- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Macrodroid
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Magisk
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Lassú töltéssel érkezik a Galaxy S25 Edge
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz troll81 #30999 üzenetére
Gondolom abban is ehpas van: Szemből nézve bal fényszóró alatt. Spéci előírás tartozik hozzá, érdemes olyat keresni ami tudja a gyári előírást.
Leszív, utántölt, majd végállásokig elforgatva tartály tartalmát újra cserélni. Átmosni nem nagyon lehet nagyobb bontás nélkül.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
DeFranco
nagyúr
válasz troll81 #30977 üzenetére
én képről nem tudom megállapítani hogy ez mennyi pára és milyen módon szedte össze de valamennyi pára normális, mert alapvetően nem zárt a lámpatest, vannak rajta szellőzőpontok, itt összeszed a levegő páratartalmából.
persze ha csorog rajta a víz belülről az már biztosan nem OK
(egyszer láttam olyan suzukit, aminek a hátsó lámpája konkrétan fel volt töltve vízzel frankón lötyögött benne, 3/4-ig tele volt a lámpatest )
-
darvinya
titán
válasz troll81 #30975 üzenetére
Ha nem áttetsző búra repedt, akkor simán vennék ilyen tömítő szürke ragasztót (vízesek, stb. boltban kapható FBS néven) [link] .
Kiszárítanám belülről, aztán lyukat beragasztóznám, s vízpermettel aktíválnám.
Régi Whirpool felül töltős mosógépem dobját is ilyennel ragasztottam meg, így szüntettem a folyást.
Persze azóta már lecseréltem, de 5 évet kibírt, miközben ott nagyobb mechanikai erőnek volt kitéve.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz troll81 #30972 üzenetére
Enyém is párásodik picit (20 centis repedés miatt), de már csak a jó időt várom hogy kicseréljem. (vettem újat helyette)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
törölt tag
válasz troll81 #30948 üzenetére
Lehet hogy már régi az infóm. Három éve nézegettem ST kombikat is, hahu-n három is volt fent, svájci importosak, 1.2milla környékén. Akkor egy kuplungszett kettőstömegűvel 400k volt hozzá, nem is nagyon vitték ezeket, szépen csökkentek az árak mire elmentek.
De lehet hogy ez mindenhol így van, ahogy kopik az állomány, úgy csökkennek az alkatrészárak is. Katalizátor van a mk1 Focushoz már 50k körül, pedig azok is elég borsos áron mentek anno. -
Real_Necro
veterán
válasz troll81 #30948 üzenetére
Szép-szép, grat, de rágnám a körmöm, mikor kap az a felni valamit. Nem sűrűn látok sérülés nélküli 18-19est.
Igaz, bosszantóbb, mikor a 16-17es is rommá van gyalulva.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz troll81 #30946 üzenetére
Jó módszer a kettőstömegű/kuplung-cserével indítani, így biztos leszel benne hogy ez a gond letudva. Épp ezért eladhatatlan ma már a mk1 ST Focus, mert egy ilyen mutatvány majdnem a fél autó árában, GTK szinten van. Abba a blokkba került először kettőstömegű, ha jól tudom.
De ezek nagyon gengszter felnik.. miért nem tudtak ötcsavaros kerékagyat tervezni már a mk1 Focus alá? Már rég vettem volna egy ilyen szettet.
Szintén grat! -
-
törölt tag
válasz troll81 #30712 üzenetére
ismered:
Egy mérés nem mérés..
Két mérés fél mérés..
Három méréssel már lehet valamit kezdeni..Itt sincs két egyforma eredmény még véletlenül sem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz troll81 #30702 üzenetére
Jaaa, hogy így A hobbywerkstatt az gondolom olyan mint nálunk a szereldmagad, ugye?
Azt hittem, hogy nem csak motorokkal foglalkozol, ezért gondoltam csáposra
Igen, oda nem csáp, hanem max zsiráf kellhet"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz troll81 #30662 üzenetére
Nem hiszem, hogy mind itt lenne. Se lengyelek, se románok, se ukránok, se senki, az összes ezen a kis gombostûfej nagyságú helyen gyülekezik ? Persze, rá lehet futni, de azért hogy az összest ide hoznák ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
Lacko32
tag
válasz troll81 #30635 üzenetére
2010 utáninak örülnék, felszereltséget meg vagy találok, vagy kivárom.
A benzinhez ragaszkodom, a dízelekkel csak a gondok voltak, nem szeretnék befürödni vele.
Fogyasztás nem érdekel, inkább beletankolom az alkatrészek árát.Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
darvinya
titán
válasz troll81 #30635 üzenetére
Dízel, mint előélet nélkül szívás folyam.
Dízel motornál 1 meghallgatás semmit sem ért, attól még 100km-en belül jöhet teljes motor generál.Pl: most dízel emelt Marevic és Discovery-t nézegettem, vásárlás összegbe beleszámoltam a motor generált.
Mert használt, s ki tudja miként taposták meg a motort.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz troll81 #30258 üzenetére
ABS-hez szokott vezető nem veszi már észre, csak használja.
Mint írtam ABS adagol, nem a vezető.Tesztelheted, hogy tötyögj városban, több lámpás lassítással is.
Utána vezess kicsit gyorsabban és máris észreveszed, hogy nem úgy lassul.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz troll81 #30256 üzenetére
Városi környezetben sima hűtőbordás tárcsa miatt kicsit nyúlós lesz a felezése, főleg ABS-snél, mivel valójában ez adagolja a nyomást a betétekre.
Én maradok lábammál (ami szószó meg van), de még így is jobb.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
válasz troll81 #30227 üzenetére
Olcsó? khmm.. mire itthon megállna rendszámmal, az tízezer darab Mátyás király. basszus milyen szahar a forintunk
De ilyen első lámpák most rögtön jöhetnének az enyémbe is.
Érdekes ez a szélvédőcserés számla, a szerelési díjon mi az ami 18x?#30236 flymi Nem rábeszélni akarlak, csak a saját tapactalat, négy Febi tárcsát vettem év elején, négy pár betéttel, akkor volt 38604ft. Persze munkadíj nélkül, én raktam fel. Köszönik, jól vannak, most is ezt venném.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz troll81 #30242 üzenetére
Jóóó jóóó, de ez drag. Na akkor ki tud nagyobbat mondani vagy mi ?
Tessék, bohóc autóból még ez beleférhet 1-2 embernek itthon is.Nissan GT-R AMS Performance Alpha 12
Ebből nem lehet kinőniKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
flymi
addikt
válasz troll81 #30237 üzenetére
Igen, odakint így megy. Itthon meg előbb szétszedetik veled utána meg karóba húznak.
mk2 focusodba ha st motort huzol akkor azzal mész. -> Én benne lennék, de nem húznám. Hagynám, h a motor húzzon. Az lenne ám a sleeper. Trend felszereltség ST motorral.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
törölt tag
válasz troll81 #30222 üzenetére
RS nem jó?
Friss nosztalgiázós cikk a mk1 RS-ről.
Ez lesz a következő keresett youngtimer Ford. -
flymi
addikt
válasz troll81 #29956 üzenetére
Nekem is 60k-t mondtak Pilkington üvegre a helyi szervizben, nem is csináltattam meg. Talán majd 1-2 év múlva Fehérváron.
Azért próbáld meg lengyel zlotyiban kifizetni, nekem nem egyértelmű a pénznem ha nincs odaírva.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz troll81 #29950 üzenetére
Ez teljesen jó így, nem tudom mit vagytok úgy odáig, mivel nem írták oda az összeg mögé milyen pénznemben kérik én vietnámi đồng-ban fizetném vagy ngultrumban. Annyit megér.
Sikerült párosítani az eszközt a telóval, hát nem estem tőle hasra. Eléggé le van korlátozva a free verzió (egyszerre max két adatot lehet figyelni), az élő adatok meg (főleg a km/h ahogy néztem) jelentős késésben vannak, de legalább hibakód olvasás után nulla hibát detektált.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
darvinya
titán
-
őstag
válasz troll81 #29884 üzenetére
Aztaaaa... Az utóbbi két hétben volt hogy kaptam én is köveket menet közben az M0-n, hát ne tudd meg mennyire parázok én is ilyenkor, mert olyanokat szól, hogy már a repedést keresem. Nálam is ugyanaz a helyzet, szenzoros és fűtött, szóval zsebbe nyúlós lenne...
Ezek egyébként hagyományos ragasztással lettek szerelve gyárilag, vagy ez az okosabb megoldás, hogy csere során megtáplálva adott helyen elvileg fölmelegedik a ragasztó és csak simán kiemelik tapadókorongok segítségével? Tudsz erről valamit? Valahol olvastam, hogy létezik ilyen technológia is."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
darvinya
titán
válasz troll81 #29869 üzenetére
A fül zajterhelése
Mindenki volt már olyan helyzetben, hogy reflexszerűen befogta a fülét például egy sziréna miatt vagy tűzijáték közben.
Ez a védekező mechanizmus rendkívül hasznos, mivel már a kisebb mértékű zajterhelés is tartósan károsíthatja a hallást, emellett az egész testre ható egyéb panaszokat is okozhat:
-40 dB felett: tanulási és koncentrációs nehézségek jelentkezhetnek
-60 dB felett: hosszabb ideig tartó zajhatás esetén halláskárosodás jelentkezhet
-65 dB felett: hosszabb ideig tartó zajhatás esetén 20%-kal nő a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata
-85 dB felett károsodást okozó tartomány, különösen nagy zajjal járó munkahelyek esetében
-120 dB felett: már rövid ideig tartó hatás esetén is halláskárosodás jelentkezhetMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
őstag
válasz troll81 #29865 üzenetére
Igyekszem majd Meg is kell nézzem, hogy max hány Ah akkumulátort tehetek a Focusba és utána lehet foglalkozni a kábelszett keresztmetszetével meg a továbbiakkal. Megtartottam az 1.2-es kondim az előző rendszerből, de szerintem újat veszek majd, mert úgyis a kiszáradás határán lehet.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz troll81 #29862 üzenetére
Akkor majd lehet foglak keresni priviben ha odajutok, hogy foglalkozzak a zenével majd ebben az autóban is Előző autómból az általam beépített JBL rendszert kipakoltam és részben eladtam, de ebbe most egy fokkal jobbat akarok majd.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz troll81 #29279 üzenetére
Olcsón én lőnék egy Remsa szettet, az bevált Golfra festett Topran/Hans Pries tárcsa került mellé hátul, nem tudok ellene mondani sokat.
Szűrő is szerintem olcsóbban kijön, ha külön keresel
Ha a többi kocsi olaja jó ehhez a motorhoz is, akkor egyszerűség kedvéért lehet értelme ugyanabból venni, és akkor gondolkodás nélkül lehet utántölteni, nameg elég egy flakon tartalék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Delta Force (2024)
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest