Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Na meglestem mi újság van nálam.
Előzetesen leírom, hogy igaz foobar-ral nem játszottam még zenét az erősítőre, de előtte aimp3-mal igen. Az eddigi kialakítással az aimp3 sztereóban tolta (wasapi-n keresztül), míg a videó lejátszóprogram (mpc-hc) reclock rásegítéssel bitstream wasapi exclusive módban 5.1 DD, DTS vagy éppen sztereóban küldte ki a hangot, tehát úgy működött, ahogy azt elvárja az ember és ennek megfelelően az erősítő automatán váltott az érkező jelnek megfelelően beállított hangzásképre.
AMD HD6950 vga HDMI kimenetén jut el a hang és kép az erősítőre (Onkyo TX-NR807)
Megnéztem win hangbeállításoknál és itt sztereó-ra volt rakva a HDMI hangkimenet, ami ezzel a beállítással az előbb írt módon működött.
Átraktam 5.1-re itt a win beállításoknál, és így nálam is multichannel módba kapcsol az erősítő foobar2k esetében DS felület használatakor. Viszont, ha wasapi event-re váltok, akkor az utoljára kézzel beállított hangzásban kezd el szólni az erősítő (pl. pure audio vagy sztereó)
aimp3 eközben wasapi-val és DS-el is multichannel-ben szólal meg.
mpc-hc a reclock-al megtámogatva küldve videót automatikusan kapcsolgat az erősítő az érkező hangnak megfelelően beállított hangzásmódokba.
Visszarakva a HDMI kimenetet sztereóra, a foobar2k és az aimp3, wasapi és DS módban is az utoljára kézzel beállított módban szólal meg, míg filmek esetében szépen váltogat az erősítő, ahogyan kell az érkező hangnak megfelelően.
Szóval 2 lehetőség van.
1. HDMI 5.1 -> foobar2k használata wasapi-val2. Nem tudom Kodi-ban lehet-e állítani bitstream módot, mert ha igen, akkor azt bekapcsolnám és a kimenet mehetne sztereó állásra
A downmix to stereo DSP hatástalan, mert többcsatornás zenét rak sztereó-ra, de itt jelen esetben ez nem játszik.
-
AtHoS
nagyúr
USB3 csatin újraindítást követően egyből rendben működik, szóval lehet meg van a végső megoldás. Még nézelődöm a USB2 csatlakozók irányában is, de előbb kiderítem a hátlapra kivezetett 6 USB2 egy vezérlőhöz tartozik vagy sem (Asus P8Z68-V Pro)
ASMedia® USB 3.0 controller :
4 x USB 3.0 port(s) (2 at back panel, blue, 2 at mid-board)Intel® Z68 chipset :
12 x USB 2.0 port(s) (6 at back panel, black+red, 6 at mid-board)Szóval a Z68-ba bedrótozott USb vezérlő biztosítja az összes USB2.0 port működését. Így nem tudom van-e értelme próbálgatva dugdosni egyikből a másikba. Szvsz. marad a USB3-asban
-
disy68
aktív tag
Üdv, ahogy tudom a wasapi és társai közvetlen érik el a hangkártyádat (kihagyva a windows belső feldolgozó részét), amit használat közben "kisajátítanak", tehát más nem tud hozzáférni. Ami nálad történhet, hogy az Opera lapbetöltéskor indít egy "fenntartást" hátha lesz valami hang, amit le kell játszania, ezt viszont valószínű, hogy a windows saját feldolgozóján keresztül teszi, ami prioritást élvez a wasapi-val szemben.
Tenni annyit tudsz, hogy vagy használod a windows belső feldolgozóját (DS), vagy utánanézel annak amit egy hozzászólással ez előtt írt a kolléga csak wasapi-ra (a lényeg, hogy a process fusson magas prioritással, így ne vegye el tőle senki az általa használt erőforrást - itt a hangeszközt).
-
AtHoS
nagyúr
Beleszaladtam egy érdekes dologba 1.3.7-es foobar-ral.
Elindítottam egy 320kbps mp3-as album lejátszását. Ezt követően elindítottam az Opera böngészőt (20+ füllel indul), ami lefrissítette magát 27.0.1689.69. Viszont, ha a böngészőben rákattintok egy olyan fülre, ami az indítás óta még nem volt megnézve vagy megnyitok egy új fület, akkor elnémul a foobar lejátszás, miközben a seek sávban szépen látható, megy a lejátszás tovább. Pár másodperc elteltével visszajön a hang és szól tovább, mintha mi sem történt volna.
Wasapi push, wasapi event és ks beállítással is produkálja. DS-el nem jelentkezik a probléma
Mit lehet ezzel kezdeni?
Szerk.
Itt ph!-n, ha lapozok a megnyitott topikban, akkor is bekussol a foobar. Múltkor ennyire nem volt problémás. Az Opera új verziója csinálhatja vagy ilyen lett volna korábban is csak nem böngésztem elindított zene lejátszással?
-
AtHoS
nagyúr
Na, megvan a magyar kialakítás is, igaz "csak" 1.3.4-es verzióval, mivel a legújabb 1.3.7-hez nem találtam. Jó lesz ez is barátomnak azt hiszem, működik szépen.
Felplugineltem mindenfélével, bár nem tudom, hogy a decoder részen kívül fog-e használni belőle valamit.
Beállítottam a SoX resampler-t illetőleg beaktiváltam a Skip Silence és a Crossfader DSP-ket is, bár utóbbi lehet ki lesz szedve nála. Majd eldönti szükséges-e neki
Nekem is Xonar U1-em van. Beállítottam winben 24bit 44khz-et és a resamplerben is 44khz-et, illetőleg wasapi részen pedig 24bit-et. Eddig rendben lévőnek tűnik a hangzás.
Ha minden igaz, akkor hordozható így a letöltött 1.3.4-es foobar2k a beállításokkal, ha összepakkolom a mappáját, tehát mehet majd így kompletten a friss win7-re
-
Tomacko
senior tag
Skinelhetőség terén pedig ha csak az elmúlt 200 hsz-t átolvasod találsz leírásokat, különböző komplett foobarokat amiket telepíteni sem kell skin-l együtt is akár. Szóval elég sok jó és fontos dolog le van írva itt és ezt az alig 2ezer hsz-t nem olya nnagy dolog átolvasni. Mire végére ér az ember kész is van a beállításokkal, skinezéssel magyar nyelvi bajokkal, bármivel
-
Exodius
őstag
Dettó nálam is. A foobar a skineket tekintve minimalista. Semmi külcsín viszont a legjobb lejátszók közt van. Átlátható, visszafogott, pontos....ennél több tulajdonság nem kell egy lejátszónak. Pár éve használom, de még nem unom.
Viszont ha a barátodnak tényleg kell a skin, akkor a JetAudio még szóba jöhet, ők adtak a külcsínre és nem sokkal rosszabb mint a foobar, bár ki mit hall ki belőle.
-
Fandango
veterán
En regota hasznalom, de az alap szamomra teljesen eleg (kicsit alakitottam az alap feluleten, de nem sokat, de azt is a program adta lehetosegekkel, nem skin), nem nezegetem a lejatszot, hanem hallgatom. Teljesen feleslegesnek tartom a skint, de ez csak egy velemeny.
A kinezet szamomra olyan programnal fontos amit latok amikor hasznalom (pl: browser), ezert nem erdekel pl MPC-HCnal sem hogy nez ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Haditechnika, harcászat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Gyúrósok ide!
- Hosszab bemutatót kapott a Mafia: The Old Country
- Tőzsde és gazdaság
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest