Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ixion77

addikt

válasz *RLaci* #123434 üzenetére

A helyzet az, hogy arra, hogy az anyósomnak tetsszen, a 20 évvel ezelőtti mobillal készült képek is tökéletesen megfelelőek voltak. Neki ugyanis nem számít se az élesség, se a textúrák, de még a kompozíció sem, hanem csak az, hogy a lánya és unokái vannak a képen. Maximum még az hogy hol vannak épp és milyen arcot vágnak.

Ez a fórum viszont szerintem nem erről szól, hanem arról hogy mennyire fejlődik (vagy nem) a mobilok fotózási, videózási képessége. Ergo igen, DSLR raw-hez fogjuk (legalábbis én) hasonlítani, és belenagyítva nézegetni a képminőséget.

Generálisan az én véleményem az, hogy mostanában végre tényleg elértük azt a szintet, hogy hobbifotósként helyettesíti a fényképezőgépet a mobil ha kellően nagy a fény, nincs jelentős mozgás a képen, pont 26mm-es fókusztávra van szükség, és jól jön a nagy mélységélesség. Utóbbi egy-két évben már kezdenek egyes zoom kamerák is értékelhető teljesítményt nyújtani. Persze azt is a fizikai fókusztávján kell használni. Ami ritkán pont jó, ezért az én ideálom a dupla telefotós mobil lenne, mondjuk 55mm és 130mm gyutávokkal, X100 ultra minőségben.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák