- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- HMD Skyline - jó szerelés
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
válasz
Kékes525 #2501 üzenetére
Reseteltem az oldalakat, beállítottam, ahogy a képeden van, ugyanúgy nem talál semmit. Több számnál is megnéztem, csak nagyon ismertekkel próbálkoztam. Amúgy a próbálgatások alatt sokszor újratelepítettem a foobart, akkor is alapbeállításokra állt vissza ez a 3 oldal.
-
Fandango
veterán
válasz
Kékes525 #2501 üzenetére
Gyorsan szétnéztem a neten, hogy milyen megoldást lehetne találni.
Ezt találtam: https://github.com/tripod31/foo_lyricsource
Nem tudom megbocsátani a színeket!
Mi az a sok ikon a Layout Editingtől balra?
-
válasz
Kékes525 #2394 üzenetére
Üdv!
Nem pontosan az a típus, mert az enyém az NFB-15, ami a kérdésed szempontjából annyiból érdekes, hogy nem támogatja DSD formátumot. Egyébként nem szoktam variálgatni a beállításokkal. Az ASIO kimenet se támogatott, így maradt a KS, ill a Wasapi Event. Ez utóbbihoz találtam egy leírást az egyik fórumon, kipróbáltam, nálam bejött, ezt használom. Bemásolom onnan a lényeget:
"2.érdekes, mert általában minél kisebb buffert szeretnek állítgatni az emberek, de érdemes kipróbálni a file>preferences>playback>output alatt: Buffer length: 10000ms, a file>preferences>advanced>playback>wasapi alatt a hardware buffer in MS - event mode: 500 és a high worker process priority bepipálva, a file>preferences>advanced>playback>thread priority alatt thread priority:7, az use mmcss-t bepipálni, az mmcss mode: pro audio "
"A jó értelemben vett nyugodt hang, ami összességében "kényelmesebb" hangzást eredményez. Az egész megszólalás "nagyfiúsabb", finomabb, a részletek helyesebbnek, szebbnek tűnnek. Különös tekintettel a középmagas frekvencián. Nem tudom számodra ismerős -e, hogy bizonyos albumok/számok esetén előfordul, hogy némi hiány, illetve enyhe torzítás lép fel, ezen frekvencia környékén. Na például ebből a szempontból érzékelhető pozitív változás. Nem akarok okoskodni, nekem igazából két szó jut eszembe, nyugodt és finomabb."
"ezen buffer beállítások elsősorban külső DAC használata esetén jók. Aki például belső hangkártyával zenél, annak lehet érdemes a buffer méretekkel kísérletezni. A többi beállítást mindkét (DAC, hangkari) esetben jónak tartom."Nálam azért is jött be, mert alapból én inkább az ilyen nyugodtabb, relax típusú zenéket kedvelem, sőt az utóbbi időkben még eltévelyedtem a binaural beats zene világában is.
[link]
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Kékes525 #2374 üzenetére
Lehetséges, mert én általában igyekszem hacsak módomban áll kizárólag veszteségmentes formátumokban zenét hallgatni, lehet ezért is nem tűnik fel annyira, maximum így utólag a halvány karakteresség javulás, amit pendre54 fórumtárs is említett!
De azt már én is eltudom képzelni, hogy lossy forrásokon sokkal inkább fülbeötlő a differencia mértéke, aminek csak örülhet minden ember fia!
-
Tomacko
senior tag
válasz
Kékes525 #2274 üzenetére
Mobilon szerintem a winamp és az aimp is jobban szólnak mint a powerAMP. Két dolog miatt jó a poweramp csak (legalábbis sokan állítják) a sokféle beállítás és skinelés stb, valamint, hogy hangosabban szól a többségnél. Mobiloknál meg ugye sarkalatos rész a hangerő. Személy szerint egyszer feltettem évekkel ezelőtt egy telefonomra, kipróbáltam és rá is jöttem gyorsan, hogy agyon színezi a zenét és marha sok számomra felesleges dolgot tud amik nagy része csak csicsa. Én meg az ilyen giccses dolgokat nagyon nem szeretem, így 30-40 perc "barátkozás" után menesztettem is
Na de ez csak a saját kis véleményem és marhára off is ide, szóval részemről lapoznám a folytatást
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kékes525 #2209 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor a különbség, hogy a DoP az "transport"-álja, szállítja PCM-en, míg a másik szoftveresen dekódolja PCM-re.
Első esetben DoP képes lejátszó szükséges (mivel nem szabványos jel érkezik PCM-ként), míg második esetben simán szabványos PCM folyam érkezik a lejátszóra.
Szerk.
"persze kérés, hogy a PCM jelre való átalakításban egyformák e?"Előbbi működésből kifolyólag nem lehetnek egyformák
Más
Nekem kicsit magasröptű a foobar2k beállítása, szóval jól jönne egy kis help, miként lehet rábírni, hogy több playlist elem esetén ha végére ért az egyik listának, akkor továbblépjen a következőre és ne ugyanazt kezdje el elölről játszani.Playback - Order - Repeat (playlist) esetén ugyanazt a listát "forgatja". Más ide vonatkozó beállítást sajnos nem találtam a beállításokban sem
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #2122 üzenetére
Azt hiszem megoldottam.
Egy új portable installációt csináltam a C:\foobar2000 helyre és az összes pluginokat a components könyvtárába tettem egymás alá (alkönyvtárak nélkül). Majd az eredeti összes beállítását rámásoltam a relatív könyvtárszerkezettel együtt. Ugyanúgy néz ki mint a másik és rendesen működik, a pluginokat is rendesen ellenőrzi.
Hogy mi volt a baj nem tudom, mert amikor az eredetinél csináltam meg azt hogy a C:\Users\Miklos\AppData\Roaming\foobar2000\user-components könyvtárból átmásoltam a C:\Program Files (x86)\foobar2000\components könyvtárba úgy ahogy ott voltak az eredetik, vagyis egymás alá (alkönyvtárak nélkül) a pluginokat, az nem volt jó, mert a kérdéses hibaüzenet maradt.
-
Fandango
veterán
válasz
Kékes525 #2051 üzenetére
Rakeresve annyit tudtam kihamozni, hogy DSD formatumbol tud csinalni valami speci FLAC filet. Itt egy leiras amiben a hasznalatarol irnak.
-
-
FB2000
csendes tag
válasz
Kékes525 #2027 üzenetére
Nálam is max 2% CPU használat általános felhasználásnál a Foobar.
Még egy .dsf fájl (DSD128 codec) lejátszása közben sem több 15%-nál pedig a fenti videón látható Consol Studio is megy jó pár VST-vel hihetetlen jól viselkedik a foobar ezzel is,eddig nem sok lejátszó bírta ezt,valamint JPLAY ASIO driveren is korrekt vagy foobar DSD ASIO kimenetről sem ment még soha 100%-on a CPU. Nálam az FB2000.rar verzió megy -
N0zer0
senior tag
válasz
Kékes525 #1984 üzenetére
Már 91-ben már NC 3.0-val toltam, és valóban kék volt, meg pirosas is volt benne, de nem ezek a színek, és nem volt ez a haloványzöld és váltakozó háttér, emiatt jobban nézett ki, meg voltak benne más színek. Akkor még tetszett is, de aztán 94-ben már rákaptam a DN-ra, és abban már voltak normálisabb színtémák, megváltás volt.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Kékes525 #1966 üzenetére
Hú, ez baromi ronda. Vizuális terrorcselekmény a köbön, ö Bama mindjárt küldi érted a sötétített üvegű fekete terepjárót, és visznek Guantánamóra. Tudom, hogy a kékes nevet nem lehet meghazuttolni, de ettől csak jobb kék témákat lehet fabrikálni rá. Nem vagy te kicsit színvak?
Bár az is lehet, hogy ha a Májkrémszaft csap rá előbb, akkor rádbízzák a Win9 grafikai dizájnját, hűen továbbfejleszted a Metro/ModernUI-t
-
kingabo
őstag
válasz
Kékes525 #1976 üzenetére
Dalszövegre az yt-t jobban szeretem, ott biztosan jól van időzítve a szöveg. Előadó, album infókra meg ott a net. Meg ugye ezeket az infókat is be kell szerezni, a plug-in által is emészthető formában, amit valakinek meg kell csinálnia.
De mint írtam is én annyira látom a felületét, amíg bedobálok számokat, vagy átváltok másik listára.
