakus variálási lehetőségek.
De amúgy nagyon jó fotós masina lett.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
BigBlackDog
veterán
-
w333
félisten
válasz BigBlackDog #44813 üzenetére
Igen 9.2 frissítés érkezett (mondtam is hogy kicsivel jobb lett)
szerk.
Ismét gyönyörű részletgazdag képek, ilyen szép idő van Miskolcon ?
-
-
BigBlackDog
veterán
Történt valami frissítés szoftveres téren? Az utóbbi időben, mintha jobbak lennének ezek az iPhone 6-os képek. Színekkel eddig sem volt gondom szifonoknál, de mintha a részletek mennyisége is megnőtt volna. És köszi a linkelést!
ForRedGlory: Jó lesz ez a 950 XL is, csak automatán nem képes megmutatni, hogy mit is tud. Mondjuk ez számomra nem meglepő, a legtöbb telefonnál ez így van (talán csak az iPhone-ok képeznek kivételt, de ha ott is lenne manuális mód, szerintem azokból is ki lehetne hozni többet).
(#44805) hito:
Hol az S6?A jpeg egész jó, ha csak a kivilágított részt nézem. Még el is hiszem, hogy zászlóshajó a készítő telefon. A raw viszont sokkal természetesebb, több a részlet a sötétebb területeken is. Igaz zajból is van ezeken a részeken, de egyáltalán nem vészes, például a hajó kivilágított kabinbelsőiben is elég sok dolog felismerhető.Látom az Országház eléggé kedvelt téma, majd jövő héten megpróbálok én is lőni egyet-kettőt. Kipróbálom az automata üzemmódot is, kíváncsi vagyok, hogy mit alakít (eddig még nem sikerült használnom ). Addig is mutatok néhány nappali képet Miskolcról.
LG G4
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Tud ez alakítani, ha nagyon akar Jpeg motorja még mindig nem az igazi. Hajlamos az olajfestmény effektusra. Én ezt a problémát raw-val és Snap Camera-val iktatom ki. Majd hozok ilyet is, olyat is, hogy lehessen látni a különbséget.
Vikooo: mondtam én régen is, de senki nem hitt nekem Most többek között azért is esett az M9-re a választás megint, mert nagyon tetszett a kamera teljesítménye. Viszont az nagyon fájó, hogy kimaradt az OIS belőle Addig úgyse nyugszom, amíg nem kerítek valahonnan egy M9+ Supreme Camera Edition-t. Abban már van OIS is, ráadásul van benne mélységérzetért felelős másodlagos kamera is. Igazi must have a mobilos fotósoknak.
-
w333
félisten
Na ez igen (ilyen a színe élőben is) JPEG nagyítás nélkül jobb
Összehasonlítottam a tegnapi képpel amit még anno S6 -al készítettem és még attól is sokkal jobb (pedig nem volt köd) mi történt ezzel az M9 -el ?
(#44806) L_ajos
Nem rossz ez ...
De Note 4 -hez a Snap Camera a legjobb (tapasztalatból mondom)
[ Szerkesztve ]
-
L_ajos
őstag
Ködös, Note 4 tesztelgetés. Érdekes hogy a fizetős camera progik közt sincs normális. Kár hogy a gyárihoz is kevés modul van
( fókusz nem központosított )
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Látom a napokban ment itt a pörgés a Parlament körül. Arra jártam, gondoltam beszállok az M9-cel mégjobban megkavarni a témát A perspektíva kicsit más (nem volt sok időm, jobb híján a felső rakpartról a sétányról lőttem), illetve a batár nagy hajó is ott vesztegelt. Ahogy az M9 látja:
Ködös, vacak idő.
HTC One M9
-
-
w333
félisten
válasz ForRedGlory #44799 üzenetére
Na ez igen ... nagyon jó
(#44800) Lacy6
Sajnos az én billentyűzetem nem világít ilyen erősen, emiatt is gyengébb ... illetve maga az i6 is azért gyengébb kamerában
De nem panaszkodom, nem lehetek mindig a legjobb
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Hibátlan Iphone 13 128 GB Éjfekete Kártyafüggetlen Okostelefon 100%-os akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest