- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
atoszmester #4033 üzenetére
Jó helyre és jól írtam be a -m s szöveget? [kép]
Ha igen, akkor valami nem stimmel. Próbából átkonvertáltam egy fájlt az alap joint stereo-ra, meg a beírással stereo-ba is. Itt láthatók a két fájl mediainfo adatai: [kép] Az egyiknél írja a joint-ot, a másiknál nem, tehát látszólag rendben van. Viszont a két fájl bitre pontosan megegyező méretű. Bitre pontosan! Szerintem az lehetetlen, hogy két eltérő tömörítési algoritmus bitre pontosan megegyező fájlt hozzon össze. Nem lehetséges, hogy ez a -m s beírás csak a metaadatokat változtatja, tehát kiveszi a "joint" szót belőle, de lényegében a fájl változatlanul joint marad? -
válasz
atoszmester #4031 üzenetére
"a parancssorba kell beírni azt hogy -m s"
Hoppá. A menüben nincs benne, a fene se gondolta, hogy irkálni kell hozzá, hogy jöttél rá?
Itt a Parameters-be kell írni annyit, hogy -m s?
A joint valami monósítást csinál bizonyos frekvenciák fölött, és képez egy különbség hangsávot, vagy valami ilyesmi, ezáltal azonos méret mellett több infó marad benne. Annak idején utánaolvastam, de már kiszivárgott agytekervényeim egyre szivacsosabb állományából.
-
válasz
atoszmester #4029 üzenetére
Ha jól tudom, a foobar csak joint stereo-t tud. De az nem baj, állítólag azonos méret mellett jobb minőséget ad. Régen, még más konvertáló progi használatakor én is ragaszkodtam a sima stereóhoz, aztán elmagyarázták, hogy a joint a jobb. Már nem emlékszem az okokra, de biztos rá lehet keresni.
-
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester #3681 üzenetére
Sikerült, köszi!
-
Patice
nagyúr
válasz
atoszmester #3616 üzenetére
Rendszergazdaként telepítetted?
-
donmackó
addikt
válasz
atoszmester #3616 üzenetére
A saját skin-jét használod, vagy letöltöttet? Csak mert a letöltöttekkel szokot előfordulni a wsh panel mod probléma, amikor valamit hiányol a skin, vagy nincs jogosultsága a scriptet futtatni ami be van bele építve. a "View" fülön válaszd ki a "Console" menüt, ott ki fogja írni hogy mi a problémája.
-
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester #3242 üzenetére
" Ez alap, ha nincs meg lossless-be, akkor marad az mp3."
Egyetértek.
-
Fandango
veterán
válasz
atoszmester #3236 üzenetére
Én meg pont az ellentettje vagyok, semmi sallangot nem tartok meg az albumhoz csak a borító képet.
Teljesen felesleges ezer millió kis fájl a teljes zenegyűjteménybe, mert semmi érteleme szerintem.Illetve nem aggódom túl ezt a lossless témát, persze én is abba gyűjtöm lehetőség szerint amit lehet, de nem elemezgetem, hogy jajj valóban lossless e, és nem valami fake konverzió.
Nagyon sok zenémet még én konvertáltam át flac-ból a legjobb minőségű aac-be, mert különbséget a rendszerem úgy sem hallok a kettő között, de erről már leszoktam.Illetve nem turkálok a fájl menedzserben a zenéket kutatva, erre van a playlist. Van több is a foobarban amit használok, van amibe minden zene benne van, van ami csak lossless, van ami műfajra van bontva, vagy válogatás van benne.
-
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester #3236 üzenetére
"nem mindegyik fájlra mutatta hogy lossless. Persze ez inkább a régi cd-kre jellemző."
Igen és a tapasztalatom az, hogy sok live felvételnél is előfordulhat. Annak ellenére, hogy az AccurateRip a Foobarban biztos egyezést mutat.
Az auCDtect Task Manager-r én mindig a a pontos (accurate) beállítással használom. Ez a legszigorúbb ellenőrzés. Biztos ami biztos.
Az audiochecker-rt én is használtam, de sajnos azt már nem fejlesztik.
Amúgy az ilyen jellegű progik mindegyike az auCDtect-et használja, ehhez biztosít egy felhasználói felületet.
"Amúgy a Dinamic Range fájlból lehet valamit látni, hogy esetleg "hamis" a cucc?"
Nem, hanem a dinamikai range-re utal. Minél magasabb az érték annál szebben szól a felvétel. A Hangerőháború
Ez egy elég jó mastering ebből a szempontból: [kép] Ez mellett még a frekvencia tartomány is minősíti a zenét. És természetesen az eredeti mastering. Ha a mastering nagyon jó, akkor még egy mp3 is szépen szólhat.
-
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester #3234 üzenetére
"Éppen ez az, én is pont azt írtam, hogy veszteségmentes zenéid vannak. Szóval erről ennyit."
Bocs, bocs, bocs, igazad van!
Még egyszer elnézést, nagyon félreértettelek.
Nem mentségem, csak magyarázat: TRob1 trollkodása... -
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester #3231 üzenetére
"Nem akarok beleszólni a vitába, de az írásaid alapján a zenéid veszteségmentes formátumban vannak."
Ezt vajon miből vonod le?
Egyetlen mp3-am sincs. Kizárólag flac, ape , wv és iso. Sok 24bit-96 kHz, 24bit-192kHz formátumú. És sok a SACD is-van. Ezek veszteségesek?
Még egyszer, kérlek idézd, hogy miből jutottál erre a mély következtetésre, mert hatalmasat tévedtél.
"Az auCDtect Task Manager-rel ellenőrzöd hogy valóban lossless a zene, ez csinálja a log-ot és a Spectrogram mappát"
Te gondolom ezt nem szoktad, így hiába veszteségmentesnek látszik a zenéd, egy csomó lehet közöttük veszteséges.
Azért, mert ellenőrzöm az auCDtect Task Managerrel, abból miért következik a veszteséges formátum? Arról nem hallottál, hogy mp3-at, mp4-et szoktak flaccá alakítani, ami nagyon becsapós lehet? Ezért ellenőrzőm, hogy még véletlenül se legyen veszteséges.
Látom itt néhány olyan ember is van (szerencsére kevés), akik "nagyon értenek" a zene technikai oldalához.
"A kérdésem a következő: zenehallgatás közben miért fontos nézni ezeket? "
Mert elejében nem ellenőriztem az auCDtect Task Managerrel azt, hogy veszteséges e a formátum ezt néhánynál utólag teszem meg.
Van még aki a "hatalmas szakértelmével" trollkodni szeretne?
TRob1
A baj veled van, ami elég súlyos, a trollok mintapéldánya vagy. Kizárólag csak azt tekinted jónak, amit te csinálsz. Ami legtöbbször marh.... Nézz utána. Jó szórakozást -ha képes vagy rá- hogy miket írtam, akár itt is. Fentebb is hülyeségeket írtál, amit implicite el is ismertél és még van képed vitázni. Továbbra is jó trollkodást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- EAFC 25
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- HTPC (házimozi PC) topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest