Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cs1csó

titán

válasz Kékes525 #3595 üzenetére

Ennek alapvetően nem látom értelmét, még régen használtam, a gyengébb notimon, de 4,5 éves asztali gépemen nem az elég erős. A driver keresőjét sem használom már egy ideje, anno kipróbáltam, hogy mindent frissítettem egy Windows telepítés után és így használtam a gépet és semmivel sem lett jobb a gép mint amikor minden driver-t a Windows-ra hagytam azóta nem használom. A gyorsítót pedig egyáltalán.

Elsősorban ez a RAM fogyasztást csökkenti, tehát memóriát szabadít fel.
    Alapvetően 2 esetben lehet némi haszna:
    - gyenge gépen - de ott sem lesz több FPS csak lehet, hogy stabilabb játékmenet
    - olyan gépen amin egy időben túl sok program fut amik nem szükségesek a játékhoz, tehát egy nagyon teleszemetelt gépen lehet hasznos pl. folyamatosan fut a Skype, OneDrive, Dropbox, torrent (a torrentet érdemes manuálisan lelőni játék alatt ha nagy erőforrásokat zabál nálam ez nincs így csak pár torrentem van alacsony sávszélen) és még egy csomó minden fut fölöslegesen.
    (volt olyan ismerősöm aki játszott közben 2 böngésző is meg volt nyitva mert csetelt, közben Word dokumentumot olvasott, zenét hallgatott, torrenten épp szedett le valamit 100Mbit-es nettel és hát a gép - noti - kicsit szenvedett)
    + a Windows 10 már elég jó a erőforrásmenedzsmentben, egy példa: 1,8%-on áll a RAM fogyasztásom alap esetben IDLE állapotban, ha játszom egy órát majd kilépek a játékból a RAM fogyasztás beáll 1,4-1,6%-ra, tehát a játék alatt pár dolgot a Windows maga is felfüggesztett és a játék után közvetlenül még ezek a folyamatok amiknek újra több erőforrást engedélyez a Windows még nem zabálták vissza magukat a korábbi memória foglalási állapotukba.

A FOOBAR-os zenehallgatásod közben szokott lenni akadás, vagy csak mint ötlet vetetted ezt fel?
    Ha a FOOBAR-ban akarsz akadásmentes lejátszást akkor szerintem inkább a buffer-t kell növelni, ha jól tudom ekkor az történik, hogy az adott számot betölti a memóriába és onnan játsza le nem közvetlenül a HDD-ről (ha azon van a zene)

Ez a File - Preferencies - Playback - Output - BUFFER LENGTH nővelésével lehet elérni: [link]
    már alapban így működik a Foobar hiszen előfeldolgozást csinál persze ha ez nem elég akkor lehet növelni ezt az értéket

Persze ezzel is óvatosan, érdemes gyári értéken tartani és csak a probléma felmerülése esetén - kihagyó pattogó hang stb. - növelni az értéket.

flash-

:DDD Tehát: játszottál közben a háttérben a gép videót kódolt és szólt a zene?

Új hozzászólás Aktív témák