Szerintem a WinAmp is akkor kezdett el lecsúszni, amikor egy sima zene lejátszónál több akart lenni.A kettő szerintem nem ugyanaz. Egy (okos)telefont nem tudsz igazán úgy használni, hogy nem látnád. Egy zene lejátszóra ez totál nem igaz. Fut a háttérben...
Mellesleg pont ez (is) jó a FooBarban, hogy mindenki úgy alakítja át, használja, ahogy neki tetszik.
-
disy68
aktív tag
válasz
Kékes525 #1973 üzenetére
Tehát a kérdés inkább úgy lenne jó; ki milyen kiegészítőt, extra funkciót használ?
Nálam: dalszöveg, biography, tag kezelő, könyvjelző (hangoskönyvekhez), upnp, last.fm scrobbler, scheduler (ezzel lehet időponthoz/eseményhez kötni dolgokat, lehet ébresztőként használni - alvó/hibernált állapotból is ébreszti a gépet, ha az energiagazdálkodás engedi). Amíg működött, addig last.fm radio (stream). No meg jó dolog lehet a globális gyorsbillentyűk használata is.
-
andorra
őstag
válasz
Kékes525 #1966 üzenetére
Ez gyakorlatilag azonos azzal a kérdéssel, hogy "kinek milyen az ízlése?". Nekem az alap skin sötét háttérrel teljesen megfelel. Ha neked ez tetszik, akkor használd ezt, mások meg használjanak másféléket. A Foobar jobb estben munkaeszköz, nem pedig látványelem a zenehallgatáshoz.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Kékes525 #1953 üzenetére
Jók az ilyen leírások, hasznosak, de szerintem egy Dummy nem fog SACD-zni, meg ASIO-t mélyebben bolygatni, és mindenféle pluginnel zsonglőrködni, hanem alap foobar2000-et fog használni, integrált hanghulladékkal, mp3-at vagy max. sima audio CD-t hallgat rajta, alapértelmezett Windows-hangkimeneten.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Kékes525 #1907 üzenetére
Köszönöm a segítő szándékot, de sajnos egyelőre nem jutottam előrébb.
- Emlékeim szerint a konverzió előtt szólt a program, hogy a megadott változtatásoknak megfelelően megváltoznak végérvényesen a fájlok, biztosan akarom-e. Hogy pontosan hogyan hívtam ezt életre azt sajnos nem tudom, ma is kísérletezem még vele.
- az ilyen utólagos erősítés negatív hatásaival nagyjából tisztában vagyok, csak amolyan szükségmegoldásként alkalmaznám (ebben a láncban momentán a fejhallgatóm a leggyengébb szerintem - Philips SHS 8200)
- Az általad említett PreAmp funkció ha jól látom, akkor a foobar beállítása, de a Sony lejátszómon ugye nem foobar fut... csak én futok
szerk: A replay gaint elvileg lehet állítani a beállításokban külön-külön számonként, amit csak TAG-ben tárol, de látszólag (hallszólag) nincs változás.Még egyszer leírom a célt, hogy ne vesszünk el részletekben:
szeretnék egy több albumról összeválogatott zenei gyűjteményt "azonos hangerőre hozni" (normalize), úgy hogy eközben ne csökkenjen a számok hangereje "túlzottan nagy" mértékben - lásd Sony gyenge kimenete korlátozó tényező.Valahogyan
az azonos hangerőre hozás sikerült, de ha jól értem, akkor nem hajlandó számot erősíteni, így mindent a leghalkabbhoz igazított, ami nekem nem jó.
Ha más szoftverrel egyszerűbben/ egyáltalán meg lehet oldani ezt a dolgot, azt is szívesen várom.Üdv:
Attila -
andorra
őstag
válasz
Kékes525 #1935 üzenetére
A mire jó és hogyan kell használni kérdés sorrendet. Nekem például nincs rá szükségem, mivel SACD felbontésú anyagokat a beépített resamplerrel átalakítok CD felbontásra ha szükséges. Tehát akkor azt sem kell tudnom, hogyan kell használni, még ha érdekelne is, hogy mire jó. Rengeteg plugin van a Foobarhoz, ha valamire szükségem van akkor megkeresem és nem a pluginok vizsgálatából következtetem ki, hogy mire van szükségem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel topik
- Netflix
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Goddess of Victory: Nikke
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest